معاون وزير علوم در تشريح سياستي که افزايش ظرفيت پذيرش مقطع کارشناسي در دانشگاه هاي شهرستانها، افزايش ظرفيت پذيرش دانشجوي کارشناسي ارشد و دکتري در دانشگاه هاي تهران و تعديل جمعيت رشته هاي کارشناسي در دانشگاه هاي تهران را دنبال مي کند ، گفت: در صورتي که اين سياست را پياده کنيم با حدود 25 هزار نفر کاهش جمعيت در پايتخت مواجه خواهيم شد.
به گزارش مهر، علي اکبر متکان امروز يکشنبه در نشست خبري در وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري درباره بودجه دانشگاهها در سال 90 گفت: انتظار داريم در بودجه سال 90 دانشگاه ها حداقل 30 درصد رشد براي بودجه تملک سرمايه اي و 25 درصد رشد براي بودجه هاي هزينه اي بدون در نظر گرفتن فوق العاده ويژه داشته باشيم. البته اين ميزان رشد مورد انتظار منهاي اثرات هدفمندي يارانه ها است.
وي افزود: هنوز با معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري بر سر بودجه سال 90 دانشگاه ها در حال رايزني هستيم و اميد زيادي داريم که در بودجه سال 90 به ميزان مورد انتظار دست پيدا کنيم. البته هنوز بر سر بودجه سال 90 دانشگاهها به توافق نرسيده ايم.
معاون وزير علوم از درخواست 37 رديف بودجه جديد در سال 90 براي دانشگاه هاي جديد يا مجتمع آموزش عالي و پژوهشي خبر داد و گفت: همچنين رديف هاي جديدي براي شبکه زنان دانشمند جهان اسلام، مرکز فعاليت هاي قرآن و عترت، برنامه جامع امور زنان و خانواده (بحث هاي پژوهشي در حوزه زنان و بحث فرهنگ عفاف و حجاب)، حمايت از شرکت ها و موسسات دانش بنيان، حمايت از صندوق نوآوري و شکوفايي، امور شاهد و ايثارگر و مرکز جذب اعضاي هيئت علمي از معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري درخواست شده است.
وي با يادآوري تشکيل ستادي از 8 ماه گذشته در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي برآورد هزينه مصرف انرژي در دانشگاهها همزمان با اجراي قانون هدفمندي يارانه ها گفت: در شرايطي که يارانه ها هدفمند نشده بود ميزان ريالي مصرف انرژي در دانشگاه ها 1.4 کل هزينه دانشگاه ها بود اما برآوردها نشان مي دهد در صورتي که مصرف انرژي را در زمان اجراي هدفمندي يارانه ها مانند گذشته ادامه دهيم ميزان ريالي مصرف انرژي در دانشگاهها به 9 درصد کل هزينه دانشگاهها مي رسد.
متکان از توصيه هاي وزير علوم، تحقيقات و فناوري به دانشگاهها براي بهينه سازي و اصلاح الگوي مصرف، ارتقاي استانداردهاي ساخت و ساز اماکن دانشگاهي و اتخاذ تدابيري براي جلوگيري از هدر رفت انرژي در دانشگاهها خبر داد و گفت: با استفاده از سنسور برق در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري 30 درصد کاهش مصرف برق در وزارتخانه داشته ايم.
معاون وزير علوم درباره اجراي دورکاري در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيز گفت: اجراي برنامه دورکاري در وزارت علوم با استقبال خوبي مواجه شده است. 27 تقاضا براي دورکاري در وزارت علوم يا عملياتي شده و يا در دست بررسي است. دورکاري براي کارکنان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با اولويت بانواني که مشکلات زايمان دارند، افرادي که بيماري دارند و کارکناني که بر حسب نوع کارشان در صورت کار در منزل بازدهي شان بيشتر است اعمال مي شود.
