با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
درباره ما
به وبلاگ من خوش آمدید.امیدوارم از وبلاگ من خوشتون بیاد.فقط اگه می خواین از همه ی امکانات وبلاگ بهره ببرید!!!عضو شید. می خوام یه وبلاگ مستقل درست کنم که توش تمام شعرهای که نوشتم رو بذارم.منتظر باشید!
آدرس اصلی:
www.mahdipc.tk
اگر بگویم اهمیت این درس به اندازه ی همه ی درسهای گذشته است شاید اغراق نکرده باشم اما از آنجا که در اینجا مبحث رقابت مطرح است (رقابت برای بدست آوردن رتبه ی بهتر در نتایج گوگل) و همچنین از آنجا که مرحله ی طراحی (که در درسهای قبلی به نحوه ی به آن پرداخته شد) قبل از مراحل دیگر قرار دارد این بحث را به درس هشتم موکول کردم، بحث " لینک " یا به بیان عامیانه تر در میان وبلاگ نویسان " تبادل لینک " است.
دقت فرمایید منظور بنده صرفاً این نیست که شما با وبلاگها یا وبسایتهای بیشتری تبادل لینک کنید زیرا تبادل لینک به این معناست که در ازای درج لینک، لینک شوید، بلکه منظور من این است که لینکهای داده شده به وبلاگ خود را افزایش دهید و البته بدیهی است که یکی از راه های افزایش لینک های داده شده به وبلاگ شما تبادل لینک است.
در واقع یکی از مهمترین پارامترهایی که گوگل برای رتبه بندی صفحات در نظر می گیرد تعداد لینکهای داده شده به یک صفحه است (البته با تاثیر دادن همزمان پارامترهایی که در درسهای گذشته به آنها پرداخته شد).
البته فقط لینک شدن ملاک نیست بلکه اینکه با چه عبارتی لینک شوید هم بسیار حائز اهمیت است زیرا وقتی در صفحات بسیاری به یک صفحه ی مشخص با عبارتی مشخص لینک داده می شود گوگل به این نتیجه می رسد که این صفحه یک صفحه ی تخصصی در رابطه با آن کلمه است و به همین دلیل جایگاه آن را در نتایج جستجو ارتقاء می دهد مثلا خود شما (و بسیاری وبلاگنویسان و وبمسترها) ممکن است در وبلاگتان به عنوان لینکدونی یا ... به صفحاتی مثل خود سایت گوگل با کلمه "گوگل" یا به سایت یاهو با عنوان "یاهو" لینک دهید یا به سایت بلاگفا با عنوان "بلاگفا" لینک دهید، و این کار باعث می شود لینکهای داده شده به این سایت با آن عبارت افزایش یابد و آن صفحات در جستجوی آن کلمه در نتایج برتر به نمایش درآیند.
حتی بر اساس این مقوله بمب های گوگلی را می توان منفجر کرد (بمب گوگلی به این معناست که به یک صفحه با عبارت مورد نظر آنقدر لینک داده شود تا گوگل آن صفحه را در نتیجه ی برتر به نمایش در آورد که این کار اغلب با هدفهای سیاسی و تجاری انجام می پذیرد)
بگزارید یک مثال ایرانی از بمب گوگلی برایتان بزنم تا این درس را بهتر متوجه شوید: چند سال پیش که بحث خلیج عربی (به جای خلیج فارس) را مطرح کردند(در گوگل و برخی موسسات بین المللی) از آنجا که این مساله را هیچ ایرانی نمی توانست تحمل کند بمب گوگلی Arabian gulf طراحی و منفجر شد به این صورت که یک ایرانی صفحه ای با عنوان Arabian gulf طراحی کرد و در متن آن پیام خود را قرار داد (صفحه ای شبیه به پیامی که اینترنت اکسپلورر هنگام عدم دسترسی به یک صفحه نشان می دهد با متن The Gulf You Are Looking For Does Not Exist. Try Persian Gulf. به معنی خیلج مورد نظر یافت نشد . خیلج فارس را امتحان کنید) به این ترتیب هنگامی که کسی در هر کجای دنیا در گوگل عبارت مجعول arabian gulf را جستجو کند با این صفحه در نتیجه اول گوگل بر خورد خواهد کرد جالب است بدانید این کار در کمتر از چند روز به وسیله ی تعداد بسیار زیاد لینکهایی که از طرف وبلاگنویسان و وبمسترهای ایرانی به این صفحه داده شد اتفاق افتاد. نکته این بود که برای عملی شدن این طرح وبلاگ نویسان باید فقط با عبارت Arabin gulf به این صفحه لینک می دادند، نه کمتر نه بیشتر....
البته در اینجا تنها کمیت صفحاتی که به شما لینک می دهند شرط نیست بلکه کیفیت آن ها نیز مهم است، و مهمترین پارامتر برای تشخیص کیفیت یک صفحه از لحاظ تاثیر گزاری در رتبه ی شما در گوگل پیج رنک گوگل آن صفحه است که هرچه پیج رنک بالاتر باشد تاثیر گذاری آن نیز بیشتر است.
نکته ی دیگری که باید توضیح دهم این است که مهم نیست لینک شما در کجای یک صفحه باشد و اهمیتی ندارد که کسی روی آن کلیک کند یا خیر بلکه مهم این است که لینک شما وجود داشته باشد.
خوب حال ما به عنوان یک وبلاگ نویس چگونه می توانیم لینکهای داده شده به وبلاگمان را افزایش دهیم؟ برای این کار راههای زیادی وجود دارد که برخی از آنها را در ادمه عنوان می کنم:
1-ارزانترین و ساده ترین کار تبادل لینک است به این معنا که در ازای لینک دادن دیگران به شما نیز به آنها لینک دهید.(برای اینکار می توانید به وبلاگهای دیگران سر بزنید و به آنها پیشنهاد تبادل بدهید البته این کار هم دارای نکات دیگری است که سعی خواهم کرد در مقاله ای دیگر به آن بپردازم)
2-ثبت لینک در دایرکتوری ها و لیستهای اینترنتی.(در این وبلاگ برخی از آنها معرفی شده یا خواهند شد)
3-ثبت لینک با پرداخت مبلغی به سایتهایی که جایگاه ویژه ای در گوگل دارند و این کار را برای شما انجام می دهند.
4- اگر کیفیت مطالب شما ارتقا یابند به نجوه ی که بسیار منحصر به فرد باشند بزودی افراد بسیاری در وبلاگهایشان شما را در قسمت لینک دونی لینک شما را ثبت خواهند کرد.
توجه داشته باشید که همانگونه که در درسهای پیشین تاکید کردم این که شما از چه کلماتی برای لینک شدن با آن استفاده کنید بهتر است با سایر قسمت ها هماهنگ باشد و از کلمات کلیدی استفاده شود.
حتی اگر وبلاگ شما به عکس و تصویر اختصاص نداشته باشد احتمال فراوانی دارد در هر مطلبی که به وبلاگ ارسال می کنید از تصاویر نیز استفاده کنید . نقش تصاویر در بالا بردن آمار یک وبلاگ از طریق گوگل تقریباً به همان اندازه ی متن است و در برخی موضوعات ممکن است دارای نسبت بیشتر یا کمتری باشد و اغلب آمار وبلاگهای با موضوع عکس و تصویر به سرعت زیادی از طریق بخش images.google.com افزایش پیدا می کند. اما اینکه تصاویر در نتایج برتر به نمایش درآیند مستلزم رعایت نکاتی است که حتی این نکات بر روی رتبه بندی قسمت متن هم تأثیر می گذارد.
مهمترین بخشی که گوگل به آن توجه می کند تا به این نتیجه برسد که عکس مرتبط با کلمه ای است که مورد جستجو واقع شده است مرتبط است نام آن عکس یا وجود کلمات کلیدی در آدرس آن است به این معنی که اگر به آدرس تصاویر دقت کنید متوجه می شوید که تصاویر می توانند حاوی کلمات کلیدی باشند گرچه بعضی از آپلودسنترها پس از قرار دادن عکس نام آنرا بر اساس الگوهای خود تغییر می دهند اما در بسیاری از سرویسها این امکان در اختیار شماست که عکس را با همان نامی که در روی کامپیوتر شما بر روی اینترنت قرار دهید و از لینک آن در وبلاگ خود استفاده کنید گرچه ممکن است دست شما برای استفاده از کاراکترهای فارسی بسته باشد.
بخش مهم دیگر Alternate text یا متن جایگزین است که اغلب سرویسها به طور پیش فرض هنگام قرار دادن عکس در مطلب به شما این امکان را می دهند یک متن جایگزین برای عکس تعیین کنید که این متن در دو صورت به نمایش در خواهد آمد اول زمانی که کاربر نشانگر ماوس را روی عکس برای لحظه ای قرار دهد و دوم زمانی که به هر دلیلی تصویر نتواند به نمایش درآید (مثلا زمانی که تصویر به طور موقت در دسترس نباشد یا کاربر نمایش تصاویر را در مرورگر خود غیرفعال کرده باشد) پس همیشه از این بخش برای قرار دادن کلمات کلیدی که هم با عکس و هم با متن مرتبط باشد (حداکثر 200 کاراکتر) قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که این ویژگی را خالی نگذاشته اید (این ویژگی در اچ تی ام ال همان شاخص Alt است)
در محیط ویندوز قبل از آپلود عکس رو آن کلیک راست کنید و گزینه ی Properties را انتخاب کنید و به لبه ی Summary بروید در این بخش پارامترهایی وجود دارند که قرار دادن کلمات کلیدی در آنها در نهایت روی رتبه بندی تصاویر در موتورهای جستجو بی تأثیر نخواهد بود.
بهتر است تصاویر بر روی فضای خود شما قرار داشته باشند یعنی اگر عکس را از اینترنت دانلود می کنید ابتدا آنرا ذخیره کنید و سپس بر روی فضای خود قرار داده و از آن در وبلاگ استفاده کیند زیرا عکسی که قبلا در جایی دیگر توسط گوگل شناسایی شده است نمی تواند برای وبلاگ شما به راحتی رتبه ی مناسبی به دست آورد.
نکته ی بسیار مهمی که باز هم روی آن تاکید می کنم این است که در انتخاب پارامترهای فوق کلمات کلیدی می بایستی با متن ، خود عکس، و عنوان و ... هماهنگ و تا حد امکان ارتباط آنها مستقیم باشد.
شاید قبل از شروع این درس لازم باشد توضیحی درباره ی متاتگها بدهم. متاتگها تگهایی هستند که در بین تگ هد (head) قرار می گیرند و معمولا توسط مرور گر به نمایش در نمی آیند بلکه حاوی راهنمایی هایی برای مرورگر و یا موتورهای جستجو هستند.
*عزیزانی که هیچ گونه آشنایی با کدهای اچ اتی ام ال ندارند پیشنهاد می شود ابتدا مطلب درباره ی اچ تی ام ال را مطالعه نمایند.
متاتگهای زیادی برای موتورهای جستجو وجود دارد که من در اینجا قصد ندارم تمام آنها را توضیح دهم اما به نظر میرسد دو متاتگ keywords و description برای جستجوگرهای اینترنتی از اهمیت بیشتری برخوردارند که شما می توانید هر دوی آنها را در بین تگ هد (
) از قالب وبلاگ خود پیدا کنید و به صورتهای زیر هستند.
متاتگ کی وردس (keywords) با معادل فارسی کلمات کلیدی به صورت زیر:
متاتگ دسکریپشن (description) با معال فارسی توضیحات به صورت زیر:
توجه داشته باشید که در قالب شما ممکن است طراح قالب تگهای مخصوص سرویس وبلاگ نویسی شما را قرار داده باشد تا بطور خودکار برخی عبارات با آنها جایگزین شود مثلا ممکن است در سرویس بلاگفا تگی که عنوان را مشخص می کند در تگ کی وردس قرار گیرد و به این ترتیب عنوان هر صفحه به عنوان یکی از کلمات کلیدی محسوب شود که کار بسیار صحیحی است و شما می بایست این عبارت را تغییر ندهید بلکه فقط کلمات مرتبط را علاوه بر آن بیافزایید و اگر کلمات غیر مرتبطی وجود دارد حذف نمایید همچنین در تگ توضیحات معمولا نویسندگان حرفه ای قالب وبلاگ ترتیبی می دهند تا توضیحاتی که کاربر قبلا به عنوان توضیح وبلاگ در قسمتی همچون توضیحات وبلاگ وارد کرده است در این قسمت قرار گیرد.
حال ممکن است این سوال را از بنده داشته باشید که شما عملا باید چه کاری انجام دهید تا از این قسمت به نحو احسنت استفاده نمایید...
کلمات کلیدی:
شما باید در قسمت متاتگ keywords کلمات کلیدی مرتبط با وبلاگ خود را وارد کنید البته با در نظر گرفتن نکات زیر:
1- کلمات میبایسی با یک حرف کاما (،) از یکدیگر جدا شوند.
2- تعداد کل حروف (کاراکتر) هایی که در این قسمت قرار می گیرد بهتر است کمتر از سیصد حرف باشد(با در نظر گرفتن فاصله ها و کاما ها)
3- اگر کلمه ی کلیدی شما یک عبارت مانند "آموزش وبلاگ نویسی" است بهتر است سه کلمه یا کمتر باشد(ملاک برای تعداد کلمه فاصله های بین آنهاست)
توضیحات:
در قسمت متاتگ description یک توضیح کوتاه از وبلاگ خود قرار دهید که این توضیح باید به صورت یک جمله باشد و البته خود این جمله باید حاوی کلمات کلیدی باشد. معمولا این عبارت در هنگام لیست نتایج به عنوان توضیح در زیر لینک وبلاگ شما در نتایج گوگل خواهد آمد البته اگر این قسمت حاوی هیچ کلمه ی کلیدی نباشد گوگل به ناچار قسمتی از خود متن وبلاگ (که حاوی کلمات مورد نظر باشد) را نمایش خواهد داد. سعی نمایید تعداد کل کاراکترهای این قسمت هم بیشتر از 250 حرف (با احتساب فاصله ها) نباشد.
در صورت هرگونه ابهام آنرا در قسمت نظرات همین مطلب مطرح فرمایید
بعد از توضیح اهمیت وجود کلمات کلیدی در قسمت عنوان یک صفحه در جهت بدست آوردن رتبه ای برتر در نتایج جستجو به قسمت دیگری که یکی از بیشترین اهمیت ها را دارد می پردازیم یعنی خود متن مطلب یک صفحه (گرچه مکانی که در درس آینده به آن خواهم پرداخت نیز اهمیتی تقریبا به همین اندازه دارد).
معمولا مطالبی که از وبلاگها یا وبسایت های دیگر کپی برداری شده اند برای گوگل قابل تشخیص هستند و اغلب به آنها رتبه ای داده نمی شود هر چند که ممکن است در موارد نادری مطالب کپی شده بتوانند رتبه های بهتری کسب نمایند اما ما در اینجا فرض را بر این می گیریم که شما قصد کپی برداری ندارید و در واقع مطالب متعلق به خود شما هستند.
