پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 46
نویسنده : مولوی
معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس‌جمهور دستورالعمل نحوه پرداخت فوق‌العاده سختي کار و کار در محيط غير متعارف موضوع بند (3) ماده (68) قانون مديريت خدمات کشوري را ابلاغ کرد.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دولت، شوراي توسعه مديريت و سرمايه انساني بنا به پيشنهاد معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور و در اجراي بند 3 ماده 68 قانون مديريت خدمات کشوري دستور العمل نحوه پرداخت فوق العاده سختي کار و کار در محيط هاي غير متعارف را تصويب کرد.

بر اساس اين دستورالعمل، دستگاه هاي اجرايي مکلفند شرايط بهداشتي و ايمني لازم را جهت ايجاد محيط مناسب کار براي متصديان مشاغل اين دستورالعمل فراهم آورده و نسبت به ارايه آموزش‌هاي ضروري در مورد انجام وظايف محوله و استفاده از ابزار و تجهيزات لازم اقدام کنند.

بر اين اساس، فوق‌العاده سختي کار و کار در محيط هاي غير متعارف به متصديان مشاغلي تعلق مي‌گيرد که با وجود رعايت شرايط بهداشتي و ايمني لازم و ارائه آموزش‌هاي ضروري، شاغل در هنگام انجام وظايف و مسئوليت‌هاي محوله در معرض ابتلا به بيماري ها يا عوارض نامطلوب قرار مي‌گيرد.

مواردي نظير کار با اشعه و مواد شيميايي، کار با بيماران رواني، عفوني و در اورژانس و در بخش‌هاي سوختگي و مراقبت‌هاي ويژه بيمارستاني و همچنين کار با مواد سمي، آتش زا و منفجره و در اعماق دريا، مستلزم تاييد مراکز ذي صلاحي که از سوي معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور تعيين مي شود، خواهد بود.

فرآيند تعيين سختي کار کارمندان دولت از جمله، نحوه تعيين امتياز درجه سختي کار و تکميل فرم مربوط، براساس مفاد تصويب نامه مورخ 9/8/1366 و دستورالعمل آن و اصلاحات بعدي آن است.

ميزان امتياز فوق‌العاده سختي کار و کار در محيط هاي غير متعارف کارمندان دستگاه هاي اجرايي براساس درصدهايي که قبلاً براي سختي کار مشاغل دستگاه هاي اجرايي تاييد شده است، به ازاي هر يک درصد، (12) امتياز، حداکثر تا (1000) امتياز، به عنوان سختي کار مشاغل آنان تعيين مي‌شود.

بر اين اساس، تا زماني که با اعمال امتياز به روش فوق، مبلغ فوق‌العاده سختي کار کارمندان، کمتر از مبلغ مذکو در حکم کارگزيني مربوط باشد، همان مبلغ مقطوع مندرج در حکم کارگزيني، ملاک دريافت فوق‌العاده سختي کار خواهد بود.

طبق اين دستورالعمل؛ امتياز سختي کار کارمنداني که از تاريخ 1/1/1388 به بعد، تصدي مشاغل مشمول بهره‌مندي از فوق‌العاده سختي کار را عهده‌دار شده يا مي‌شوند، با توجه به درصدهايي که بر اساس مقررات قبلي براي آن مشاغل تعيين شده و بر اساس سازوکار اين دستورالعمل مشخص مي‌ شود.
 
آن دسته از دستگاه‌هاي اجرايي که قبلاً داراي مقررات استخدامي خاص بوده‌اند، لازم است در اجراي اين دستورالعمل فهرست مشاغل مورد نظر خود را براي تعيين امتياز سختي کار، به معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس‌جمهور ارسال کنند.

دستگاه‌هاي اجرايي مي‌توانند براي تعيين يا تغيير امتياز سختي کار مشاغل خود، پيشنهاد خود را با ارايه دلايل توجيهي و طي فرايند و تکميل فرم مربوط به معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس‌جمهور ارسال کنند.

در مورد آن دسته از مشاغلي که به لحاظ کار با مواد سمي، آتش‌زا و منفجره و کار در اعماق دريا، امتياز فوق‌العاده سختي کار، با تصويب هيئت وزيران تا سه برابر قابل افزايش است، دستگاه‌هاي اجرايي ذي‌ربط پيشنهاد لازم را براي بررسي به معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس‌جمهور ارايه خواهند کرد تا پس از تأييد براي سير مراحل تصويب به هيئت وزيران ارسال شود.

اين دستورالعمل پس از تاييد رئيس جمهور از سوي لطف الله فروزنده دهکردي؛ معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور ابلاغ شده است.




بازدید : 38
نویسنده : مولوی
معاون اول قوه قضائيه با اعلام اينکه مسئله اوليه و اصلي دستگاه قضائي و انتظامي برخورد با قاچاقچيان کلان مواد مخدر است گفت: دستگاه قضائي به هيچ عنوان در حکم صادره براي اين افراد کوتاه نمي‌آيد.

به گزارش مهر، حجت‌الاسلام سيد ابراهيم رئيسي صبح سه ‌شنبه در حاشيه همايش سراسري روساي پليس مواد مخدر ناجا گفت: امروزه ايران در سطح کشورهاي دنيا درخشانترين کارنامه را در مبارزه با مواد مخدر دارد و فعاليت نيروهاي دست اندرکار در امر مبارزه با مواد مخدر بر هيچ کسي پوشيده نيست.

وي گفت: بخش عمده‌اي از مواد مخدر وارد شده به ايران مصرف داخلي ندارد و براي ترانزيت به ساير کشورها وارد ايران مي شود بر همين اساس ايران سدي براي تهديدي است که متوجه جوامع کشورهاي اروپايي است.

معاون اول قوه قضائيه افزود: کشورهاي اروپايي در برابر اين اقدام ايران بي‌توجه هستند و براي کمک به ايران در مبارزه با مواد مخدر هيچ اقدامي انجام نمي‌دهند.

وي تصريح کرد: با حضور کشورهاي ناتو در افغانستان مواد مخدر سنتي به مواد بسيار مهلک و خانمانسوز صنعتي تبديل شده و اين در حالي است که اين کشورها مي توانستند به راحتي با اين پديده مبارزه کنند.

رئيسي گفت: اگر اراده جدي در سازمان ملل و کشورهاي غربي براي مبارزه با مواد مخدر وجود داشت اکنون شاهد توليد مواد مخدر در افغانستان زير سلطه و پوشش ناتو نبوديم.

وي افزود: ايران نيازي به تقدير نامه از سوي سازمان ملل در مبارزه با مواد مخدر ندارد و به دنبال اين موضوعات نيست بلکه به دنبال حمايت سازمان ملل و ساير کشورها در مبارزه با مواد مخدر است.

معاون اول قوه قضائيه گفت: کشورهاي غربي معتقد به انجام پولشويي در دنيا هستند و اين در حالي است که بسياري از اين پولهاي نامشروع در بانکهاي غربي قرار دارد.

وي تصريح کرد: پيام ايران به دنيا اين است که مسئله مواد مخدر امروز يک مسئله سودجويانه نيست بلکه يک جنگ است که تحت حمايت نظام سلطه در حال انجام است.

رئيسي در مورد ميزان عزم و جديت دستگاه قضاء براي اجراي قانون جديد مبارزه با مواد مخدر گفت: با اصلاح قانون مواد مخدر صنعتي با متهمان مواد مخدر صنعتي مانند مواد مخدر سنتي برخورد مي‌شود و مجازات سنگيني براي آنان در نظر گرفته مي‌شود زيرا در سالهاي اخير بيشترين تهديدات از سوي مواد مخدر صنعتي بوده است.

وي افزود: مسئله اوليه و اصلي دستگاه قضائي و انتظامي برخورد با قاچاقچيان کلان مواد مخدر است. بر همين اساس با ابلاغ اين قانون پرونده‌هاي اين افراد با شدت و سرعت بيشتري رسيدگي مي‌شود.

معاون اول قوه قضائيه گفت: اين برخوردها بايد مداوم باشد و دستگاه قضائي به هيچ عنوان در حکم صادره براي اين افراد کوتاه نمي‌آيد.

وي در مورد نحوه برخورد و اجراي حکم متهمان اصلي مواد مخدر گفت: افرادي که حکم آنها به صورت قطعي صادر شده باشد بدون درنگ حکم شان اجرا شده و به هيچ عنوان در اين خصوص کوتاهي نمي‌شود.

رئيسي گفت: امروزه قضات کشور به دور از هرگونه نفوذ از سوي افراد سودجو به وظايف خود پرداخته و کوتاهي نمي‌کنند.

وي با اشاره به برخورد با ورود مواد مخدر به زندانها گفت: ‌برنامه ريزي دقيقي در اين خصوص صورت گرفته و بخشهاي اطلاعاتي و امنيتي نيز در اين زمينه فعال شدند تا مواد مخدر وارد زندانها نشوند.

معاون اول قوه قضائيه در مورد نحوه برخورد با سلاح سرد در کشور گفت: تمامي سلاحهاي سرد به منظور انجام عمل مجرمانه ساخته نمي‌شود بلکه بيشتر آنها کارايي ديگري مانند استفاده در منزل، قصابي و... دارد اما بعضا شاهديم با اين ابزار جرايمي هم صورت مي گيرد.

وي افزود: بر همين اساس نمي‌توان با تمامي سلاحهاي سرد برخورد کرد. اما با ابزاري که صرفا براي ارتکاب جرم ساخته مي‌شود مانند سلاحهاي گرم برخورد جدي و قاطع مي‌شود.




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
سازمان هواشناسي كشور اعلام كرد: از روز جمعه اين هفته سامانه بارشي از غرب وارد كشور مي‌شود كه اين سامانه از شنبه هفته آينده دامنه‌هاي البرز و سواحل شمالي را تحت تاثير قرار داده و سبب افزايش ابر، وزش باد و بارش باران مي‌شود.

