مراكز صدا و سيماي استانهاي كشور امسال با دستپر به استقبال بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر كه از آن به عنوان بزرگترين رويداد سينمايي كشور ياد ميكنند، خواهند رفت.
امسال مراكز صدا و سيماي همدان، قم، اصفهان و بوشهر، 5 فيلم با نامهاي مستند همدان، اتوبوس، مرگ سپيد، همسنگار و بالابان را براي حضور در اين جشنواره معرفي كردهاند.
همدان (داريوش مهرجويي)
مستند «همدان» به كارگرداني داريوش مهرجويي براي شركت در جشنواره فجر فرم پر كرده است.
اين فيلم يك مستند نيست، بلكه فيلمي است داستاني درباره شهر همدان با زمان يك فيلم بلند. فيلم ساختار روايي دارد و براي حضور در بخش سينماي ايران جشنواره فجر معرفي شده است. فيلم داستان سفر يك گروه فيلمبرداري به نقاط مختلف شهر همدان است. در اين فيلم داريوش مهرجويي و خانوادهاش بازي كردهاند. نقش كارگردان را در اين فيلم كامشاد كوشان فيلمساز مقيم خارج از ايران بازي كرده و از جالبترين بخشهاي اين فيلم نقشي است كه خود مهرجويي بازي ميكند.
تحقيق و پژوهش اين كار طي چند مرحله توسط مهرجويي و دوستانش صورت گرفته است. در بخشهايي از فيلم ميدان امام همدان طي 4 روز نورپردازي شده تا تصوير مناسب از گنبدهاي اين ميدان گرفته شود البته بخشهايي از اين فيلم كه ويرانههاي هگمتانه است بهصورت رايانهاي به تصوير كشيده شده است.
«مستند همدان» را ميتوان روايي، داستاني و حتي مستند بازسازيشده دانست. اين فيلم راوي ندارد اما همه گونههاي مستند را به نوعي در دل خود جاي داده و مانند چند فيلم آخر مهرجويي نميتوان گونه خاصي برايش در نظر گرفت اما از يك شكل منسجم برخوردار است.
چهار فصل همدان را در اين فيلم ميبينيم، نقطه نقطه همدان در اين فيلم به تصوير كشيده شده و كتيبههاي گنجنامه، آرامگاه باباطاهر، آرامگاه بوعلي سينا، باغ موزه تاريخ طبيعي، غذاهاي اصيل و محلي و آداب و رسوم همدان در اين فيلم ديده ميشود.
كامشاد كوشان، وحيده محمديفر، امير سيدي،مونا مهرجويي، منصور ناظمي، محمود وثاق، يحيي منصورمويد و داريوش مهرجويي در اين فيلم بازي كردهاند. اين فيلم در صدا و سيماي مركز همدان آماده ميشود.
اتوبوس (محمدمهدي عسگرپور)
اتوبوس هم عنوان فيلم ديگري است كه به جشنواره فيلم فجر معرفي شده است.
«اتوبوس» به كارگرداني محمدمهدي عسگرپور و تهيهكنندگي يحيي منصورمويد به سفارش صدا و سيماي مركز قم توليد شده است.
اين فيلم روايت داستان عدهاي مسافر است كه در يك اتوبوس به سمت شهر قم حركت ميكنند. در ميان آنها جواني است ظاهرا مبهوت كه فرش و روزنامهاي خاص را همراه دارد.
او در اين روزنامه خبرهايي ميخواند كه گويا مرتبط به آيندهاي نزديك است و رخدادهاي آن يكي يكي به وقوع ميپيوندد. در اين فضاي عجيب آدمهايي حضور دارند كه بهقتل رسيدهاند و تصوير و خبر كشته شدن تعدادي از آنها در اين روزنامه آمده است. اين جوان قرار بوده فرش را به عنوان نذري البته به توصيه پدر و مادرش به حرم حضرت معصومه(س) ببرد كه در اين ميان با زني جوان روبهرو ميشود.
شاهرخ فروتنيان، حبيب دهقان نسب، محسنقاضيمرادي و مونا فرجاد از بازيگراني هستند كه در فيلم تلويزيوني اتوبوس به ايفاي نقش پرداختهاند. فيلمنامه اين تله فيلم به قلم سنبل نفريه به نگارش درآمده و داريوش صادقپور صدابرداري و صداگذاري، رضا شيخي تصويربرداري و حسين غضنفري نيز تدوين اتوبوس را برعهده داشتهاند.
مرگ سپيد (مرتضي آتشزمزم)
«مرگ سپيد» هم نام فيلمي است كه امسال به جشنواره فيلم فجر معرفي شده است.
اين فيلم به تهيهكنندگي و كارگرداني مرتضي آتشزمزم به سفارش صدا و سيماي مركز اصفهان با موضوع مبارزه با مواد مخدر توليد شده است.
فريد همراه دوستش مسعود در معاملات مواد مخدر به دنبال آرزوها و روياهاي خود هستند. فريد كه خود مواد مخدر مصرف ميكند در بزرگترين قاچاق هروئين فشرده با يك مافياي خارجي هزينه گزافي پرداخت ميكند.
آتشزمزم درباره اين فيلم گفت: فيلم مرگ سپيد 50 روز پيشتوليد داشته و در 15 لوكيشن تصويربرداري شده است. وي خانه فريد، باغ خان، شهر فولادشهر و مناطق ديدني استان اصفهان را لوكيشنهاي اصلي اين فيلم عنوان كرد و افزود: مناظر ديدني استان اصفهان نيز در فيلم مرگ سپيد با شگردهاي مختلف به نمايش درآمده است.