همیشه هنگامی که مطالب خود را برای انتشار بر روی وبلاگتان می نویسید به یاد داشته باشید که این متن یکی از همان جاهایی است که گوگل آن را برای یافتن کلمات کلیدی آنالیز خواهد کرد. اغلب می بینم که برخی وبلاگ نویسان و حتی گاهی برخی سایت ها و خصوصا سایتهای فروشگاهی در آخر مطلب خود کلماتی را با عنوان کلمات کلیدی و ... ذکر می کنند، یعنی کلمات را فهرست وار و بدون هیچ منطقی فقط در جهت بهبود رتبه ی خود در موتورهای جستجو می آورند که البته این ترفند تا حدودی مؤثر است اما به هیچ وجه کاری حرفه ای نیست. کار حرفه ای این است که این کلمات در خود متنی که کاربر آن را مطالعه می نماید وجود داشته باشد که این بستگی به ظرافت و تونایی نویسنده در جاگذاری کلمات در جمله ها دارد مثلا به دو جمله ی زیر دقت کنید:
در این جا شما یاد می گیرید که وبلاگ خود را برای گوگل بهینه کنید
این درس نحوه ی بهینه سازی و ارتقاء رتبه ی وبلاگ در موتور جستجوی گوگل را آموزش می دهد
منظور من از هر دو جمله ی بالا یک چیز است پس بهتر است من از عبارتی استفاده کنم که کلمات کلیدی بیشتری را در رابطه با آن مطلب داراست و یقیناً جمله دوم را انتخاب خواهم کرد.
گاهی با اضافه کردن یک حرف اضافه مانند (و = and ) یا (یا = or) و ... می توان کلمات کلیدی بیشتری را (بدون آنکه هدف شما برای قرار دادن کلمات کلیدی بیشتر نمایان باشد) وارد متن نمود یا هنگامی که کلمه ای می آورید معادل (یا مترادف) آنرا در داخل پرانتز هم بیاورید و بسیاری نکته های دیگر که پی بردن شما به آنها چیزیست که باعث تفاوت شما میان یک وبلاگنویس حرفه ای و غیر حرفه ای خواهد شد.
فراموش نکنید که هر کاری اندازه ای دارد و نباید تلاش برای افزودن کلمات کلیدی باعث طولانی شدن مطالب شما گردد.
در درس بعدی تگهایی که در بخش قالب هستند (متاتگ keywords و متاتگ description ) را شرح خواهم داد
از مهمترین جاهایی که وجود یک کلمه ی کلیدی باعث خواهد شد تا موتورهای جستجو تصمیم بگیرند در سرچ آن کلمه یک صفحه را در رتبه های برتر نتایج جستجو قرار دهند عنوان آن صفحه است. عنوان صفحه همان کلمه یا عبارتی است که در نوار عنوان (title bar) مرورگر در کنار نام آن مرورگر به نمایش در می آید.
برای مثال عنوان این وبلاگ (آموزش وبلاگ نویسی) می باشد و این یکی از مهمترین دلایلی بوده است که گوگل تصمیم گرفته است برای جستجوی این کلمه آنرا در نتیجه ی اول قرار دهد(البته دلایلی دیگری هم وجود دارد که در درسهای آینده بطور مجزا شرح خواهم داد).
اشتباه رایجی که در میان وبلاگ نوسان وجود دارد این است که معمولا از کلماتی برای عناوین وبلاگ یا مطالب خود استفاده می کنند که کلمه ی کلیدی به حساب نمی آیند زیرا کمتر کسی پیدا می شود که آنها را در گوگل جستجو نمایید( مثل مخفف ها، آدرس وبلاگ، حالت فینگلیش یک کلمه یا یک کلمه ی انگلیسی در حالی که مطلب برای فارسی زبانان است و ...)
پس شما به عنوان یک وبلاگ نویس حرفه ای سعی کنید این مکان ارزشمند را تلف نکنید، همیشه وقتی مطلبی می نویسید در عنوان آن از یک عبارت یا کلمه ی کلیدی مرتبط با همان مطلب استفاده نمایید.
همچنین بعضی از قالبهای وبلاگ یک عیب دارند و آن این است که در نوار عنوان همه ی صفحات فقط عنوان وبلاگ استفاده می کنند و این باعث می شود عنوان اختصاصی مطلب در نوار عنوان مربوط به آن مطلب قرار نگیرد (تذکر برای برخی نویسندگان قالب های وبلاگ: نکته ای که در این پاراگراف عنوان شد را مدنظر داشته باشید به عنوان مثال در قالبهای بلاگفا به جای تگ BlogTitle در بین تگ تیتل از تگ BlogAndPostTite استفاده نمایید)
در ضمن باز هم متذکر می شوم که انرژی خود را روی کلماتی که کسب رتبه در گوگل با آنها بسیار دشوار است تلف ننمایید مثل کلمه های "وبلاگ ، بلاگفا،google، yahoo، آموزش و ...)
در درس آینده توضیحاتی درباره ی متن خود مطالب و اهمیت وجود کلمات کلیدی در این بخش و نحوی قرارگیری کلمات خواهم داد
با کلمات کلیدی و نحوه ی شناسایی کلمات کلیدی آشنا شدید ممکن است این سوال برایتان بوجود آید که چگونه می توانید از این کلمات استفاده نمایید.
در واقع این کلمات باید در جاهای صحیح خود به کار روند تا نتیجه ی ایده آل را بگیرید، اما از آنجا که این جاها تا حدودی متنوع هستند و هر کدام از این مکانها توضیحات مفصلی نیاز دارد من این مکانها را در بخش و در درسهای بعدی بطور کامل شرح خواهم داد.
مکان اول: آدرس لینک
آدرس لینک در واقع همان لینک یا نشانی وبلاگ(یا هر صفحه ی اینترنتی دیگر) است که شما با تایپ آن در نوار آدرس مرورگر به آن صفحه دست پیدا می کنید و این همان مکانی است که موتور های جستجو بیش از هر جای دیگری به آن توجه می کنند. مثلا اگر شما کلمه ی mjmafi را در گوگل جستجو نمایید نتیجه ی اول آدرس این وبلاگ خواهد بود و این به دلیل آن است که این کلمه در آدرس این وبلاگ وجود دارد(البته این تنها یک مثال برای ارزش وجود کلمات کلیدی در لینک است) پس شما از همان روز اول که نام آدس وبلاگ خود را انتخاب می کنید باید به این نکته توجه داشته باشید
اما نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که این مورد برای کلمات کلیدی انگلیسی کاربرد دارد زیرا نمی توان در انتخاب آدرس از کاراکترهای فارسی استفاده کرد در حالی که در کلمات کلیدی فارسی زبانان از کاراکترهای انگلیسی به ندرت استفاده می شود و همین مساله باعث می شود که به این محل برای جاگذاری کلمات کلیدی در وبلاگهای فارسی اهمیت داده نشود اما سرویسهای وبلاگدهی و نویسندگان سی ام اسها نیز بیکار ننشسته اند و در سیستمهای خود امکانی فراهم آورده اند که می توانید در دنباله ی آدرس مطالب خود از تگهای فارسی (مثلا کلمات کلیدی با کارکتر فارسی) استفاده نمایید که البته همکنون که این مطلب را می نویسم سیستمی مانند بلاگفا این امکان را ندارد ولی انتظار می رود که از طرف مدیران این سایت لحاظ گردد.(در پرشین بلاگ یا آفتاب بلاگ و ... این امکان وجود دارد)
حال اگر هنوز وبلاگ خود را نساخته اید در انتخاب آدرس و اگر دارای وبلاگ در سرویسی می باشید که امکان قرار دادن کلمات کلیدی در آدرس لینک مطالب را دارد در انتخاب تگ مناسب به نکات مطرح شده در این درس توجه نمایید.