به گزارش ايرنا، اداره كل پيش بيني و هشدار سريع سازمان هواشناسي از حاكم بودن جوي آرام تا پنجشنبه هفته جاري در آسمان كشور خبر داد و اعلام كرد اين سامانه بارشي كه از روز جمعه وارد آسمان كشور مي شود در نقاط سردسير به صورت برف بوده و در مناطق جنوبي هم رعد و برق دور از انتظار نخواهد بود.

براساس اعلام سازمان هواشناسي، با توجه به جو آرام آسمان كشور طي هفته جاري، چگالي آلاينده‌هاي هوا در شهرهاي صنعتي و پرجمعيت به دليل افزايش پتانسيل آلودگي هوا افزايش مي‌يابد.

اين در حالي است كه بررسي نقشه‌هاي همديدي و آينده‌نگري سازمان هواشناسي نشان مي‌دهد دماي هوا در سواحل درياي خزر طي روزهاي چهارشنبه تا جمعه به طور نسبي افزايش و از روز شنبه كاهش خواهد يافت.

اين نقشه‌ها كمينه دماي تهران در سه روز آينده را دو، سه و دو درجه و بيشينه دماي آن را در اين سه روز 12 درجه براي امروز و 13 درجه براي پنج شنبه و جمعه پيش بيني كرده است.




حذف معاونت سينمايي
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 41
نویسنده : مولوی
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از حذف معاونت سينمايي پس از تشكيل سازمان سينمايي خبر داد و از دستور جلسه‌ از 9 بند در اولين جلسه‌ شوراي عالي سينما سخن گفت و همچنين تاكيد كرد:«بودجه 30 ميلياردي فيلم مجيدي از ارشاد تامين نمي‌شود.»

به گزارش ايسنا، در اين نشست كه صبح روز 12 دي ماه  با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي در سالن معاونت سينمايي برگزار شد، سيد محمد حسيني ابتدا به ذكر توضيحاتي درباره روند شكل‌گيري شوراي عالي سينما پرداخت و با اشاره به تشكيل اولين جلسه اين شورا اظهار اميدواري كرد: اين جلسات در آينده استمرار داشته باشند و موجبات حل مشكلات سينماي ايران را فراهم آورند.

وزير ارشاد در عين حال گفت: تمامي دلسوزان و كساني كه مدعي هستند، مي‌توانند پيشنهادات خود را در اين زمينه ارائه كنند و در ارتباط با حضور سايرين در اين شورا هم خوشبختانه ما محدوديتي نداريم و مي‌توانيم به تعدادو ترتيب اعضاي اين شورا بيفزايم.

وي يادآور شد: با اقداماتي كه طي دو سال گذشته در دولت دهم صورت گرفته، دوستان در اين جلسه مطرح مي‌كردند كه با توجه به اين اقدامات ما از دولت انتظار داريم كه در عرصه سينما هم شاهد نوعي تحول باشيم. چرا كه به هر حال كارهاي روزمره هميشه انجام شده است، اما از چنين دولتي انتظار مي‌رود كه اقداماتي به مراتب جدي‌تر داشته باشد.

اما در ادامه‌ اين نشست و در پاسخ به پرسشهاي متعدد خبرنگاران وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ارتباط با نحوه‌ انتخاب اعضاي شوراي عالي ودر توضيح اين مساله كه چرا در اين شورا از اعضايي مثل ميرباقري و جوزاني كه سالهاست فيلم سينمايي نساخته‌اند، بهره گرفته شده و در عين حال به خانه سينما بي‌اعتنايي شده، اظهار كرد: ما در اين جلسه از پنج سينماگر شناخته شده استفاده كرديم كه انتخاب اين افراد بر اساس مصوبه‌ي دولت بر عهده‌ي وزير فرهنگ و ارشاد قرار داشت. البته بيش از انتخاب اين دوستان ما با افراد مختلفي مشورت كرديم و نامهاي مختلفي مطرح شد، اما در آخر به اين نتيجه رسيديم كه تركيب فعلي مي‌تواند كمك بيشتري به اهداف ما بكند. به هر حال ما نمي‌خواهيم اعضايي كه در اين شورا حضور مي‌يابند زينت‌المجلس باشند و تنها در جلسات حاضر شوند، بلكه به دنبال افرادي هستيم كه براي پيگيري اين مسائل انگيزه‌ي كافي داشته باشند. خوشبختانه در جلسه اول شوراي عالي هم مشخص شد كه اعضاي آن ايده‌هاي خوبي دارند.

 خيلي بين سينما و تلويزيون خط‌كشي وجود ندارد

وي در ارتباط با بهره‌گيري از كارگردانان تلويزيوني هم گفت: خيلي بين سينما و تلويزيون خط‌كشي وجود ندارد و در اين دو عرصه آثار مشترك و مشابه فراوان است. به هر حال براي اين شورا داود ميرباقري، شهريار بحراني، مسعود ده‌نمكي، احمد نجفي و محسن علي‌اكبري به عنوان نمايندگان معرفي شده از سوي وزير ارشاد حضور يافتند و جمال شورجه و مسعود جعفري جوزاني هم به عنوان نماينده تشكل‌ها و صنوف حضور خواهند داشت كه در اين ميان جمال شورجه از سوي سه تشكل مستقل انجمن انقلاب و دفاع مقدس،سينماگران مستقل و انجمن بازيگران و جعفري جوزاني به عنوان نماينده‌اي كه از سوي شوراي مركزي كانون كارگردانان و هيات موسس تهيه كنندگان انتخاب شده بود، حضور پيدا مي‌كند.

 شكي نيست كه اعضاي شوراي عالي همه خبره و كارشناس هستند

حسيني ادامه داد: در ارتباط با خانه سينما هم بايد بگويم كه بحثهايي از گذشته مطرح بوده و قرار است فردا در جلسه‌اي كه ميان هيات مديره خانه سينما و معاون سينمايي صورت مي‌گيرد اين موارد مطرح شود، ما در آن جلسه شنونده نقطه نظرات هيات مديره خانه سينما خواهيم بود و اگر آنها نظري داشته باشند آن را به كار خواهيم گرفت تا از همه ظرفيت‌ها استفاده شود. البته ما هم سوالاتي از اين افراد داريم كه درباره‌ي آنها هم صحبت خواهد شد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با تاكيد مجدد بر اينكه تعداد اعضاي حقوقي و حقيقي شوراي عالي سينما قابل افزايش است، خاطرنشان كرد: يكي از دلايلي كه ما تاكيد داريم بحث شوراي عالي سينما مورد تاكيد و توجه قرار بگيرد آن است كه دوست داريم در اين‌باره نظرات مختلف را بشنويم. من همچنين اميدوارم كه جلسه فردا نتايج خوبي داشته باشد و اين فرصت موجب همدلي و همراهي بيشتر اهالي سينما شود.

وي در پاسخ به اين مطلب كه اگرچه سينماگران راه يافته به شوراي عالي سينما همه متخصص هستند اما هيچ‌ يك از آنها سابقه فعاليت مديريتي و صنفي نداشته‌اند، توضيح داد: قطعا امور اجرايي توسط معاون سينمايي انجام مي‌شود. ما در جلسات شوراي عالي بيشتر در پي آن هستيم كه يك اتاق فكر داشته باشيم و از آنجا كه تمام اين دوستان خود درگير كار سينما هستند و تاكنون فعاليتهاي مهمي انجام داده‌اند قطعا حرفهاي مهمي خواهند داشت. علاوه بر اين اين افراد با دوستان ديگري هم در تماس هستند و در كل در اينكه اعضاي شوراي عالي سينما همگي خبره و كارشناس هستند، شكي نيست.

 براي كار اجرايي و مديريت قطعا به افراد همدل نياز داريم

وي در ارتباط با اينكه طي دوره‌ي مديريتي جديد سينما اهالي شوراهاي مختلفي كه به واسطه دولت تشكيل مي‌شوند و همچنين تيم مديريتي به نام‌هايي محدود خلاصه مي‌شوند و به نظر مي‌رسد كه مسوولان اين بخش علاقه‌اي به استفاده از خرد جمعي ندارند، توضيح داد: ما مي‌توانيم افراد مختلف را در كارگروه‌ها وحتي تركيب اصلي شوراي عالي مورد استفاده قرار دهيم. اما در ارتباط با مديريت، معاونت سينمايي و همه معاونت‌ها همواره به دنبال داشتن يك تيم منسجم هستند. چرا كه اگرچه لازم است در تصميم‌گيري‌ها با سعه صدر نظرات مختلف شنيده شوند اما در كار اجرايي تشتت مانع از انجام فعاليت‌ مي‌شود و لازم است كه تيم اجرايي مانند يك تيم فوتبال همدل و منسجم باشند. حال اينكه معاونت سينمايي از جمعي همدل و همراه خود استفاده كرده نقطه‌ي قوت اوست و نه نشانه ضعف. به هر حال دوستان مختلف مي‌توانند در جاهاي ديگري مانند جشنواره‌ها حضور داشته باشند و هيچ محدوديتي هم براي اين موضوع نيست اما در كار اجرايي لازم است كه انسجام وجود داشته باشد.

سيدمحمد حسيني در بخش ديگري از اين نشست در پاسخ به دليل تعويق تشكيل شوراي عالي سينما اظهار كرد: اين موضوع مدتهاست كه مورد بررسي و پيگيري است و قطعا اگر زودتر اين شورا تشكيل مي‌شد بهتر بود. اما به هر حال اين نوع كارها نيازمند نوعي مبناي حقوقي است و اينگونه نيست كه به سرعت همه چيز انجام شود.

 بدون برنامه بودن شورا را نفي مي‌كنم

وي در پاسخ به نقطه‌نظري كه تشكيل اين شورا را فاقد برنامه دانسته بود خاطرنشان كرد: من بدون برنامه بودن اين شورا را نفي مي‌كنم. ما دستور جلسه‌اي متشكل از 9 بند براي اين جلسه داشتيم، اما به خواست رئيس جمهور قرار شد خودمان را محدود نكنيم و اين موارد اصلي را كه همه داراي اهميت بودند به مرور زمان پيگيري كنيم و در جلسه اول شورا موضوعات مختلف را هم مطرح كنيم.