وي انتخاب بازيگران را در توليد فيلم يا سريال بسيار مهم خواند و گفت: در اين فيلم سعي شده بازيگران تلفيقي از هنرمندان اصفهاني، تهراني و لبناني باشند.
وي پلانهاي خوب، تسلط بالاي بازيگران و جلوههاي ويژه را از مهمترين ويژگيهاي اين فيلم عنوان كرد.
شهرام قائدي، ذبيح افشار، مانا بهرامي، علياكبر مياندار، مهدي باقربيگي، كيانا شهنامنيا، مجدي مشموشي، بولين حداد و فواد حسن در اين فيلم هنرنمايي كردهاند.
در ساخت اين فيلم مجيدصديقي و محمود اصلاني (نويسندگان فيلمنامه)، ناصر چشمآذر (آهنگساز)، محمدفضيل، (تصويربردار)، مسعوداردلاني (صدابردار) و علي بهادري (طراح گريم) همكاري كردهاند.
همسنگار (احسان عبديپور)
«همسنگار» هم يكي از فيلمهايي است كه به جشنواره امسال فجر ارائه شده است.
اين فيلم به كارگرداني احسان عبديپور و تهيهكنندگي مهدي كبيري در سيماي مركز بوشهر با موضوع دفاع مقدس توليد شده است.
عبديپور درباره اين فيلم گفت: داستان اين فيلم مربوط به محاصره آبادان و خرمشهر است؛ زماني كه مردم هيچ راه خروجي جز بهمنشير ندارند. در اين ميان فردي بهنام شريف در خارك متوجه ماجرا ميشود و براي كمك به مردم، لنجش را به دو دوست قديمي ميدهد تا به چوئبده بروند. اما در راه بازگشت با لنج در دريا اتفاقاتي رخ ميدهد و لنج متوقف ميشود.
وي با بيان اينكه بخش عمدهاي از اين فيلم در دريا تصويربرداري شده است، اظهار كرد: شهرهاي بوشهر و آبادان لوكيشنهاي اصلي فيلم تلويزيوني همسنگار بودهاند. عبديپور افزود: در بخشيهايي از تله فيلم تصويربرداري زيرآب بايد صورت ميگرفت، مشكلات و سختيهايي را با توجه به امكانات برايمان به وجود آورده بود كه با توانمندي هنرمندان بومي، فيلم تلويزيوني همسنگار مراحل توليد خودرا به خوبي پشت سر گذاشت.
حميد باغكي، عباس جوادي، حسين قفلي، هدي نوريزاد، جعفر بهبهاني، صديقه صداقت، ديانا قيم، سپيده جمالي و مريم ايزدجو بازيگراني بودهاند كه در اين فيلم هنرنمايي كردهاند.
در ساخت اين فيلم عليمحمد قاسمي (مدير تصويربرداري)، حسن شبانكاره (صدابردار) و جلال اميري (طراح گريم) همكاري كردهاند.
بالابان (سيدرضا صافي)
«بالابان» هم يكي ديگر از فيلمهاي مراكز استاني است كه به جشنواره معرفي شده است.
«بالابان» به تهيهكنندگي و كارگرداني سيدرضا صافي به همت شبكه استاني سيماي مركز بوشهر توليدشده است. صافي گفت: تصويربرداري «بالابان» از نيمه بهمن ماه 1388 آغاز شد و در نيمه ارديبهشت ماه 1389 به اتمام رسيد. فيلم داستان شاهين، نوجوان 18 ساله و ساكن بندر بوشهر است. او كه سالها پيش پدر محيطبانش را در مواجهه با قاچاقچيان پرنده از دست داده است و اكنون به واسطه مشكلات و شرايط پيچيده زندگي خانوادگي، بر سر يك دوراهي وفاداري به شغل پدر يا پا گذاشتن در راه قاتلين قرار گرفته است. تلاش شاهين در رويارويي با طبيعت و حوادث خشن پيرامونش، ماجراهاي اين فيلم را رقم ميزند.صافي با بيان اينكه اقليم، فرهنگ، تاريخ و جغرافياي شگفتانگيز استان بوشهر بستر قابليتهاي درخشاني جهت توليد آثار سينمايي و تلويزيوني است گفت: فيلمنامه «بالابان» روايتي دارد كه به شدت متكي به ظهور و بروز در اين اقليم و سرزمين است.
وي با بيان اينكه اماكن فيلمبرداري اين فيلم حدودا 50 لوكيشن است و حدود 90 درصد آن خارجي و در چشماندازهاي طبيعي نظير كوه، دريا، بيابان و فضاهاي بكر و صعبالعبور به انجام رسيده است تصريح كرد: اين تنوع فضا در كنار تعدد حوادث فيلم و بستر دراماتيك فيلمنامه، از امتيازات اين اثر است .
وي با اشاره به اينكه تعدد بسيار زياد پلانهاي اين فيلم (حدود 2000 پلان) از ديگر مشخصات اين فيلم است، اظهار كرد: قريب به 80 درصد پلانها با دوربين متحرك تصويربرداري شده است.
محمدحسين دريابگرد، صادق زارعي، ايرج صغيري، حيدر مظفري، آريا بهرامنژاد، مريم رنجبر، هادي ارشدپور، سيروس وليزاده، حشمتالله غضنفر، فرشيد تربيت، حسن غلامي، امين چاهشويي، سيدعلي هدايت و جوهر تنگستاني بازيگراني هستند كه در اين فيلم بازي كردهاند.
در ساخت اين فيلم سيدرضا مهيمنيان و پيام عزيزي (مدير تصويربرداري)، سيدمهدي حسينيپور (صدابردار)، آرمين بهاري (صداگذاري) و مهدي اماني (آهنگساز) همكاري كردهاند.
www.mahdipc.tk









سایت خدماتی تک بیست