پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
تپه هزار پيچ جنگل دکل ها مي‌شود
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 37
نویسنده : مولوی
تپه هزار پيچ که از آن به عنوان سوگله گرگان ياد مي شود، در معرض دخل و تصرف ادارات براي احداث دکل قرار دارد.

به گزارش مهر از گرگان ، فرماندار گرگان نسبت به دخل و تصرف در منطقه هزار پيچ به عنوان تپه سوگله گرگان هشدار داد.

جعفر گرزين ظهر دوشنبه در نشست فرمانداري افزود: در طي 30 سال اخير دغدغه مردم گرگان احيا و توجه به چشم انداز طبيعي هزارپيچ بوده است.

وي اظهار داشت: با همت شهرداري، شوراي شهر، همکاري فرمانداري و پشتيباني و توجه خاص معاونت عمراني استانداري در اين دولت و اعتبار ويژه ميراث فرهنگي و گردشگري براي اين منطقه تحصيص داده شد.
 
وي خاطرنشان کرد: با تخصيص اعتبار 20 ميلياردي ريالي استانداري، سکوي زباله از هزارپيچ به جاي ديگر انتقال داده شود و 650 ميليون تومان اعتبار گردشگري و شهرداري براي روشنايي معابر، عريض کردن مسير هزنيه شده است.
 
 فرماندار گرگان بيان داشت: همچنين با سرمايه گذاران مختلف مذاکره شده تا نسبت به سرمايه گذاري تفريحي فرهنگي و آموزشي در اين  منطقه بعنوان يک تفرجگاه کشوري اقدام شود.
 
گرزين افزود: متأسفانه بدون اطلاع اين فرمانداري، صدا و سيما، دکلي را در حساس ترين نقطه چشم انداز هزار پيچ ايجاد کرد و  بايد اين دکل به جاي ديگر انتقال يابد.
 
وي خاطرنشان کرد: امروز مسئله ارتباط با ابزار نوين و ارتفاعات متعدد مشرف امري ساده به نظر مي رسد  و چون دستگاه ها مطلع شدند در آينده نزديک هزارپيچ ارزش ويژه اي پيدا خواهد کرد دستگاه هاي دولتي، نظامي، انتظامي حتي کارشناسان استانداري و فرمانداري گرگان تقاضاي اختصاص محلي براي نصب دکل ارتباطي خود در هزارپيچ را کرده اند که با مخالفت جدي فرمانداري روبرو شده است.
 
فرماندار گرگان افزود: اگر درخواست هاي متعدد در اين نطقه موافقت شود، شاهد جنگل مصنوعي آنتن ها در هزارپيچ را شاهد باشيم که در اين صورت مورد لعن و نفرين فرزندانمان در گرگان و سراسر ايران قرار خواهيم گرفت.
 
گرزين گفت: امروز ما مسئولان وظيفه داريم پيش بيني و پيشگيري کنيم و سخن تلخ دوستانمان را با تمام وجود پذيراييم.




بازدید : 53
نویسنده : مولوی
يك‌ماه از آتش گرفتن غار باستاني «پبده» در لالي استان خوزستان مي‌گذرد ولي هنوز اين آتش خاموش نشده است.

به گزارش ايسنا ، حميد جهانبخش ـ مربي غارنوردي ـ كه پس از اطلاع يافتن از آتش گرفتن اين غار باستاني كه گفته مي‌شود، از نخستين سكونتگاه‌هاي انسان دوره‌ پارينه‌سنگي با حدود 15هزار سال قدمت است، تاكنون چندبار از غار «پبده» ديدن كرده است، گفت: تمام خفاش‌هاي داخل اين غار بر اثر دود و گاز متصاعد شده از آتش گرفتن فضولات حيواني انبوه‌ شده در غار «پبده» مرده‌اند و به نظر مي‌رسد، جانداران ديگر هم آسيب ديده باشند، چون در چند مرحله بازديد از غار، موجوداتي را كه قبل‌تر مشاهده مي‌كردم، ديگر نديدم.

وي گفت: مرگ خفاش‌ها يك فاجعه است كه اثر آن را سال آينده مي‌توان ديد، چون خفاش ‌ها به‌ دليل تغذيه از حشرات ، نظم طبيعي منطقه را حفظ مي‌كنند و به نظر مي‌رسد، اكنون كسي متوجه فاجعه‌ به بار آمده نيست.

جهانبخش افزود: هنوز آتش در زير فضولات انبوه‌ شده گوسفندان كه زماني در اين محل نگهداري مي‌شدند، روشن است. با اين وضع، راه رفتن در غار خيلي سخت شده است و به همين دليل، خاموش كردن اين آتش به تجهيزات آتش‌نشاني نياز دارد.

وي اضافه كرد: دود فضاي داخلي غار را فراگرفته است و اصلا تنفس در آن‌جا امكان‌پذير نيست. اين در حالي است كه آتش‌نشاني با غار فاصله‌ زيادي ندارد و وجود جاده نيز راه دسترسي به غار را آسان كرده ولي تاكنون براي خاموش كردن اين آتش هيچ اقدامي نشده است.

اين كوه‌نورد و غارنورد كه پيش‌تر گفته بود، احتمال دارد اين آتش‌سوزي كار يكي از چوپان‌هاي عشاير باشد، حالا پس از چندبار بازديد از غار و پرس‌وجو از مردم منطقه، توضيح داد: به نظر نمي‌رسد اين فاجعه را يك چوپان پديد آورده باشد. من پس از حضور در غار متوجه شدم، آتش زدن غار كار يك چوپان نمي‌تواند باشد و احتمال دارد گردشگران، كوه‌نوردان يا حفاران غيرمجاز اين كار را كرده باشند. البته مردم محلي اصلا از اين جريان خبر ندارند و فقط دود غليظي را كه در روزهاي نخست از غار بيرون آمد، ديدند.

وي اظهار كرد: احتمال آتش زدن غار باستاني «پبده» توسط يكي از چوپان‌هاي عشاير را براساس صحبت مسؤولان اداره‌ ميراث فرهنگي و گردشگري خوزستان كه در روزنامه‌هاي محلي منتشر شده بود، مطرح كردم، اما پس از بازديد از غار، نظرم تغيير كرد.

جهانبخش بيان كرد: تا كنون مسؤولان استاني هيچ نماينده‌اي را براي بررسي وضعيت اين غار باستاني، بهبود اوضاع آن يا حتي خاموش كردن آتش نفرستاده‌اند، فقط برخي افراد به نمايندگي از اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري خوزستان براي اعتراض آمدند و گفتند چرا سخناني را درباره‌ پيشينه‌ تاريخي غار «پبده» مطرح كرده‌ام، درحالي‌كه اصلا متخصص غار نيستم. اين در شرايطي است كه من تمام مدارك مربوط به غارنوردي و كوه‌نوردي را از فدراسيون مربوطه در اختيار دارم و درباره‌ غار باستاني «پبده» اطلاعات مستندي جمع‌آوري كرده‌ام.

وي گفت: هيچ‌يك از مسئولان خوزستان و اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري اين استان در مصاحبه‌هاي خود درباره‌ آتش گرفتن غار «پبده» به پيشينه‌ تاريخي آن اشاره نمي‌كنند. مگر مي‌شود آن‌ها اطلاعات نداشته باشند يا كتاب گريشمن و ويل دورانت را كه درباره‌ تاريخ ايران است و در آن‌ها اشاره‌هايي به وجود غار «پبده» به‌عنوان سكونتگاه نخست انسان‌هاي پارينه‌سنگي شده است، نخوانده باشند؟!