حسيني در عين حال گفت: البته اگر ما در همين جلسه چندين طرح هم تصويب مي‌كرديم، عده‌اي باز انتقاد مي‌كردند كه اين موارد از پيش طراحي شده بوده است و به هر حال مي‌بينيم كه راه براي آنهايي كه مي‌خواهند انتقاد كنند همواره باز است.

وي در ادامه عنوان كرد: بد نبود اگر دوستان صدا و سيما در اين جلسه حضور مي‌داشتند تا بعدها با ديدن نوار اين جلسه دوستان مي‌ديدند كه چه جلسه پرباري تشكيل شده است. البته قطعا در جلسات اينچنيني نمي‌شود از دوربين بهره گرفت. اما خود من با توجه به جلسات متعددي كه تاكنون داشته‌ام بر اين باورم كه اولين جلسه شوراي عالي سينما از مهمترين و پربارترين جلسات بوده است.

به گزارش ايسنا،وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اين سوال كه آيا جلسه‌ شوراي عالي اين بار هم قرار است مانند سال 77 و جلساتي كه در دوره‌ سيف‌الله داد برگزار مي‌شد، باشد اظهار كرد: جزئيات آن جلسه را من اكنون در نظر ندارم اما در راس آن شورا معاون سينمايي قرار مي‌گرفت، اما اكنون سطح كار به مراتب ارتقاء پيدا كرده و رئيس جمهور در اين جلسات حضور پيدا مي‌كند.

وي در عين حال با آرزوي علو درجات براي سيف الله داد اظهار كرد:اين دولت نشان داده است كه در حيطه‌اي كه ورود پيدا كرده با جديت مسائل را پيگيري كرده است و يا به حيطه‌اي وارد نشده و يا در صورت ورود كاري اساسي انجام داده است. ما در شهرستان‌هاي مختلف ده‌ها طرح نيمه‌كاره داشتيم كه همين طور رها شده بودند و مردم از تكميل آنها نا اميد شده بودند اما اين دولت وارد اين پروژه‌ها شد و آنها را به سرانجام رساند.

حسيني ادامه داد: در زمينه سينما هم ما نمي‌خواهيم بحثي مقطعي را مطرح كنيم، وقتي چنين صحبتهايي درباره شوراي عالي سينما مطرح مي‌كنيم خود ما هم خوب مي‌دانيم كه با اين شيوه توقعات بالا مي‌رود و چندي ديگر همه نتايج اين شورا را خواهند پرسيد، اما به هر حال ما تصميم‌مان را گرفته‌ايم كه اين طرح حالتي جامع داشته باشد، مسائل مختلف را در بر بگيرد و ضعف‌ها و نقاط قوت سينما را به طور جدي مورد توجه قرار دهد.

 با تشكيل سازمان سينمايي، معاونت سينمايي حذف مي‌شود

محمد حسيني خاطرنشان كرد: ما مي‌بايست معاونت‌هاي خود را از هفت مورد به پنج مورد كاهش مي‌داديم كه تاكنون يكي از اين موارد صورت گرفته و معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به شش مورد رسيده‌اند و پس از اين در پي تشكيل سازمان سينمايي نياز به معاونت سينمايي هم مرتفع خواهد شد.

 قطعا نگاه دولت تقويت بخش خصوصي است

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش ديگري از اين جلسه خاطرنشان كرد: دولت با جديت سعي دارد كه تصدي‌گري خود را در زمينه‌هاي مختلف كاهش دهد، اما در كنار اين موضوع دولت وظايف حاكميتي خود را هم انجام خواهد داد. ما در رشته‌هاي مختلف به دنبال تصدي‌گري نيستيم و تنها به نظارت مي‌پردازيم، ما كه نمي‌خواهيم خودمان درباره موضوعات مختلف فيلم بسازيم يا كتاب بنويسيم كه بگويند ما دخالت مي‌كنيم اما به هر حال اين هم طبيعي است كه اگر قرار باشد از اثري حمايت كنيم آن اثر بايد بر اساس اولويت‌هاي كشور باشد.

 نمي‌خواهيم عرصه بر سينماگران تنگ شود

حسيني در ارتباط با اصناف و گروه‌هاي مختلف ادامه داد: ما با همه صنوف و گروه‌ها در تماس خواهيم بود و مبناي ما بر اين است كه از آنها حمايت كنيم، البته در اين ميان قطعا افرادي كه در پي توليد كارهاي فاخر باشند بيشتر مورد حمايت ما قرار مي‌گيرند. علاوه بر اين بناي ما حمايت از اهالي سينماست و نمي‌خواهيم عرصه بر آنها تنگ شود و عده‌اي فكر كنند كه به عنوان مثال تشكيل شورايي واحد براي تهيه‌كنندگان به منظور تنگ‌ كردن عرصه براي صنوف است.

 بحث‌ ما اين است كه با رافت اسلامي با اين دو هنرمند برخورد شود

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ارتباط با اينكه شنيده مي‌شود در جلسه‌ شوراي عالي سينما صحبتهايي هم درباره جعفر پناهي و محمد رسول‌اف مطرح شده و از رئيس‌جمهور درخواست‌هايي با ارتباط با حمايت از اين دو هنرمند شده، تصريح كرد: به هر حال نگاه ما نگاهي حمايتي است و وظيفه داريم از كل جامعه هنري و مطبوعات حمايت كنيم. اما اين معنايش آن نيست كه اگر كسي مجرم هم بود بخواهيم براي او بي حساب و كتاب كاري كنيم. بحث ما اين است كه با رافت اسلامي با اين افراد برخورد كنيم و در عين در نظر گرفتن قانون اگر جايي هست، حمايتهايي هم از اين افراد داشته باشيم.

وي ادامه داد: البته قبلا هم نمونه‌اي ديگر از هنرمندان داشتيم كه در خارج از كشور صحبتهايي مطرح كرد اما بعد كه با خود فكر كرد ديد كه صحبتهايش اشتباه بوده و ما هم سعي كرديم كه به او موقعيت بدهيم.اكنون اينكه ما مي‌گوييم قرار است از هنرمندان حمايت كنيم به اين معنا نيست كه بخواهيم ازمجرمان حمايت كنيم. به هر حال اگر فردي جرمي كرده بايد با او قانوني برخورد شود اما گاه جا دارد كه با كمي اغماض به مسائل نگاه شود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين خاطرنشان كرد: اكنون جواد شمقدري اين موضوع را پيگيري مي‌كند و قراراست كه در اين باره ديدارهايي با مسوولان مرتبط داشته باشد. اما در كنار اين موضوع بايد توجه داشته باشيم كه كسي كه در دادگاه محكوم مي‌شود بايد بتواند از خودش دفاع كند و بگويد كه مي‌خواهد روندي متفاوت در پي بگيرد. با توجه به اين نكته قطعا بخشي از موضوع هم به عهده‌ي خود افراد خواهد بود. البته در كل در ارتباط با مسائل مختلف لازم است كه ما ارتباط بيشتري با دستگاه‌هاي قضايي داشته باشيم، چرا كه هر چه زمينه‌هاي تعامل ما با دستگا‌ه‌هاي قضايي بيشتر باشد برايمان بهتر خواهد بود.

 شمقدري: خود من مستندسازم

در بخش ديگري از اين نشست خبرنگاران در ارتباط با عدم حضور نماينده‌اي از ميان مستندسازان در شوراي عالي سينما گفتند و وزير ارشاد اين موضوع را از مواردي دانست كه معاونت سينمايي بايد بررسي كند، شمقدري كه از حاضران در اين جلسه بود، گفت: خود من مستندساز هستم.

حسيني در پي آن گفت: اينكه مي‌گوييم افراد برجسته‌اي براي شركت در شوراي عالي سينما دعوت كرده‌ايم معنايش آن نيست كه همه صاحب‌نظران در اين زمينه را دعوت كرده‌ايم. طبيعتا ما نمي‌خواهيم جمع گسترده‌اي در اين شورا حضور داشته باشند، چرا كه اين گستردگي امكان تصميم‌گيري را خواهد گرفت. اما با اين وجود درباره‌ي نمايندگان صنف مستندسازان جا دارد كه موضوع پيگيري شود و اگر گزينه مناسبي در اين زمينه وجود داشته باشد ما آماده‌ايم كه نماينده اين بخش را هم در شوراي عالي سينما داشته باشيم.

وي در ارتباط با غيبت نمايندگان سينماي انيميشن در شوراي عالي هم اظهار كرد: درباره‌انيميشن‌برنامه‌ريزي‌هايي شده تا بنيادي خاص براي اين بخش داشته باشيم كه قطعا در اين بخش توجه جدي‌تري به مسائل مختلف اين بخش از سينما صورت خواهد گرفت.

حسيني در پاسخ به سوال يك خبرنگار خارجي در اين باره كه رئيس‌جمهوراعلام كرده كه قرار است سالانه 10 فيلم فاخر توليد شود، حال آيا با توجه به زمان‌بر بودن اين فيلمها چنين امكاني وجود دارد و آيا فيلم فاخر همچنان به معناي فيلم ديني خواهد بود، توضيح داد: بالاخره بايد پيام خوبي در اين جلسات منتقل شود، نحوه ساخت فيلمها يكي از بحثهاي مهمي بود كه در اين جلسه سينماگران به آن پرداختند. به عنوان مثال كارگردان فيلم

« ملك سليمان» در جلسه شوراي عالي هم گفتند كه براي ساخت اين فيلم مجبور شده‌اند از امكانات كشورهاي ديگر بهره بگيرند. به همين دليل قرار شد كه از اين پس امكانات به سرعت تهيه شود. تاكنون هم شايد يكي از دلايلي كه موجب طولاني شدن روند ساخت فيلمهاي فاخر مي‌ شد همين بحث كمبود امكانات بود كه اگر اين تجهيزات وارد شود، سرعت كار از اين پس بيشتر خواهد شد، علاوه بر اين همواره اول كار كمي مشكل است اما وقتي كه يك بار اين پروژه انجام مي‌شود روند آن مشخص و انجام اين روند ساده‌تر مي‌شود.