در درس بعد درباره ی عنوان وبلاگ (مانند: آموزش وبلاگ نویسی) که یکی دیگر از مکانهای بسیار حائز اهمیت قرار گیری کلمات کلیدی است توضیح خواهم داد
درباره ی افزایش آمار وبلاگ از طریق گوگل امروز به توضیح بیشتر درباره ی کلمات کلیدی خواهم پرداخت.
قبل از هر چیز شما میبایست کلمات کلیدی وبلاگ خود را پیدا کنید که گرچه ابزارهای تحت وب و یا تحت ویندوز زیادی برای یافتن این کلمات در دسترس هستند اما روشی که من به شما آموزش میدهم کاملا دستی میباشد و بر اساس تجربه ی شخصی بهترین نتیجه را در بر دارد.
هیچ برنامه ای به اندازه ی خود شما نمیتواند درست تشخیص دهد که کلمات کلیدی وبلاگ یا مطلب شما چه هستند کافی است یک بار موضوع مطالبی را که میخواهید در وبلاگ قرار دهید در ذهن خود مرور کنید و سپس به این فکر کنید که اگر کاربری نیاز داشته باشد به مطلب شما دسترسی پیدا کند چه عبارت یا کلمه ای را در موتورهای جستجو وارد خواهد نمود تا در کمترین زمان به بهترین نتیجه برسد؟ البته اینکه شما با آن کلمه ی خاص به نتیجه اول گوگل بیایید بستگی زیادی به عمل کردن به آموزشهای بعدی و نیز سایر رقیبانتان که جایگاههای برتر نتایج را در اختیار دارند دارد زیرا فرض کنید کلمه ی کلیدی شما کلمه ی google است و هر چقدر هم که شما بتوانید وبلاگتان را درست بهینه سازی نمایید مصلما سایت گوگل در این زمینه بهتر عمل کرده است پس هدف خود را معقولانه انتخاب نمایید.
یک راه تشخیص این مساله که دستیابی به رتبه های برتر یک عبارت تا چه حد سهل یا دشوار است این است که آن کلمه را در گوگل جستجو نمایید و به تعداد نتایج بدست آمده دقت نمایید مثلا تعداد نتایج بدست آمده برای کلمه ی وبلاگ بیش از ده میلیون نتیجه است در حالی تعداد نتایج بدست آمده برای کلمه ی آموزش وبلاگ نوسی که یک کلمه ی تخصصی تر است کمتر از دو میلیون است پس نتیجه میگیریم که دستیابی به رتبه ی بهتر در نتایج برای کلمه ی "آموزش وبلاگ نویسی" آسانتر است.
همچنین حتما شما به این نتیجه رسیده اید که کلمات هرچه عمومی تر باشند کار شما دشوار تر است. مثلا کلمه ی "آموزش" یا کلمه ی "وبلاگ" کلماتی عمومی تر از عبارت "آموزش وبلاگ" هستند و گرچه کلمات عمومی تر بیشتر مورد جستجو واقع می شوند اما معمولا نتایج بسیار بیشتری هم برای آنها فهرست می شود.
در درست بعدی برایتان در مورد مکانهایی که کلمات کلیدی میبایست قرار گیرند توضیح خواهم داد.
یکی از مهمترین بحثها در مورد افزایش آمار بازدید یک صفحه ی اینترنتی(وبلاگ یا وبسایت) بحث بهینه سازی برای موتورهای جستجو و در راس این موتورها سایت گوگل است، گفته میشود در دنیا حدود شصت درصد جستجوهای اینترنتی از طریق گوگل انجام میپذیرد اما عقیده ی شخصی بنده این است که این درصد برای کاربران ایرانی کاملا متفاوت است و شاید بتوان به جرات گفت که گوگل دل بیش از نود درصد کاربران ایرانی را بدست آورده است.
از این رو خود بنده هنگام بهینه سازی وبسایتهایی که طراحی میکنم تقریبا جز به گوگل به موتور جستجوی دیگری اهمیت نمیدهم(زیرا الگوریتم های جستجوی هر موتور جستجو با دیگری تفاوت میکند و گاهی باید برای هر موتور جستجو نکات خاصی برای بهینه سازی لحاظ شود ولی من اختصاص وقت برای سایر موتورهای جستجو که نتیجه ی بسیار ناچیزی دارند را به صرفه نمیدانم) پس من این مطلب و چند پست بعدی را به بحث بهینه سازی وبلاگ برای موتور گوگل به زبان ساده(که برای همه ی خوانندگان این مطالب مفید واقع شود) اختصاص خواهم داد. از این رو ممکن است در ظاهر مطالب بسیار پراکند به نظر برسند.
از آنجا که عملکرد موتورهای جستجو بر اساس کلمات کلیدی است لازم است جهت یادآوری توضیح دهم کلمات کلیدی (keywords) کلماتی هستند که کاربران با جستجوی آنها صفحه ی مورد نظر خود را در اینترنت پیدا میکنند که میتواند یک کلمه یا عبارت باشند مثلا اگر شما همکنون در گوگل عبارت آموزش وبلاگ نویسی را جستجو کنید احتمال زیادی وجود دارد که در صفحه ی اول با آدرس این وبلاگ (mahdipc.blogfa.com) مواجه شوید پس عبارت آموزش وبلاگنویسی یکی از کلمات کلیدی مربوط به وبلاگ من است که همه روزه بازدیدهای زیادی را برای آن از طریق گوگل به ارمغان میآورد.
توجه داشته باشید که در بهینه سازی افزایش آمار یک هدف غایی است و هدف فاعلی ما افزایش رتبه ی سایت در نتایج جستجوست به این معنا که لینک وبلاگ ما به صفحه ی اول و احتمالا به نتیجه ی اول نتایج جستجوی یک کلمه ی کلیدی تا حد امکان نزدیک باشد و به این ترتیب احتمال اینکه کاربر روی لینک وبلاگ ما کلیک کند بالا رود.
یک طراح وب معروف گفته است اگر لینک یک صفحه ی اینترنتی در یکی از سه صفحه ی اول نتایج جستجوی یک کلمه ی کلیدی مرتبط با موضوع آن صفحه در گوگل قرار نباشد آن صفحه یک صفحه ی مرده(غیر زنده) است.
در مطلب آینده در مورد کلمات کلیدی و نحوه ی استفاده از آنها برای ارتقا رتبه ی یک لینک در گوگل برایتان خواهم نوشت پس مطلب بعدی را از دست ندهید و در صورت تمایل در خبرنامه ی وبلاگ که فرم آن در سمت چپ موجود است عضو شوید.
