پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
كاهش دما در نيمه غربي كشور
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 37
نویسنده : مولوی
اداره كل پيش بيني وضع هواي سازمان هواشناسي از ورود سامانه پرفشار از غرب كشور خبر داد و پيش بيني كرد با ورود اين سامانه دماي هوا در نيمه غربي كشور كاهش يابد.

به گزارش ايرنا، آخرين داده‌هاي هواشناسي نشان مي‌دهد با عبور موج تراز مياني جو طي امروز در دامنه‌هاي زاگرس، دامنه‌هاي جنوبي البرز و سواحل جنوبي درياي خزر شاهد بارش باران خواهد بود.

اين موج در مناطق سردسير بارش برف به همراه خواهد داشت، روز يكشنبه عمدتا در نيمه شرقي سواحل خزر و شمال شرق كشور فعال است.

گزارش سازمان هواشناسي نشان مي دهد آسمان تهران امروز نيمه ابري، در ارتفاعات ابري و بارش پراكنده و وزش باد و بتدريج همراه با كاهش ابر خواهد بود.

براساس اين گزارش ، بيشينه دماي تهران طي سه روز آينده به ترتيب 12، 10 و 9 درجه خواهد بود همچنين كمينه دما امروز سه درجه، فردا يكشنبه يك درجه بالاي صفر و روز دوشنبه يك درجه زير صفر خواهد بود.




بازدید : 44
نویسنده : مولوی
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي از نظارت ويژه بر عملكرد تاكسي‌ ها در سراسر كشور همزمان با اجراي طرح هدفمند سازي يارانه‌ها خبر داد و گفت: 140 تيم نظارتي در تهران فعال شده و در تمام مراكز استان‌ها و شهرستان‌ها نيز اين تيم‌ها فعال هستند.

به گزارش فارس ، سردار اسكندر مومني گفت: خوشبختانه همكاري نزديك و مناسب رانندگان تاكسي را همزمان با اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها شاهد هستيم.

وي اظهار داشت: 140 تيم ويژه با همكاري پليس راهور تهران و سازمان تاكسيراني شهرداري تهران بر عملكرد تاكسي‌ها نظارت دارند،‌ در ماركز استان‌ها نيز حداقل10 تيم ويژه در اين زمينه فعاليت مي‌كنند و اين تيم‌ها در شهرستان‌هاي سراسر كشور فعال هستند.

سردار مومني افزود: ميزان تخلفات بر اساس گزارش‌هاي رسيده اندك است و تعدادي تاكسي در اين زمينه جريمه يا توقيف شده‌اند. پليس با متخلفان در اين زمينه برخورد خواهد كرد.

رئيس پليس راهور ناجا گفت: در صورتي كه خودروي عمومي از ارائه خدمات به مردم خودداري كند و اين موضوع توسط نهادهاي مسئول گزارش شود، پلاك عمومي اين خودرو باطل و به پلاك عادي تبديل خواهد شد. 




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
رئيس انجمن باروري و ناباروري ايران گفت: اختلال باروي در 15درصد زوج‌هاي جوان ديده مي‌شود و از هر 4 يا 5 زوج جوان يكي از اختلال ناباروري رنج مي‌برد مهمترين علت آن نيز افزايش سن ازدواج در كشور است.

محمدرضا نوروزي در گفت‌و‌گو با فارس، افزود: ناباروري بيماري شايعي است كه هر روز بر تعداد آن افزوده مي‌شود و به دليل اينكه جمعيت جوان در ايران رو به رشد است.در حدود 20 و 25 سال پيش توليد مثل رشد چشمگيري داشته است اما اكنون توليد مثل به بحراني تبديل شده است كه جمعيت جوان را درگير خود كرده است.

وي گفت: متأسفانه آمار دقيقي از شيوع ناباروري در ايران وجود ندارد. برخي از آمارهاي متفرقه‌اي كه در ايران بررسي شده است شيوع ناباروري را از 13 درصد تا 18.5 درصد گزارش داده است مفهوم آن اين است كه سالانه از هر حدود يك ميليون ازدواجي كه صورت مي‌گيرد، 180 هزار نفر آنها از مشكل ناباروري رنج مي‌برند.

نوروزي افزود: ناباروري را عدم حاملگي بعد از يكسال به شرط عدم پيشگيري از باروري تعريف مي‌كنيم. البته اكنون سن ازدواج در كشور بالا رفته است و سن ازدواج در بين زنان 24 تا 27 سال و در مردان 30 سال به بالا است كه اين در افزايش شيوع ناباروري نقش دارد.

رئيس انجمن باروري و ناباروري ايران اضافه كرد: اگر ازدواج در سن پايين‌تر صورت گيرد، باروري را افزايش مي‌دهد، ضمن اينكه معمولاً زوج‌هاي جوان بعد از ازدواج تا حدود 5 سال از بچه دار شدن امتناع مي‌كند.

نوروزي گفت: هم اكنون زنان حدود 28 تا 29 سالگي باردار مي‌شوند اما بارداري در اين سن خطرناك است و مي‌توان گفت كه بهترين سن باروري براي زنان 24 سال است.




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
وزير بهداشت گفت: تا پايان امسال شاهد بهره‌برداري خط توليد فاكتور 7 و 8 نو تركيب براي اولين بار در كشور خواهيم بود.

به گزارش فارس ، دكتر مرضيه وحيد دستجردي در مراسم جشن خودكفايي ايران در توليد پلاسما كه صبح امروز در سازمان انتقال خون ايران برگزار شد با بيان اينكه افتخار توليد پلاسما افتخار بزرگي محسوب مي‌شود ، اظهار داشت: در حال حاضر يك ميليون و 800 هزار واحد خون در سال توسط مردم اهدا مي‌شود كه مي‌تواند بسياري از نيازهاي خوني كشور را تأمين كند.

وي اضافه كرد: در حال حاضر خون كامل بسيار كم مورد استفاده قرار مي‌گيرد و بيشتر قسمتي از خون است كه استفاده مي‌شود.از سال گذشته برنامه‌ريزي‌هاي متنوعي داشتيم كه امسال بر اساس آن توانستيم تمام ايمونوگلوبين وريدي كشور، تمام فاكتور 9 و 45 درصد آلبومين مورد نياز بيماران، را از پلاسماي ايراني توليد كنيم.

وزير بهداشت خاطر نشان كرد: تا پايان امسال شاهد بهره‌برداري خط توليد فاكتور 7 و 8 نو براي اولين بار تركيب خواهيم بود.ما زماني ايمونوگلوبين را وارد مي‌كرديم و در حال حاضر توانسته‌ايم 35 درصد ارزان‌تر در داخل كشور آن را توليد كنيم.

دكتر وحيد دستجردي با بيان اينكه از سال 84 تا امروز 500 هزار ليتر پلاسما براي توليد دارو به خارج از كشور ارسال شد خاطر نشان كرد: اميدواريم با ساختن پالايشگاه پلاسما در داخل كشور كه در فاز دوم و سوم آن قرار داريم اين مشكل هم حل شود.

