زيستگاه جديد سمندر لرستاني منطقه حفاظت شده مي‌شود
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 7
نویسنده : مولوی
مدير كل حفاظت محيط زيست استان لرستان از تدبديل زيستگاه جديد سمندر لرستاني به منطقه حفاظت شده خبر داد.

به گزارش مهر، محمد حسين بازگير در ديدار با اعضاي مركزي كانون دانشجويي همياران طبيعت جهاد دانشگاهي لرستان در سخناني اظهار كرد: با كمك همياران طبيعت در ماههاي اخير موفق به شناسايي زيستگاه‌هاي جديدي از سمندر لرستاني در سطح استان شديم كه كسي انتظار وجود سمندر را در اين مناطق نداشت.

وي با اشاره به تلاشهاي صورت گرفته براي حراست از اين گونه لرستاني، بيان كرد: در اين راستا تيمي متشكل از كارشناسان سازمان حفاظت محيط زيست كشور براي بازديد از زيستگاه جديد سمندر به لرستان سفر كردند كه در جريان اين سفر برنامه ريزي براي ارتقا سطح حفاظت اين منطقه صورت گرفت.

مدير كل حفاظت محيط زيست استان لرستان با تاكيد بر اين‌كه سمندر يكي از گونه‌هاي منحصر به فرد لرستان است كه در معرض خطر انقراض قرار دارد، ادامه داد: همچنين در اين راستا تاكنون 30 طرح پژوهشي در مورد منطقه حفاظت شده سمندر به دستمان رسيده كه به زودي اين منطقه حفاظت شده را در استان ايجاد خواهيم كرد.

بازگير در بخش ديگري از سخنان خود به وضعيت تالابهاي شهرستان پلدختر و تعرض‌هاي صورت گرفته به اين تالابها اشاره كرد و بيان كرد: به دنبال اين هستيم كه در قالب مصوبات دور سوم سفر هيات دولت پيشنهاد ارتقا سطح حفاظت اين تالابها را مطرح كنيم.

وي با بيان اين‌كه در حال حاضر تالابهاي پلدختر جزو مناطق صيد و شكار ممنوع هستند، يادآور شد: در صورت تصويب در سفر سوم هيات دولت تالابهاي پلدختر به مناطق حفاظت شده استان اضافه خواهند شد.

مديركل حفاظت محيط زيست استان لرستان در ادامه سخنان خود به وضعيت استفاده از كودهاي شيميايي در اراضي كشاورزي استان اشاره كرد و يادآور شد: با سازمان جهادكشاورزي لرستان تفاهم نامه‌اي را امضاء كرده ايم كه توليدات كشاورزي به گونه‌اي باشد كه به محيط زيست آسيبي نرسد.

بازگير همچنين با انتقاد از وضعيت شكار در استان، بر ضرورت تغيير نگرش‌ها در اين زمينه تاكيد و خاطر نشان كرد: در حال حاضر مطابق آمار بيش از70 هزار اسلحه مجاز در سطح استان وجود دارد.

وي تصريح كرد: ايندر حاليست كه در طول سالهاي اخير اين اداره كل تنها 300 پروانه شكار صادر كرده است.

مدير كل حفاظت محيط زيست استان لرستان در مورد روند صدور پروانه شكار نيز عنوان كرد: با توجه به سرشماري‌هاي صورت گرفته و در راستاي ايجاد تعادل ميان جمعيت حيات وحش استان پروانه‌هاي شكار صادر شده است.

بازگير همچنين به آموزش شكارچيان مجاز اشاره كرد و بيان كرد: به منظور فرهنگ سازي در اين زمينه به همراه هر پروانه شكاري كه صادر مي‌شود يك كتاب آموزش شكار و اطلاعات لازم گونه‌هاي جانوري و طيور به شكارچيان داده مي‌شود تا با استفاده از اين كتاب آگاهانه تر شكار كنند.

سمندر لرستاني گونه‌اي از راسته دوزيستان دم دار است كه در محيطي از بقاياي جنگلهاي بلوط حاوي آبهاي خنك زيست كرده و بر پشت خود خالها يا نوارهاي زرد و نارنجي چشمگير روي زمينه قهوه‌اي دارند و زير بدنشان زرد يا نارنجي قرمز است.

در حاليكه اخيرا از سوي كشورهاي عضو قرارداد حمايت از گونه‌هاي طبيعي(ساتيس) در قطر ممنوعيت معامله اين گونه نادر در دنيا به تصويب رسيده است كه فروش و عرضه اين گونه زيبا در شهرهاي مختلف كشور براي نگهداري در آكواريم‌هاي خانگي و همچنين بر روي سفرهاي هفت سين همچنان استمرار دارد.

بنابر اين گزارش چندي قبل كشورهاي عضو قرارداد حمايت از گونه‌هاي طبيعي(ساتيس) در قطر نشستي برگزار كردند كه تا سوم فروردين سال جاري ادامه داشت. موضوع نشست مذكور تصويب قراردادهايي به منظور حفظ چند گونه از جانوراني بود كه نسلشان درحال انقراض است.

ماهيهاي كورال، نوعي قورباغه آمريكاي لاتين با چشم‌هاي قرمز و سمندر كوه‌هاي زاگرس(سمندر لرستاني) سه گونه‌اي هستند كه موضوع اين نشست قرار گرفتند.

با توجه به قرار گرفتن سمندر لرستاني در ليست قرمز سازمان جهاني حفاظت از محيط زيست به درخواست سازمان محيط زيست ايران ممنوعيت خريد و فروش بين‌المللي اين‌گونه در دستور كار اجلاس ساتيس قرار داد.

معاهده ساتيس، معاهده‌اي است كه در سال 1973 به منظور جلوگيري از تجارت گونه‌‌هاي جانوري و گياهي در معرض خطر انقراض ايجاد شد كه ايران نيز عضو اين معاهده است. نگراني از احتمال انقراض نسل سمندر لرستاني باعث شد در اين نشست اين كشورها معامله اين جانور در خارج از ايران را ممنوع كنند.

سمندر لرستاني گونه‌اي است كه در سالهاي اخير به دلايل مختلفي همچون قاچاق و خشكسالي در سراشيبي انقراض قرار گرفته است. اين گونه در سراسر دنيا تنها هفت زيستگاه داشته كه تمامي آنها در مرز بين استانهاي خوزستان و لرستان واقع شده اند كه اين امر خود زمينه قاچاق اين گونه را فراهم كرده است.

اين در حالي است كه در ماههاي اخير با كشف زيستگاه جديد سمندر لرستاني بارقه‌هاي اميد براي حفظ اين گونه منحصر به فرد شكل گرفت.

پيدا شدن اين زيستگاه جديد به عنوان هشتمين زيستگاه جهاني اين گونه شاخص استان لرستان، خبري خوش براي تمامي فعالان عرصه محيط طبيعي و حيات وحش ايران و حتي جهان است.

اما آنچه در حال حاضر بسيار ضروري است، حفاظت از اين زيستگاه جديد است. زيستگاه جديد سمندر از لحاظ اكولو‍ژيكي در درجه بسيار بالايي قرار گرفته و تشكلهاي زيست محيطي استان خواستار ارتقاي اين زيستگاه به يك منطقه حفاظت شده هستند.



www.mahdipc.tk http://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.com
سایت خدماتی تک بیست



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: