پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بدهي 500ميليون توماني خانه سينما
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 38
نویسنده : مولوی
رئيس هيات مديره خانه سينما گفت: خانه سينما بيش از 500 ميليون تومان بدهي دارد و تنها 275 ميليون تومان از بودجه اين نهاد سينمايي پرداخت شده است.

به گزارش ايرنا، فرهاد توحيدي روز شنبه در نشست خبري اعضاي هيات مديره خانه سينما، از اهالي رسانه كه در دو سال اخير با نقدهاي خود بر عملكرد خانه سينما تاثيرگذار بوده اند، تقدير و خاطرنشان كرد: يكي از مباحث مطرح شده از سوي برخي از رسانه ها، برگزاري انتخابات دوره دوازدهم هيات مديره خانه سينما بدون حضور خبرنگاران بود.

وي درباره انتخابات خانه سينما در پشت درهاي بسته، توضيح داد: بايد بپذيريم مجمع عمومي يك صنف با حضور اعضاي آن برگزار مي شود و نبود خبرنگاران در اين مراسم نيز به همين علت بود.

رئيس هيات مديره خانه سينما افزود: در خانه سينما هيچ راز سر به مهري وجود ندارد و ما در فضايي شيشه اي قرار داريم. همه اتفاقات اين نهاد سينمايي براي اهالي سينما شفاف و روشن است.

توحيدي درباره بدهي خانه سينما اظهار داشت: خانه سينما در حال حاضر بيش از 500 ميليون تومان بدهي دارد كه حدود 200 ميليون تومان از اين رقم به برگزاري چهاردهمين جشن خانه سينما مربوط مي شود.

وي افزود: متاسفانه از بودجه تصويبي سال 88 تنها 306 ميليون تومان به ما پرداخت شده است. بر اساس موافقتنامه ما با معاونت سينمايي، بودجه سالانه خانه سينما 800 ميليون تومان است كه 275 ميليون تومان از اين مبلغ به ما در سال 88 پرداخت شد و باقي اين بودجه هنوز پرداخت نشده است.

عضو هيات مديره خانه سينما تصريح كرد: بخش عمده بودجه خانه سينما صرف هزينه بيمه تكميلي هنرمندان و پيشكسوتان شد اما با تغيير شركت بيمه پوشش دهنده هنرمندان از طريق صندوق حمايت از هنرمندان، بيش از 80 ميليون تومان به شركت بيمه قبلي طرف قرارداد خسارت پرداخت شد.

توحيدي بار ديگر تاكيد كرد كه حساب خانه سينما كاملا روشن بوده و هيچ هزينه اي در اين نهاد سينمايي بدون حساب خرج نشده است.




بازدید : 48
نویسنده : مولوی
نويسنده و كارگردان سينماي كشور كه در اولين جلسه شوراي عالي سينما شركت داشت، گفت: در اين جلسه به دستور آقاي محمود احمدي نژاد رييس جمهوري تاسيس سازمان سينمايي كشور در دستور كار قرار گرفت و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مسوول پيگيري آن شد.

جمال شورجه روز شنبه در گفت و گو با ايرنا، برگزاري شوراي عالي سينما را نقطه عطفي براي سينماي كشور برشمرد و افزود: با تاسيس سازمان سينمايي كشور، سينما از شكل معاونت سينمايي خارج مي شود و به عنوان يك سازمان مستقل مي تواند در هيات دولت، مسائل سينما را به طور مستقيم مطرح كند.

وي، آينده روشني را از اين جلسات متصور شد و خاطر نشان كرد: انتظارات مقامات عالي رتبه كشور مبني بر پويا و فعال تر شدن سينما در عرصه هاي مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي و علمي، مستلزم آن است كه آنها، آستين ها را بالا بزنند و وارد عرصه شوند كه اين امر نيز با حضور رييس جمهور در اولين جلسه شوراي عالي سينما اتفاق افتاد.

تاكيد رييس جمهور بر حل مشكلات و معضلات سينما 

كارگردان فيلم سينمايي «نفوذي» ، حضور عالي ترين مقام اجرايي كشور به عنوان رييس شوراي عالي سينما را در اين جلسه نشان دهنده اهميت سينما و نقش سينما نزد مقام رياست جمهوري عنوان و اضافه كرد: رييس جمهور بر حل هر چه زودتر مشكلات و معضلات سينما تاكيد و ابراز اميدواري كرد كه سينما براي تحكيم مباني مورد نظر رهبر معظم انقلاب و نظام راهگشا باشد و در اين زمينه ها فعالانه عمل كند.

شورجه افزود: رييس جمهوري در جلسات شوراي عالي سينما شركت كرد و براي حل مشكلات سينما و سينماگران از جمله فيلم، تامين اجتماعي، ماليات، سالن سازي ها دستوراتي را صادر كرد.دومين جلسه اين شورا تا 10 روز آينده تشكيل مي شود.

نخستين جلسه شوراي عالي سينما با رييس جمهوري، اسفنديار رحيم مشايي رييس كمسيون فرهنگي دولت، سيد محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، جواد شمقدري معاون سينمايي وزير ارشاد، سيد مهدي خاموشي رييس سازمان تبليغات اسلامي و تني چند از كارگردانان برجسته كشور سينما مانند جمال شورجه، مسعود ده نمكي، شهريار بحراني، محسن علي اكبري، احمد نجفي، داوود ميرباقري و در غياب مسعود جعفري جوزاني نماينده تشكل هاي مستقل سينمايي پنجشنبه گذشته برگزار شد.




بازدید : 39
نویسنده : مولوی
بهنام بهادري گفت: مهلت ارسال آثار در بخش بين‌الملل جشنواره فيلم 100 تمديد شد.

به گزارش فارس، «بهنام بهادري» گفت: به دليل حضور هر چه بيشتر فيلمسازان جوان و ايجاد فرصت براي توليد آثار در بخش بين‌الملل، مهلت دريافت آثار تا 10 فوريه 2011 (21بهمن ماه) تمديد شد.

بهادري افزود: در اين دوره از جشنواره با استقبال فيلمسازان جواني در بخش بين‌الملل روبرو بوديم و براي حضور هرچه بيشتر اين فيلمسازان در اين دوره از جشنواره، مهلت دريافت آثار تمديد شد.

هفتمين جشنواره بين‌المللي فيلم 100 ثانيه اي با شعار سينماي اخلاق به همت حوزه هنري استان تهران و با مشاركت سازمان هلال احمر، معاونت اجتماعي وزارت كشور، معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، شبكه سوم سيما و سازمان ملي جوانان در اسفند ماه سال جاري برگزار خواهد شد.




بازدید : 36
نویسنده : مولوی
اركستر سمفونيك تهران از امروز تمرينات خود را براي اجراي «شهادت نامه عشاق» ويژه اربعين حسيني به رهبري نادر مرتضي‌پور آغاز كرد.

به گزارش فارس ، اركستر سمفونيك تهران به رهبري نادر مرتضي‌پور قصد دارد اول تا سوم بهمن ماه همزمان با اربعين حسيني كنسرتي را با عنوان «شهادت نامه عشاق ،‌ روايت موسيقايي واقعه كربلا» در تالار وحدت برگزار كند بر اين اساس تمرينات خود را از امروز در تالار رودكي آغاز كرده است.

در اين تمرين اركستر قطعه «شهادت نامه عشاق، ‌روايت موسيقايي واقعه كربلا» را به آهنگسازي غلامرضا حقيقي‌ فرد به خوانندگي محمد عبدالحسيني نواخته است.

اشعار اين اثر توسط علي معلم دامغاني سروده شده كه به صورت قطعاتي براي اركستر سمفونيك تنظيم گرديده و خود شاعر قرار است در اجراي صحنه‌اي، اشعارش را دكلمه كند.

به گفته آهنگساز اين اثر، در اين قطعه سعي شده كه بر خلاف فضاي عادي موسيقايي كه براي امام حسين (ع) كار مي‌كنند ، ويژگي خاص‌تري به قطعات دهيم. در همين ارتباط ، كمي فضا ايراني‌تر و از رديف و گوشه‌‌هاي موسيقي ايراني و آواز رديف و موسيقي اصيل ايراني وارد اين اثر شده است كه در اين ميان، پلي ارتباطي مي‌سازند تا قطعات پشت سر هم نواخته شوند.

بنا بر اين گزارش،‌ تمرينات اركستر سمفونيك تهران تا 30 دي ادامه خواهد داشت و اركستر از 1 تا 3 بهمن كنسرت خود را در تالار وحدت به روي صحنه مي‌برد.




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
ملودي‌هاي بكر و دست نخورده موسيقي طبري كه با كلام فارسي همراه و در دستگاههاي موسيقي ايراني قالب سازي شده ،توسط فتح‌الله بابايي جمع آوري شده و هم اكنون در مرحله ضبط و انتشار است.

به گزارش فارس،‌ فتح الله بابايي ، خواننده و پژوهشگر موسيقي طبري با اعلام اين خبر گفت :بيش از پنج سال براي جمع آوري ملودي‌هاي ناب و بكر طبري وقت صرف كرده‌ام كه نتيجه آن نزديك به 80 ساعت موسيقي است. اكنون 13 قطعه از ملودي‌هاي ضربي و آوازي موسيقي طبري (مازندران كنوني) ،آماده ضبط و انتشار است.

اين خواننده كه جزو خوانندگان نسل دوم مكتب اسماعيل خان مهرتاش است، درباره چگونگي قالب گذاري ملوديهاي طبري بر روي اشعار فارسي گفت: براي اين كار سعي كرده‌ام روح شعر با ملودي مطابقت و سازگاري داشته باشد؛ به فرض مثال زماني كه كه ما از يك ملودي حماسي استفاده مي‌كنيم نمي‌توانيم يك غزل عاشقانه به كار ببريم. براي سازگاري روح ملودي بايد از اشعار حماسي كه در شاهنامه فرودسي است، استفاده كرد.

وي درباره چگونگي انتخاب اشعار براي اين ملودي هاي طبري گفت: براي انتخاب شعر در وهله اول بايد به وزن شعر و متر ملودي توجه شود.به فرض مثال روح اغلب ملوديهاي محلي ما با دو بيتي سازگاري دارند.همچنين برخي ديگر به صورت منظومه و حالت توصيفي دارند كه بايد به عنوان مثال از اشعار نظامي(منظومه ليلي و مجنون و خسرو وشيرين) استفاده شود و برخي ديگر هم قالب مثنوي دارند.

اين هنرمند با تاكيد بر اين موضوع كه اين ملوديها را با لحاظ كردن مسائل فني و تخصصي آوازي‌اش با كلام فارسي تطبيق ‌داده است،گفت: مهمترين هدف من از تبديل موسيقي طبري به موسيقي ملي اين است كه اولا اين ملوديها نميرند و فراموش نشوند و از طرفي ديگر ملودي ها در سطح ملي باشد تا مخاطبان از نظر مفهومي بتوانند ارتباط بهتري با ملودي برقرار كند ولي متاسفانه تاكنون بر روي ملودي هاي طبري يك كار جدي كه براي حضور در موسيقي ملي صورت نگرفته است.