وي با بيان اينكه تاكنون با توليد پلاسما در كشور 200 ميليون دلار صرفه‌جويي ارزي داشتيم يادآور شد: علاوه بر اين درآمدها ما مي‌توانيم براي مشترياني كه در منطقه به اين دارو نياز دارند صادرات داشته باشيم.

دكتر وحيد دستجردي گفت: در سال 6 تا 7 ميليون دلار صرف واردات سرم ضد هاري مي‌شود كه با همين توان فعلي به راحتي مي‌توانيم ايمونوگلوبين ضد هاري و ضد هپاتيت B و ضد كزاز را در داخل كشور توليد كنيم.

وزير بهداشت يادآور شد: حدود 10 ميليارد تومان براي واردات ايمونوگلوبين كزاز و ضد هپاتيت نيز هزينه مي‌كنيم و اميدواريم در سال آينده طي 8 تا 9 ماهه پيش رو توليد آن را توسط فناوري‌هاي جديد و به كمك شركت پالايش و پژوهش خون اعلام كنيم.

وي افزود: سياست ما در توليد فرآورده‌هاي خوني، توليد پلاسما و به خودكفايي رسيدن آنها و توليد فرآورده هاي خوني در پالايشگاه پلاسما در تمام فازهاي آن است تا بتوانيم فرآورده‌هاي پلاسما را صادر كنيم.

دكتر وحيد دستجردي گفت: ايمونوگلوبين وريدي امروز روند رو به رشد مصرفي در دنيا پيدا كرده است و كليد درمان بسياري از بيماري‌هاي روماتولوژي و ايمني و حتي آلزايمر شده است.




هوبره در تيررس شکارچيان عرب
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 45
نویسنده : مولوی
شکار غيرقانوني و درخواست مجوز از سوي عرب ها همواره تهديدي براي شکارگاه هاي هوبره در ايران است اما مسئولان محيط زيست اعلام کرده اند نه تنها مجوز شکار «هوبره» براي شکارچيان عرب صادر نشده بلکه اقدامات گشت و کنترل نيز تشديد شده است.

عليرضا خليلي در گفتگو با مهر با اشاره به اينکه قانون به ما چنين اجازه اي را نمي دهد که مجوز شکار براي اعراب صادر کنيم اظهار داشت: تا کنون هيچ مجوزي براي هيچ گروهي صادر نکرده ام و تحت فشار هيچ مقامي نيز چنين مجوز غير قانوني صادر نمي شود.

وي افزود: صدور اين مجوز خلاف قانون است و طبق ضوابط جاري در دستورالعملهاي سازمان محيط زيست چنين مجوزي به کسي داده نمي شود اگر چه بر اساس ضوابط درخواست مجوز شکار براي اتباع خارجي بايد با هماهنگي وزارت امور خارجه کشور باشد.

خليلي با اشاره به نامه شماره 108/41-6937 دفتر حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان محيط زيست گفت: به محض اطلاع از انتشار خبر ورد اتباع خارجي به مناطق دشتي کشور نامه اي در تاريخ پنجم ديماه جاري به تمامي واحدهاي مربوط ارسال شد تا به محض اطلاع از ورود گروههاي شکارچي عرب برخورد قانوني و پيشگيرانه انجام شود.

وي افزود: در اين نامه تاکيد شده که «پيرو اطلاع واصله از حضور اتباع بيگانه در مناطقي مانند آبادان، خرمشهر، شوش، رامهرمز، دشت آزادگان و ماهشهر منطقي است با تشديد گشت و کنترل در مناطق درگير نهايت دقت انجام شود و مراتب پيگيري و در صورت مشاهده جرم اقدام لازم براي جلوگيري، دستگيري و برخورد احتمالي طبق قانون صورت پذيرد».

مديرکل حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان محيط زيست تاکيد کرد که موافقتي با هيچ مقامي در سازمان محيط زيست براي صدور مجوز شکار انجام نشده و حتي زمينه مراقبت بيشتر نيز فراهم شده است.

قاچاقچيان عرب بارها اقدام به قاچاق و کشتار اين گونه نادر در مناطق جنوبي ايران کرده اند. پيش از اين در سال 87 يک شکارچي سابقه دار کويتي که در حال شکار پرنده در خوزستان دستگير شده بود تنها به يک و نيم سال حبس تعليقي و 56 ميليون تومان (يک و نيم ميليون دينار کويت) جريمه نقدي محکوم شد و قبل از آنکه دوره محکوميتش تمام شود کشور را ترک کرد.

در اين رابطه هرمز محمودي راد مديرکل سابق اداره محيط زيست خوزستان گفت: علاوه بر سعود عبدالعزيز بابتين شکارچي معروف عرب، 9 شکارچي متخلف عرب و راهنمايان ايراني آنها چند روز پيش در حال شکار پرندگان مورد حفاظت سازمان توسط نيروهاي ارتش و اعضاي گارد حفاظتي سازمان محيط زيست استان بازداشت شدند و هر کدام به يک سال و نيم حبس تعليقي و در مجموع به 56 ميليون تومان جريمه نقدي محکوم و تمام وسايل شکار آنها نيز به نفع دولت ضبط شد.

شکار غيرقانوني و درخواست مجوز شکار هوبره در حالي در ايران دائما در حال تکرار است که کنوانسيون بين المللي گونه هاي مهاجر (cms) در رم هوبره را به عنوان يک گونه مهاجر حفاظت شده و در معرض خطر معرفي کرده است. همچنين تفاهمنامه اي بين دو کشور ايران و عربستان براي جلوگيري از شکار هوبره در منطقه خاورميانه به عنوان گونه اي حفاظت شده امضا شده است.

از سوي ديگر در ماده يک آيين نامه اجرايي شکار ويژه مصوب 31 فروردين 81 به شماره 22805 ت/3346 سازمان محيط زيست آمده است که «اجراي برنامه شکار توسط مقامات عالي رتبه  کشورهاي خارجي در ايران از شمول ضوابط و دستور العمل هايي عمومي مستثني بوده و تابع مقررات اين آيين نامه است و تمام دستگاههاي دولتي و مراجع ذيربط موظف به رعايت اين مقرارت هستند».

همچنين در تبصره اي در اين آيين نامه توضيح داده شده که:«در صورت ابهام در تشخيص مقامات و شخصيت هاي موضوع اين ماده نظر وزارت امور خارجه مناط اعتبار است».

رئيس سازمان محيط زيست نيز مصرانه از برخود قاطع سازمان محيط زيست با همه فعاليت هاي غير قانوني از جمله شکار غير مجاز هوبره  خبر داده و مي گويد: معتقديم براي جلوگيري از شکار اين گونه هاي در معرض خطر بايد کار فرهنگي کرد.

محمد جواد محمدي زاده تاکيد کرد: از جهت فرهنگي و سياسي اين موضوع براي ما اهميت دارد و متاسفانه در بين برخي شيوخ عرب همواره تمايل به شکار وجود داشته اما با اجراي برنامه پرورش گونه هاي مثل هوبره و برگزاري مسابقات (قوش بازي) اين تخريب را محدود و مديريت مي کنيم.