بودجه 30 ميلياردي فيلم مجيدي از ارشاد تامين نمي‌شود

حسيني در ادامه صحبتهايش در اين جلسه در ارتباط با سوالي كه مبني بر بودجه 30 ميلياردي فيلم جديد مجيد مجيدي و محل تامين اين بودجه مطرح شده بود اظهار كرد: قرار نيست وزارت ارشاد اين بودجه را پرداخت كند اين بودجه از جاي ديگري تامين مي‌شود و دركل ما از ورود وزارتخانه‌ها و سازمانهاي مختلف در بحث حمايت از فيلمهاي ارزشمند استقبال مي‌كنيم و حتي اين موضوع يكي از بحثهاي مهم ما در شوراي عالي سينما هم بوده است.

 تشكل‌هاي صنفي وارد مسايل سياسي نشوند

حسيني در بخش ديگري از اين صحبتها با اشاره به تاثيرگذاري سينما و مشكلات جدي كه در اين زمينه نياز دارد، سينماي كشور را نيازمند درمان ريشه‌اي دانست و تشكيل شوراي عالي سينما را در همين راستا برشمرد و افزود: ما اميدواريم كه دوستان مختلف طرح‌هايشان را در اين زمينه ارائه كنند. همچنين ما توقع داريم كه تشكلهاي صنفي واقعا به كار صنفي بپردازند و در كارهايشان منافع همگان را در نظر بگيرند و وارد حيطه‌هاي سياسي نشوند. به هر حال اين دولت در عرصه‌هاي مختلف نشان داده است كه قدرتمند است و هيچ‌كجا معطل نمي‌ماند كه به خاطر عده‌اي خاص از كارها باز بماند. به هر حال ما اگرچه ممكن است با سران صنوف درارتباط باشيم اما اگر ببينيم كه در بدنه هم تواني وجود دارد از آن غافل نمي‌شويم.

در پايان اين نشست وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به حضور برخي مديران ديگر در اين جلسه اشاره كرد و گفت: علاقمند بوديم از نظرات اين مديران هم استفاده كنيم اما فرصت نشد.

جلسه‌ امروز وزير ارشاد سه روز پس از برپايي اولين جلسه‌ شوراي عالي سينما و پس از ارائه توضيحات وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پيرامون اين نشست در برنامه‌ « هفت» برگزار شد و پس از پايان نشست هم وزير ارشاد به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.




بازدید : 34
نویسنده : مولوی
موزه هنرهاي معاصر تهران، خانه هنرمندان، فرهنگسراي نياوران ، مركز فرهنگي و هنري صبا، موزه هنرهاي معاصر فلسطين، مركز فرهنگي، هنري انقلاب اسلامي و 20 استان ديگر ميزبان سومين جشنواره تجسمي فجر هستند.

به گزارش فارس، عباس ميرهاشمي دبير كل جشنواره با اعلام اين خبر گفت: استان‌هاي البرز، فارس، آذربايجان شرقي، گلستان، قزوين، يزد، خوزستان، آذربايجان غربي، اصفهان، گيلان، لرستان، بوشهر، خراسان جنوبي، هرمزگان، ايلام، زنجان، كرمان، اردبيل، سمنان، سيستان و بلوچستان و جزيره كيش ميزبان سومين جشنواره تجسمي فجر هستند.

دبير كل جشنواره هنرهاي تجسمي فجر گفت: ظرفيت‌ها و فضاهاي نمايشگاهي استان‌ها براي جشنواره مورد بررسي قرار گرفت و به تناسب آنها نمايشگاه آثار جشنواره در استان‌هاي يزد، خوزستان، آذربايجان غربي و اصفهان برگزار مي شود و در استان هاي البرز، فارس، آذربايجان شرقي، گلستان و قزوين ورك شاپ برگزار خواهد شد. در 11 استان ديگر نيز نمايشگاه منتخب آثار دوسالانه‌ها و دوره هاي قبل جشنواره تجسمي فجر برگزار مي‌شود.

دبير كل سومين جشنواره بين‌المللي هنرهاي تجسمي فجر گفت: برگزاري جشنواره در استان‌ها در راستاي تمركز‌زدايي از برنامه‌هاي هنري و استفاده علاقه‌مندان كشور از جشنواره است، امسال اين آمادگي از سوي جشنواره وجود داشت كه جشنواره در تمام استان‌ها برگزار شود اما استان‌هايي كه اعلام همكاري كردند 20 استاني است كه انتخاب شد.

سومين جشنواره بين‌المللي هنرهاي تجسمي فجر در رشته‌هاي نقاشي، خوشنويسي، سفال و سراميك، نگارگري، عكاسي، پوستر و كاريكاتور 12بهمن تا 12 اسفند برگزار مي‌شود.




بازدید : 39
نویسنده : مولوی
1023 اثر از سراسر كشور متقاضي شركت در بيست‌ونهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر هستند.

به گزارش فارس،‌ در اين دوره از جشنواره 865 كارگردان تئاتر متشكل از 175 زن و 690 مرد از شهرها و استان‌هاي مختلف كشور متقاضي شركت در جشنواره هستند.

بر پايه اين خبر، در بخش چشم‌انداز تئاتر ايران 294 اثر، به دبيرخانه جشنواره رسيده كه از اين ميان 85 اثر از شهرستان ‌ها و 209 اثر از تهران توسط 53 كارگردان زن و 241 كارگردان مرد ارسال شده است.

همچنين در بخش تجربه‌هاي نو نيز 234 اثر به دبيرخانه اين جشنواره رسيده كه 54 عنوان آنها از شهرستانها و 180 اثراز تهران بوده كه اين تعداد توسط 52 كارگردان زن و 182 كارگردان مرد ارسال شده است.

ضمناَ در بخش پژوهش 4 اثر در بخش پوستر 142 اثر و در بخش مناطق نيز 12 اثر به دبيرخانه جشنواره رسيده است.

در بخش ديگر بيست‌ونهمين جشنواره بين‌الملي تئاتر فجر با عنوان توليد متون 117 اثر شامل 57 اثر از شهرستانها و 60 اثر از تهران توسط 29 كارگردان زن و 88 كارگردان مرد به دبيرخانه ارسال شده است.

در بخش خياباني نيز 197 اثر شامل 103 اثر از شهرستانها و 94 اثر از تهران به دبيرخانه جشنواره رسيد كه 34 كارگردان از اين تعداد زن و 63 كارگردان اني نمايش‌ها مرد هستند.

بنا بر اين گزارش ، در بخش پايان‌نامه ‌هاي دانشجويي 23 اثر از 7 متقاضي زن و 16 متقاضي مرد به دبيرخانه جشنواره رسيد كه از اين ميان 3 اثر از شهرستان و 20 اثر از تهران است.




بازدید : 47
نویسنده : مولوی
علي ترابي از حضور محسن رجب‌پور به عنوان مدير اجرايي اركستر ملي در زير مجموعه شوراي فني اركستر خبر داد.

به گزارش فارس ، علي ترابي سرپرست دفتر موسيقي ارشاد گفت: ما براي انجام اجراهاي صحنه‌اي اركستر نياز به يك فرد حرفه‌اي در اين زمينه داشتيم كه بتواند برنامه‌ريزي‌هاي لازمي را انجام دهد بر اين اساس محسن رجب‌پور را به عنوان مدير امور اجرايي اركستر انتخاب كرديم كه ايشان تمامي كارهايش را زير نظر شوراي فني انجام خواهد داد.

وي افزود: با توجه به اساسنامه اركستر تمامي اقدامات مربوط به اركستر از سوي شوراي فني تعيين و به سرانجام مي‌رسد بر اين اساس نيز كارهايي كه قرار است آقاي رجب‌پور انجام دهد از سوي شورا تعيين و ايشان تنها وظيفه رسيدگي به همان كارها را دارد.

سرپرست دفتر موسيقي ارشاد گفت: شوراي فني تصميم مي‌گيرد در چه مقطعي اركستر چه كنسرتي ، چه قطعاتي و با چه رهبري را برگزار كند و آقاي رجب‌پور نيز مسئوليت اجرايي اين كارها را عهده‌دار خواهد بود.

ترابي خاطرنشان كرد: در آينده موسسه اركستر ملي راه‌اندازي و هيات امناء و هيات مديره‌اي كه اعضاي آنها انتخاب شده‌اند كار خود را آغاز خواهند كرد.




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
مهدي مسعودشاهي دبير بيست و نهمين دوره جشنواره فيلم فجر شنبه 18 دي‌ماه در جلسه مطبوعاتي به سوالات نمايندگان رسانه‌ها پاسخ مي‌دهد.

به گزارش مهر، نشست رسانه‌اي بيست و نهمين دوره جشنواره فيلم فجر با حضور مهدي مسعودشاهي دبير جشنواره، ساعت 10:30 شنبه 18 دي‌ماه برگزار مي‌شود.

اين نشست با حضور عکاسان، خبرنگاران و نمايندگان رسانه‌هاي گروهي، در سالن اجتماعات بنياد سينمايي فارابي برپا مي‌شود.  بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر از 16 تا 26 بهمن‌ماه به دبيري مهدي مسعودشاهي در تهران برگزار مي‌شود.




بازدید : 77
نویسنده : مولوی
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي جزئيات تفاهم‌نامه‌اي را که با هدف بازسازي ، نوسازي و توسعه صنعت چاپ کشور به زودي ميان وزراي ارشاد و صنايع امضا خواهد شد، اعلام کرد.

يوسف افراش در گفت و گو با مهر، با اعلام اينکه تفاهم‌نامه مذکور مراحل نهايي تدوين را در وزارت صنايع و معادن طي مي‌کند، درباره مفاد آن گفت: اين تفاهم‌نامه چند موضوع را مد نظر قرار داده است و محور اصلي هم بحث بازسازي و نوسازي صنعت چاپ است.

وي افزود: در اين راستا قرار است تسهيلات مناسبي در جهت نوسازي صنعت چاپ به چاپخانه‌داراني که بخواهند ماشين‌آلات قديمي و فرسوده‌شان را از رده خارج و ماشين‌آلات نو جايگزين آنها بکنند، داده شود.

سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد اضافه كرد: يکي ديگر از مفاد تفاهم‌نامه مذکور استفاده از معافيت در تعرفه گمرکي ورود ماشين‌آلات نو است چون ماشين‌آلات صنعت چاپ در داخل کشور توليد نمي‌شود و وارداتي است. صاحبان صنايع و فعالان بخش صنعت از معافيت در تعرفه گمرکي استفاده مي‌کنند ولي متاسفانه در بخش چاپ اين امکان تاکنون وجود نداشته است.

افراش گفت: از ديگر مفاد تفاهم‌نامه مذکور بحث هدفمند کردن يارانه‌ها و ارتباط آن با صنعت چاپ است؛ بر اساس يکي از اين مفاد مقرر است اين بخش (صنعت چاپ) و واحدهاي صنايع چاپي هم از اين پس مانند ديگر بخش‌هاي صنايع ديده شود و به همان ميزان که بخش صنعت در مواجهه با طرح هدفمندي يارانه‌‌ها، احياناً از تسهيلات و امتيازتي بهره‌مند مي‌شود، آن هم بهره‌مند شود.

وي افزود: موضوع ديگر هماهنگي‌هايي است که در ارتباط با ساخت و توسعه شهرک‌هاي صنعتي مطرح است؛ با توجه به ساخت شهرک‌هاي تخصصي در آينده نزديک در چند نقطه کشور، قرار است همکاري‌هايي ميان وزارت ارشاد و وزارت صنايع صورت بگيرد تا اين شهرک‌ها با استانداردهاي موجود در دنيا ساخته شود.

اين مقام مسئول در وزارت ارشاد با اشاره به تهيه پيش‌نويس اين تفاهم نامه در 10 بند از سوي وزارت ارشاد از ارسال آن توسط سيدمحمد حسيني براي علي‌اکبر محرابيان، ابراز اميدواري کرد تفاهم‌نامه مذکور تا پايان ماه جاري و حداکثر تا اوايل بهمن‌ماه به امضاي وزراي صنايع و ارشاد برسد.




بازدید : 40
نویسنده : مولوی
از مهم‌ترين جريان‌هايي كه در ايران عهد قاجار به وجود آمد، فكر تغيير و انديشه تحول بود. آنچه موجب پديدار شدن اين روند شد بروز شرايطي ويژه بود كه لزوم بازسازي و اصلاح را مي‌طلبيد.

عواملي چون تماس با غرب، تاثير حضور استعمار، انسجام اجتماعي در قالب شكل‌گيري طبقات نوين، اشاعه افكار نو، مسافرت رجال و دانشجويان به فرنگ، ورود پديده‌هاي جديد (تلگراف، روزنامه، مدرسه و...) و طرح آراي خردورزان اروپايي سبب شد موجي از داخل و خارج نظام قاجاري براي انجام تغييرات گسترده به پا خيزد. چنين به نظر مي‌آيد بروز اين شرايط خاص كه به تعبيري مي‌توان آن را با مفهوم مدرنيسم و ورود مدرنيته به ايران يكسان پنداشت سببي بر آن شد تا برخي رجال آگاه‌تر پي ببرند كه جامعه‌شان چه ميزان عقب مانده و در جوامع ديگر چه تغييراتي رخ داده است و در نتيجه روياي اصلاح و خيال تحول را در سر بپرورانند.

نگارنده در اين كوتاه جستار در پي آن است تا سنت‌گرايي و نوگرايي عصر مشروطه را مورد واكاوي قرار دهد. در اين راستا، در وهله نخست سنت و مدرنيته از ديدگاه انديشمندان مختلف تعريف و تبيين خواهد شد و نوع نگاه نامداران عرصه علوم انساني به اين دو مقوله بيان خواهد شد تا سخن گفتن از سنت‌گرايي و نوگرايي بي‌معني جلوه نكند. در مرحله دوم پيشينه تاريخي سير تغيير و تحول در آستانه نهضت مشروطه بازبيني خواهد شد. در گام سوم شاخصه‌هاي اصلي مشروطه بيان خواهد شد و در واپسين قدم به عنوان برآيند سخن به تجزيه و تحليل تطبيقي موارد مطرح شده اقدام خواهد شد.

سنت و مدرنيته از ديدگاه انديشمندان

ارائه تعريفي جامع از واژه سنت دشوار است. معادل‌هاي معنايي سنت در لغتنامه دهخدا چنين است: راه و روش، طريقه و قانون، آيين و رسم، نهاد و فرض، فريضه، واجب، لازم، دستور، قانون‌‌گذاري و.... در دائره‌المعارف مصاحب نيز درباره معني لغوي سنت آمده كه سنت در لغت به معني روش و طريقه است كه در اصطلاح شرع معاني مختلفي دارد. گروهي هم سنت را به معني ديوار مي‌دانند و برخي آن را هم‌رديف انديشه‌هاي كهنه مي‌شناسند. شماري نيز سنت را به معني حفظ وضع موجود مي‌پندارند و تعدادي هم آن را با ارزش‌ها و آرمان‌هاي فرهنگي برابر مي‌دانند.

واژه مدرن را نيز دهخدا چنين معني كرده است: تازه، نو، تازه باب شده و مد روز. آريان پور نيز واژه مدرن را چنين به پارسي برگردانده است: نوين، جديد، امروزي، وابسته به دوراني از تاريخ كه بعد از قرون وسطي تاكنون ادامه دارد. به هر حال مدرنيسم واژه جامع و فراگيري است كه به تمام جنبش‌ها و گرايش‌هاي بين‌المللي در تمام هنرهاي خلاق از اواخر قرن نوزدهم به اين سو اطلاق مي‌شود.جامعه‌شناسان و فلاسفه، آراي گوناگوني در اين باره ارائه داده‌اند. به عنوان نمونه، پوپر فيلسوفي است كه به مقابله با سنت‌گرايي پرداخته، اما سنت براي هايدگر آغازگر تاريخ هستي است. آشوري نيز بدان باور است كه سنت بالذاته باززايي است و هر باززايي تجديد حيات سنت از زمان حال است.

از ديگر سوي، گيدنز تاكيد دارد كه هرگز به قطع كامل پيوستگي ميان سنت و مدرنيته نمي‌توان راي داد. او بر اين عقيده است كه اگر قرار باشد سنت كنار نهاده شود آن گاه پيشرفت معني نمي‌يابد. شارل بودلر، شاعر نامدار فرانسوي نيز مدرنيته را تخريب كليشه‌هايي مي‌داند كه بر سر راه تحول افكار و آداب مانع ايجاد مي‌كنند.

وي مدرنيته را بر 5 محور انسان محوري، عقلاني سازي، تكنولوژي، جدايي جهان فيزيكي و دنياي متافيزيكي و اصالت فرد استوار مي‌سازد و آن را نوعي انتقال و به مثابه جرياني مي‌شناسد كه سرانجام به سنت تبديل مي‌گردد. نيازمند يادكرد است، ماكس وبر هم كه تجدد را فرآيند تعميم يافته و همگاني عقلاني شدن و روند افسون زدايي و رهايي از توهمات مي‌دانست مدرنيته را نوعي سازمان بخردانه مي‌پنداشت كه اسباب گسست از باورهاي فرجام‌شناسي و اعتقاد به هدفي علمي و از ديدگاه عقل توجيه شدني را فراهم مي‌آورد. درحقيقت، او جامعه را به دو دسته سنتي و عقلاني تقسيم مي‌كرد.

از نظر وي جامعه سنتي يك جامعه بدون تعقل است و البته به سبب آن كه عقلانيت در انديشه او واجد جايگاهي والاست بر سنت و هر آنچه به طريقي با آن در ارتباط است، مي‌تازد. دوركيم برخلاف وبر به سنت به عنوان يك واقعيت اجتماعي مي‌نگريست و دين را به عنوان يكي از اركان سنت پديده‌اي اجتماعي مي‌انگاشت. وي باوجود آن كه بر سنت، انتقاداتي را روا مي‌دارد بيشتر اعتقاد به تعاملي سازنده ميان سنت و مدرنيته دارد.

نوگرايي در آستانه برپايي نهضت مشروطه

برابر با تاريخ، ايران عهد قاجار جامعه‌اي سنتي بود كه به لحاظ اقتصادي بسيار فقير و ضعيف، به لحاظ ارتباطات پراكنده و بدون ارتباط و به لحاظ اجتماعي در تجارت، سياست، روابط بين‌الملل و علـم از مابقي جهان منفك و منقطع به شمـار مي‌آمـد. افرادي در دستگاه قدرت چون اوضاع را چنين ديدند ضرورت دگرگوني را دريافتند. عباس ميرزا، قائم‌مقام و اميركبير از جمله اولين دولتمرداني بودند كه رمز پيشرفت غرب را درك كردند و به اين سبب مجدانه تلاش كردند ايران را نيز به سير در مسير پيشرفت وادارند. مع‌الوصف، مقاومت‌هاي شديدي نيز از سوي كساني كه نفع خويش را در ثابت قدم ماندن در سنت مي‌ديدند ابراز شد. كشته شدن قائم‌مقام و اميركبير خود گواه روشني است بر صدق گفتار فوق.

نجواي درخواست انجام تغييرات گسترده اندك زماني بعد از خارج نظام قاجاري نيز به گوش رسيد. روشنفكران روزگار قاجاري كه به 2 دسته متجدد (عمدتا تحصيلكرده فرنگ) و مذهبي (عمدتا روحانيان) تقسيم مي‌شدند كساني بودند كه درخواست نوگرايي را با صدايي رسا فرياد كردند. از دسته نخست مي‌توان به افرادي چون آخوندزاده، طالبوف، مستشارالدوله و ملكم‌خان اشاره داشت. اينان بر آن باور بودند كه بايد زنجيرهاي استبداد سلطنتي، جزم‌انديشي ديني و امپرياليسم خارجي را با 3 كليد مشكل‌گشا (مشروطيت، سكولاريسم و ملي‌گرايي) از دست و پاي ايرانيان بازكنند.