وي كه تزكيه نفس را براي آوازخوانان امري ضروري مي داند و ريشه پاكترين ملوديها را در موسيقي فولكلور جستجو مي‌كند، اظهار داشت: اكنون فقط "گوشه اميري " كه استاد بنان آن را در آواز دشتي اجرا كرد از آوازهاي طبري به شكل فارسي درآمده و در قالب موسيقي ملي مطرح شده است.

اين خواننده با اشاره به اينكه براي تحريرهايي ملوديهاي طبري سعي كرده است كه از تحريرهاي تكراري استفاده نكند ، تصريح كرد: از دو سال پيش ، يكسري از خوانندگان كه تحريرهاي استانداردي دارند از بعضي از آوازخوانهاي نامي چون شهيدي ، قمر، تاج،منتشري،بنان، قوامي،صديف و اديب خوانساري و محمودي خوانساري ،جهانسوز دادبه،اقبال آذر،طاهر زاده،ايرج،گلپا و... را در مقامها و گوشه‌هاي مختلف را تفكيك و ضمن مطالعه آنها را با هم مقايسه كردم.

وي افزود:با اين مطالعات و همچنين استفاده از تحريرهايي كه تحت تاثير ساز اساتيدي مانند فرهنگ شريف،جليل شهناز،كسايي،لطفي،عليزاده،علي اضغر بهاري،ياحقي و... مي‌توان گفت كه بيش از 70 درصد تحريرهاي پروژه موسيقي طبري جديد است.

فتح الله بابايي با اشاره به اينكه بخشي از پروژه موسيقي طبري هم اكنون در مراحل پاياني است، افزود : اميدوارم تا پايان شهريورماه سال آينده بتوانم اين 13 قطعه را به بازار موسيقي عرضه كنم و به مرور ديگر قطعات را نيز منتشر خواهم كرد.




بازدید : 43
نویسنده : مولوی
داريوش مودبيان قصد دارد در صورت ايجاد شرايط مناسب نمايش «قرارداد» را ارديبهشت‌ماه سال آينده در سالن چهارسوي مجموعه تئاتر شهر به صحنه ببرد.

مودبيان که پيش از اين قصد داشت نمايش «قرارداد» را در بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر به صحنه ببرد درباره اجراي اين نمايش به مهر گفت: به دليل شرايط کاري و سفري کاري که پيش‌رو دارم از اجرا نمايش در جشنواره تئاتر فجر منصرف شدم ولي قصد دارم تا اين اثر را بعد از جشنواره به صحنه ببرم.

وي درباره زمان و مکان اجراي نمايش افزود: پيشنهاد من براي اجراي نمايش «قرارداد» ارديبهشت‌ماه سال 90 و سالن چهارسوي مجموعه تئاتر شهر است. تمرينات نمايش را به نوعي شروع کرده‌ايم و حتي طراحي صحنه نمايش هم انجام شده است. اميدوارم توافقاتي که در زمينه اجراي عمومي «قرارداد» شده است به بسته شدن قرارداد هم منتهي شود.

نمايش قرارداد ، نوشته اسلاومير مروژک است که توسط داريوش مودبيان ترجمه شده و قرار است پارسا پيروزفر و مودبيان در آن به ايفاي نقش بپردازند. رحيمه صباحي طراح صحنه و لباس و ارشام مؤدبيان مدير اجرا و آهنگساز نمايش «قرارداد» هستند.




نبوغ خيام يا مرام فيتزجرالد
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 44
نویسنده : مولوی
در هفته‌هايي كه گذشت كمتر فرصت شد كه گزارش ادبيات را تقديمتان كنيم.اميدواريم اين مشكل در هفته‌هاي پيش رو كمتر روي دهد و بتوانيم در اين صفحه هر هفته گزارشي از ديده‌باني ادبيات و رويدادهايش تقديمتان كنيم.

زبان خارجي و ادبيات ايراني

يكي از مشكلاتي كه اين روزها زياد به چشم مي‌آيد، دور شدن نسل جديد ادبيات از گذشته‌هاي فرهنگي و ادبي خود است. بارها ديده‌ايم شاعران و داستان‌نويساني را كه به بسياري از مباحث مرتبط با ادبيات غرب احاطه نسبي دارند، زبان خارجي مي‌دانند اما در همان حال از ادبيات خود چيزي نمي‌دانند و بر زبان فارسي احاطه درستي ندارند.

مهرنوش قربانعلي در گفت‌وگويي كه درباره شعر جوان انجام داده به همين مساله اشاره كرده و گفته است: ما با نسلي روبه‌رو هستيم كه دانش‌گرا و جست‌وجوگر است.آنها زمينه‌هاي مختلف مطالعاتي چون ادبيات، فلسفه و نقد ادبي را دارا هستند، با زبان‌هاي خارجي آشنايي دارند ولي متأسفانه پايگاهي براي معرفي شعر خود ندارند.

باندبازي؟! آن هم جايزه‌هاي ادبي؟!

موضوع آسيب‌شناسي و نقد جايزه‌هاي ادبي به خصوص جايزه‌هاي خصوصي چندي است دوباره داغ شده است. يكي از منتقدان، خالد رسول‌پور در نوشته‌اي وبلاگي با اشاره به اين كه براي تميز ادبيات يك اثر، تنها و تنها مي‌توان بر اساس مولفه‌هاي ادبي قضاوت كرد، نوشته است: پرواضح آن‌كه بدون تسلط بر نظريه‌ ادبي نمي‌توان قضاوت ادبي داشت. يعني بايد منتقد بود. بايد نظريات ادبي را شناخت. يك مرورنويس مطبوعاتي(ضمن احترام به كار شايسته‌اش) نمي‌تواند در مقام يك منتقد ادبي قرار گيرد.

وي در اين خصوص اضافه كرده است: تنها براساس شمّ ادبي و كثرت داستان‌خواني (يا شعرخواني) و حتي نوشتن داستان يا شعر نمي‌توان درباره‌ ادبيت يك داستان يا شعر (چه مال خود و چه مال ديگري) قضاوت كرد. تكرار مي‌كنم، منظورم آن نيست كه شخص نامسلط بر نقد معطوف به نظريه‌ ادبي، نمي‌تواند يا نبايد در راس يا بدنه يك مسابقه ادبي قرار گيرد.البته كه مي‌تواند، اما قضاوتش، قضاوتي ادبي نخواهد بود و مهم اين است كه خود او و حاميان يا يارانش، اين نكته را قبول‌داشته و آشكارا اظهار كنند.

در سوي مخالف، حسن محمودي به ايسنا گفته است: ادعاي وجود باندبازي در جايزه‌هاي ادبي را نمي‌فهمم.

او كه خود داورجايزه نويسندگان و منتقدان مطبوعات بوده ضمن طبيعي خواندن انتقاد به جايزه‌هاي ادبي در عين حال گفته است: نقد خوب است، اما آنهايي كه انگ و اتهام مي‌زنند، آدم‌هايي مغرض هستند و مي‌خواهند سلامت جايزه‌ها را زير سوال ببرند.

محمودي با اشاره به يكي دو جايزه كه معمولا بيشتر هدف انتقاد‌اند، از آنها دفاع كرده و گفته است: من همواره داور جايزه «نويسندگان و منتقدان مطبوعات» بوده‌ام و در اين سال‌ها حدود 50 نفر داور اين جايزه‌ها بوده‌اند. وقتي جايزه‌اي 50 نفر را دربرمي‌گيرد، ديگر باند نيست، بلكه طيف است.همچنين داوراني كه 9 سال گذشته در جايزه بنياد گلشيري داوري كرده‌اند، از مرز 200 يا 300 نفر هم مي‌گذرند و وقتي 200 نفر در جايزه‌اي حضور دارند، ديگر محفل و باند معنا ندارد.

منش فيتزجرالدي

شيوا مقانلو در نوشته‌اي وبلاگي با اشاره به اين كه چندي پيش در مراسم نمايش عمومي فيلم مستند حقيقت گمشده، ساخته محمد علي فارسي درمورد زندگي ادوارد فيتزجرالد مترجم نام آور رباعيات عمر خيام حضور داشته به نكته جالبي اشاره كرده است. او مي‌نويسد: در بخشي از فيلم اشاره مي‌شود كه وقتي فيتزجرالد ترجمه رباعيات خيام را به ناشر مي‌سپارد، حاضر نمي‌شود تا نامش را به عنوان مترجم پشت جلد بياورند ! چرا كه او اين كار را به خاطر نفس ادبيات و به عشق شناساندن خيام به ديگران انجام داده است. كتاب ابتدا ديده و خوانده نمي‌شود و با قيمتي بسيار كمتر از بهاي پشت جلد به حراجي‌هاي كنار خيابان مي‌رسد، اما يك نجيب‌زاده حامي ادبيات اتفاقا كتاب را كشف و با بهت و شعف آن را با دوستان هم طبقه‌اش هم قسمت مي‌كند. نهايتا رباعيات خيام چنان جهاني مي‌شود كه اكثر سربازان عازم جبهه‌هاي جنگ جهاني يك نسخه از آن را در جيب خود داشته‌اند.

مقانلو مي‌پرسد: چرا ما ادبياتي‌هاي فعلي ايران اين قدر كوچك شده‌ايم كه هنوز دو تا و نصفي داستان را ننوشته يا ترجمه نكرده‌ايم اما خبرش را با بوق و كرنا همه جا پخش مي‌كنيم و مخاطبان بيگناهي را كه البته خبر دندانگير ديگري هم براي دنبال كردن ندارند‌ اميدوار به ‌ شق‌القمر بعدي‌مان مي‌كنيم.

مي‌خواستم بنويسم اگر خيام نشديم لااقل منش فيتزجرالد را داشته باشيم، اما فيتزجرالد بودن سخت‌تر است.

آرش شفاعي ‌‌
‌‌ جام‌جم




"سوت پايان" آماده نمايش مي‌شود
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 30
نویسنده : مولوی
با پايان مراحل فني، فيلم سينمايي "سوت پايان" به کارگرداني نيکي کريمي براي نمايش آماده مي‌شود.

به گزارش مهر، فيلم سينمايي "سوت پايان" آخرين مراحل فني خود ر ا در استوديو آواي نفس پشت سرمي‌گذارد. فيلم توسط مستانه مهاجر تدوين ‌شده و حسين ابوالصدق آن را صداگذاري کرده است. موسيقي فيلم "سوت پايان"‌ را کارن همايونفر ساخته است.

داستان اين فيلم درباره سامان و سحر زوج مستندسازي است که زندگي آرامي را در شهر تهران مي‌گذارند. اما در فيلمي که سامان براي تلويزيون ساخته صحنه‌اي خراب مي‌شود و سامان به علت گرفتاري، تکرار صحنه فيلمبرداري را به همسرش سحر مي‌سپارد. سحر، دختري که در آن صحنه بازي کرده را به همراه دستيارش بعد از جستجوي فراوان پيدا مي‌کند اما  با نزديک شدن به دختر متوجه مشکل بزرگي در زندگي او مي‌شود.