بازدید : 32
نویسنده : مولوی
سرپرست معاونت درمان صندوق تامين اجتماعي از پرداخت تمامي مطالبات دانشگاه هاي علوم پزشکي و داروخانه‌ها و مراکز درماني طرف قرارداد اين صندوق در چارچوب بودجه سال 89 خبر داد.

به گزارش مهر، بهروز براتي با بيان اينکه براساس قانون بودجه سال 89 صندوق هاي بيمه‌اي مکلفند پس از ارائه اسناد بيمه‌اي 60 در صد از مطالبات بيمارستان ها و مراکز درماني را پرداخت کنند ، افزود: براي تسويه کامل مطالبات نيز قانونگذار به صندوق هاي بيمه‌اي سه ماه فرصت داده است.

وي با بيان اينکه تمامي مطالبات دانشگاه هاي علوم پزشکي تا پايان شهريور 89 به طور کامل تسويه شده است، تصريح کرد: 60 درصد مطالبات مهر و آبان نيز به دانشگاه هاي علوم پزشکي که اسناد مربوطه را به صندوق تامين اجتماعي ارائه داده‌اند ، پرداخت شده است.

سرپرست معاونت درمان صندوق تامين اجتماعي افزود: در صورتي که دانشگاه هاي علوم پزشکي اسناد مربوط به مطالبات خود را در زمان مقرر تحويل دهند، صندوق تامين اجتماعي مشکلي براي پرداخت مطالبات ندارد.

براتي اظهار اميدواري کرد: با توجه به پرداخت به ‌موقع مطالبات دانشگاه هاي علوم پزشکي، وزارت بهداشت نيز نسبت به افزايش کيفيت خدمات درماني در بيمارستان هاي دولتي اقدام نمايد تا بيمه ‌شدگان صندوق تامين اجتماعي از خدمات مناسبتري بهره‌مند شوند.

سرپرست معاونت درمان صندوق تامين اجتماعي  اظهارکرد: تمامي مطالبات داروخانه‌هاي طرف قرارداد با صندوق تامين اجتماعي تا پايان مهر ماه به‌ طور کامل پرداخت شده است.




دلهره‌هاي كودكانه
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 42
نویسنده : مولوی
همه كودكان ترس ، نگراني يا اضطراب را به عنوان بخشي طبيعي از فرآيند رشد خود تجربه مي‌كنند، با اين حال كودكاني هستند كه دچار اضطرابي مفرط و ناتوان‌كننده هستند. اين كودكان به اختلالات اضطرابي كه يكي از رايج‌ترين مشكلات بهداشت رواني در كودكان و نوجوانان تلقي مي‌شود، دچار هستند. اين اختلالات به شكل‌هاي گوناگوني در كودكان بروز مي‌كند.

برخي از آنان هر گاه از مادرشان جدا مي‌شود يا دور از خانه قرار مي‌گيرند دچار اضطراب مي‌شود. برخي نيز نسبت به هر چيزي نگرانند و اغلب بدون دليل مضطرب مي‌شوند. دسته‌اي ديگر از اين كودكان فقط در موقعيت‌هاي مشخصي (مثلا حضور در جمع)‌ اضطراب پيدا مي‌كنند.

در حقيقت مي‌توان گفت اندكي اضطراب براي كودكان خوب است، مثلا اضطراب باعث مي‌شود آنان خود را براي امتحان آماده كنند يا به كودك كمك مي‌كند تا با تلاش فراوان خود را براي امتحان شفاهي آماده سازد. در واقع اضطراب به كودكان، بخصوص دانش‌آموزان كمك مي‌كند تا براي آينده برنامه‌ريزي و مشكلات احتمالي پيش رو را پيش‌بيني كنند و خود را براي برخورد با آنها آماده سازند.

از اين جهت مي‌توان گفت اضطراب نوعي هيجان كاملا سازگارانه است كه كودكان را هم از نظر بدني و هم از لحاظ روان‌شناختي، براي كنار آمدن با افراد، هدف يا رويارويي با خطرات آماده مي‌كند. با تمام اين شرايط اضطراب بيش از حد براي كودكان نگران‌كننده است.

اضطراب مفرط و كنترل نشدني پيامدهايي منفي به دنبال دارد. براي نمونه زماني كه كودك قادر نيست بر اثر اضطراب زياد حواس خود را روي سوال‌ها متمركز كند، در امتحان مردود مي‌شود يا ممكن است در برخي موقعيت‌هاي اجتماعي، دچار ناراحتي، دلشوره و نگراني شود، به طوري كه حتي يك كلمه هم نتواند حرف بزند و اين براي كودك مي‌تواند زيانبار باشد.

شايع‌ترين اختلالات اضطرابي كودكان شامل اختلال اضطراب جدايي، اختلال اضطراب تعميم يافته و هراس (هراس اجتماعي)‌ است كه به آن مي‌پردازيم.

اختلال اضطراب جدايي

در مورد اختلال اضطراب جدايي مي‌توان گفت، كودكان مبتلا به اين اختلال وقتي احساس مي‌كنند جدايي نزديك است يا در لحظه جدايي (از والدين، مراقبان و كساني كه به آنان دلبستگي دارند)‌ گريه مي‌كنند و علائم ناراحتي را نشان مي‌دهند. اين كودكان در زمان جدايي از والدين، اغلب نگران هستند كه مبادا اتفاق وحشتناكي بيفتد يا اتفاقي مثل دزديده شدن يا گم شدن، آنها را از والدين و اطرافيان جدا كند. اين كودكان وقتي كه از خانه دور مي‌شوند، دچار احساس بدبختي و وحشت‌زدگي و غم غربت مي‌شوند و چنان تمايلي براي بازگشت به خانه از خود نشان مي‌دهند كه تمام كارهاي خود را رها مي‌كنند. نحوه بروز اين اختلال متناسب با سن كودك تغيير مي‌كند.

نشانه‌هاي كودكان كم‌سن مبتلا به اختلال اضطراب جدايي از نشانه‌هاي كودكان بزرگ‌تر مبتلا، بيشتر است. كودكان 5 تا 8 سال بيش از بچه‌هاي ديگر نگران صدمه ديدن كساني كه به آنها دلبستگي دارند، هستند.

سايه به سايه تعقيب كردن، يعني پشت سر والدين حركت كردن و وارسي دائمي آنها در طول روز يكي از ويژگي‌هاي خردسالان مبتلا به اختلال اضطراب جدايي است. اغلب اين كودكان از ديگران توقع دارند تا وقت خواب كنار آنها بمانند يا اصرار دارند كه كنار پدر و مادر يا خواهر و برادر خود بخوابند.

كودكاني كه هنوز به مرحله بلوغ نرسيده‌اند (كودكان 9 تا 12 سال)‌ وقتي از والدين خود جدا مي‌شوند، گوشه‌گير، بي‌تفاوت، غمگين و دچار افت تمركز حواس مي‌شوند. برخي مطالعات نشان داده‌اند كه كودكان مبتلا به اين اختلال بشدت در معرض خطر ابتلا به هراس اجتماعي هستند كه در آن وضعيت اجتماعي، براي مثال معاشرت با غريبه‌ها يا قرار گرفتن در وضعيت‌هايي كه انسان را دستپاچه مي‌كنند، مضطرب‌ مي‌شوند.