وي اولين آثار اجراي دورکاري را تحکيم خانواده عنوان کرد و با يادآوري اينکه اسلام براي کانون خانواده احترام خاصي قائل است ، تاکيد کرد: دورکاري براي کارکنان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با اولويت بانواني که مشکلات زايمان دارند انجام مي شود. حدود 5 نفر از کارکنان وزارت علوم که تقاضاي دورکاري داشته اند دچار مشکلات جسمي بوده و نمي توانستند در محل کار حاضر شوند.
متکان در پاسخ به اينکه دورکاري شامل چه افراد يا مشاغلي در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مي شود ، گفت: دورکاري در وزارت علوم شامل همه افرادي خواهد شد که به طور مستقيم ارباب رجوع نداشته باشند.
معاون وزير علوم درباره چگونگي ارزيابي عملکرد کارکناني که بر اساس برنامه دورکاري خدمت مي کنند نيز گفت: کميته اي داريم که کار افرادي که در قالب دورکاري در منزل خدمت مي کنند را مورد ارزيابي قرار مي دهند و با گذشته شان مقايسه مي کنند. نکته مهم در بحث دورکاري اين است که نه تنها حقوق کارکناني که در قالب دورکاري خدمت مي کنند کاهش پيدا نمي کند بلکه فوق العاده براي اين افراد در نظر گرفته مي شود.
متکان در پاسخ به اينکه تکليف تجميع دانشگاه هاي علامه طباطبايي و خواجه نصير چه مي شود تاکيد کرد: دانشگاه هاي علامه طباطبايي و خواجه نصير حتما در تهران تجميع مي شوند و به هيچ وجه از تهران خارج نخواهند شد. اميدواريم بر طبق گفته رئيس دانشگاه خواجه نصير تجميع اين دانشگاه تا تابستان آينده به سرانجام برسد.
وي از ثبت نام يک هزار و 200 نفر از کارکنان وزارت علوم و دانشگاههاي تهران براي انتقال از تهران خبر داد و گفت: تا کنون 110 نفر را انتقال داده ايم. مشکلاتي در شهرستانها داريم که سياست هاي دولت را به آن ميزان که بايد پيگيري نمي کنند و اين منجر شده که مقداري روند انتقال کارکنان از تهران مقداري کند شود.
معاون وزير علوم در تشريح سياستي که افزايش ظرفيت پذيرش مقطع کارشناسي را در دانشگاه هاي شهرستانها ، افزايش ظرفيت پذيرش دانشجوي کارشناسي ارشد و دکتري را در دانشگاه هاي تهران و تعديل جمعيت رشته هاي کارشناسي در دانشگاههاي تهران را دنبال مي کند، در جمع خبرنگاران گفت: در صورتي که اين سياست را پياده کنيم با حدود 25 هزار نفر کاهش جمعيت در پايتخت مواجه خواهيم شد.
متکان از قراري براي انتقال سازمان سنجش آموزش کشور به استان البرز و انتقال سازمان پژوهش هاي علمي صنعتي به ساوه خبر داد و گفت: البته انتقال اين دو سازمان به استان البرز و استان مرکزي زمان انجام مي شود که استانداران البرز و مرکزي امکانات لازم را براي اين دو سازمان فراهم کنند.
وي در پاسخ به اينکه بحث انتقال معاونت دانشجويي وزارت علوم به سمنان تا چه حد صحت دارد ، گفت: بحث ايجاد سازمان امور دانشجويي مطرح است. پس از آنکه سازمان شدن اين معاونت ابلاغ شود آنگاه براي انتقال اين حوزه مي توان تصميم گرفت. معاونت دانشجويي در حال حاضر به واسطه وابستگي هاي مالي و اداري که به ستاد وزارت علوم دارد نمي تواند جدا شود.
معاون وزير علوم خاطرنشان کرد: سازمان شدن معاونت دانشجويي در شوراي عالي اداري تصويب شده و در راه ابلاغ است. خيلي از مسائل وزارت علوم بستگي به اين ابلاغ دارد لذا خواستاريم که سريع تر ايجاد سازمان امور دانشجويان را به وزارت علوم ابلاغ کنند.
www.mahdipc.tk









سایت خدماتی تک بیست