نكته: عواملي چون تماس با غرب، تاثير حضور استعمار،اشاعه افكار نو، مسافرت رجال و دانشجويان به فرنگ، ورود پديده‌هاي جديد (تلگراف، روزنامه، مدرسه و...) و طرح آراي خردورزان اروپايي سبب شد موجي از داخل و خارج نظام قاجاري براي انجام تغييرات گسترده به پا خيزد

از گروه دوم نيز مي‌شود به سيدجمال‌الدين اسدآبادي، شيخ هادي نجم‌آبادي و ميرزا محمدحسين نائيني اشاره كرد. اينان نيز مدرنيته را باور داشته و درجهت تعامل و نزديكي آن با سنت به كوشش پرداختند و بدين روي آرايي را درخصوص تطبيق دين اسلام با خردورزي و علم، ناسيوناليسم با برادري ديني و همسويي دين و سياست و تمايز تقليد از اقتباس مطرح كردند. بايسته است ياد شود بسياري از روشنفكران تحصيلكرده فرنگ نيز در جهت پيشبرد اهداف خود بنيادي‌ترين و اصولي‌ترين مفاهيم نوين را تحت لواي اسلام مطرح مي‌ساختند. با وجود اين، روشنفكران مذهبي از روشنفكران تحصيلكرده غرب موفق‌تر بودند، زيرا سابقه فعاليت و نظريه‌پردازي فقها مي‌توانست روحانيت را در تطبيق آراي ديني با خواسته‌هاي زمان ياري دهد.

براساس آنچه منابع تاريخي نمايان مي‌سازند از سوي سنت‌گرايان تلاش بسيار شد تا آواي اين نوگرايان چندان به گوش نرسد، ليكن تقابل و تعامل‌‌هاي سنت و مدرنيته سرانجام درك همبستگي ملي و فهم رمز پيروزي را موجب شد و دستاوردهاي مهمي نظير پيوند مشاركتي روحانيان، بازرگانان و روشنفكران را سبب گشت.

ويژگي‌هاي نهضت مشروطه

شاخصه‌هاي اصلي نهضت مشروطه را مي‌توان در موارد ذيل خلاصه كرد:

1 ـ با بررسي عملكرد هر طبقه يا گروه مشخص مي‌شود كه انقلاب بيش از همه دستاورد روشنفكران، پيشه‌وران و بخش بزرگي از روحانيان بود.

2 ـ ائتلاف گروه‌هاي انقلابي را شايد بتوان اتحادي شهري و چندطبقه‌اي قلمداد كرد. در صف‌بندي نيروهاي اجتماعي، اتحاد مشروطه‌خواهان طيف گسترده‌اي از روحانيان، روشنفكران، پيشه‌وران، كارگران و بازرگانان را شامل مي‌شد.

3 ـ افزايش روزافزون احساسات ملي: در جريان انقلاب مشروطه بود كه مردم ايران براي نخستين بار از خود با عنوان ملت ياد كردند!

4 ـ رشد فزاينده خودآگاهي و بالا رفتن سطح فهم سياسي ـ اجتماعي مردم: مشروطه ياراي آن را يافت تا قالب چند هزار ساله‌اي كه براساس آن مردم خود را رعيت و گله و حكومت را چوپان و عقل كل مي‌پنداشتند زير سوال برد.

5 ـ نمود يافتن تحولات ايدئولوژيكي به دوشكل ديني و غيرديني

6 ـ رشد روزافزون مظاهر مدرنيته چون روزنامه، تئاتر و حتي اجراي كنسرت موسيقي

7 ـ شكنندگي نهضت: ناتواني مشروطه‌خواهان در ايجاد دولت با ثباتي كه اصلاحات را ادامه دهد منجر به شكنندگي نهضت شد. مي‌توان گفت عواملي چون فقدان انسجام همه‌جانبه ملت، ناكارايي مديريتي و اثرات نفوذ پايدار استبداد و استعمار در ايران سبب شد مشروطيت نتواند تبديل به يك انقلاب بزرگ سياسي و اجتماعي شود.

8 ـ اصلاح سطحي روبناي سياسي كشور: در انقلاب مشروطه تنها روبناي سياسي كشور مختصري اصلاح شد، اما زيرساخت‌هاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي مورد رسيدگي چنداني واقع نشد.

برآيند سخن

از تجزيه و تحليل موارد ياد شده مي‌توان گفت در عصر مشروطه سنت همچنان پابرجا بود و قدرت‌نمايي مي‌كرد. در زمامداري پادشاهان خودكامه قاجار همان سلطه سنتي كه وبر در مجموعه آراي خويش بدان پرداخته بود آشكارا رخ مي‌نمود. در حقيقت، شيوه حكومت قاجاريان و جامعه آن زمان ايران به درستي يادآور اقتدار سنتي مورد اشاره وبر است كه سلطه سنتي را مخصوص جوامع پيش از مدرنيسم فرض كرده بود. در اين راستا و با توجه به اوضاع نابسامان جامعه ايران آن عهد حتي تا اندازه‌اي مي‌توان بر درستي باور پوپر كه منتقد سنت و سنت‌زدگي است صحه نهاد؛ البته بدان شرط كه سنت با ارتجاع يكسان انگاشته شود. از ديگر سوي، قدرت و نفوذ اجتماعي افزون متوليان مذهب و نقش موثر علما نه تنها نظريه اقتدار سنتي وبر را به تقريب تاييد مي‌كند بلكه خود تصديقي است بر درستي نظريه دوركيم كه دين ازجمله اركان سنت به شمار مي‌آيد و به مثابه يك واقعيت اجتماعي بايد به آن نگريست.

شگفت‌انگيز است، سامانه و پشتوانه فكري مشروطه را روشنفكراني طرح‌ريزي كردند كه بسياري از آنان طرفدار سكولاريسم بوده و با پشتوانه انديشه‌هاي ناسيوناليستي و ليبراليستي گام به ميدان مبارزه نهاده بودند، اما همين نوانديشان نيز نتوانستند سنت را وانهند و براي تزريق افكار خويش به اذهان عموم در بيشتر مواقع دست به دامان بخشي از نهاد اصلي سنت يعني روحانيت شدند. البته آنان در اين ميان دست در دست آن بخش از روحانيت نهادند كه خود نيز به اصلاحات علاقه‌مند بودند، اما اصلاحات را نه از دريچه نگاه مدرنيسم برخاسته از غرب، بلكه از دريچه نگاه نوگرايي از بطن مذهب مي‌ديدند. بر درستي گفتار فوق از آن روي مي‌توان گواهي داد كه بسياري از بزرگان و حاميان مشروطه از ميان مجتهدان و واعظان برخاسته بودند. در حقيقت، ناگزيري تعامل نوگرايان با سنت‌گرايان تا بدان حد بود كه نوگرايان براي تقابل با آن بخش از سنت‌گرايان كه به مخالفت با مدرنيسم راي داده بودند از پشتيباني روحانيان بلند پايه‌اي چون آخوندخراساني، طباطبايي، بهبهاني و ناييني بهره جستند. اين نكته بصراحت خاطرنشان مي‌كند كه بايد بسان گيدنز بر نوعي تعامل ميان سنت و مدرنيته جهت پيشبرد امور معتقد بود و البته ياري جستن روشنفكران مذهبي از خود سنت براي اصلاح امور نشان از آن دارد كه به تعبير آشوري سنت قابليت باززايي دارد.

امير نعمتي ليمائي 
جام جم




داستان مردم فرودست
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 34
نویسنده : مولوی
نسل جديد داستان‌نويس ايراني، آنقدر غرق در مشكلات و دغدغه‌هاي روزمره و تنهايي‌ها و محروميت‌هاي كهنه و نو بوده كه كمتر مجالي براي پرداختن به گذشته‌هاي اين مرز و بوم داشته است.

با نگاهي اجمالي به مجموعه ‌داستان‌هاي به چاپ رسيده از اين نسل و مخصوصا خروجي‌هاي اول اين نويسندگان جوان مي‌توان به صحت اين قضيه پي‌ برد.

مي‌توان هنگام ديدن مجموعه‌ جديدي با نام يك نويسنده‌ جديد براحتي حدس زد با يك سري داستان آپارتماني يا داستان‌هايي با شرح روزمر‌گي‌هاي يك ايراني از قشر متوسط رو به بالا مواجه هستيم كه اغلب اوقات اين حدس درست هم از آب در مي‌آيد.

يكي از مجموعه ‌داستان‌هايي كه برخلاف آنچه گفته ‌شد، در فضايي متفاوت با مجموعه‌هايي كه كار اول نويسندگانشان محسوب مي‌شوند، كتاب «چهارشنبه‌ ديوانه» نوشته الهامه‌ كاغذچي با 12 داستان كوتاه است كه نشر چشمه آن را چاپ كرده‌ است.

داستان‌هاي مجموعه در فضايي تيره و هراس‌آور شكل مي‌گيرند و در داستان‌هاي بعدي مخاطب متوجه مي‌شود كه با داستان‌هايي مواجه است كه قرار است داستان‌هايي به هم پيوسته باشند، اما متاسفانه كاغذچي به رغم موفقيت نسبي در هر تك داستان، نتوانسته است در پيوند بين داستان‌ها موفق باشد. تنها پيوند بين هر چند داستان، در چند كاراكتر فرعي كه نقش چنداني هم در پيشرفت داستان‌ها ندارند، خلاصه مي‌شوند كه لابه‌لاي صحنه‌هاي داستان سرگردانند؛ مثلا شخصيت عباس‌تلكه كه در داستان «ميت عزيز» تنها با اشاره‌اي گذرا معرفي مي‌شود و تنها اسمي به اسامي داستان اضافه مي‌كند بدون آن كه باري از دوش داستان بلند كند:

مردي حدودا 60 ساله كه تا حالا سر 2 تا زن را خورده بود و دخترهايش را قبل از آن كه بالغ شوند فرستاده بود خانه شوهر. اولي را بابت بدهي‌اش داده بود به قاچاقچي محل و دومي را به پسرخواهرش كه وانت آبي رنگ داشت و ميوه فصل مي‌فروخت و معروف بود به عباس تلكه. (ص 16)