اختلال اضطرابي تعميم يافته

كودكان دچار اختلال اضطراب تعميم‌يافته معمولا در مورد كارها يا عملكرد اجتماعي، درسي و ورزشي خود نگران هستند. حتي وقتي هيچ‌كس عملكردشان را ارزيابي نمي‌كند، آنها معمولا كمال‌گرا هستند و كارها را آنقدر تكرار مي‌كنند تا مورد قبول واقع شوند. اين كودكان نياز شديدي به قوت قلب دارند و گاهي اوقات خيلي كمرو هستند و از فعاليت‌هاي اجتماعي و ورزشي طفره مي‌روند. اطرافيان اين بچه‌ها معمولا به اختلال آنها توجه نمي‌كنند و رفتارهاي افراطي و شديدتر از حد معمول آنها را در نظر نمي‌گيرند. اين كودكان رفتارهاي مختل ندارند و به همين دليل پدر و مادر نيازي به درمان فرزندشان احساس نمي‌كنند مگر آن كه رفتارهاي آنها آزارنده شود، ناراحتي شديدي فراهم آورد يا به عملكرد اجتماعي و تحصيلي كودك لطمه بزند.

هراس‌ها (هراس‌هاي اجتماعي)‌

هراس اجتماعي (اختلال اضطراب اجتماعي)‌ شايع‌ترين اختلال اضطرابي است كه كودكان مبتلا به فوبي اجتماعي (ترس اجتماعي)‌ تا مدت‌ها پس از سني كه ترس از غربيه‌ها طبيعي است، از رو به رو شدن با افراد ناشناس اجتناب مي‌ورزند. اين اضطراب گاه به قدري شديد است كه موجب بروز حالت‌هايي نظير سرخ شدن چهره، لكنت زبان، تعريق، دل درد، افزايش ضربان قلب، لرزش يا حمله و وحشت‌زدگي كامل مي‌شوند.

نكته: اضطراب نوعي هيجان كاملا سازگارانه است كه كودكان را هم از نظر بدني و هم از لحاظ روان‌شناختي، براي كنار آمدن با افراد هدف يا رويارويي با خطرات آماده مي‌كند. با تمام اين شرايط اضطراب بيش از حد براي كودكان نگران‌كننده است

كودكان مبتلا به اين اختلال به هنگام حضور ساير كودكان يا بزرگسالان سرخ مي‌شوند. اين كودكان ترس خود را افراطي و ناموجه نمي‌دانند در حالي كه نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به هراس اجتماعي، ترس خود را افراطي و ناموجه مي‌دانند. اين ترس گاه آن قدر فراگير است كه به طور جدي در فرصت‌ها و فعاليت‌هاي اجتماعي افراد اخلال ايجاد مي‌كند و غالبا منجر به تنهايي و رنج مي‌شود. اگرچه كودكان مبتلا به فوبي اجتماعي مايلند مورد علاقه ديگران باشند، نگراني دائم درباره در معرض ديد ديگران قرار گرفتن يا پرداختن به كارهايي كه آنها را احمق جلوه دهد، مانع از شكل‌گيري هر گونه رفتاري مي‌شود كه دوست دارند با ديگران داشته باشند.

اگرچه اضطراب اجتماعي و كم‌رويي گذرا به عنوان بخشي از رشد بهنجار تلقي مي‌شوند، نوجوانان مبتلا، دچار اضطرابي ماندگار مي‌شوند و اغلب اضطراب‌هاي آنان با تمركز بر خود همراه است كه به افزايش انتقاد از خود مي‌انجامد و نشانه‌هاي هيجاني را تشديد مي‌كند.

اختلالات اضطرابي در دانش‌آموزان

مدرسه نقش مهمي در چگونگي اختلالات اضطرابي دانش‌آموزان ايفا مي‌كند بخصوص اين‌كه هر نوع اضطرابي مي‌تواند به ضعف تمركز و اختلال حواس منجر شود كه تاثير مخربي بر پيشرفت تحصيلي‌ دانش‌آموزان دارد. اقدامات پيشگيرانه مدرسه در مورد اين اختلال بايد بر تشويق اين دانش‌آموزان به حضور در مدرسه و تبديل مدرسه به محيطي خوشايند، امن و مطلوب متمركز باشد.

اگر مدارس براي اين دست از دانش‌آموزان قابل‌پذيرش باشد و در برخورد با نيازهاي هيجاني، اجتماعي، تحصيلي آنها منعطف باشد، احتمال بروز تعارض‌هاي داخلي و در نتيجه اضطراب در اين دانش‌آموزان كمتر مي‌شود. براي مثال اگر دانش‌آموزي در مهارت‌هاي اجتماعي ضعف داشته باشد و آميختن با همكلاسان و تعامل مناسب با معلمان براي آنها دشوار باشد، همين وضعيت مي‌تواند به عامل مهمي در ايجاد اضطراب و اجتناب از مدرسه در وي تبديل شود.

در بسياري از موارد، تركيبي از تنش‌هاي مرتبط با خانه و مدرسه در ايجاد اين اختلال، مشاركت دارند. در برخي كودكان، اضطراب بيش از آن‌كه به ترك منزل يا جدايي از والدين مربوط باشد به جنبه‌هاي خاص موقعيت‌هاي مدرسه مربوط است براي مثال تغيير مدرسه يكي از شايع‌ترين عوامل آشكارسازي مدرسه ـ هراس به شمار مي‌آيند.

در مورد هر شكل از اختلال‌هاي اضطرابي، بايد به عوامل مرتبط با مدرسه توجه خاصي داشت. حتي در مواردي كه عامل ريشه‌اي ربطي به مدرسه ندارد توجه به عكس‌العمل‌هاي دانش‌آموز در مدرسه، در جلوگيري از عميق شدن مشكلات كودك مضطرب اهميت بسيار دارد. در مورد اختلال‌هاي اضطرابي دانش‌آموزان مبتلا، كارهاي بسياري وجود دارند كه معلمان مي‌توانند به عنوان اقدام پيشگيرانه جهت كاهش موفقيت‌هاي اضطراب‌زا براي دانش‌آموزان در محيط مدرسه انجام دهند، چرا كه به هر حال برخي از دانش‌آموزان، مستعد ابتلا به مشكلات مرتبط با اختلالات اضطرابي هستند و شناخت و درمان زودرس آنها براي پيشگيري از مشكلات وخيم‌تر اهميت بسياري دارد. معلمان لازم است بدانند حتي در مواردي كه عامل اضطراب در جاي ديگري به جز مدرسه نهفته است، راهبردهايي براي كمك به تسكين مشكلات چنين دانش‌آموزاني مي‌تواند وجود داشته باشد.