ليست شدن وبلاگ در ليست آخرين وبلاگهاي به روزشده در صفحه ي نخست سرويسهاي وبلاگ نويسي يكي از امكانات مفيدي است كه به شناخته شدن وبلاگها توسط ديگران كمك شاياني ميكند و البته در اغلب سيستمهاي وبلاگنويسي قبل از ارسال مطلب از كاربر پرسيده ميشود كه مايل به اضافه شدن لينك وبلاگ به ليست آخرين وبلاگهاي بروزشده ميباشد يا خير . و اين به دليل آن است كه شايد به هر دليلي كاربر دوست نداشته باشد وبلاگش در معرض ديد عموم قرار گيرد(مثلا وبلاگ خانوادگي يا خصوصي باشد)
اما در بلاگفا چنين امكاني وجود ندارد و با ارسال هر مطلب وبلاگ شما براي لحظاتي در صفحه ي نخست و ليست وبلاگهاي به روز شده قرار ميگيرد كه به جهت بازديد زياد از اين صفحات ممكن است چندين و گاه تعداد زيادي بازدي كننده را به وبلاگ شما بياورد.
حال اگر نميخاهيد اين امر انجام شود كافيست در هنگام ارسال هر مطلب ابتدا تيك ثبت موقت و عدم انتشار وبلاگ را فعال كنيد و مطلب را به وبلاگ ارسال كنيد سپس به قسمت ويرايش مطالب برويد و تيك ثبت موقت را برداريد و دكمه ي ثبت مطلب و بازسازي وبلاگ را كليك كنيد و توجه داشته باشيد كه هرگاه مطلبي ارسال ميكنيد بايد اين كارها را تكرار كنيد
البته ممكن است كه بلاگفا هم در آينده اين امكان را به سيستم بيافزايد و قبل از ارسال مطلب از كاربر در اين زمينه سوال كند
يكي از ويژگي هاي بلاگفا و بسياري از سرويسهاي ديگر اين است كه مطالب ارسال شده به وبلاگ بر حسب زمان در صفحه ي نخست مرتب ميشوند و از آنجا كه كاربران امكان تغيير زمان ارسال مطلب را دارند ميتوان از اين ويژگي در مواقع لزوم به عنوان ترفند استفاده كرد و مثلا يك مطلب خاص را در صفحه ي نخست وبلاگ ثابت نگاه داشت به اين صورت كه زمان يك مطلب را به آينده برد و به اين ترتيب تا زماني كه به زمان مورد نظر نرسيد تمام مطالبي كه در اين مدت به وبلاگ ميفرستيد در صفحه ي اول نمايش داده نميشوند و به آرشيو ميروند(زماني يا موضوعي) و كاربران بايد براي ديدن مطلب از آرشيو وبلاگ بازديد كنند البته اگر ميخواهيد كه صفحه اول كاملا ثابت باشد بايد تعداد مطالب در صفحه نخست را در قسمت تنظيمات وبلاگ روي يك تنظيم نماييد و همچنين به اين نكته هم توجه كنيد كه زمان ارسال مطلبها به آرشيو زماني اضافه ميشوند يعني اگر شما تاريخ مطلبي را چند ماه آينده قرار دهيد اين موضوع از قسمتي كه آرشيو زماني(بر اساس ماه يا هفته) را نشان ميدهد قابل رويت است
نكته اينكه مطالب در كنترل پنل به منظور ويرايش به ترتيب زمان مرتب نميشوند بلكه بر اساس ترتيبي كه مطالب ارسال ميشوند منظم خواهند شد
اين ترفند علاوه بر بلاگفا در بسياري از سرويسهاي ديگر نيز قابل اجراست.
پس از تكميل ثبت نام در بلاگفا و ورود به كنترل پنل وبلاگ خود(پس از ورود به صفحه ي اول بلاگفا و وارد كردن نام كاربري و رمز عبور) با ميز كار خود مواجه خواهيد شد كه به شما امكان مديرت بخشهاي مختلف وبلاگتان را خواهد داد . در سمت راست ستوني وجود كه پس از كليك هر كدام از گزينه هاي موجود در اين قسمت توانايي مدیریت يكي از بخشهاي وبلاگ خود مانند مطالب ، لينكها ، قالب ، تنظيمات عمومي و ... را خواهيد داشت در واقع اين ميزكار شماست كه من در اينجا تك به تك و به ترتيبي كه در خود بلاگفا وجود دارد گزينه هاي مختلف آنرا توضيح ميدهم بايد توجه داشته باشيد كه بسياري از قسمتهاي مختلف بسيار ساده هستند و اگر مايليد ميتوانيد فقط آموزش قسمتهايي را مشاهده فرماييد كه با آن مشكل داريد، در ضمن من هميشه آماده ي پاسخگويي به سوالات ساده يا پيچيده ي شما هستم
با توجه به این که بلاگفا هر چند مدت یک بار تغییری کوچک در پنل خود ایجاد میکند ممکن است بین تصاویر آموزشی و پنل تفاوت های جزیی مشاهده شود که در صورت عمده بودن تغییر(به گونه ای که آموزش را غیرقابل استفاده کند) به سرعت آموزش جدید تدوین خواهد شد و در غیر این صورت مطالب به طور سالیانه ویرایش خواهند شد. بلاگفا-پست مطلب جدید بلاگفا-مدیریت مطالب قبلی بلاگفا-آخرین نظرات خوانندگان بلاگفا-نظرات تایید نشده بلاگفا-پيوندهاي روزانه بلاگفا-پيوندهاي وبلاگ بلاگفا-موضوعات مطالب بلاگفا-نویسندگان وبلاگ بلاگفا-پروفایل مدیر وبلاگ بلاگفا-وبلاگ دوستان بلاگفا-مطالب دوستان بلاگفا-صفحات جداگانه بلاگفا-تنظیمات وبلاگ بلاگفا-انتخاب قالب وبلاگ بلاگفا-ویرایش قالب بلاگفا-درج در فهرست وبلاگها
توضيح بقيه ي بخشها (به زودي)
برای این کار: ابتدا میبایست به ID که لیست دوستانتان در آن است login بشوید. سپس ID جدید را که میخواهید Add list هایتان را به آن اضافه کنید add کنید. بعد از add شدن ID جدید بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Send MyMessenger List را انتخاب کنید. در پنجره باز شده ، ID دوستانی را که میخواهید انتقال یابند را تیک زده و بر روی دکمه Finish کلیک کنید. حال پیغامی را مبنی بر اینکه تعداد مشخصی از دوستانتان به ID جدید انتقال یافته اند مشاهده خواهید کرد. در مرحله پایانی میبایست با ID که add list هایتان را برایش فرستاده اید لوگین بشوید. به محض ورود با پیغامی روبرو خواهید شد که باید بر روی View Contacts کلیک کرده تا ID های فرستاده شده را دریافت کنید. حال تمامی add list های ID قبل را در ID جدید خود دارید.
(ادامه آموزش در ادامه مطلب)
٢.ایجاد سطر جدید در پیامهای ارسالی در یاهو مسنجر
همانطور که خود نیز می دانید در یاهومسنجر ، هنگامی که در پنجره PM برای طرف مقابل مشغول تایپ پیغام هستید اگر کلید Enter را فشار دهید دهید پیغام برای طرف ارسال می شود ولی اگر شما بخواهید همانند دیگر نرم افزارهای ویرایشی مثل Word و Notpade و ?. هنگامی که کلید Enter را بزنید به خط بعد بروید چه باید کنید ؟ این کار در هنگام چت خیلی کاربردی و حیانی است که بخواهید به سطر بعد بروید و مطلبی را از سر خط شروع کنید و یا اینکه بخواهید بین متن خود چند سطر فاصله دهید ?. فقط کافی است در پنجره چت به جای استفاده از دکمه Enter کلیدهای ترکیبی Ctrl+Enter را بزنید . به همین راحتی ? (به همین خوشمزگی ? ) . این ترفند در چت روم نیز عمل میکند . پس از استفاده ، خواهید دید که استفاده از این ترفند چقدر حیاتی و پر کاربرد است .