اين شخصيت در داستان «پنبه‌زن» در اولين نقش خود ظاهر مي‌شود و كمي سر به سر پيرمرد پنبه‌زن مي‌گذارد، از داستان خارج مي‌شود و ديگر در هيچ كدام از داستان‌هاي بعدي ديده نمي‌شود. با ديدن شخصيت‌هايي كه هر كدام به همين شكل در داستان‌ها ظاهر مي‌شوند و به صورت غيرمنتظره غيبشان مي‌زند، اين ظن به وجود مي‌آيد كه اين شخصيت‌ها تنها براي ايجاد پيوند ميان داستان‌ها در لابه‌لاي سطور جا داده ‌شده‌اند. هر چند مي‌توان گفت به طوركلي داستان‌هاي كاغذچي داستان مردم فرودستي است كه بود و نبودشان در كوي و برزن، دردي از دنيا و آدم‌هايش دوا نمي‌كند، اما وجود اين نكته نيز نمي‌تواند پوششي بر ضعف پرداخت و بازيگرداني داستان‌نويس و تقسيم نقش شخصيت‌ها در داستان باشد. همچنان كه مي‌شد از شخصيت عباس تلكه در داستان‌هاي ديگر، مثلا در معركه‌گيري‌هاي پهلواني در داستان «روزهاي خاكستري پهلوان اياز»، براي به تصوير كشيدن صحنه‌ شكست خوردن معركه‌گيري پهلوان يا ديگر داستان‌ها استفاده كرد يا زنان مرده‌شوي قبرستان ابن بابويه كه هر كدام مي‌توانستند بار گوشه‌اي از داستان‌هاي آخر مجموعه را نيز به دوش بكشند و علاوه بر استحكام بخشيدن به پيوند سست ميان داستان‌ها، به جاي آفريدن شخصيت‌هاي متعدد و بدون عمق، به ايجاد داستان‌هايي با پيرنگ قوي‌تر و شخصيت‌هاي قابل‌باورتر كمك كنند.

در ميان داستان‌هاي مجموعه، 2 داستان ديده مي‌شوند كه نويسنده ترجيح داده هر كدام را به 2 شكل مختلف روايت كند. يكي داستان «روزهاي خاكستري پهلوان اياز» و ديگري داستان «قطار» كه اتفاقا روايت اول هر دو داستان، به مراتب از روايت‌هاي دوم آنها، محكم‌تر و قوي‌تر از آب در آمده‌اند. در روايت‌هاي دوم، نويسنده سعي كرده با تغيير زاويه‌ ديد يا خروج از فضاي روايت اول، به زواياي ديگر داستان و شخصيت‌ها نيز دست پيدا كند كه نتوانسته از اين امكان به خوبي استفاده كند. در داستان پهلوان اياز، خواننده داستاني هستيم از پهلواني كهنه‌كار و پير كه ديگر توان معركه‌گيري را ندارد و در آخرين معركه‌اش شكست مي‌خورد و در ميان جمعيت بيهوش مي‌شود. پهلوان پس از اين واقعه از شهر خارج مي‌شود. در روايت دوم اين داستان، با تغيير زاويه‌ ديد، كاغذچي درصدد ايجاد يك سرگذشت براي پهلوان اياز برمي‌آيد كه كاملا اضافي به نظر مي‌رسد. ورود شخصيت فرعي ديگري به نام اسعد، جوانكي كه مريد درس‌خوانده پهلوان اياز معرفي مي‌شود هيچ كاركرد ديگري بجز نوشتن نامه‌هاي پهلوان اياز ندارد كه آن ‌هم با نكاتي كه در متن داستان قيد شده، ضرورتي ندارد چون خود پهلوان اياز مكتب رفته و بوستان و گلستان خوانده است:

خدا بيامرزه پدرم رو كه گرچه چيزي جز بازوبند پهلواني برام به ارث نذاشت، اما به مكتب‌خانه فرستادم. آنجا گلستان و بوستان را از بر شديم و دانستيم هر نفسي كه فرو مي‌رود ممد حيات است و چون بر مي‌آيد مفرح ذات. حالا غصه‌هام رو با كمك اسعد مي‌نويسم تا غير از كوررنگي، غمباد هم به سراغم نياد. (ص 51)

كه همين گلستان و بوستان خواندن هم، به غير از آنچه در چند سطر بالا آمده است، كمكي به داستان نمي‌كند و اثري روي شخصيت‌پردازي، لحن يا گفت‌وگوهاي پهلوان اياز ـ‌ كه در داستان‌هاي بعدي نيز گهگاه از گوشه‌ حياطي سركي در داستان‌ها مي‌كشد ـ‌ نيز ندارد. در روايت دوم داستان قطار نيز نويسنده درصدد شرح مكافات‌ و عقوبت برزخي روايت قطار برمي‌آيد كه در روايت اول خودكشي كرده بود كه در مجموع هيچ كمكي به پرداخت شخصيت يا فضاي كلي كار نمي‌كند.

نكته‌اي كه در مجموع بيشتر سبب آزار خواننده مي‌شود، اين است كه اشارات دور و بي‌دليل به شخصيت‌هاي داستان‌هاي قبلي در مجموعه، مخاطب را مطمئن مي‌كند كه اين اشارات تنها به علت ايجاد ريسماني هرچند ضعيف براي گره دادن مردم سرگردان در داستان‌هاي اين مجموعه جذاب است.

بهاره اله‌بخش 
جام‌جم




كتابي به نام رگ
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 45
نویسنده : مولوی
داستان‌نويسي كه در معرفي خودش ابتداي كتاب مي‌نويسد از سال 1383 به طور جدي و كمي شوخي داستان‌نويسي را تجربه كردم به هر شبه منتقدي اجازه مي‌دهد تا اگر از مجموعه خوشش نيامد، براحتي شوخي گرفتن داستان‌نويسي را از نويسنده‌اي جوان زير سوال ببرد.

عنواني كه شايد واقعا سزاوار تمام داستان‌هاي اين مجموعه نباشد. اگر چه من هم هنگام خواندن داستان‌ها گاهي به اين فكر مي‌كردم كه خب، هدف نويسنده چه بود؟ چرا من زمان گذاشتم و فلان داستان را خواندم؟

داستان‌هاي ياسمن شكرگزار به دليل رواني كلام و زبان و پيرنگ‌هاي قوي، دوري از توصيف‌هاي بيهوده و صميميتي كه دارد باعث مي‌شود خواننده «رگ» به آساني كتاب را كنار نگذارد.

اما آنچه پيش و بيش از هر چيز پس از خواندن اين كتاب ذهن من را درگير كرد دنياي سياه و خون‌آلودش بود و اين سوال كه چرا بايد نويسنده‌اي بسيار جوان فقط و فقط آلودگي و سياهي دنياي پيرامونش را ببيند تا آنجا كه بوي خون دلمه بسته تقريبا از هر صفحه كتاب حس مي‌شود.

كتاب در ژانر وحشت نوشته نشده است، پليسي هم نيست. بسيار عادلانه است كه داستان را جدا از مولف و زندگي و احوالاتش بررسي كنيم، اما اين هم حقيقتي است كه در هر صورت نوشته از ذهن نويسنده تراوش كرده، با دنيايي كه او ديده و تجربه كرده است. دست گذاشتن روي زشتي‌هاي جامعه ما را اميدوار مي‌كند تا به خود آييم و براي بهبود اطرافمان بكوشيم، اما مرگ به دست قاتلي كه دختران جوان را بدون هيچ سروصدايي مي‌كشد، طلاقي كه به ديوانگي يك زن و تيك لب يك مرد مي‌انجامد، وحشت از بلوغ تا آنجا كه زن توانايي حفظ جنينش را از دست بدهد و... بوي تعفن اين همه بد زيستن خواننده را خفه مي‌كند.

شايد رگ بهترين نامي بوده است كه شكرگزار براي كتاب خود برگزيده؛ مرگ و زندگي فقط به يك ضربه آرام بستگي دارد.

در بيشتر مجموعه داستان‌هاي امروز چند اتفاق به طور عمومي مطرح مي‌شود. يكي از آنها توصيف حالت تهوع است كه مثل سوژه‌اي مشخص در نوشته‌هاي كساني كه خصوصا در كلاس‌هاي آموزش داستان‌نويسي شركت مي‌كنند، ديده مي‌شود و بسيار جاي تعجب دارد. در كتاب رگ اين مساله پيشرفت كرده و به توصيف چاه فاضلاب هم رسيده است. انگار به جاي آن‌كه انديشه و خردورزي‌هاي ما رشد كند به طور كلي در آثارمان بايد شاهد چيزهايي سطح پايين باشيم كه هيچ تاثيري نيز در تنزل روحي يا ارتقاي ارزش‌هاي انساني ندارند. اين مساله‌اي است كه متاسفانه در بعضي از مجموعه داستان‌هاي امروز جاي رشد فكر را گرفته‌اند.

ياسمن شكرگزار بخوبي توانسته است چند مساله مهم در اجتماع ما را نشان دهد. در داستان چه كسي آن بالا راه مي‌رود از دختر جواني مي‌گويد كه در خانه‌اي مجردي زندگي مي‌كند و از او مي‌خواهند خانه را ترك كند، زيرا ظاهرا سر و سري با پسر جوان ساكن همان ساختمان دارد. در حالي كه دختر حتي او را نديده است و اسمش را هنوز هم نمي‌داند و يكي از زنان متاهل برايش پاپوش درست كرده است.

در داستان انگار فارغ شده باشد، او از مردي مي‌گويد كه براي محدود كردن زنش او را باردار مي‌كند. در سن جواني، دخترشان از دنيا مي‌رود و زن دچار بيماري روحي مي‌شود و هر روز با زايماني خيالي بچه‌اي به دنيا مي‌آورد و ظلم مردي را نشان مي‌دهد كه در خانه آب سرد را قطع كرده و اجازه باز شدن پنجره‌ها را نمي‌دهد. به طور كلي شخصيت‌هاي رگ به نوعي همه بيماري روحي دارند؛ عقده‌هايي سركوب شده كه مي‌كوشند خود را از آنها رها كنند. در هر صورت نه مي‌توان اين كتاب را به كسي پيشنهاد كرد كه بخواند و نه مي‌توان مانع خواندن اين مجموعه شد.