نيکي کريمي، شهاب حسيني، اشکان خطيبي، هستي مهدوي‌فر، غزاله رشيدي، نادر فلاح و آتيلا پسياني بازيگران اين فيلم سينمايي هستند. ديگر عوامل "سوت پايان" عبارتند از‌ نويسنده فيلمنامه و کارگردان: نيکي کريمي، تهيه‌کننده: جهانگير کوثري، مديرفيلمبرداري: تورج اصلاني، صدابردار: نظام‌الدين کيايي، موسيقي: کارن همايونفر، طراح گريم: سودابه خسروي، تدوين: مستانه مهاجر، صداگذار: حسين ابوالصدق، مديرتوليد: مجتبي متولي، طراح صحنه و لباس: سارا سميعي، مديرتدارکات: امير نوروزي، عکاس: احمدرضا شجاعي.

نيکي کريمي پيش از اين فيلم‌هاي "يک شب" و "چند روز بعد" را کارگرداني کرده است.




بازدید : 43
نویسنده : مولوی
حميد اميريان فرد گفت: امسال چهار سينماي تحت پوشش حوزه هنري در تهران و شهرستان‌ها مورد بازسازي كلي و جزئي قرار گرفته‌اند كه تجهيز آنها تا قبل از دهه فجر پايان مي‌يابد.

به گزارش فارس، حميد اميريان فرد سرپرست معاونت سينمايي حوزه هنري، درباره تجهيز سينماهاي تحت پوشش حوزه هنري گفت: حوزه هنري به عنوان يكي از بزرگترين سينماداران كشور، همواره دغدغه بازسازي و به روز رساني امكانات و تجهيزات سينماهاي تحت پوشش خود را داشته و دارد. از اين رو مدام در حال بهسازي و بازسازي كلي و جزئي سينماها هستيم.

وي افزود: بخشي از بازسازي‌ها، طي سال‌هاي قبل به انجام رسيده و بخشي ديگر نيز در دست انجام است كه به زودي به بهره برداري مي‌رسند و تعدادي ديگر از سينماها نيز در آينده تجهيز و بهسازي خواهند شد.

سرپرست معاونت سينمايي حوزه هنري خاطرنشان كرد: از جمله سينماهاي تحت پوشش حوزه هنري كه امسال مورد بازسازي قرار گرفت، سينما «استقلال» تهران است كه صندلي‌هاي آن به طور كامل تعويض شد و يكسري بازسازي‌هاي جزئي نيز بر روي آن به انجام رسيد و به زودي و در ايام دهه فجر، با آمادگي كامل، پذيراي فيلم‌هاي سينمايي و همچنين علاقه‌مندان سينما خواهد بود.

وي در زمينه بازسازي و تجهيز سينماهاي حوزه هنري در شهرستان‌ها نيز توضيح داد: سينما «بهمن» آزادشهر در استان گرگان، نيازمند بازسازي كامل بود كه تمامي اجزاء آن از صندلي گرفته تا آپارات و... مورد تجهيز و بازسازي كامل قرار گرفت و همه امكانات آن به روز رساني شد. اين سينما نيز در ايام دهه فجر به بهره برداري مي‌رسد.

مدير عامل موسسه هنرهاي تصويري حوزه هنري افزود: سينما «بهمن» سبزوار و يكي از سينماهاي سنندج نيز از ديگر سينماهاي تحت پوشش حوزه هنري محسوب مي‌شوند كه تا قبل از شروع ايام دهه فجر، كار بازسازي آنها به طور كامل پايان خواهد يافت.

اميريان فرد گفت: براي بازسازي سينما «هويزه» مشهد مذاكراتي در دست انجام است كه بعد از پايان جشنواره فيلم فجر، بازسازي آن آغاز خواهد شد و كار تجهيز آن در سال آينده به اتمام خواهد رسيد.




آتشکار ، اکران مي‌شود
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 41
نویسنده : مولوی
فيلم سينمايي «آتشکار» ساخته محسن اميريوسفي به زودي در گروه سينمايي عصر جديد روي پرده مي‌رود.

به گزارش مهر، اين فيلم بعد از پايان اکران «آدمکش» در گروه سينمايي عصر جديد به نمايش درمي‌آيد. «آتشکار» در بخش خارج از مسابقه بيست و هشتمين جشنواره فيلم فجر به نمايش در آمد. اين فيلم بعد از سه سال با توجه به سياست‌هاي دولت دهم و معاونت سينمايي رفع توقيف شده است.

«آتشکار» داستان يک کارگر آتشکار است که بر سر گرفتن تصميمي با روح پدرش درگير مي‌شود. حميد فرخ‌نژاد تنها بازيگر حرفه‌اي فيلم است که با چهره و گويشي متفاوت در آن بازي کرده است.

فيلم به تهيه‌کنندگي اميريوسفي و مشارکت مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي توليد شده و عوامل آن عبارتند از فيلمبردار: ساعد نيک‌ذات، تدوينگر: هايده صفي‌ياري، طراح گريم: محمدرضا قومي، مدير توليد: سعيد هاشمي و عکاس: عبدالله عبدي‌نسب.




بازدید : 48
نویسنده : مولوی
48 فيلم خارجي از 20 کشور منطقه جنوب و غرب آسيا در نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي ورزشي با يکديگر به رقابت مي‌پردازند.

به گزارش مهر، در جشنواره امسال فيلم‌هاي ورزشي که با شعار «ورزش، رسانه و همبستگي» برگزار مي‌شود 48 اثر خارجي از 20 کشور منطقه جنوب غرب آسيا به دبيرخانه جشنواره ارسال شده است که در بخش‌هاي مستند، داستاني، مسابقه بين‌الملل و نگاه ويژه با يکديگر به رقابت مي‌پردازند.

آثار برتر جشنواره فيلم‌هاي ورزشي تهران به جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي ورزشي که آبان‌ماه سال آينده در ميلان ايتاليا برگزار خواهد شد ، معرفي مي‌شوند.

نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي ورزشي 16 دي ‌ماه با معرفي آثار برتر به کار خود پايان مي‌دهد.




بازدید : 30
نویسنده : مولوی
شعار روز جهاني کتاب کودک در سال 2011 با عنوان «کتاب‌ها ياد آورند!» توسط شاخه ملي دفتر بين‌المللي کتاب براي نسل جوان در کشور استوني منتشر شد.

به گزارش مهر، هر چند روز جهاني کتاب کودک در دوم آوريل مصادف با 14 فروردين در زادروز هانس کريستين اندرسن نويسنده ادبيات کودک گرامي داشته مي شود، اما شاخه ملي دفتر بين‌المللي کتاب براي نسل جوان در استوني، پيام، شعار و پوستر اين روز را همزمان با شور و هياهوي جشن کريسمس منتشر کرد.

پيام‌هاي روز جهاني کتاب کودک را هر سال يکي از پديدآورندگان يکي از شاخه‌هاي ملي در دفتر بين‌المللي کتاب براي نسل جوان منتشر مي‌کنند. به اين ترتيب پيام، شعار و پوستر هر سال از سرزميني برمي‌آيد و رنگ و بوي فرهنگ و زندگي مردم آن کشور را همه جا پراکنده مي‌کند.

نويسنده پيام امسال آينو پرويک و طراح پوستر آن يوري ميلدبرگ است. در پيام امسال، نويسنده اهل استوني از داستان‌ و تاريخ مي‌گويد، از اين که تاريخ بر اساس سندها نوشته مي شود؛ سندهايي که در آنها هيچ نشاني از زندگي مردم نيست. پرويک از تاريخي مي‌گويد که روايتگر زندگي مردم در زمان‌هاي گذشته است؛ تاريخي که تنها در کتاب‌هاي داستان مي‌توان پيدا کرد.

پيام امسال به داستان‌هايي اشاره مي‌کند که زندگي گذشتگان را آن طور که واقعا بوده پيش چشم ما زنده مي‌کنند و کتاب‌ها يادآور گذشته‌ها هستند.




بازدید : 42
نویسنده : مولوی
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر لزوم ساماندهي نظام توزيع کتاب در کشور تاکيد کرد.

به گزارش مهر از رشت، بهمن دري طي پيامي به ششمين نمايشگاه کتاب استان گيلان با اعلام اينکه اکنون که برپايي نمايشگاههاي کتاب استاني، جايگاه حقيقي خود را در بين اقشار مختلف جامعه پيدا و موجبات ترويج، تشويق و ترغيب مخاطبان به امر کتاب و کتابخواني را محقق کرده است، اظهارداشت: متوليان مربوطه و نيز اصحاب انديشه و فکر، ناشران و نويسندگان ارزش مدار اين مهم را غنيمت شمرده و بر تعميق و گسترش ان از هيچ تلاشي فروگذار نکنند.

وي خاطرنشان کرد: معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت دهم با تاکيد بر منويات مقام معظم رهبري در حوزه کتاب در نظر دارد به منظور ايجاد تحولي عظيم در حوزه کتابخواني درسطوح مختلف اقشار جامعه و در سراسر کشور با سياستگذاري منسجم برنامه هاي متنوعي را اجرا کند.

معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: حمايت از بنيه نشر کشور در قالب ايجاد تسهيلات براي ناشران استاني در قالب وامهاي بانکي، برگزاري نمايشگاه کتاب در استانها با هدف دسترسي آسان هموطنان به تازه هاي کتاب، تقويت ظرفيت نهادهاي فرهنگي براي گسترش چاپ کتابهاي مفيد و مناسب و توزيع آنها از مهمترين برنامه هاي اين معاونت است.

وي افزود: حمايت از فرهنگ قرآني، فرهنگ نبوي (ص) و علوي (ع) در قالب خريد و توزيع کتابهاي مفيد و با ارزش ناشران حوزه دين، پشتيباني عملياتي از برنامه ها و فعاليتهاي کمي و کيفي ترويج کتابخواني در کشور، رصد و ديده باني آگاهانه حوزه نشر و برطرف کردن مسائل پيشروي اين حوزه از جمله سامان دهي نظام توزيع کتاب از ديگر برنامه هاست.

دري بيان داشت: تشکيل شوراي برنامه ريزي معاونت امور فرهنگي به منظور طراحي و برنامه ريزي برنامه هاي فرهنگي در کل کشور، به سرانجام رساندن لايحه غير تجاري بودن کتابفروشي ها با تصويب آن بدون تغيير در کميسيون اصلي و فرهنگي هيئت دولت، پيگيري براي تسهيل در روند بازسازي و نوسازي صنعت چاپ کشور و برنامه ريزي دقيق براي طرح هدفمند کردن يارانه ها در حوزه فرهنگ ازبرنامه هاي عمده معاونت امور فرهنگي است.

وي اضافه كرد: برپايي نمايشگاه هاي استاني از اقدامهاي پسنديده در جهت دهي اهداف فرهنگي است که در تقويت رويکرد گسترش فرهنگ کتابخواني و توسعه صنعت نشر کشور تاثير مستقيم دارد.

معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: برپايي اين گونه برنامه ها ازيکسو وتلاش ناشران براي ارائه کتابهاي مفيد مناسب از سوي ديگر مي تواند در ارتقاي سطح فکري مخاطبان و گسترش فرهنگ کتابخواني موثر واقع شود.