3. پنهان شدن فقط برای یک ID مورد نظر
ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که در محیط نرم افزار Yahoo Messenger باشید وبا ورود بک شخص ، وضعیت خود را به Invisible تغییر دهید. طبعا با این عمل ، شما برای تمامی Add هایتان به صورت خاموش درخواهید آمد که چندان جالب نیست. با بهره گیری از این ترفند میتوانید کاری کنید که تنها برای همان یک نفر به حالت Invisible در بیایید و بتوانید به صورت آنلاین با سایر دوستان خود چت کنید. بدین منظور بر روى ID مورد نظر کلیک راست کنید ، سپس بر روى عبارت Stealthsettings کلیک کنید و عبارت permanently Offline ) همیشه خاموش) را انتخاب کنید. حال اگر شما براى تمام دوستان خود Available باشید، برای این شخص مورد نظر Off هستید. براى بازگرداندن تنظیمات، مراحل قبل را طى کرده و سپس عبارت Online را انتخاب کنید.
4. یک ترفند بسیار جالب در سایت یاهو !
ابتدا پیش از هر کاری Speaker های سیستم خود را روشن کنید . حالا به صفحه اصلی سایت یاهو بروید. (www.Yahoo.com) اجازه بدهید تا صفحه به طور کامل لود شود اکنون به لوگوی قرمز رنگ یاهو در بالای صفحه سمت چپ توجه کنید. حالا روی علامت تعجب موجود روی لوگو کلیک کنید! یاهوووووووووووووووووووووو
5. آیا در لیست دوستم هستم؟
وقتی با یک نفر Chat می کنید از کجا می فهمید طرف مقابل شما را در لیست خود Add کرده است یانه! کافی است به طرف مقابل یک PM بدهیم و هنگامی که جواب طرف مقابل رسید به بالای پنجره ی مخصوص PM نگاه کنید. دو حالت ممکن است رخ دهد: 1.اگر طرف مقابل شما را در لیستش نداشته باشد، در بالای صفحه به صورت زیر اسم ها را مشاهده خواهیم کرد: Yahoo Send ID Instant Messenger در این صورت می بینید که بین ID دوست شما و Instant Messenger فقط یک خط وجود دارد که این نشان می دهد که طرف مقابل شما را Add نکرده است. 2.اگر بین ID دوست شما و Instant Messenger دو خط دیده شود مانند: Yahoo Send ID?Instant Messenger در این صورت ID شما در لیست دوستان تان وجود دارد.
6. چگونه بفهمیم کدام یک از دوستانمان به صورت Invisible وارد Yahoo Messenger شده است؟
برای این کار بر روی نام فردی که می خواهید بفهمید Invisible آمده یا نه، کلیک راست کنید و از سندی که ظاهر شده گزینه ی InviteConference را انتخاب کنید. سپس منتظر بمانید، در این صورت چهار حالت ممکن است رخ دهد: 1. کاربر مورد نظر حضور ندارد، پس پیغامی به صورت زیر ظاهر می شود: None ifthe Users in the invite list are available t.join the conference.Please try at alater time 2.کاربر در اینترنت حضور دارد ولی دعوت شما را رد می کند سپس در کادر پنجره ی کنفرانسش پیغامی مبنی بر اینکه من دعوت شما را رد می کنم ظاهر می شود! خوب پس کاربر حضور داشته که توانسته دعوت شما را رد کند. 3.کاربر به دعوتی که شما برای کنفرانس برای او فرستاده اید پاسخ مثبت می دهد، پر واضح است که او حضور دارد و شما می توانید نام او را در پنجره کنفرانس ببینید. 4.هیچ پیغامی وارد نمی شود! این کاربر دست شما را خوانده و به پیغامی که حاوی پرسش مبنی بر دعوت شما به کنفرانس است پاسخ نمی دهد تا لو نرود. پس نتیجه می گیریم که کاربر حضور دارد. در نتیجه فقط هنگامی که واقعا کاربر حضور ندارد حالت اول رخ می دهد، در بقیه حالات حتما کاربر حضور دارد شک نکنید.
7. فعال کردن یک امکان جالب در نرم افزار Yahoo Messenger
اگر از کاربران همیشگی مسنجر محبوب ، یاهو مسنجر باشید ، حتمأ به این موضوع پی بردید که نمایش PM ها گاهی چه آزارهنده میشود؟ به ویژه وقتی مشغول کاری هستید و با ارسال PM از جانب دوستانتان پنجره PM به طور مزاحمی ظاهر میشود. به خصوص وقتی شخصی در کنار شما حضور دارد این موضوع آزاردهنده تر نیز میشود. پس علاوه بر این موضوع برای تنوع هم که شده خوب است با استفاده از این ترفند نوع نمایش پنجره PM به هنگامی که دوستانتان به شما پیام میدهند را عوض کنید. مطمئن باشید از این تغییر رویه پشیمان نخواهید شد. لازم به ذکر است این نوع نمایش در مسنجر Windows Live Messenger به طور پیش فرض فعال است. بدین منظور: نرم افزار Yahoo Messenger را اجرا کنید. از منوی Messenger به Preferences بروید. در لیست Category گزینه Messages را انتخاب کنید. اکنون تنظیمات مربوط به این قسمت را در بخش دیگر پنجره مشاهده میکنید. حال تیک گزینه Minimize the message window tothe taskbar را از قسمت When I recive a new message بزنید. در زیر مجموعه آن تیک گزینه Show messages at the bottom right of screen را نیز بزنید. دکمه OK را بزنید تا تنظیمات ذخیره شود. اکنون منتظر بمانید تا دوستی به شما PM دهد ، سپس خواهید دید پیام او در پنجره کوچکی ابتدا نمایش داده میشود و خودتان میتوانید با باز کردن پنجره PM در Taskbar ، پیام او را بخوانید. دقت کنید اگر گزینه Show messages atthe bottom right of screen را نزنید ، این پنجره کوچک هم دیگر نمایش داده نمیشود.
8. تبدیل متن به تصویر به وسیله سایت یاهو!
شاید زمانی پیش آمده باشد که قصد داشته باشید متن خود را سریعأ تبدیل به یک تصویر کنید. برای اینکار معمول ترین کار استفاده از نرم افزارهای گرافیکی نظیر Paint یا Photoshop است تا با وارد کردن متن ، آن را با فرمت تصویری ذخیره کرد. اما شما میتوانید خیلی ساده و از طریق یک روش مخفی در سایت یاهو ، متن خود به تصویر تبدیل نمایید! برای اینکار: مرورگر اینترنتی خود را اجرا کنید: سپس آدرس زیر را در نوار آدرس وارد کنید: http://l.yimg.com/img.sports.yahoo.com/static/bir/headline?txt=majid در آدرس بالا ، در انتهای آن به جای عبارت majid در جلوی علامت مساوی ، بایستی عبارتی که دوست دارید به تصویر تبدیل شود را وارد کنید. سپس Enter بزنید تا متن خود را به شکل تصویری مشاهده کنید.
به گزارش فارنت و به نقل از پایگاه اینترنتی تک اسپوت شرکت مایکروسافت نسبت به آنتیویروس تقلبی که مشابه آنتیویروس “Microsoft Security Essentials” این شرکت است هشدار داد.
مایکروسافت در روز چهارشنبه اعلام کرد که نویسندگان بدافزار و هکرها یک برنامه کاملا مشابه با نرم افزار امنیتی این شرکت به نام “Security Essentials 2010″ نگارش کردهاند که دارای تروجان بسیار خطرناک” “Trojan Win32/Fakeinit است.
تصویری ازآنتی ویروس تقلبی
پس از نصب در سیستم رایانه قربانی این برنامه با اعلام یک اسکن جعلی شروع به پخش کردن و الودگی رایانه کاربرمیکندو این نرم افزار همچنین برخی از تنظیمات امنیتی در رجیستری و همچنین تغییر پس زمینه دسکتاپ به وجود ویروس جعلی به کاربر هشدار میدهد.
در ضمن این نرم افزار با نشان دادن لیست جعلی از تروجان و ویروسها ،کاربر را به اینکه نرم افزار امنیتی خوبی نصب کردهاند اطمینان می بخشد.
نکته جالب در این نرم افزار ترغیب کاربر به پرداخت پول و خریداری نسخه کامل آن است
قصد داریم به طور اجمالی از ابتدا روش ساختن ID در یاهو و نحوه استفاده اولیه از نرم افزار را بنویسیم. احتمالا خواندن این مطلب برای خیلی از شماها ساده و ابتداییست ولی فراموش نکنید شاید همین امروز یک تازه وارد، وارد دنیای اینترنت شده باشد.
بازدیدکننده ی گرام این وبلاگ برای افزایش آگاهی شما درست شده است.لذا از شماتقاضا دارم برای حمایت از ما بر روی تبلیغات کلیک کنید.در ضمن اگه یه نظر واسه ما بذارین روح ما رو شاد کردین!
شاید از خواندن عنوان این ترفند اندکی تعجب کنید ؛ اما گوگل هم برای جستجو در وب ، شگردها و ترفندهای خاصی را در نظر گرفته است. شاید شما فکر کنید که تنها راه رسیدن به نتیجه جستجو تایپ متن مورد نظر است اما این جستجوی شما میتواند دور از دسترس ترین نتایج را برای شما به ارمغان بیاورد. با بهره گیری از این ترفندها که در واقع دستورات خاصی هستند میتوانید بهترین نتیجه جستجو را از گول طلب کنید.
دستورات به این شرح هستند:
▪ cache:http://www.mysite.com
با استفاده از این دستور، سایت مورد نظر ما اگر توسط گوگل ذخیره شده باشه، آخرین ورژن ذخیره شده در سرورهای گوگل رو برای ما نشون میده.البته معمولا ورژن ذخیره شده مربوط به روزهای گذشته میباشد.با این روش میتوانید ببینید سایت مورد نظر آخرین بار چه زمانی توسط گوگل ذخیره شده.
▪ link:http://www.mysite.com
با این دستور گوگل کلیه سایت هایی که به سایت مورد نظر ما (در اینجا mysite.com) لینک داده اند را لیست میکند.
▪ related:http://www.mysite.com
اگر میخواهید سایت های هم خانواده و شبیه به سایت مورد نظر خود را پیدا کنید از این دستور استفاده کنید.تا اونجایی که من دیدم این دستور بیشتر برای سایت های معروف جواب میده.
▪ info:http://www.mysite.com
اطلاعاتی در مورد سایت مورد نظر، که گوگل میتواند ارایه کند.
▪ site:http://www.mysite.com myword
با استفاده از این روش کلمه مورد نظر خودمون رو میتونیم در یک سایت جستجو کنیم. به جای myword کلمه یا کلمات مورد نظر و به جای mysite سایتی که میخواهیم در آن جستجو کنیم قرار میدهیم.
▪ allintitle:word۱ word۲ word۳
;در این روش نتایج جستجو محدود میشود به کلماتی که در عنوان (title) سایت ها بکار رفته.در این مثال کلیه سایت هایی که کلمات word۱ word۲ word۳ در قسمت عنوان آنها بکار رفته لیست میشوند.
▪ intitle:word۱ word۲ word۳
جستجوی word۱ در قسمت عنوان و word۲ و word۳ در عنوان و متن سایت ها.
▪ allinurl:word۱ word۲ word۳
گوگل در این روش کلیه سایت هایی که در آدرس آنها (URL) کلمات مورد نظر ما به کار رفته را لیست میکند.
▪ inurl:word۱ word۲ word۳
جستجوی word۱ در آدرس سایت ها و بقیه کلمات در قسمت آدرس و متن سایت ها.
▪ filetype:myfiletype
اگر به دنبال فایل هستید با این روش میتونید فایل هایی که پسوند خاصی دارند را جستجو کنید.مثلا filetype:doc به دنبال فایل های doc میگردد
▪ intext:word۱ word۲
با این روش گوگل تنها در متن سایت ها به دنبال کلمات میگردد و از سرچ در عنوان و آدرس سایت ها صرف نظر میکند.
جیمیل قابلیت جالبی به نام واگرد (Undo) دارد که با استفاده از آن میتوان ايميل هاي ارسال شده را پس گرفت.
به گزارش ایتنا، شاید برخی اوقات شده که شما مدتی پس از ارسال یک ایمیل، متوجه
شدهاید که آدرس گیرنده را اشتباه تایپ کردهاید و این ایمیل از inbox یک کاربر
دیگر سر در میآورد.
در این مواقع شاید فکر کنید با بستن مرورگر یا حتی در موارد مهمتر با از برق کشیدن
رایانه میتوان جلوی ایمیل ارسال شده را گرفت! ولی جیمیل را نمیشود از برق کشید.
در چنین مواردی دکمه Undo Send که میتواند ایمیل ارسال شده را پس بگیرد، بسیار
کارساز است.
گوگل این قابلیت را در مارس 2009 به جیمیل افزود. در آن زمان کاربران فقط 5 ثانیه
برای پس گرفتن ایمیلهای ارسالی خود زمان داشتند.
گوگل مرتباً این مدت زمان را افزایش داده و آن را به 10 ثانیه، 20 ثانیه و اکنون به
30 ثانیه رسانده است.
بر این اساس کاربران 30 ثانیه فرصت دارند تا ایمیلی را که اشتباهی ارسال کردهاند
یا مایلند در متن آن تغییراتی ایجاد نمایند، با استفاده از Undo Send پس بگیرند.
برای فعال کردن این ویژگی فوقالعاده مفید، به صفحه settings رفته و در بخش Labs
گزینه Undo Send را فعال کنید. سپس بر Save changes در پایین صفحه کلیک کنید.
به گزارش فارنت و به نقل از پایگاه اینترنتی تکاسپوت، شرکت مایکروسافت رسما اعلام کرد که کاربران اینترنتی در سراسر جهان در فاصله زمانی ۴۸ ساعت پس از عرضه نسخه آزمایشی اینترنت اکسپلورر ۹، نسخه جدید مرورگر این شرکت در ۱۵ سپتامبربیش از دو میلیون بار آن را دانلود و بارگذاری کردهاند.
مایکروسافت نسخه جدید اینترنت اکسپلورر را با ویژگیهایی همچون رابط کاربری جدید به همراه موتور جاوا اسکریپت بسیار سریع و همچنین پشتیبانی کامل از HTML5 عرضه کرده است.
این رکورد خیرهکننده دانلود در حالی بدست آمده است که نسخه آزمایشی اینترنت اکسپلورر۸ در آگوست سال ۲۰۰۸ و در مدت ۵ روز پس از عرضه بیش از ۱٫۳ میلیون بار دانلود شده بود و این در حالی است که طبق آمار بدست آمده بیش از ۹ میلیون مرور صفحات وب برای دسترسی به اخبار عرضه این نسخه از مرورگر اینترنت اکسپلورر انجام شده است.