حورا نژادصداقت
‌ جام‌جم




بازدید : 33
نویسنده : مولوی
جمعه شب غلامعلي حدادعادل در حالي به فرودگاه امام خميني(ره) رفته بود كه اين بار خبر از استقبالي ديپلماتيك و سياسي نبود بلكه او به عنوان رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي كشورمان ميزبان دكتر افتخار عارف، رئيس فرهنگستان زبان اردوي پاكستان بود.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني فرهنگستان زبان و ادب فارسي، اين سفر به‌منظور همكاري در زمينه‌هاي مشترك و بهره‌گيري از تجربه‌هاي فرهنگي دو كشور انجام شده‌است و روز گذشته هم نشستي در اين زمينه برگزار شد.

در اين نشست حدادعادل، ضمن اظهار اميدواري نسبت به نتايج برنامه‌هاي اين سفر گفت: به همان اندازه كه زبان فارسي با اردو در هم آميخته ‌است، فرهنگستان‌هاي ايران و پاكستان نيز بايد با هم در ارتباط باشند و اين آشنايي بايستي به همكاري‌هاي مشترك بينجامد.

همكاري مشترك در زمينه واژه‌گزيني، ادبيات تطبيقي و زبان‌هاي ايراني از ديگر مواردي بود كه حدادعادل بر آن تأكيد كرد.

افتخار عارف نيز گفت: در برقراري رابطه فرهنگي، بايد به روابط موجود سياسي هم توجه شود و من از اين بابت خدا را شكر مي‌كنم كه يك فضاي همدلي و همرنگي، از نظر سياسي و فرهنگي، بين دو ملت ايران و پاكستان برقرار است.

وي افزود: ما پايه‌هايي داريم كه بر اساس آن مي‌توانيم همكاري‌هايي داشته ‌باشيم. مسائلي مثل زبان‌شناسي، دستور زبان و اصطلاح‌سازي، از جمله مواردي است كه مي‌توانيم از نتايج فعاليت‌هاي فرهنگستان بهره‌مند شويم.

بازديد از كتابخانه و گروه‌هاي علمي فرهنگستان، جلسه با شوراي واژه‌گزيني، ديدار از كتابخانه ملي، بنياد ايران‌شناسي، بنياد اميركبير و سخنراني در شوراي فرهنگستان و امضاي يادداشت تفاهم، از برنامه‌هاي اين سفر است.




بازدید : 35
نویسنده : مولوی
كتاب «دا‌» با خاطرات زهرا حسيني از روزهاي آغازين جنگ و مقاومت در خرمشهر به قلم اعظم حسيني، به چاپ يكصدوسي‌وهشتم رسيد و به اين ترتيب در آستانه ركوردي تازه قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ما، با احتساب اين چاپ از كتاب «دا» تاكنون 345 هزار نسخه از اين كتاب توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است و به نظر مي‌رسد با رسيدن به چاپ يكصد و چهلم بزودي شمارگان اين كتاب از مرز 350 هزار نسخه عبور كند.

از سوي ديگر، پال اسپراكمن، استاد دانشگاه و مترجم آمريكايي كتاب «دا‌» هم اين روزها ترجمه اين كتاب را بسرعت پيگيري مي‌كند و يك‌چهارم از اين كتاب به نسبت حجيم ترجمه شده است.همچنين خبر مي‌رسد كه اين كتاب به غير از زبان انگليسي به زبان‌هاي تركي استانبولي، عربي و اردو نيز ترجمه خواهد شد.با توجه به استقبال نويسندگان و صلح طلبان مختلف جهان از كتاب «دا» پيش‌بيني مي‌شود، نسخه ترجمه شده اين كتاب هم در كشور‌هاي مختلف با استقبال روبه‌رو شود.اين اثر خاطرات سيده زهرا حسيني از روزهاي آغازين جنگ و مقاومت در خرمشهر است.




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
هشتم ديماه وقتي خبرنگار جام‌جم از نام سينماگران حاضر در شوراي عالي سينما پرسيد، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پاسخ به اين مساله را به زمان ديگري موكول كرد، اما روز بعد اسامي فيلمسازان حاضر در اين نشست در خبرهاي رسمي اعلام شد و اين مساله واكنش‌هايي را از سوي سينماگران به دنبال آورد.

با اين كه بيشتر سينماگران، برگزاري نخستين نشست شوراي عالي سينما درسطحي چنين بالا را اقدامي مثبت و تصميمات گرفته شده را به نفع اين هنر مي‌دانند، اما خواستار حضور فعال‌تر نهادهاي سينمايي در آن هستند.

در همين راستا رئيس هيات‌ مديره خانه ‌سينما در نشست خبري ديروز با بيان اين مطلب كه «برگزاري جلسه شوراي عالي سينما بسيار اتفاق خوب و مباركي است و اين‌كه رئيس‌جمهور به اين امر توجه دارند؛ بسيار عالي است» گفت: «اما به نظر من؛ اين جلسه مي‌توانست بسيار بهتر برگزار شود. اين جلسه مي‌توانست با افراد قوي‌تر و سرمايه‌هاي گرانمايه سينما كه 2 دهه است در سينما فعاليت مي‌كنند؛ برگزار شود و مي‌توانست وزن افراد حاضر سنگين‌تر از اين باشد، اما اميدوارم باتوجه به برگزاري اين جلسه مشكلات كمتر شود و مسائل بهبود يابد.»

بي‌اطلاعي خانه سينما

فرهاد توحيدي كه تا روز چهارشنبه حتي از برگزاري چنين نشستي هم خبر نداشت، درباره حضور نيافتن نماينده‌ خانه ‌سينما در جلسه شوراي عالي سينما گفت: «خانه‌ سينما از برگزاري اين جلسه مطلع نبود و براي همين نماينده‌اي ازآن در اين جلسه شركت نكرده بود. ما معتقديم همه سينما؛ در خانه قرار دارد و اگر به اين سرمايه بي‌توجهي شود، زيانش براي همه اهالي سينماست.»نكته جالب توجه اين‌كه دو فيلمساز برجسته سينماي ايران كه نام آنها در خبر روز پنجشنبه منتشر شد در اين نشست حضور نداشتند. مسعود جعفري جوزاني به دليل حضور در مسافرتي كاري به جلسه نرسيده بود و ابراهيم حاتمي‌كيا نيز طبق گفته وزير ارشاد ترجيح داد تا به جاي حضور در شورا، در كنار آنها باشد.

اعتراض مستندسازان

اعتراض‌ها به تركيب حضور سينماگران فقط محدود به خانه سينما نبود بلكه مركز گسترش سينماي مستند و تجربي نيز ديروز با ارسال ايميلي براي خبرنگاران، اعتراض «محمدرضا اسلاملو» مستندساز را انعكاس داد كه در آن گفته بود: «تشكيل و ايجاد شوراي عالي سينما حركت بسيار پسنديده و مسلما جهش اساسي و بزرگي براي سينماست. به اعتقاد من «شوراي عالي سينما» بايد از اين منظر به سينما نگاه كند كه «سينما» بالاتر و افضل بر سياست، اقتصاد و... است و در واقع به وسيله اين ابزار قدرتمند مي‌توان كارها و اهداف بسياري را به انجام رساند. اين شورا بايد سينما را بالا ببيند و با در نظر داشتن اين مسائل، به كار خود ادامه دهد. از طرفي اثرات برگزاري چنين شورايي بايد سريعا در سينما ديده شود.»

وزير ارشاد پاسخ مي‌دهد

ابهام‌هاي پيش‌آمده درخصوص اعضاي حاضر در اين شورا باعث شده تا امروز يكشنبه وزير ارشاد جلسه‌اي مطبوعاتي تشكيل دهد و در آن ابهام‌هاي موجود را برطرف كند. ظاهرا توضيح‌ وزير ارشاد در برنامه 7 كفايت نكرده است. او در اين برنامه گفته بود: «5 نفر از سينماگران معتبر به انتخاب وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي انتخاب مي‌شوند و ما سعي كرديم افرادي باشند كه كارهاي خوبي انجام داده باشند و بتوانند مشكلات را مطرح و راهكار ارائه دهند كه در اين بخش شهريار بحراني، مسعود ده‌نمكي، داوود ميرباقري، احمد نجفي و محسن علي‌اكبري انتخاب شدند.

همچنين در اين شورا مسعود جعفري‌جوزاني به عنوان نماينده صنوف و جمال شورجه به عنوان نماينده تشكل‌هاي سينمايي شركت مي‌كنند. مجموعا شوراي عالي سينما از 13 نفر تشكيل شده است كه در جلسه اول آقايان ضرغامي و جوزاني حاضر نبودند.»

حالا حسيني قصد دارد تا در اين برنامه خبري، ابهام‌هاي پيش‌روي فعاليت شورا را برطرف كند؛ ابهام‌هايي كه ممكن است به اصل اين هدف و حركت بزرگ لطمه بزند.

 رضا استادي
گروه فرهنگ و هنر




گلستاني ، نغمه را اجرا مي کند
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 35
نویسنده : مولوی
پرستو گلستاني نمايش "نغمه" را شهريور 1390 در تالار هنر روي صحنه مي‌برد.

به گزارش مهر، اين نمايشنامه نوشته جعفر مهياري است و با حضور اعضاي گروه قبلي پرستو گلستاني، که پيش از اين نمايش "روياي باراني" را در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و درتالار هنر تهران اجرا کرده بودند، شهريور 90 در تالار هنر روي صحنه مي رود.

داستان نمايش "نغمه" درباره يک بچه سرطاني است که با مرگ روبرو شده و در اين جريان با ماجراهاي فانتزي روبرو مي‌شود و در اين روند متوجه مي‌شود که دنياي پس از مرگ هم دنياي بدي نيست و ... .

در اين نمايش تاکنون حضور سعيد ابک، محمد لقمانيان، فاطمه پور هاشمي، مهدي‌رضا آزادان، متين گودرزي و تارا حيدري به عنوان بازيگر قطعي شده است. فرشيد اعرابي آهنگسازي و رضا مهدي‌زاده طراحي صحنه و لباس نمايش "نغمه" را بر عهده دارند.