«دري» يادآورشد: اهتمام معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي زماني معنا مي يابد که پس از پنج سال تاخير و فترت، نمايشگاه کتاب دراستان گيلان برگزارمي شود که اين موضوع نشان از عزم اين معاونت در گسترش کتابخواني در جامعه دارد.




لزوم تعامل مثبت با هنرمندان
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 38
نویسنده : مولوی
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تأكيد بر لزوم تعامل مثبت با هنرمندان گفت: معتقدم با هنرمندان بايد رابطه‌اي متفاوت و تعاملي مثبت داشت تا اگر در جايي هم خطايي صورت گرفت، سعي كنيم اغماض پيشه كرده و فرصتي را به وجود آوريم تا هنرمندان خطاهاي‌شان را جبران كنند.

 به گزارش فارس ،سيد محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حاشيه افتتاحيه نخستين نمايشگاه عكس تجسم «بصيرت» در جمع خبرنگاران درباره حوادث 9 دي ماه بيان داشت: اين روز آغازگر حادثه مهمي در ايران است و حركت گسترده مردمي در صيانت و حفاظت از انقلاب را نشان مي‌دهد بنابراين ثبت اين واقعه در شوراي انقلاب فرهنگي نيز مطرح كرديم و 9 دي به عنوان روز بصيرت در تاريخ كشورمان ثبت شد.

وي افزود: در سالگرد اين واقعه مهم نياز به حركت‌هايي بود در اين باره مراسم و همايش‌هاي زيادي همانند رونمايي از كتاب برگزار شد و برپايي اين نمايشگاه نيز از فعاليت‌هايي خوبي است كه توسط هنرمندان انجام شده و از بين 5 هزار اثر ارسالي به مسابقه برترين عكس ها مورد تقدير قرار گرفتند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: در حقيقت هنرمندان نقشي به‌سزا در ثبت چنين وقايع مهم تاريخي دارند؛ چراكه براي پيشگيري از تحريف تاريخ بايد حوادث ثبت مي‌شد و تنها نوشتن و تحليل در اين باره كافي نيست و عكس مستندتر است.

وي در ادامه ضمن اظهار اميدواري از ادامه اين سير توسط هنرمندان در سال‌هاي آينده خاطر نشان كرد: اواخر هفته آينده فيلم‌هايي مستند 9دي نيز در به نمايش در مي‌آيد.

 بركناري آقاي شمقدري كلاً شايعه بود

سيد محمد حسيني در خصوص شايعه بركناري معاونت سينمايي كه چندي پيش از صداي آمريكا اعلام شد، تصريح كرد: بركناري آقاي شمقدري كلاً شايعه بود و اگر زماني مسئله‌اي باشد، خود آن را اعلام مي‌كنيم.

حسيني تأكيد كرد: در مديريت سينمايي تغييري نخواهيم داشت، ممكن است در سطح استان‌ها تغييري انجام شود كه آن را نيز به فراخور اعلام مي‌كنيم.

جشنواره فيلم فجر نيز قطعاً با شكوه‌تر خواهد بود

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص پيش‌بيني وي از بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر با توجه به دومين سال فعاليت معاونت جديد سينمايي اظهار داشت: تمامي جشنواره‌هاي امسال، بهتر از سال‌هاي قبل برگزار خواهد شد.

وي اضافه كرد: جشنواره فيلم فجر نيز قطعاً با شكوه‌تر خواهد بود چراكه تعداد آثار رسيده به جشنواره نسبت به سال گذشته بيشتر و كيفيت فيلم‌ها نيز ارتقاء يافته است.

با اغماض از خطاي هنرمندان چشم‌پوشي مي‌كنيم

حسيني در پاسخ به اين سوال كه سرانجام رسول‌اف و جعفر پناهي چه خواهد شد؟، اظهار داشت: در اين باره بحث‌هايي را دنبال كرده و با وزرير دادگستري نيز صحبت كرده‌ايم و حمايت‌هاي لازم را انجام خواهيم داد و معاونت سينمايي اين موضوع را پي‌گيري كرده و گزارش‌ها را اعلام خواهد كرد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تأكيد بر لزوم تعامل مثبت با هنرمندان گفت: معتقدم با هنرمندان بايد رابطه‌اي متفاوت و تعاملي مثبت داشت تا اگر در جايي هم خطايي صورت گرفت، سعي كنيم اغماض پيشه كرده و فرصتي را به وجود آوريم تا هنرمندان خطاهاي‌شان را جبران كنند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به برگزاري اولين جلسه شوراي عالي سينما با حضور رئيس جمهوري گفت: اولين جلسه شوراي عالي سينما با حضور رئيس جمهور برگزار شد كه اين نشان از ارتقاي سطح هنر و سينما در كشور است چرا كه رئيس جمهور چند ساعت به پاي حرف‌هاي نخبگان اين عرصه نشستند و در پايان گفتند بايد طرح‌هاي وسيع‌تر با نگاهي جهاني ارائه شود.

وي افزود: در آستانه جشنواره فجر با جشنواره هنرهاي تجسمي مواجه‌ايم كه همزمان با تهران درشهرستان‌ها نيز از 12 بهمن تا 12 اسفند برگزار مي شود و با 20 هزار اثر رسيده به اين جشنواره استقبال شركت كنندگان به دو برابر افزايش يافته است. همچنين در جشنواره تئاتر فجر كه از 16 تا يك اسفند برپاست 104 اثر خوب داخلي و بيش از 14 اثر خارجي داشتيم و بازار تئاتر ايران و تئاتر خياباني نيز رونق داشته است.

حسيني گفت: جشنواره موسيقي از 12 تا 8 اسفند ماه در زمينه‌هاي موسيقي كلاسيك، ايراني، غير ايراني و... برگزار مي‌شود و در ارديبهشت ماه شاهد برپايي جشنواره موسيقي محلي خواهيم بود.