ارتباط مناسب ميان والدين، دانش‌آموزان و مدرسه براي امنيت هيجاني هر كودك اهميت اساسي دارد. والدين بايد تا حد ممكن و در حد توان در تشخيص علل ريشه‌اي و دسترسي به بهترين شيوه يا عملكرد كمك ‌كنند. عدم تفاهم بين خانواده و مدرسه فقط مي‌تواند منجر به جبهه‌گيري و متهم‌سازي شود چرا كه ممكن است از يك سو والدين، مدرسه را عامل اصلي آشفتگي كودك خود بدانند و از سوي ديگر معلمان، عوامل خارج از مدرسه (بويژه خانواده)‌ را مسوول اين اختلال بدانند و اين كشمكش منجر به تاخير در كمك‌رساني مناسب و به موقع به دانش‌آموز شود.

معصومه اسدي
جام‌جم




بازدید : 60
نویسنده : مولوی
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: 30 درصد از مبلغ صرفه جويي يارانه‌ها به بخش درمان،‌ بهداشت، ‌سلامت جامعه، ‌بيمه‌ها، بيماران خاص و صعب‌العلاج اختصاص يافته كه اگر اين بودجه محقق شود بسياري از مشكلات نظام سلامت مرتفع مي‌شود.

به گزارش ايسنا، حسن امامي رضوي گفت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه، 20 درصد از محل صرفه‌جويي يارانه‌ها به بخش بهداشت، درمان و بيمه‌ها و 10 درصد خالص آن نيز به بيماران صعب‌العلاج و خاص اختصاص يافته است.

وي افزود: عدد صرفه‌جويي كاملا مشخص نيست ولي پيش‌بيني‌ها از سالانه 110 هزار ميليارد تومان صرفه‌جويي در جريان اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها حكايت دارد كه اگر اين مبلغ محقق شود، اختصاص 30 درصد آن به نظام سلامت بسياري از مشكلات اين حوزه را برطرف مي‌كند.

معاون درمان وزارت بهداشت از اجراي برخي تعهدات قانون برنامه از هم‌اكنون خبر داد و گفت: به عنوان مثال براي اجراي قانون ارتقاي‌ خدمات باليني مقرر شده 23 هزار پرستار تحت استخدام نظام سلامت مشغول به خدمت شوند.

امامي رضوي عدم استقبال فارغ‌التحصيلان پرستاري به اشتغال در اين شغل را سختي اين شغل دانست و اظهار كرد: با كاهش ساعات كار پرستاران كه در قانون ارتقاي‌ خدمات باليني پيش‌بيني شده هم اين مشكل برطرف مي‌شود هم كيفيت خدمت‌رساني به بيماران از اين طريق بهتر خواهد شد.




بازدید : 42
نویسنده : مولوی
مديركل توانبخشي و امور مراقبتي سازمان بهزيستي كشور از افزايش يارانه‌ حمايتي دولت ، ويژه‌ بيماران رواني مزمن در كشور با اجراي قانون هدفمندسازي يارانه‌ها خبر داد.

به گزارش ايرنا، كيوان دواتگران با يادآوري اينكه يارانه‌ اختصاص يافته درسال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل 12درصد افزايش يافته است، افزود : با اجراي قانون هدفمندسازي يارانه‌ها، يارانه‌ حمايتي مراكز غيردولتي زير مجموعه بهزيستي، افزايش قابل توجهي يابد.

وي بيان كرد: بر اساس منابع علمي موجود ، تعداد بيماران رواني مزمن در كشور بيش از300 هزار نفر برآورد مي‌شود، كه سازمان بهزيستي كشور تاكنون موفق به شناسايي 109 هزار و 225 بيمار رواني مزمن شده است كه از اين تعداد بيش از 50 هزار و 611 نفر از خدمات متنوع سازمان بهزيستي بهره‌مند هستند.

به گفته دوتگران ، دوهزار و 123 نفر از اين تعداد از مراكز روزانه، هفت هزار و 216 نفر شبانه روزي، شش هزار و 940 نفر مراقبت در منزل و607 كودك نيزاز مراكز كودكان مبتلا به اختلال نافذ رشد - اوتيسم- بهره مند هستند.

وي گفت: درمان و توانبخشي بيماران از طريق ارايه خدماتي مانند دارو درماني، درمان‌هاي روانشناختي و آموزش بيماران در خانواده‌هاي آنها در مراكز روزانه ارايه مي‌شود.در اين مراكز اعضاي تيم تخصصي شامل روانپزشك، روانشناس باليني، كاردرمانگر، مددكار اجتماعي، مربي حرفه‌اي و پرستار خدمات مربوطه را ارايه مي‌كنند.

مديركل توانبخشي و امورمراقبتي سازمان بهزيستي كشور، همچنين در خصوص درباره فعاليت واحدهاي آموزشي و توليدي نيز افزود: اين واحدها براي حمايت از افراد معلول و يا بيماران رواني مزمني كه در شرايط ويژه‌ قابل آموزش هستند و فرصت آموزش، اشتغال و يا فعاليت اقتصادي نزد كارفرمايان ندارند، تشكيل شده است.

دوتگران گفت: در برخي از اين كارگاه‌ها بيماران مزمن رواني تحت نظارت مستقيم گروهي از متخصصان از جمله روانشناسان، مربي حرفه آموزي و با امكان دسترسي آسان به ساير اعضاي توانبخشي به صورت نيمه وقت يا تمام وقت مشغول انجام كار مي‌شوند.

مديركل توانبخشي و امورمراقبتي سازمان بهزيستي كشورگفت: نگهداري بيماران رواني مزمن در مراكز شبانه روزي منوط به معرفي كميسيون ساماندهي استان مربوطه است.




بازدید : 41
نویسنده : مولوی
سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) گفت: مستمري مددجويان تحت پوشش كميته امداد با اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها و پرداخت يارانه‌ها قطع نمي‌شود.

حسين انواري در گفت‌وگو با ايسنا، افزود: با اجرايي شدن قانون هدفمند كردن يارانه‌ها و پرداخت يارانه‌هاي نقدي، مستمري مددجويان تحت حمايت قطع نمي‌شود مگر اينكه خانواده‌اي خودكفا شود و درآمدي را كسب كند و از مستمري بي نياز شود.

سرپرست كميته امداد امام در خاتمه اظهار كرد: كميته امدادتمام تلاش خود را جهت آسيب نرسيدن به مددجويان تحت حمايت خواهد داشت و كمك خواهد كرد تا خانواده ها مديريت صحيح و درستي در هزينه كرد وجوهات واريز شده داشته باشند.




کاهش بارندگي در سال جاري
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 30
نویسنده : مولوی
مدير عامل شرکت مديريت منابع آب ايران از کاهش 86 درصدي بارندگي در سال جاري نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش مهر، عليرضا الماسوندي صبح جمعه در نشست خبري با خبرنگاران در ساري گفت: امسال بارش در نواحي غرب و تا حدودي در نواحي شمال کشور بوده که با کاهش 70 درصدي بارندگي نسبت به سال گذشته و کاهش 62 درصدي نسبت به متوسط بلند مدت روبه رو بوه است.

وي با بيان اينکه در اغلب نقاط کشور با کاهش بارندگي مواجه بوده ايم تا اندازه اي که ميزان بارش در برخي نقاط در حد صفر بوده اظهار داشت: ميزان بارندگي در کشور نزديک به 86 درصد نسبت به سال گذشته و 75 درصد نسبت به متوسط بلند مدت کاهش يافته که اين ميزان کاهش بارندگي بسيار زياد است.

الماسوندي با اشاره به بيست و ششمين سفر استاني مديران ، معاونان و مشاوران شرکت مديريت منابع آب ايران در راستاي مصوبات سفرهاي استامي دولت در اين بخش تصريح کرد: بالغ بر 35 درصد از کارهايي که تاکنون انجام نشده بود در طي اين سفرها تعيين و تکليف شده ، 40 درصد مصوبات در دست اقدام و حدود 30 درصد از مصوبات هم  از نيازهاي فرابخشي است که نياز به بازنگري در مراجع بالاتر  و اصلاح قوانين است. اين مصوبات دسته بندي شده و در قالب کتاب سفرهاي استاني در حال انتشار است.

مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران در رابطه با ساماندهي آب بندان هاي مازندران يادآور شد: برنامه هايي که براي ساماندهي آب بندان ها در طول برنامه چهارم انجام شد، پاسخگوي نياز کشاورزان نبود.

وي خاطرنشان کرد: موارد احيا و مرمت آب بندان ها در برنامه پنجم لحاظ شده و افزون بر اين احداث آب بندان ها هم به وظايف وزارت نيرو در اين زمينه اضافه شده است. رديف هايي در قانون بودجه سال 90 در اين زمينه پيش بيني کرده ايم و اميدواريم که کميسيون هاي مجلس مساعدت لازم براي اجرايي کردن آن داشته باشند.

الماسوندي با بيان اينکه عملکرد فعلي ساماندهي آب بندان ها را شش برابر افزايش مي دهيم گفت: در طول برنامه پنجم موظف هستيم به اين مسئله به طور کامل رسيدگي کنيم.

مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران با اشاره به احتمال روند خشکسالي اظهار داشت: برنامه ريزي مديريت ريسک براي بخش شرب و صنعت بر اساس دوره 18 ماهه است و پس از تامين آب اين بخش چنانچه مازادي وجود داشته باشد براي بخش کشاورزي مصرف مي شوند و در غير اين صورت براي کشاورزي با مشکل مواجه هستيم.

بايد منتظر بارندگي ها براي سال زراعي آتي باشيم

وي با بيان اينکه براي سال آتي زراعي بايد منتظر بارندگي باشيم يادآور شد: هواشناسي زمستان در حد نرمال پيش بيني کرده و اميدواريم اين اتفاق بيفتد. مي توانيم از آب مطمئني که در سد البرز ذخيره شده به بخش کشاورزي اختصاص دهيم.

الماسوندي با اشاره به وجود مشکلاتي در خصوص رودخانه ها گفت: مشکلات قانوني در اين زمينه يکي از بحث ها است که نياز به بازنگري دارد.

مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران با بيان اينکه وزارت نيرو در قانون متولي رودخانه ها است تصريح کرد: حريم و بستر رودخانه متعلق به حکومت است.

وي با اشاره به اينکه برداشت هاي غير اصولي و غير فني از رودخانه ها از مشکلات اين حوزه است اظهار داشت : در همه جاي دنيا از رودخانه ها استفاده مي شود اما اين ميزان برداشت به اندازه رسوباتي است که در يک سال اتفاق مي افتد.

برداشت از رودخانه ها بدون ضابطه است

الماسوندي با بيان اينکه برداشت ما از رودخانه ها بدون ضابطه است خاطرنشان کرد:در طول و عرض و عمق رودخانه هاي مازندران تعرض انجام شده به نحوي که رودخانه ها تبديل به خندق هايي در طول شده اند و مشلات ماندآب را به وجود آورده اند.با تغييرات رژيم جريان در طول رودخانه ، کيفيت منابع هم از بين مي رود.

مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران با اشاره به افزايش 10 برابري اعتبار بخش مطالعه و ساماندهي رودخانه ها در سال آينده نسبت به سال جاري گفت:اين رقم سال گذشته هفت ميليارد و 600 ميليون تومان به صورت متمرکز بود به اضافه اعتباراتي که استانداري ها موظف بودند از محل طرح هاي استاني لحاظ کنند.

وي افزود: با اجراي قانون هدفمندي يارانه ها تاکنون پنج درصد در زمينه مصرف آب صرفه جويي شده است.

الماسوندي در پاسخ به سئوالي زمان بهره برداري از سد البرز اظهار داشت: کليه کارهاي اين سد به اتمام رسيده و آمادگي کامل براي افتتاح اين سد داريم.




بازدید : 51
نویسنده : مولوی
رئيس سازمان محيط زيست با تشريح تفاهمنامه محيط زيستي ايران و قطر گفت: بر اساس اين تفاهمنامه طرف قطري با سرمايه گذاري 500 ميليون دلاري مجموعه‌اي از فعاليتهاي مختلف براي حفظ احيا و جلوگيري از قاچاق پرندگان شکاري در ايران را انجام مي‌دهد.

محمد جواد محمدي زاده در گفتگو با مهر با اشاره به اينکه تفاهم نامه امضا شده بين محيط زيست ايران و قطر در ادامه تبادل گونه هاي جانوري صورت گرفته در يک سال و نيم گذشته است گفت: سال گذشته دو راس آهوي ايراني به قطري ها داده شد و در مقابل دو راس اوريکس عربي به ايران وارد شد و اين آغاز همکاري طولاني مدت است.

وي اضافه کرد: امسال نيز در حوزه مبارزه با آلودگي هاي دريايي و همين طورعمليات تثبيت شنهاي روان و جلوگيري از بروز پديده گرد و غبار اعلام آمادگي شده و همين طور در رابطه با تقويت آبزيان و ذخاير دريايي توافق نامه اي امضا و توافقاتي نيز انجام شده است که به زودي نتايج آن را خواهيم ديد.

رئيس سازمان محيط زيست با اشاره به امضاي توافق نامه با وزير محيط زيست قطر اعلام کرد: پرورش پرنده هاي شکاري و تجهيز امکانات سخت افزاري و همين طور برگزاري مسابقات قوش بازي راهي براي جلوگيري از قاچاق گونه هاي شکاري و هوبره به کشورهاي عربي است.

معاون رئيس جمهوري تاکيد کرد: موارد مطرح در تفاهم نامه امضا شده با وزارت محيط زيست قطر حفاظت و تقويت بنيه زيستي گونه هاي پرنده گان شکاري و گونه هوبره است که در خطر و تهديد شکار شکارچيان منطقه به خصوص مورد علاقه کشورهاي حاشيه خليج فارس هستند.

محمدي زاده افزود: بهترين راهکار با توجه به اينکه قاچاق پرندگان به عنوان پديده اي ناپسند در منطقه وجود دارد اين است که با کشور قطر از نزديک همکاري داشته باشيم. قطري ها موظف شده اند با وارد کردن تجهيزات و امکانات سخت افزاري و هزينه آموزش نيروهاي محلي، پرندگان شکاري را در ايران پرورش دهند.

وي اظهار داشت: پرورش پرندگان شکاري با هدف رهاسازي در زيستگاههاي انجام مي شود که همگي اين زيستگاهها در ايران هستند. احياي زيستگاهها و تقويت گونه هاي در معرض خطر از هوبره تا پرندگان شکاري در دستور کار دو کشور است. هدف ما در درجه اول تکثير اين گونه ها و در مراحل بعد ارائه خدمات ديگر و حتي صادرات ست.

رئيس سازمان محيط زيست گفت: در تفاهم نامه امضا شده با قطري ها کار تکثير در محوطه اي 100هکتاري با سقف پوشيده به امضا رسيده که به مدت سه سال در استان کرمان اجرا مي شود.

محمدي زاده ادامه داد: بعد از سه سال بخشي از پرندگان به دنيا آمده را در محيط و زيستگاههاي اطراف رهاسازي مي کنيم تا به اين شيوه از خطر انقراض خارج شوند و تعدادي از اين گونه هاي پرورش يافته براي برگزاري مسابقات پرنده هاي شکاري(قوش بازي) در نظر گرفته شده است.

وي در مورد ضرورت برگزاري مسابقات قوش بازي گفت: اين مسابقه ورزش و تفريح محسوب مي شود و نوعي کار اشتغال زا به حساب مي آيد که در منطقه سيرجان مي تواند از بيکاري منطقه بکاهد. اجراي اين طرح از شکار غيرمجاز و قاچاق پرندگاه در ايران جلوگيري مي کند و حتي اگر لازم باشد صادرات پرندگان را به عنوان پروژه اي اقتصادي تعريف مي کنيم به شرطي که پرنده به اندازه کافي تکثير شود.

رئيس سازمان محيط زيست با اشاره به تعهدات قطري ها در قبال ايران اظهار داشت: قطري ها تجهيزات مورد نياز را وارد و نصب مي کنند و قفسهاي بزرگ و کارخانه هاي جوجه کشي راه مي اندازند و تمام هزينه آموزش افراد محلي و کساني را که با اين پروژه همراه هستند به عهده دارند به اين معنا که روستائيان منطقه با درامدي که از اين راه بدست مي آورند نيازي به شکار و قاچاق پرنده ندارند.

معاون رئيس جمهوري با تاکيد بر اينکه جوامع محلي با ايجاد اشتغال و آموزشهاي لازم تشويق به انجام فعاليتهاي مجاز و قانوني مي شوند و در نتيجه از انجام کارهاي خلاف مانند شکار و قاچاق در اين مناطق جلوگيري مي شود.

به گفته محمدي زاده، اين سرمايه گذاري که در حدود 500 ميليون دلار است شامل مجموعه اي از فعاليتهاي مختلف است که با سرمايه گذاري قطري ها و مديريت کارشناسان و مديران محيط زيست ايران در پنج سال در مناطق مرکزي ايران به خصوص کرمان اجرايي مي شود.




بازدید : 36
نویسنده : مولوی
آيت‌الله‌العظمي مکارم‌شيرازي تاكيد كرد: زندان‌ها بايد به کلاس‌هاي تعليم و تربيت تبديل شوند تا افرادي که پس از طي دوران محکوميت از آن بيرون مي‌آيند، مسير گذشته خود را تغيير دهند.

به ‌گزارش ايسنا، آيت‌الله العظمي مكارم شيرازي در مراسم تقدير از برگزيدگان مسابقه کتاب‌خواني آيات اخلاقي طلاب سراسر کشور و ديدار رييس زندان‌هاي استان فارس که در مدرسه اميرالمومنين(ع) قم برگزار شد، با تسليت سالروز شهادت امام سجاد‌(ع) اظهار كرد: تقدير از طلاب برتر مسابقات کار ارزشمندي در سطح حوزه‌هاي علميه است.

وي با بيان حديثي از امام زين‌العابدين‌(ع) اظهار كرد: امام چهارم در اين حديث به فرزند خود سفارش مي‌کنند که در انتخاب دوست و معاشرت دقت نمايند و از هم‌نشيني و رفاقت با افراد بخيل، دروغ‌گو، نادان و بي‌بندوبار خودداري کنند.

اين مرجع تقليد با توصيه به جوانان درخصوص انتخاب دوست و رفيق، افزود: قرآن به تاثير هم‌نشيني و معاشرت با افراد در سرنوشت انسان اشاره دارد؛ به طوري که اين مساله در عصر و زمان ما بسيار مهم‌تر از گذشته است.

مكارم شيرازي با بيان اين‌که امروزه حوزه معاشرت‌ها گسترده شده و به همين علت خطرها نيز زياد است، ادامه داد: افراد فاسق و مفسد در لباس آشنا و منافق در شکل دوست ظاهر مي‌شوند؛ بنابراين بايد در معاشرت با افراد دقت داشته باشيم.

اين مرجع تقليد يادآور شد: آدم دروغگو به منزله سراب است، همچنين انسان بي‌بندوبار دوست خود را به بي‌ارزش‌ترين شيء مي‌فروشد و به او خيانت مي‌کند، بنابراين نبايد با اين دسته از افراد رفاقت کرد.

آيت‌الله مکارم ‌شيرازي اعتياد بسياري از جوانان را به خاطر رفاقت و دوستي با افراد منحرف دانست و گفت: يک جوان معتاد براي تمام فاميل اسباب بدبختي است.

گفتني است؛ در ابتداي اين مراسم مديرکل زندان‌هاي استان فارس، گزارشي از برنامه‌هاي اين اداره کل ارائه کرد.




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
جميعت زياد، ترافيک سنگين و آلودگي شديد هوا باعث شده است تا بسياري از مردم چين به استفاده از دوچرخه هاي برقي روي بياورند.

به گزارش واحد مرکزي خبر، بيست سال پيش چين به سرزمين دوچرخه شهرت داشت و در خيابان‌هاي اين کشور به ندرت خودرو ديده مي‌شد. اما امروز خيابانهاي اين کشور بويژه در شهرهاي شلوغ با بيست و پنج ميليون دستگاه خودرو پر شده است.

در کنار اين خودروها، بيشترين وسيله نقليه اي که مشهود است، دوچرخه هاي برقي است.

آمارها نشان مي‌دهد يکصد و بيست و پنج ميليون دوچرخه برقي زير پاي چيني هاست و اين يکي از بهترين روشها براي رهايي از ترافيک خيابانها، کمک به کاهش آلودگي هوا، کم کردن هزينه حمل و نقل و در نهايت نداشتن نياز به دريافت گواهينامه رانندگي است.

اين دوچرخه ها سرعتي بين بيست تا پنجاه کيلومتر در ساعت دارند و قيمت آنها به طور متوسط حدود سيصد دلار است.

البته طرفداران محيط زيست مي گويند استفاده گسترده از اين دوچرخه‌ها نمي تواند به کاهش آلودگي محيط زيست کمک کند زيرا براي تامين برق اين دوچرخه ها نيروگاههاي ذغال سنگي بايد کار کنند و باطري سربي مورد استفاده در اين دوچرخه ها نيز باعث آلودگي محيط زيست مي شود.

بعلاوه بدون رعايت مسائل ايمني خطر اين نوع وسيله نقليه بيشتر است و رانندگان خودروهاي سواري نيز دل خوشي از دوچرخه هاي برقي ندارند.




بازدید : 38
نویسنده : مولوی
علت مرگ ببر وارداتي سيبري كه به منظور احياي ببر مازندران به ايران منتقل شده بود از سوي مدير باغ وحش پارك ارم تشريح شد.

به گزارش فارس، 8 ماه پيش در حالي‌كه انتقادات بسياري درباره ورود ببرهاي سيبري به ايران به منظور احياي ببر مازندران مطرح شد، سازمان محيط زيست 2 قلاده ببر (يك ماده و يك نر) را از سيبري وارد كشور كرد. ببرهايي كه منزل اوليه آن‌ها «باغ وحش پارك ارم» تعيين شد و قرار بود پس از طي يك دوره كوتاه در اين محل به زيستگاه تحت حفاظت ميانكاله منتقل شوند.

زماني كه رئيس سازمان محيط زيست از ورود ببرهاي وارداتي آن هم با هدف احياي ببر مازندران خبر داد، تعجب گروه زيادي از كارشناسان و فعالان در حوزه حيات وحش را بر انگيخت، پرسشي بدون پاسخ قانع‌كننده. «ببر سيبري چگونه ببر مازندران را احيا مي‌كند؟»

ببرهاي سيبري در حالي وارد ايران شدند كارشناسان حيات‌وحش از دست‌آموز بودن و حساسيت‌هاي آن‌ها به دليل زندگي در قفس هشدار داده بودند.

ببر وارداتي نر كه به گفته هوشنگ ضيائي، مشاور محيط طبيعي سازمان محيط زيست قرار بود تا 2 سال ديگر توليد مثل كند و نسل ببر مازندران را براي ما زنده كند، صبح روز پنجشنبه در باغ وحش تهران، همان سكونتگاه موقتي كه تبديل به سكونتگاه 8 ماهه‌اش شده بود جان داد. مرگي كه پرونده احياي ببر مازندران در ايران را مختومه كرد.

ببرهاي وارداتي، شناسنامه سلامت نداشتند

امير الهامي مدير باغ وحش پارك ارم تهران درباره مرگ اين ببر سيبري گفت: در زمان تحويل اين 2 قلاده ببر سيبري به باغ وحش ارم، سازمان محيط زيست هيچ شناسنامه سلامتي را تحويل باغ وحش نداد و تنها به يك برگه واكسينه شدن ببرها كفايت كرد.

وي افزود: سازمان محيط زيست قرار بود از باغ وحش پارك ارم تنها به عنوان يك زيستگاه موقتي يك تا 2 ماهه استفاده كند اما اين يك ماه و 2 ماه تبديل به 4 ماه، 6 ماه و در نهايت 8 ماه شد كه بالاخره هم اين ببر نر سيبري مرد.

مدير باغ وحش پارك ارم تهران درباره اقدامات دامپزشكي درباره اين 2 قلاده ببر سيبري گفت: تمام اقدامات دامپزشكي اين 2 قلاده ببر بر عهده خود سازمان محيط زيست بود و باغ وحش تنها محل زندگي اين ببرها بود و ما هيچ مسئوليتي نداشتيم.ببرهاي سيبري در باغ وحش كاملا جدا از ديگر جانوران نگهداري مي‌شدند به طوري‌كه محل نگهداري هر قلاده ببر هم جدا از اببر ديگر بود.

وي تأكيد كرد: ما بارها به مسئولان محيط زيست درباره علائم بي‌حالي و آبريزش بيني ببر به محيط زيست هشدار داديم آن‌ها هم آمدند و بازديد كردند اما مردد بودند كه چه اقدامي بايد انجام دهند. ما در باغ وحش تمام تلاشمان را انجام داديم.

مدير باغ وحش پارك ارم تهران افزود: دامپزشك خود محيط زيست زماني كه ببر را مورد معاينه قرار داد تست FIV گرفت كه همان «ايدز گربه سانان» محسوب مي‌شود اين يكي از احتمالات بود از سوي ديگر تشخيص بيماري را داد كه ناشي از مصرف «گوشت خر» است. آن‌ها اعلام كرده‌اند كه ببر اين بيماري را از شيرهاي باغ وحش گرفته است در حالي‌كه شيرهاي باغ وحش بعد از ابتلاي ببر به بيماري مبتلا به اين بيماري شده‌اند پس ما هم مي‌توانيم بگوييم كه شيرهاي باغ وحش ارم از آن ببر سيبري بيماري گرفته‌اند.

الهامي گفت: محيط زيست به محض مرگ ببر سيبري لاشه ببر را از باغ وحش به سازمان محيط زيست منتقل كردند.

محمدباقر صدوق معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست نيز علت مرگ ببر وارداتي را ابتلا به نوعي بيماري تنفسي عنوان كرد.

به گفته وي بيماري «مشمشه» در باغ وحش ارم تهران شيوع پيدا كرده است كه به گربه‌سانان منتقل مي‌شود.

بيماري «مشمشه» يكي از بيماري‌هاي باكتريايي مسري خطرناك است كه اغلب سبب ابتلاي تك سمي‌ها مي‌‌شود. اين بيماري مشترك بين انسان و حيوان، به شدت كشنده است.




بارش باران و برف در 24 ساعت آينده
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 36
نویسنده : مولوی
براساس نقشه هاي پيش يابي در 24 ساعت آينده در نوار غربي کشور، ابرناکي، بارندگي و وزش باد پيش بيني مي شود و در مناطق سردسير بارش به صورت برف و در نواحي جنوبي با رعد و برق همراه است.

به گزارش مهر، سازمان هواشناسي اعلام کرد: در 24 ساعت آينده علاوه بر رعد و برق در مناطق جنوبي در اواخر وقت گستره بارشها به تدريج به برخي مناطق جنوب، دامنه هاي مرکزي زاگرس و دامنه ها جنوب البرز نيز کشيده مي شود.

همچنين در گزارش روزانه سازمان هواشناسي آمده که بارش در غرب کشور در 24 ساعت آينده از شدت بيشتري به نسبت ديگر مناطق برخوردار است و روز شنبه در حالي که جنوب غرب و به تدريج غرب کشور از مقدار ابرها کاسته مي شود با نفوذ زبانه هاي پر فشار در نوار شمالي کشور بر شدت بارشها در سواحل شمالي کشور افزوده مي شود.

همچنين دماي هوا در نوار غربي و شمالي کشور کاهش محسوسي داشته و اين سامانه روز يکشنبه در سواحل شمالي و برخي مناطق شمال شرق فعال بوده و اوايل وقت روز دوشنبه به تدريج از شمال شرق کشور خارج مي شود.