اگر چه مایکروسافت با اعلام این رقم از آن ابراز خشنودی کرده اما بررسی تاریخ عرضه مرورگر محبوب فایرفاکس نشان میدهد که به طور مثال در زمان عرضه فایرفاکس ۳ در سال ۲۰۰۸ بنا بر اعلام موزیلا این مرورگر بیش از ۸٫۳ میلیون بار دانلود شد و یا در سال ۲۰۰۹ و در عرضه نسخه جدیدی از این مرورگر دانلود آن تنها در روز اول ۲ میلیون بار بوده است.
نکته قابل توجه اینکه طبق اعلام شرکت مایکروسافت کاربران ویندوز ایکسپی قادر به دانلود و بارگذاری این مرورگر نبودهاند که شاید در صورت دانلود کاربران ویندوز ایکسپی مایکروسافت میتوانست رکورد خیرهکنندهتری را به ثبت برساند.
بهگزارش بيبيسي محققان در مقالهاي که ژورنال زيستشناسي کامپيوتري PLoS منتشر کرده، اعلام كردهاند، الگوريتم PageRank شرکت گوگل که با استفاده از آن اهميت هر صفحه از وب شناسايي ميشود، ميتواند به مطالعه نقش گونهها در چرخه غذا کمک کند. چرخه غذا نشان ميدهد چه حيواناتي توسط چه حيواناتي خورده ميشوند يا وجود کدام گونهها براي تغذيه گونههاي ديگر مهم است؟
محققان ميگويند با استفاده از الگوريتم پيجرنك شرکت گوگل، ميتوان فهميد که از بين رفتن کدام گونهها باعث تخريب چرخه غذايي ميشود.
در اينترنت، هر وبسايت با چندين وبسايت ديگر مرتبط است. اين ارتباط ميتواند به اين صورت باشد که يک وبسايت مشخص، لينکهايي از چند وبسايت ديگر را در بردارد يا اينکه چند وبسايت مختلف لينکهاي يک وبسايت مشخص را داشته باشند. اين امر مشابه وجود گونهها در چرخه غذاي اکوسيستم است. برخي اوقات يک حيوان از چند گونه مختلف تغذيه ميکند و گاه يک گونه، غذاي مورد نياز چند گونه را تشکيل ميدهد.
دکتر آلسينا از دانشگاه شيکاگو ميگويد: «در الگوريتم پيجرنك، يک وبسايت زماني باارزش است که وبسايتهاي ارزشمند داراي لينکهاي آن باشند. در نمونه ما نيز يک گونه زماني مهم و باارزش است که غذاي گونههاي با ارزش ديگر باشد.»
يکي از مشکلات، دشواري محاسبه جايگشتهاي مختلف چرخه غذاست و پيجرنك ميتواند اين کار را براحتي انجام دهد. البته براي تطبيق پيجرنك با اکوسيستم نياز به ايجاد تغييراتي در اين الگوريتم است. يکي از اين تغييرات، افزودن يک عنصر خرد است که از پوسيدن گونههاي مرده بهوجود ميآيد و نشان ميدهد هر گونه بعد از مردن دوباره به چرخه غذا بازميگردد
فکر نکنم دیگر نیاز به توضیح اضافی درباره مرورگر فایرفاکس و امکانات بسیار زیادش باشد؛ ولی برای آن دسته از کاربران که آشنایی زیادی با این مرورگر ندارند، توضیحاتی خواهم داد. مرورگر Firefox محصول شرکت Mozilla است که به صورت متن باز یا همان Open Source ارائه شده است. می توان از این مرورگر به عنوان یکی از محبوب ترین مرورگرهای جهان نام برد. این مرورگر در ابتدا در بین کاربران لینوکس استفاده زیادی داشت؛ ولی پس از مدتی با پدیدار شدن مشکلات امنیتی در اینترنت اکسپلورر، کاربران ویندوز هم از این مرورگر استفاده کردند تا اینکه به یکی از معروف ترین مرورگرها تبدیل شد.
اولین نسخه اصلی فایرفاکس در ۹ نوامبر ۲۰۰۴ منتشر شد (البته قبل از آن، این مرورگر با نام های دیگری هم منتشر شده بود). زبان های اصلی برنامه نویسی این مرورگر طبق معمول C++، جاوا اسکریپت، CSS، XBL و XUL می باشند. همچنین این مرورگر از ۷۵ زبان دنیا از جمله زبان شیرین فارسی و از سیستم عامل های ویندوز، مک، لینوکس و … پشتیبانی می کند. (منبع توضیحات : ویکیپدیای فارسی)
دلیل اصلی انتخاب این مروگر توسط کاربران به دلیل سرعت بالای جستجو، امنیت بالا و افزونه های بسیار زیادی است که برایش ساخته شده است.
اکنون به بحث اصلی می پردازیم. مطمئنا فایرفاکس هم مانند همه مرورگرهای دیگر دارای تنظیماتی برای مدیریت بهتر می باشد. شاید بعضی کاربران مفهوم و کاربرد بعضی از گزینه ها و تنظیمات را متوجه نشوند و به همین دلیل نتوانند از قابلیت های مرورگر استفاده کنند. در این مطلب به طور کامل به توضیح درباره تنظیمات و گزینه های اصلی این مرورگر خواهم پرداخت و شما را با آن آشنا می کنم.
توجه : تصاویر و نکته ها مربوط به نسخه ۳٫۶٫۸ فایرفاکس است. بیشتر تنظیمات بر روی نسخه های آزمایشی ۴ نیز قابل استفاده اند.
برای دسترسی به تنظیمات و گزینه ها می توانید از منوی Tools گزینه Options را انتخاب کنید تا با پنجره ای مانند تصویر زیر روبرو شوید.
همانطور می بینید پنجره Options دارای ۷ بخش می باشد.
General : بخش تنظیمات و گزینه های عمومی مرورگر Tabs : بخش مدیریت و گزینه های مربوط به Tab ها Content : گزینه ها و تنظیمات مربوط به محتوا و نوشته ها Applications : گزینه ها و تنظیمات مربوط به برنامه ها Privacy : گزینه های مربوط به آثار جستجوها و بخش های مخفی Security : گزینه ها و تنظیمات امنیتی Advanced : تنظیمات پیشرفته مرورگر
در ادامه به توضیح گزینه ها و تنظیمات موجود در هر یک از بخش ها (یا سر برگ ها) می پردازیم.
General
این سربرگ شامل تنظیماتی عمومی مانند مدیریت صفحه شروع، مدیریت دانلودها و مدیریت افزونه ها می باشد.
در بخش Startup می توانید سایت و یا لینکی که در هنگام آغاز مرورگر باز می شود (Home Page) را انتخاب کنید. با انتخاب گزینه Show my home page در بخش When Firefox starts، می توانید به صورت سفارشی و دلخواه سایت مورد نظر خود را برای باز شدن انتخاب کنید. شما باید آدرس سایت را در بخش Home Page بنویسید.
اگر گزینه Show a blank page را انتخاب کنید، اگر آدرس سایتتان را هم در بخش Home Page وارد کرده باشید، در هنگام اجرای مرورگر سایتی باز نخواهد شد؛ یعنی شما Home Page نخواهید داشت.
همچنین اگر شما گزینه آخر یعنی Show my windows and tabs from last time را انتخاب کنید، هنگام اجرای مرورگر، آخرین تب ها و پنجره هایی که در هنگام آخرین بار استفاده از مرورگر باز بوده اند، نمایش داده خواهند شد.