بازدید : 46
نویسنده : مولوی
اولين جلسه شوراي‌عالي سينما با حضور رئيس‌جمهور و در راستاي بررسي راهكارهاي ارتقاي سطح سينماي كشور برگزار شد.

به گزارش دفتر امور رسانه‌هاي رياست‌جمهوري، اولين جلسه شوراي‌عالي سينما به رياست محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهوري و در راستاي بررسي راهكارهاي ارتقاي سطح سينماي كشور برگزار شد.

در اين نشست ضرورت تأمين تجهيزات فني سينما، احداث سالن‌هاي سينمايي، رفع مشكل بيمه، بازنشستگي و بيكاري هنرمندان و سينماگران و تشكيل سازمان مستقل سينمايي و احداث نهادهاي سينمايي مورد تأكيد و موافقت قرار گرفت.

در اين نشست مقرر شد مسائل مربوط به تشكيل سازمان مستقل سينمايي و بيمه هنرمندان و پيشكسوتان پس از بررسي‌هاي كارشناسي براي تصويب در جلسه بعدي شوراي‌عالي سينما ارائه شود و دولت بر اختصاص اعتبار مستقلي براي رفع مشكلات و ارتقاي سطح سينماي كشور تأكيد كرد.

تأمين اعتبار لازم براي تأسيس شهرك‌هاي سينمايي، ‌حمايت از هنرمندان و فعاليت‌هاي سينمايي، معافيت سينماگران از پرداخت ماليات نيز از جمله مواردي بود كه در جلسه شورايعالي سينما مورد تأكيد قرار گرفت.

رئيس‌جمهور در اين نشست سينما را عرصه‌اي استراتژيك و مهم دانست و گفت: دولت آماده است پيشنهادات و راهكارهايي كه شوراي‌عالي سينما تهيه و نهايي مي‌كند مصوب كرده و آن را ابلاغ كند و مصوبات اين شورا در حكم مصوبات هيئت وزيران بوده و بلافاصله پس از تصويب قابليت اجرايي دارد.

احمدي‌نژاد همچنين با تأكيد بر اينكه سينماگران بايد افق نگاه خود را جهاني كنند بر ضرورت توليد ساليانه حداقل 10 فيلم فاخر با رويكرد مخاطب جهاني تأكيد كرد.

اعضاي شوراي‌عالي سينما نيز در اين نشست در سخناني با اظهار خرسندي از تشكيل چنين جلسه‌اي پس از گذشت 31 سال از انقلاب اسلامي و بررسي موضوعات سينماي كشور در سطح كلان و در حضور بالاترين مقام اجرايي، پيشنهادات و دغدغه‌هاي خود را در راستاي توسعه سينماي كشور با رئيس‌جمهور در ميان گذاشتند.

اعضاي شورا با تأكيد بر اينكه در سينماي كشور شرايطي حاكم است كه نياز به گام‌هاي بلند و شجاعانه براي ارتقاي آن وجود دارد، تأكيد كردند كه اين دولت مي‌تواند موانع موجود در مسير سينماي كشور را برطرف كند از اين رو بايد سينماگران كشور قدر اين فرصت را بدانند.

تأمين سخت‌افزار و تجهيزات سينمايي، توجه به سينماي دفاع مقدس، توجه به شهرستان‌ها و استعدادهاي آن، تقويت مفاهيم ارزشي در عرصه سينما، ضرورت توليد آثار مفهومي و تأليف كتب آموزشي، بيمه و بيكاري هنرمندان از جمله موضوعاتي بود كه از سوي سينماگران حاضر در نشست مطرح شد.

تشكيل شوراي‌عالي سينما در 30 تير 89 به تصويب هيئت وزيران رسيد و رئيس‌جمهور به عنوان رئيس اين شورا، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رئيس كميسيون فرهنگي دولت، رئيس سازمان صدا و سيما، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، نماينده صنوف سينما و تشكل‌هاي مستقل سينمايي و پنج نفر از سينماگران معتبر و شناخته شده كشور و معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اعضاي اين شورا هستند.




بازدید : 50
نویسنده : مولوی
با توافقات صورت گرفته بين بانک عامل و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تسهيلات بانکي در قالب وام از ماه جاري به ناشران کشور پرداخت مي‌شود.

به گزارش مهر، بهمن دري معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن اعلام اين خبر گفت: در مرحله اول بيش از 140 ناشر به بانک عامل جهت دريافت وام معرفي شده‌اند که بيش از نيمي از آنها ناشران شهرستاني هستند.

وي هدف از اين اقدام را فراهم آوردن امکانات لازم به منظور توسعه شبکه توزيع کتاب عنوان کرد و افزود: اين حمايت در  راستاي افزايش توان مالي ناشران براي توزيع کتاب‌ها صورت مي‌گيرد.

معاون امور فرهنگي اظهار اميدواري کرد با اجرايي شدن اين طرح موجبات ارتقا سطح کيفي و کمي صنعت نشر کشور فراهم آيد.

دري در خصوص نحوه و شرايط ناشران براي دريافت وام گفت: بنا به درخواست ناشر موضوع در هيئت بررسي تسهيلات بانکي معاونت مطرح مي‌شود و پس از بررسي وضعيت ناشر (از لحاظ ملاک‌هاي تعيين شده) در نوبت دريافت تسهيلات قرار مي گيرد.

معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فعاليت ناشران در ترويج فرهنگ و ارزش هاي انقلاب اسلامي را از ملاک هاي پيش‌بيني شده در هيئت بررسي تسهيلات بانکي دانست.