اين غارنورد اضافه كرد: مسؤولان كشور وقتي در مقابل رسانه‌هاي غربي قرار مي‌گيرند، با غرور درباره‌ پيشينه‌ تمدن تاريخي ايران سخن مي‌گويند. از سوي ديگر، ما به دست خود اين مدارك تاريخي را نابود مي‌كنيم.




بازدید : 44
نویسنده : مولوی
رالي گردشگري خانوادگي خودروهاي کلاسيک در مسير تهران - ابيانه به مناسبت فرارسيدن سي و يکمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي از سوي کانون جهانگردي و اتومبيلراني برگزار مي‌شود.

به گزارش مهر، دومين رالي گردشگري خانوادگي خودروهاي کلاسيک روزهاي 21 و 22 بهمن ماه امسال با مشارکت نهادها و دستگاه‌هاي مرتبط با اتومبيلراني برگزار مي‌شود.

اين مسابقات به صورت خانوادگي در مسير تهران - ابيانه و ابيانه - تهران با رويکرد گردشگري و توسعه توريسم ورزشي ، معرفي ظرفيت‌ها و سرمايه‌هاي ملي و تاريخي در بخش اتومبيل و معرفي جاذبه‌هاي زيارتي، تاريخي و گردشگري مسير مسابقه با حضور علاقمندان به رالي اجرا مي شود.

گروه 15 نفره‌اي متشکل از داوران و کمک داوران مجرب اين رشته عملکرد گروه‌ها را بررسي کرده و در پايان با معرفي سه گروه برتر جوايزي به آنان اهدا خواهد شد.

رالي گردشگري خانوادگي خودروهاي کلاسيک که براي دومين‌بار در دهه 80 در کشور برگزار مي‌شود، 21 بهمن از استاديوم آزادي آغاز شده و گروه‌ها پس از گذر از اتوبان قم، اتوبان کاشان، جاده نطنز و جاده ابيانه، به مدت يک شب در هتل ابيانه کاشان اقامت مي کنند.

روز 22 بهمن نيز گروه‌ها با طي همين مسير به تهران بازگشته و به اين ترتيب مسابقه را به پايان مي رسانند و برترين‌ها نيز انتخاب مي شوند.

علاقمندان مي‌توانند براي ثبت‌نام با شماره تلفن‌هاي 4-66749970 تماس گرفته و يا به نشاني اينترنتيhttp://www.taciran.com مراجعه کنند.




بازدید : 55
نویسنده : مولوی
ارگ قديم بم به عنوان بزرگترين بناي خشتي جهان درحالي در تکاپوي رسيدن به شکوه گذشته است که روند بازسازي اين شهر خشتي به دليل کمبود اعتبار به کندي پيش مي رود.

به گزارش مهر از کرمان، ارگ بم با بيش از دو هزار و 500 سال قدمت پس از زمين لرزه سال 82 بم فرو ريخت و به تلي از خاک تبديل شد در آن زمان اين ارگ به کانون توجه بسياري از مردم مبدل شد و از آن زمان تاکنون برنامه هاي زمانبندي شده مختلفي در راستاي بازسازي اين ارگ خشت و گلي اعلام شده است اما پس از هفت سال از زمين لرزه بم کار بازسازي اين ارگ که با مشارکت گروه هاي باستانشناسي ژاپني و ايتاليايي انجام مي شود همچنان با کندي پيش مي رود.

حجم بالاي کار در اين بناي تاريخي منحصر به فرد و از سوي ديگر کمبود اعتبار دليل اصلي کندي روند بازسازي اين بناي تاريخي است.

حسين شايق فرماندار بم در اين خصوص اظهارداشت: ارگ بم نماد شهر بم است و اين بنا هم اکنون در ليست آثار يونسکو ثبت است و تمام سعي ما نيز در زمينه بازسازي اين ارگ به خصوص حصارها و قلعه ها قرار گرفته تا نماي اين بنا هر چه زودتر شکل گيرد.

وي با اشاره به بالا رفتن ميزان بازديد از اين بناي تاريخي توسط گردشگران داخلي و خارجي افزود: سرعت بازسازي اين بنا طي سال اخير افزايش يافته است و اميدواريم به زودي شاهد بازسازي بخش قابل توجهي از آن باشيم.

وي ابراز اميدواري کرد که با افزايش بودجه بازسازي اين ارگ و توجه ويژه مسئولان نسب به بازسازي اين بنا به زودي گردشگران بار ديگر شاهد عظمت اين ارگ تاريخي باشند. در راستاي بازسازي اين ارگ تا کنون هشت ميليارد تومان هزينه شده است.

شايق همچنين از راه اندازي کارگاه تخصصي ساخت خشت در جوار اين بنا اشاره کرد و گفت: در اين کارگاه منحصر به فرد مصالح ساخت ارگ از خاک رس و الياف درخت خرما ساخته مي شود.

فرماندار بم با اشاره به زلزله خيز بودن بم ، گفت: تلاش ها براي ساخت اين بنا و مقاوم بودن آن متمرکز شده است.

مقاوم سازي ارگ در دستور کار قرار دارد

سرپرست ميراث فرهنگي استان کرمان نيز با تاکيد بر مقاوم سازي اين بناي تاريخي گفت: اين مقاوم سازي و استحکام بخشي به اين معني نيست که هيچ بلاي طبيعي بر اين اثر تاريخي تاثيرگذار نخواهد بود چرا که اين اثر از يک ساختار خشتي برخوردار است.

هادي ايرانمنش خاطرنشان کرد: يک اثر تاريخي تا جايي مرمت و استحکام بخشي مي ‌شود که روابط بين ‌الملل اجازه دهد و بيش از آن تجاوز در امر مرمت تلقي مي‌ شود و منجر به خدشه دار شدن اصالت و سلامت محوطه ارگ بم خواهد شد.

65 درصد بخش حاکم نشين ارگ آوار برداري شد

وي درباره شاخصه‌هاي مورد نظر اقدامات حفاظتي و مرمتي ارگ بم که در چهار محور تدوين شده است، اظهار داشت: تاکنون در زمينه آوار برداري بخش حاکم نشين 65 درصد و عامه نشين حدود 95 درصد فعاليت داشته‌ ايم.

ايرانمنش گفت: همچنين در زمينه‌ هايي نظير خواناسازي پلانهاي معماري نزديک به 65 درصد، ايمن سازي بقاياي معماري حدود 55 درصد فعاليت صورت گرفته است و در زمينه باز زنده‌ سازي چهره معماري ارگ بم نيز به برنامه پيش‌ بيني شده تا پايان سال جاري رسيده ‌ايم.

سرپرست ميراث فرهنگي استان کرمان به فعاليت هاي پژوهشي اين پايگاه اشاره کرد و تصريح کرد: فعاليت هاي پايگاه باستان شناسي بم به عنوان متولي امر پژوهش همواره استمرار خواهد داشت که اين پژوهش ها در زمينه ‌هاي مرمت، معماري، باستان شناسي، بهينه سازي مسايل مرمتي و استحکام بخشي سازه ‌اي است.
 
 
وي درباره فعاليت هاي در حال انجام اين پايگاه افزود: در حال حاضر کار‌گاه هاي استحکام بخشي برج شماره يک با همکاري کارشناسان ايران و ايتاليا ، استحکام بخشي خانه سيستاني با همکاري کارشناسان آلماني ، خواناسازي پلان معماري دروازه اصلي ، مرمت و بازسازي تعدادي از حجره هاي بازار با هدف اعطاي کاربري در راستاي اهداف گردشگري، مردم شناسي و پويايي محوطه ارگ، استحکام بخشي حصار دوم ارگ ، آوار‌برداري حاکم نشين ، مرمت و بازسازي برج غربي بيدار باش ، خواناسازي و ايمن سازي برج شرقي بيدار باش و تعدادي ازکارگاههاي اجراي اندود کاه ‌گل حفاظتي روي ساختارهاي خشتي ، کارگاه هاي مرمت و بازسازي برج شماره دو حصار بيروني ارگ بم، از فعالترين کارگاههاي اين پايگاه باستان شناسي هستند.
 
سرپرست ميراث فرهنگي استان کرمان بيان داشت: تمام تلاش ما بر اين است قسمت هايي مورد مرمت و بازسازي قرار گيرد که اجتناب ناپذير باشند و تا جايي که امکان دارد از بخش هاي تاريخي باقيمانده حذف نشوند.
 
ايرانمنش به معيارهاي مرمت و بازسازي ارگ اشاره و تاکيد کرد: نيازهاي حفاظتي محوطه، ارزش هاي مخاطب پسند محوطه ، تداوم سنت ، حرمت اصالت و تجلي پويايي از مواردي هستند که بايد در معيارهاي مرمت مد نظر قرار گيرند.




بازدید : 49
نویسنده : مولوی
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان گفت: محوطه هاي باستاني دشت گرگان راوي رازهايي از تاريخ بشري هستند که با کاوش هاي هدفمند ، باستان شناختي مي توان پي به گمشده هاي آن برد.

به گزارش مهر از گرگان، حميد عمراني رکاوندي صبح دوشنبه در نشست دستاوردهاي کاوش باستاني شناسي تپه بازگير مينودشت افزود: با انجام اين کاوش ها مي توان زواياي تاريک تاريخ پنهان را بازسازي و همچنين فرصت هايي نو براي گردشگري فرهنگي فراهم کرد. دراين راستا با کاوش در اين تپه باستاني دستاوردهايي به دست آمد که با ارائه مقالات تخصصي در اين نشست رازهايي از تمدن و فرهنگ گذشتگان برملا شد.
 
وي تصريح کرد: در اين راستا و در پي کشف آثار و مکشوفات در اين تپه تاريخي و با هماهنگي هاي صورت گرفته با شهرداري شهرستان مينودشت، اشياي مکشوفه از محوطه باستاني بازگير در موزه مينودشت نگهداري و در حوزه اين شهرستان خواهد ماند تا علاقه مندان نيز از اين تمدن بشري مطلع شوند.
 
معاون حفظ ، احيا و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان اظهار اميدواري کرد: مقالات ارائه شده در اين نشست و نتايج حاصله از کاوشهاي باستان شناسي و مردم شناسي در اين منطقه به ادامه روند کاوش در محوطه باستاني بازگير مينودشت و بهبود روند فعاليتهاي بعدي کاوش کمک کند.
 
تورنگي ، معاون دانشگاه آموزش عالي گلستان نيز در اين نشست گفت: ارتباط باستان شناسان و اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان با اين دانشگاه موجبات رونق و ارتقاي سطح علمي رافراهم آورده و حضور کاوشگران و باستان شناسان در ميادين کاوش نشاني از عشق وعلاقه به حفظ مواريث ارزشمند تاريخي و باستاني منطقه است.

وي با بيان اينکه درامور ديني نيز بر اهميت باستان شناسي و حفاظت از آثار تاريخي تاکيد شده، خاطرنشان کرد: ضمن اينکه اين نشست ها و همايش ها موجبات ارتقاي سطح علمي و فرهنگي و آموزش هاي علمي و پژوهشي فراهم مي آورد، بتوان بيش از پيش تاريخ و تمدن اين منطقه را حفظ نموده و به آيندگان معرفي کرد.
 
در اين نشست تخصصي که با حضور اعضاي هيئت علمي دانشگاه هاي استان گلستان، باستان شناسان، محققان و دانشجويان مرمت و باستان شناسي و معماري، شهردار و شوراي اسلامي شهر مينودشت، دهياري و شوراي اسلامي روستاي بازگير و جمعي از علاقمندان برگزار شد، سخنرانان با ارائه مقالات تخصصي به بررسي دستاوردهاي کاوشهاي صورت گرفته درتپه تاريخي بازگير پرداختند.
 
در اين نشست شش مقاله تخصصي با عناويني چون جايگاه بازگير درگاهنگاري خاور نزديک با سخنراني دکتر جبرئيل نوکنده، گزارش کاوش باستان شناختي بازگير با سخنراني قربانعلي عباسي و مجيد محمودي، انسان شناسي جسماني بازگير با سخنراني دکتر فرزاد فروزانفر، حفاظت و مرمت در محل کاوش بازگير با سخنراني مرضيه مصلحي، مردم نگاري بازگير باسخنراني منصور مرادي و تاريخ قزلباش به روايت بازگير با سخنراني فريدون اونق از مقالات تخصصي ارائه شده در اين نشست بود.
 
تپه باستاني بازگير در جنوب شرقي روستاي بازگير و درحاشيه ضلع غربي رودخانه ترکولو در 2 کيلومتري شمال شهر مينودشت در شرق استان گلستان قرار دارد.
 
اين تپه به شماره 3547 در 25/12/79 درفهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد و هم اکنون گروه باستان شناسي اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري گلستان عمليات کاوش را دردست اجرادارند.
 
ازاين تپه حدود دو هکتاري، فضايي به ابعاد 91 متر براي کاوش باستان شناسي انتخاب و تاکنون 5 متر از 9 متر عمق تپه را کاوش کرده اند. در شواهد داده هاي مکشوفه بازگير شباهت بسيار نزديکي با تورنگ تپه را نشان مي دهد.




بازدید : 52
نویسنده : مولوی
«صخره هاي عظيم سي پرد» از زيباترين و شگفت انگيزترين جاذبه هاي طبيعي استان گيلان است که در 26 کيلومتري رحيم آباد و در بين روستاهاي گرمابدشت ، زياز ، سجيران ، رومدشت و طيولا قرار دارند.

به گزارش مهر از رشت ، رودخانه پلورود مسير اصلي و پرآب خود را از اين مکان شروع مي کند و از وسط اين کوه هاي صخره اي عظيم عبور کرده و به تعبيري ديگر آنها را شکافته است.اين کوه ها عروس سپيدي هستند که پيراهن سبز پوشيده و گردنبندي فيروزه اي از رودخانه پلورود برگردن آويخته اند.

اگر اين کوه ها را سه مثلث فرض کنيد يکي در ضلع غربي ديگري در ضلع شرقي و آن يکي در ضلع جنوبي قراردارد، برش شيبي هر سه کوه در مسير رودخانه اي آنها صددرصد است و به عظمت آنها زيبايي خيره کننده اي بخشيده است. تونل بسيار زيباي «سي پرد» در ضلع شرقي عروس داماد قراردارد، جاده هاي مالروي قديم در ضلع غربي و جنوبي کاملا مشهود واز ديدني هاي جذاب اين منطقه است.

به هرحال منطقه رحيم آباد از شمال به بخش کلاچاي از جنوب به استان قزوين و رودبار و از شرق به رامسر و از غرب به املش و سياهکل متصل و در ضلع شمال غربي، غرب و جنوب قله سماموس و در 9 کيلومتري درياي خزر قرار دارد.

آبشار ميلاش ، آب معدني سجيران ، استخرسنگي وَفَر (کوشکو لات) ، جاذبه ورزشي در رودخانه پلورود ، جنگل کاج طبيعي ، روستاي پلام ، جنگل لوروستاي بازنشين ، جنگل لولمان ، راه مالروي قديم و سنگفرش وايگان ، تله کوه بلور (شاه سفيد کوه) ، صخره هاي عظيم سي پرد و جاذبه شگفت انگيز ابررودخانه اي از مناطق عمده طبيعي جذاب رحيم آباد است.

آبشار سحر انگيز ميلاش زيباترين آبشار رحيم آباد

«آبشار سحر انگيز ميلاش» شاخص ترين، بزرگترين و زيباترين آبشار منطقه رحيم آباد است که در يک کيلومتري غرب روستاي ميلاش و در مسير رودخانه ميلاش قرارداشته و از کوه بندبن سرچشمه مي گيرد و درارتفاع 800 متري از سطح دريا و در700 متري غرب رودخانه پلورود قراردارد.

روستاي ميلاش در 30 کيلومتري بخش رحيم آباد و 45 کيلومتري جنوب غربي شهرستان رودسر واقع شده و از روستاهاي دهستان اشکور سفلي است، به غير از اين آبشار منطقه «کهنه سره» از نقاط باستاني روستا بوده و سکونتگاه انسانهاي گذشته به شمارمي آيد.

آبشار ميلاش بعد از باغ فندق عزيز رحيمي در حدود 500 متري بر راه مالرو تکنفره پياده روي جنگلي قديم و جديد ميلاش به لامشکن در ميان درختان جنگلي ممرز، پلت و ميان دره مازي بن و روستاي ميلاش کوچک قراردارد.اين آبشار به ارتفاع 25 متر، عرض هشت متر و مساحت 150 متر است، آب از شيب 85 درجه به پايين با فـشار سرازير مي شود.

در تابستان هفت پره آبي دارد و عمق استخر آن در70 سانتي متر متغير است چون آب آن بصورت پلکاني سقوط مي کند استخري عميق پاي آن ايجاد نشده است.درجه حرارت آب بين 15 تا 20 درجه سانتيگراد متغير است و مساحت حوضچه آن 30 متراست، صخره سنگي ايجاد شده در محدوده  آبشار 32 متر است.

آب معدني سجيران و استخرسنگي وَفَر (کوشکو لات) ديگر از مناطق ديدني منطقه رحيم آباد رودسر است که هرساله گردشگران زيادي را بسوي خود فرا مي خواند. استخرسنگي وَفَر از مناطق بسيار شگفت انگيز مهم گردشگري رحيم آباد است که در روستاي کوشکوه دهستان طول لات بخش رحيم آباد شهرستان رودسر و در دو کيلومتري شهر رحيم آباد قراردارد.

اين استخر زيبا در مسير رودخانه کوشکوه قراردارد و در دو کيلومتري از شرق رحيم آباد به رودخانه پلورود مي ريزد، استخرسنگي کوشکوه داراي قدمت بسيار زيادي است و سه نوع ديگر از اين استخر در 20 متري  و 70 متري آن قراردارند که به زيبايي و شگفت انگيزي اين اثر طبيعي نيست.

در فصل تابستان از شهر رحيم آباد و روستاهاي اطراف براي شنا به اين استخر مي آيند آب آن خنک و درجه حرارت آن 20 درجه است، اهالي به اين استخر «وفر» مي گويند.

«جنگل کاج طبيعي» از جاذبه هاي گردشگري رحيم آباد شهرستان رودسر است، اين جنگل که در دره پلورود از روستاي سياه کشان تا سي پرد و روستاي طيولا به صورت پراکنده وجود دارد منطقه اي به طول 10 کيلومتر را دربرگرفته است.

درختان کاج وحشي که درميان تخته سنگ ها و در ديواره سنگي شيب کوه ها خود را نگهداشته و رشد مي کنند، وجود اين درختان خود تبديل به يکي از جاذبه هاي توريستي شده است.

درختان تزييني که بدون کمترين هزينه به صورت خودرو رشد مي کنند و باعث زيبايي محيط و تلطيف هواي منطقه  شده اند ، اين درختان که در گيلکي به آن «سلم» مي گويند درصورت حفاظت خود به خود دوباره اين منطقه را مي پوشانند و مي توانند برجذابيتهاي توريستي اين منطقه بيفزايند.

جنگل کاج طبيعي از جاذبه هاي توريستي شرق گيلان

جنگل لولمان از ديگر مناطق زيبايي جنگلي است که بين روستاهاي آغوزبن کندسر و شوک در دهستان اشکور سفلي بخش رحيم آباد واقع شده است.اين جنگل در چهار کيلومتري غرب پلورود بين روستاهاي آغوزبن کندسر و شوک واقع شده است، اين جنگل در ارتفاع يک هزار و400متري قراردارد.جاده اصلي و آسفالته از وسط اين جنگل مي گذرد اين جنگل از پاک ترين وزيباترين جنگل هاي رحيم آباد است که مشتاقان بسياري دارد.

جنگلي با پوشش گياهي مرتعي که در نوع خود بي نظير است داراي آب وهوايي خنک و معتدل که در تمام فصل تابستان قابل استفاده است، درختان غالب اين جنگل ممرز، راش و بلوط است.

راه مالروي قديم و سنگفرش «وايگان تله» از ديگر جاذبه هاي طبيعي رحيم آباد است، راه سنگفرش تاشه تله درمنطقه سي پرد دهستان اشکورسفلي مسير باقي مانده راه شاه عباسي است که از گرگان به آستارا کشيده شده است از اين شاهراه، راه فرعي جدا مي شود و از کنار پلورود مي گذرد.

اين راه بين روستاهاي طول لات، زيار خــــان لات، ديمابن دست راست رودخانه تا نيلو ادامه دارد اما راه اصلي از روي پل ديمابن مي گذرد و به پلام و ديورود، سلم داربن و سي پرد مي رسد از سي پرد به دو شعبه مي شود يکي به شوئيل و لسبو و ديگري به سيارستاق و بالا اشکور مي رود.

 در حدود 50 سال پيش کاروانسراي در رحيم آباد بود که مردم براي رسيدن به مناطق مختلف اشکورات با پاي پياده يا سوار بر قاطر از اين راه به اشکورات مي رفتند و بالعکس از اشکورات به رحيم آباد مي آمدند، باقيمانده اين راه که امروزه نيز وجود دارد و معلوم نيست به چند صد سال پيش بر مي گردد اما آن چه هست يکي از نقاط توريستي و ديدني رحيم آباد است که تلفيقي از تاريخ و طبيعت است.

جاذبه شگفت انگيز ابررودخانه اي از زيباترين  و پرجاذبه ترين شکل طبيعي در دره رودخانه پلورود است، اين پديده در تمام فصول سال در مناطق اشکورات به ويژه ارتفاعات قابل ديدن است.

منطقه اشکورات در ارتفاعات مرکزي البرز و در 20 کيلومتري درياي خزر قراردارند بي نصيب از آب وهواي سيبري و مديترانه اي نيستند و بخار آب و حرکت ابر در اين منطقه بدليل برخورد با البرز ضمن پديد آوردن آب و هوايي معتدل، ريزش باران و رشد گياهان، مناظر طبيعي زيبايي را نيزبا خود به همراه دارد.

ارتفاع سه هزار و 620 متري قله سماموس، قله هاي بزابن، خشچال و گون کول چون سدي در مقابل اين توده ابرها قرار گرفته اند واز طرفي بهترين راه عبور اين ابرها دره ها هستند و چون ماري سفيد خود را درميان دره پلورود به بالا مي کشند.

کوه بلور (شاه سفيد کوه) قله زيباي بلور که به خاطر وجود مقبره اي مقدس بر بلندايش از جايگاهي ويژه در بين مردم منطقه برخوردار است در دامنه هاي شرقي دره زيباي اشکور قرار گرفته است.

چشم انداز شمالي قله در امتداد دره اشکور تا سواحل زيباي خزر ادامه دارد و در جنوب اين قله مي توان قله خشچال را به زيبايي مشاهده کرد که به وسيله خط الراس زيبايش به سيالان که در دوردست ها در شرق قرار گرفته است ، متصل مي شود.

دامنه هاي شرقي کوه بلور به دره مياندشت مي رسند و اين دره سپس به وسيله دره زيباي سيگودره به دره بزرگ جنت رودبار و روستاي کهن لاکتراشان متصل مي شود.

کوه بلور را به نام شاه سفيد کوه نيز مي شناسند که اين اسم لقبي است که در طي ساليان به صاحب مقبره قرار گرفته بر بلنداي اين کوه اطلاق شده است. نام بلور نيز از اين بابت به اين کوه اطلاق مي شود که تمامي پيکر آن از سنگهاي سفيدي تشکيل شده است که باعث برجستگي خاص اين کوه در بين کوه هاي منطقه که اغلب تيره تر به نظر مي رسند، شده اند.

براي صعود به کوه بلور مي توان از رامسر به کلاچاي، از آنجا به رحيم آباد و سپس به انتهاي جاده اشکور و روستاي ميج رفت، از اينجا بايد کوهپيمايي را شروع کرد.

مسيرديگري که بسيار بکرتر و زيباتر بوده و براي کوهنوردان جذابيت بيشتري خواهد داشت مسيري است که از کمي بعد از روستاي لگا در جاده جنت رودبار به اشکور شروع مي شود.

 در اين مسير با عبور از کوراسر، سيگودره، دره مياندشت و سلطان چاک مي توان به يال شمالي - جنوبي قله رسيد و از سمت جنوب بر بلنداي آن قرار گرفت.

به هرحال منطقه رحيم آباد به دليل داشتن موقعيت بکر و زيبايي جاذبه هاي طبيعي بستر مناسبي براي توسعه گردشگري است که بايد ضمن معرفي اين جاذبه هاي منحصر به فرد نسبت به ايجاد زير ساخت ها گام هاي موثري برداشت.




قلعه آکروپل درحال تخريب است
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 52
نویسنده : مولوی
عوامل مختلفي همچون اثرات باد و باران هاي زياد ، ترک هاي گاه و بي گاه و ترکش هاي باقي مانده از جنگ ايران و عراق دست به دست هم داده اند تا عمر قلعه اکروپل را کوتاه کنند. همچنين به دليل مرمت هاي غير اصولي اين بناي تاريخي ديگر توان پذيرش گردشگران به صورت گروهي و روزمره را ندارد.

به گزارش مهر ، دهه 70 ميلادي فرانسوي ها از شوش خارج شدند تا شوش باستاني را به دستان باستان شناسان وطن بسپارند. پيگيري ها و مکاتبات دولت ايران براي بازپس گيري قلعه فرانسوي ها که بر روي تپه آکروپل ساخته شده بود منجر به تحويل اسناد و مدارک اين قلعه در سال 1373 از سوي دولت فرانسه به ايران شد.

قلعه اکروپل که به قلعه شوش يا قلعه فرانسوي ها نيز معروف است به دست هيئت باستان شناسي فرانسوي در سال 1897 ميلادي بر روي بلندترين نقطه شهر شوش بنا شده است و شباهت بسيار زيادي به زندان باستيل فرانسه دارد که با استفاده از آجرهاي به دست آمده از کاخ داريوش و تعدادي از آجرهاي منقوش به خط ميخي چغازنبيل به دست معماران دزفولي بنا شده است.

اين قلعه که ساخت آن 15سال به درازا کشيد بر روي تپه اي باستاني ساخته شده که مجسمه معروف ناميراستون ، لوح يا کتيبه معروف حمورابي و ليوان مشهور سفالي شوش به رنگ نخودي و نقش بز کوهي از مهم ترين آثار به دست آمده از آن تپه است.

تپه آکروپل بيش از صد سال است که وزن قلعه را تحمل مي کند و در بالاترين نقطه اراضي اطراف قرار دارد. در اين تپه آثار سکونت از زمان هاي گذشته به خصوص ايلاميان و قبل از آن ديده مي شود. در اين تپه حدود 27 لايه يا طبقه باستان شناسي ديده شده است که نشان مي دهد اين تپه 27 بار دستخوش دگرگوني شده و از طبقات تاريخي اسلامي، ساساني، اشکاني، سلوکي، هخامنشي، و ايلامي و قبل از آن تشکيل شده است.

سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان با اعتقاد بر اينکه عوامل مختلف دست به دست هم داده اند تا عمر قلعه را کوتاه کنند ، گفت: باستان شناسان فرانسوي قلعه شوش را با آجرهاي تاريخي حفاري شده از تپه هاي شوش و هفت تپه ساخته اند.

مجتبي گهستوني افزود: اثرات باد و باران هاي زياد، ترک هاي گاه و بي گاه قلعه اي که پي ندارد، جاي ترکش هاي باقي مانده از جنگ ايران و عراق با دايره اي به قطر دو متر، در بخشهاي مختلفي از قلعه قابل مشاهده است.

وي اضافه كرد: اين قلعه در زمان جنگ از ترکش هاي دشمن خارجي در امان نبود و اکنون به واسطه مرمت هايي که مي گويند چندان اصولي نبوده است توان پذيرش گردشگران را به صورت گروهي و روزمره را ندارد.

اين دوستدار ميراث فرهنگي با بيان اينکه کتيبه هاي اين قلعه به عنوان راوي بخشي از تاريخ ايران با خطر فرسايش مواجه هستند ، گفت: آيا گردشگران و دانشجويان رشته هاي باستان شناسي، معماري و مرمت که با نامه نگاري موفق مي شوند پا به درون اين قلعه بگذارند مي دانند که اگر مراقب نباشند در حياط طبقه دوم قلعه در زير پايشان از کتيبه هاي تاريخي به عنوان سنگفرش استفاده شده است. مسئول مراقبت از اين اسناد در مقابل فرسايش هاي طبيعي و شايد رفت و آمدهاي افراد کيست؟

در حالي که همواره گفته مي شود براي بخش هاي مختلفي از قلعه، حفاظت هاي اضطراري در حال انجام است اما کتيبه هاي ديوار هاي قلعه شوش هيچ نشاني از حفاظت اضطراري ندارند ولي مدام گفته مي شود که چشم اندازي براي پايگاه شوش، شامل اهداف، برنامه ها و اولويت ها تهيه شده اما اقدامات چشمگيري از سوي اين پايگاه که نگاههاي بسياري از ايران دوستان و علاقمندان به ميراث فرهنگي به آن معطوف شده در قالب اين برنامه ها ديده نمي شود.




بازدید : 61
نویسنده : مولوی
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان گفت: آثار تاريخي ريگان و فهرج در زلزله اخير بين 10 تا 30 درصد آسيب ديد.

به گزارش فارس، هادي ايرانمنش با اشاره به زلزله هفته گذشته در ريگان و فهرج و خسارت‌هاي وارده به آثار تاريخي افزود: از بين حوادث طبيعي زلزله بيشترين صدمه را بر بناهاي تاريخي وارد كرده است.

وي تاكيد كرد: بعد از وقوع زلزله بلافاصله كارشناسان اداره كل ميراث فرهنگي استان كرمان از محل بازديد كردند و طي گزارش‌هاي ارائه شده درصد آسيب‌ديدگي اين آثار تاريخي بين 10 تا 30 درصد تخمين زده شده، اما قابل مرمت هستند. در صورت تخصيص اعتبار لازم اين اداره كل بلافاصله نسبت به مرمت و استحكام‌بخشي اين آثار اقدام خواهد كرد. در اين راستا تمامي آثار با ارزش اين دو شهرستان مستندسازي شده و تعدادي استحكام‌بخشي و بر حسب اولويت در فهرست آثار ملي ثبت شده‌اند و برخي از اين آثار در مرحله تكميل پرونده هستند.




بازدید : 52
نویسنده : مولوی
مدير کل محيط زيست استان لرستان گفت: در حال حاضر 80 گونه جانوري ايران در فهرست قرمز سازمان حفاظت جهاني به عنوان گونه هاي در معرض خطر انقراض قرار دارند.

به گزارش مهر، محمد حسين بازگير در نخستين گردهمايي گونه هاي در معرض انقراض لرستان در سخناني اظهار داشت: تاکنون بيش از يک ميليون و 750 هزار گونه زيستي در دنيا شناسايي شده است.

وي با اشاره به وجود 270 هزار گونه گياهي در دنيا، بيان داشت: اين در حاليست بيش از يک ميليون گونه جانوري در دنيا وجود دارد.

مدير کل محيط زيست استان لرستان با اشاره به روند انقراض برخي گونه‌هاي جانوري در جهان، يادآور شد: از سال 1600 ميلادي به بعد انسان به عنوان عامل تهديد گونه هاي جانوري مطرح شد.

بازگير با بيان اينکه در طول 400 سال گذشته بيش از 337 گونه مهردار در دنيا منقرض شده است، بيان داشت: به طور متوسط در هر قرن جهان شاهد انقراض 180 گونه جانوري بوده است.

وي به برخي دلايل انقراض اين گونه ها اشاره کرد و بيان داشت: يکي از مهم ترين دلايل انقراض گونه هاي جانوري در دنيا به دليل از بين رفتن زيستگاه هاي اين گونه ها بوده که توسط دخالت انسانها صورت گرفته است.

مدير کل محيط زيست استان لرستان به وضعيت گونه هاي زيستي در ايران اشاره کرد و بيان داشت: تاکنون بيش از هزار و 131 گونه جانوري در کشورمان شناسايي شده است.

بازگير با اشاره به انقراض برخي گونه هاي جانوري در ايران، خاطرنشان کرد: با استمرار روند کنوني به حيات ديگر گونه هاي جانوري از جمله گوزن زرد، خرس سياه، پلنگ ايراني و ... نيز اميدي نيست.

وي با اشاره به تعرض روز افزون انسانها به حيات جانوري و زيستگاههاي اين گونه‌ها، بيان داشت: در حال حاضر 80 گونه ايراني در فهرست سرخ سازمان حفاظت جهاني محيط زيست قرار دارند.

مدير کل محيط زيست استان لرستان با بيان اينکه از گربه سانان بزرگي مانند پلنگ تا انواع پرندگان مهاجر در اين فهرست قرار دارند، بيان داشت: سمندر لرستاني نيز از جمله گونه هاي بومي لرستان است که در اين فهرست قرار دارد.

بازگير تصريح کرد: تا زماني که وضعيت زيستگاههاي حيات وحش در کشورمان اينگونه است نمي توان به آينده گونه هاي جانوري ايراني اميدوار بود.

وي با اشاره به باورهاي عامه در زمينه شکار، گفت: تا زماني که باورها و فرهنگ مردم در اين زمينه تغيير پيدا نکند نمي توان اميدوار بود که در اين زمينه موثر عمل کرده ايم.

گردهمايي يک روزه گونه هاي در معرض انقراض لرستان به همت کانون همياران طبيعت جهاد دانشگاهي لرستان و با مشارکت اعضاي اين کانون برگزار شد.

کانون همياران طبيعت جهاد دانشگاهي لرستان داراي 342 عضو است و از مهرماه سال 88 در قالب هشت کارگروه تخصصي و هشت کميته کاري فعاليت خود را آغاز کرده و تاکنون فعاليت هاي قابل توجهي در حوزه محيط زيست لرستان داشته است.




بازدید : 48
نویسنده : مولوی
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: طرح جامع احياي تالاب انزلي مطالعه شده و به مرحله اجرا در آمده است كه امسال 7 ميليارد و دويست ميليون تومان اعتبار براي اجراي طرح‌ها اختصاص يافت اما اين طرح حداقل به 100 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.

محمدجواد محمدي زاده در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني دولت درباره وضعيت تالاب انزلي گفت: خوشبختانه طرح جامع احياي تالاب انزلي مطالعه شده و به مرحله اجرا در آمده است. البته اين طرح يك برنامه 10 ساله است كه از امسال آغاز شده است.

وي افزود: اعتباري كه امسال براي تالاب انزلي اختصاص داده شده، 7 ميليارد و دويست ميليون تومان است اما اين طرح حداقل به 100 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد كه در طول 10 سال به مرحله اجرا در خواهد آمد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: مهم ترين اقداماتي كه بايد انجام شود، بحث لايروبي بندر و تالاب است كه حدود سه ماه در حال اجراست. موضوع ديگر هم جلوگيري از ورود پساب‌هاي صنعتي است.

محمدي زاده ادامه داد: از اقدامات ديگري كه در حال اجراست، جلوگيري و جمع آوري پسماند‌هايي است كه وارد درياچه مي‌شود و همچنين بحث نياز آبي درياچه است كه از طريق 11 رودخانه بايد تامين شود. من فكر مي‌كنم مجموعه اين اقدامات مي‌تواند انزلي را از مشكلات كه الان با آن مواجه است، نجات دهد. خوشبختانه همه طرح‌ها هم مصوب شده و هم در حال اجراست و اميدواريم به نتيجه نهايي برسد.

استفاده از روش‌هاي آبياري نوين؛ از برنامه‌هاي دولت براي رفع مشكل زاينده رود

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين درباره مشكلات زاينده رود نيز گفت: مشكل اصلي زاينده رود اين است كه به دليل خشكسالي‌هاي اخير آورد آب به پشت سد و از آنجا به رودخانه كمتر شده و از طرفي برداشت‌هاي غير مجاز از حاشيه رودخانه كه بعضا در استان‌هاي همجوار براي مصارف كشاورزي استفاده مي‌كنند، بيش از حد مجازاست.

وي خاطر نشان كرد: براي رفع مشكلات موجود در زاينده رود، طرح‌هايي مصوب شده و انشاء الله به اجرا هم در خواهد آمد، يكي ساماندهي وضع رودخانه و تامين حقابه رودخانه است، دوم جلوگيري از برداشت‌هاي غير مجاز و استفاده از روش‌هاي آبياري نوين براي به حداقل رساندن مصارف آبي و از طرفي هم اصلاحات وساماندهي خود رودخانه كه هيچ وقت آب از كف رودخانه قطع نشود.

محمدي زاده تصريح كرد: اين مجموعه اقداماتي است كه در حال انجام است البته يك طرح ديگري هم با سرعت در حال انجام است، ‌اجراي طرح‌هاي فاضلاب است كه خوشبختانه در خود اصفهان و شهر‌هاي بالا دست مصوب شده، دولت در سفر اخير به اصفهان اينها را تصويب كرد كه زودتر به اجرا در آيد تا آلاينده‌ها و پساب‌هاي صنعتي و بويژه فاضلاب‌هاي خانگي وارد رودخانه نشود.

آلايندگي هواي شهرهاي بزرگ در حال حاضر نگران كننده نيست

وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره وضع آلودگي شهرهاي بزرگ و صنعتي كشور اظهار كرد: در شهر‌هاي صنعتي، ‌داراي نوعي غبار محلي هستيم. موضوع وارونگي هوا مثل گذشته مواج نيست، آلايندگي‌هايي كه در روزهاي گذشته بوده در حدي نيست كه موجب نگراني شود و به هشدار يا اضطرار برسد.

وي افزود: ولي در عين حال تمهيداتي اتخاذ شد از جمله ساعت ادارات بود كه يك ساعت زودتر از موعد مقرر در شهر تهران تعطيل مي‌شوند. همچنين پليس به طور جدي بايد از ورود خودرو‌هايي كه داراي آلايندگي هستند، جلوگيري كند.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خاطر نشان كرد: از طرف ديگر در حال مطالعه بروي اجراي طرح تردد زوج و فرد خودروها هستيم كه كل شهر تهران در محدوده طرح زوج و فرد قرار گيرد. با توجه به رضايت عمومي كه مردم در اجراي طرح داشتند، شايد دوباره به مرحله اجرا درايد كه اگر تصويب و اجرا شود، به طور يقين بر روي كاهش سطح آلايندگي هواي تهران اثر محسوسي خواهد داشت.




گردشگري گيلان متحول مي‌شود
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 52
نویسنده : مولوی
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان گفت: حفظ، مرمت و احياي مجموعه‌هاي تاريخي و فرهنگي در كنار موضوعات وابسته به صنايع دستي موجب تحول هدفمند در چشم‌انداز توسعه صنعت گردشگري گيلان است.

به گزارش فارس، اميد عزيزي بعد از ظهر امروز در جلسه گردشگري استان، توسعه محور گردشگري گيلان را كانون توجه مسوولان دانست.

وي اظهار كرد: گيلان به دليل موقعيت ممتاز گردشگري طبيعي، تاريخي و فرهنگي همواره مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي بوده است.

مديركل ميراث فرهنگي گيلان با اشاره به اهميت اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ناشي از ورود گردشگري به استان گفت: مسوولان همواره به برنامه‌هاي گردشگري بايد توجه كنند.

وي درباره تصويب مناطق گردشگري گيلان در دو سفر هيات دولت افزود: در دور نخست و دوم سفر هيات دولت به گيلان مصوبات مهمي به تصويب هيات وزيران رسيد كه از جمله آن 71 منطقه نمونه گردشگري با پراكندگي مناسب در سطح است.

عزيزي با بيان اين‌كه توجه به بخش گردشگري تنها به مناطق نمونه محدود نمي‌شود، اظهار كرد: به دليل ظرفيت‌هايي كه مي‌توان در روستاهاي زيباي استان سراغ گرفت، پس از ارزيابي‌هاي كارشناسي در ابتدا 17 روستا به عنوان روستاهاي هدف گردشگري به تصويب كميته راهبردي گردشگري روستايي و عشايري كشور رسيد.

وي ادامه داد: پس از آن نيز در دور دوم سفر هيات دولت بر اساس توانمندي‌هاي موجود به تشخيص كميته گردشگري روستايي و تاييد كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان 15 روستاي ديگر به جمع روستاهاي هدف گردشگي استان اضافه شد.

به گفته مدير كل ميراث فرهنگي گيلان در نظام برنامه‌ريزي توسعه استان با ايجاد موقعيت‌هاي متعدد مناطق كمتر توسعه يافته گيلان مورد توجه قرار مي‌گيرند.

وي اضافه كرد: با فرصت‌سازي و سرمايه‌گذاري‌هاي خرد و كلان توزيع مناسبي از درآمدهاي اقتصادي و اشتغالزايي به نحو شايسته در اين مناطق فراهم مي‌شود.

عزيزي با تاكيد بر اين‌كه گردشگري بي‌نياز از عوامل و عناصر وابسته ديگر نيست، خاطرنشان كرد: در سال‌هاي اخير به حوزه ميراث فرهنگي و صنايع دستي توجه جدي صورت گرفته است.

وي حفظ، مرمت و احياي مجموعه‌هاي تاريخي و فرهنگي در كنار موضوعات وابسته به صنايع دستي را موجب تحول هدفمند در چشم‌انداز توسعه صنعت گردشگري عنوان كرد.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان در ادامه از معرفي 80 متقاضي دريافت وام صنايع دستي در گيلان به صندوق مهر امام رضا (ع) خبر داد.

وي افزود: اين اقدام در توافقنامه‌اي كه بين معاونت صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور و صندوق مهر امام رضا (ع) انجام شده است، صورت گرفت.

به گفته عزيزي در حال حاضر اين پرونده‌ها ارسال شده و از طريق صندوق مهر رضا در حال بررسي و اعطا است و ديگر متقاضيان واجد شرايط نيز متعاقبا به اين صندوق معرفي مي‌شوند.




بازدید : 48
نویسنده : مولوی
با شروع فصلي ديگر، سفيدي پاک تر از صداقت زمستانهاي پر برف همدان ميهمانان خود را بر سفره پر برکت دشتها و کوهساران خود دعوت مي کند.

به گزارش مهر در همدان، هنگامه‌اي که بهار عطر حضورش را در هواي احساس مي پراکند و بوي ماه فروردين و رويش دوباره زندگي به مشام مي رسد، همدان همچون قطعه اي از بهشت برين تمام زيبايي حضور خداوند را به نمايش مي گذارد و آنچنان خود را به هفتاد قلم طبيعت، آرايش مي کند که گويي جشن بزرگ ظهوري دوباره در راه است.

فصل بهار و ارديبهشت ماه، نيک هنگامي است که "آماداي" روح هر حاضري را به پرواز در مي آورد و چنان او را در آغوش مي کشد که آرامشي روحاني سراسر وجودش را فرا خواهد گرفت.

اين ديار خوش آب و هوا تابستانش نمايي ديگر است و زيبايي طبيعتش به زيبايي بهارش يکه زده است و پاييز هزار رنگ همدان را در هيچ بوم نقاشي نمي توان به تصوير کشيد و هزاران آبرنگ نمي توانند هزار و يک رنگ درختانش را خلق کنند.

اما آنچه را که نمي توان به توان قلم، توصيف کرد و به رشته تحرير درآورد، سفيدي پاک تر از صداقت زمستان هاي پر برف همدان است که سخاوتمندانه دانه هاي برفي سرد، اما پر مهر خود را بر دست هاي رهگذران مي بارد و ميهمانان خود را بر سفره پر برکت دشت ها و کوهساران خود دعوت مي کند.

همدان ديار گشت و گزار است و محفل شادي و سرور، استاني پر از لحظه هاي ديدن و خنديدن و حضوري پر نشاط براي شادي و تفريحي دوباره.

همدان، سند مصور تاريخ ايران

جاذبه هاي تاريخي و فرهنگي همدان و وجود بيش از هزار و 700 اثر و بناي تاريخي بهانه خوبي است تا اوقات فراغت را در کهن ديار هگمتانه با سه هزار و 100 سال تاريخ مدنيت گذراند و اوقاتي را به تماشاي سند مصور تاريخ ايران نشست.

اما گشت و گزار در "آنادانا" را نبايد منحصر به بهار و تابستان و پاييز دانست و نبايد از زيبايي هاي چشم نواز زمستان آن غافل شد.

وجود دشت هاي وسيع که با بارش اولين برف زمستان به مناطقي مناسب براي برگزاري ورزش‌هاي زمستاني مبدل مي شود، کوهستان هاي پر برف که حضور کوهنوردان کار کشته و با تجربه را براي کسب افتخار صعودي ديگر طلب مي کند، آبشارهاي يخ زده و منجمد که در انتظار صداي تيشه يخ نوردان حرفه اي است و پيست اسکي داراي امکانات منحصر به فرد و مجتمع تفريحي توريستي گنجنامه در کنار محل هاي پيش بيني شده براي بازي و تفريحات زمستاني، همدان را به استاني استثنايي براي جذب گردشگران داخلي و خارجي در فصل زمستان مبدل کرده است که با حضورشان جاني دوباره به صنعت گردشگري استان مي دهند.


عباس آباد و گنجنامه همدان در انتظار گردشگران زمستان

منطقه عباس آباد و گنجنامه در دامنه کوه پر افتخار الوند يکي از جاذبه هاي توريستي همدان در تمام فصول بخصوص در فصل زمستان است که در کنار هم قرار گرفتن تله کابين گنجنامه با يک هزار و 680 متر طول از گنج نامه تا دشت ميشان، نزديک ترين پيست اسکي کشور به منطقه شهري با پنج کيلومتر فاصله و جاده دسترسي اتومبيل که داراي امکانات مناسبي نظير تله سيژ، رستوران، پناهگاه و پارکينگ است، به منطقه اي توريستي براي فصل زمستان مبدل شده است.

منطقه تاريک دره به عنوان يکي از زيباترين دره هاي زيست محيطي کشور و کتيبه هاي تاريخي گنجنامه با بيش از سه هزار سال قدمت، از سنگ نوشته هاي پادشاهان هخامنشي، آبشار زيبا و هميشه جاري گنجنامه که در برخي از روزهاي زمستان به کوه يخي از آبهاي الوند تبديل مي شود و يخ نوردان را به سعودي ديگر دعوت مي کند، نيز بر قابليت هاي گردشگري آن افزوده است.

از طرفي ديگر مراکز خدماتي و اقامتي کوچک و بزرگ منطقه و از همه مهمتر مجتمع تفريحي، توريستي و ورزشي گنجنامه، اين منطقه را به منطقه اي دلنشين و جذاب براي سفري زمستاني و تجربه اي متفاوت تبديل کرده است.

از اتفاقات جالب توجه چند سال اخير، ايجاد مجتمع گنجنامه با برخورداري از امکانات منحصر به فرد ورزشي نظير بلندترين سکوي پرش از ارتفاع خاورميانه (بانجي جامپينگ) با 42 متر ارتفاع و دو سکوي پرش همزمان، سايت تعادل هوايي (اسکاي تريال) و کابل پرواز در آسمان (تيرول) با 600 متر طول که هر دو سايت کاملا منحصر به فرد در کشور هستند و نمونه آن در منطقه وجود ندارد را مي توان نام برد.

بلندترين ديواره سنگ نوردي کشور با 18 متر ارتفاع و در فضاي باز با امکان برگزاري مسابقات ملي و منطقه اي و امکانات تفريحي و غرفه هاي فرهنگي، صنايع دستي و سوغات همدان و سفره خانه سنتي در دشت ميشان نيز از چشم اندازهاي دنشين اين منطقه است.

نام گنجنامه و کوه سراسر افتخار الوند براي بسياري از هموطنان نامي آشنا و خاطره انگيز است که با تماشاي زيبايي هاي آن در فصل زمستان برگي ديگر از دفتر خاطراتمان به خاطرات دلنشين سفري به رنگ برف در دل تاريخ مزين مي شود.




بازدید : 53
نویسنده : مولوی
خانه تاريخي دکتر منصوري با وجود برخورداري از عناصر زيباي معماري همچون حجاري ها و گچ بري هاي متعلق به دوره قاجاريه، در محدوده اجراي طرح تخريب بافت تاريخي شيراز قرار گرفته و بخش هايي آن به کلاس درس افاغنه و کارگاه توليد کارتن و تشک تبديل شده است.

به گزارش مهر، خانه دکتر منصوري سه نسل پيش خانه يکي از پزشکان به نام شهر شيراز بوده و در محله سنگ سياه شيراز قرار گرفته است. اين خانه متعلق به دوران قاجار است و حجاري و گچ بريهاي داخلي و سر در آن، اين خانه را  در ميان خانه هاي موجود در بافت تاريخي شيراز متمايز کرده است.

بخشي از اين خانه تاريخي اکنون به مدرسه چند کلاسه پسران افاغنه تبديل شده است. دانش آموزان در اتاقهايي که معماري کمتري دارند کلاس تشکيل مي دهند ولي بخش ديگري از اين خانه کارگاه توليد تشک و کارتن شده است.

در اين ميان حسيني، مدير مدرسه چند کلاسه پسران افاغنه در خانه منصوري اجازه ورود کودکان به داخل شاه نشين اين خانه را نمي دهد. وي مي گويد: در اتاق شاه نشين را قفل کرده ام. چون احتمال داشت بچه ها با ندانم کاري آسيبي به گچ بري ديوارهاي اين اتاق بزنند.همچنين خانه تاريخي دکتر منصوري در طرح تخريب 57 هکتاري بافت تاريخي شيراز قرار گرفته و قرار است در قالب اجراي اين طرح تخريب شود.

مهدي پارسايي، دانش آموخته معماري با بيان اينکه بيشتر خانه هاي تاريخي در معرض فرسودگي قرار گرفته و رها شده اند ، مي گويد: خانه دکتر منضوري که متعلق به دوره قاجاريه است بنايي ارزشمندي با دو حياط اندروني و بيروني است که بخشهايي از آن به عنوان کارگاه توليد کارتن و تشک استفاده مي شود و در بخش سالم خانه افاغنه درس مي خوانند.

پارسايي ادامه مي دهد: وقتي بنايي به دست اتباع بيگانه مي افتد يعني اينکه آن بنا براي ما مهم نيست و نمي توانيم براي حفظ آن اقدامي انجام دهيم.به فرض اينکه  افرادي که اکنون از اين خانه به عنوان مدرسه استفاده مي کنند  افرادي دلسوز باشند اما بودجه و پولي براي مرمت آن خانه ندارند که بتوانند از آن نگهداري کنند. در نتيجه اين فضاها هر چند که عامل تخريب انساني را لحاظ نکنيم باز هم در معرض فرسايش قرار دارند.




توسعه توريسم درمانى در قشم
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 44
نویسنده : مولوی
مديرعامل منطقه آزاد قشم از توسعه توريسم درمانى و گردشگرى سلامت در جزيره قشم خبر داد.

به گزارش مهر سيدرضا موسوى گفت: با انجمن حمايت از بيماران ديابتى كل كشور به توافق رسيديم كه جزيره قشم به عنوان قطب گردشگرى و مقصد سفر اين انجمن معرفى شود. در واقع اجرا و برنامه‌ريزى طرح‌هاى ويژه گردشگرى سلامت وتوريسم درمانى در منطقه آزاد قشم در حال اجراست و انجمن حمايت از بيماران ديابتى كل كشور در اين زمينه اعلام آمادگى كرده‌اند.

وي افزود: اين سازمان از سرمايه‌گذاران حوزه گردشگرى و توريسم جهت سرمايه‌گذارى در زمينه‌هاى توريسم درمانى، توريسم ورزشى و گردشگرى سلامت دعوت به عمل آورده و در آينده‌اى نزديك شاهد تحولات خوبى درزمينه رشد صنعت توريسم‌درمانى در قشم خواهيم بود. بر اين اساس تورهاى ويژه پزشكان و متخصصان و بيماران ديابتى از طريق انجمن حمايت از بيماران ديابتى كل كشور به جزيره قشم اجرايى مى‌شود.

وي ادامه داد: همچنين در زمينه بيماريابى و مشاوره و پيشگيرى ديابت در سطح جزيره قشم اقدام و نسبت به ارائه و توزيع دستگاه‌هاى تست قند خون به صورت رايگان اقدام مى‌شود.

شكور اميري، مدير عامل انجمن حمايت از بيماران ديابتى كل كشور نيز تاكيد كرد: انجمن حمايت از بيماران ديابتي كل كشور، جزيره قشم را به عنوان قطب گردشگرى و مقصد سفر، معرفى و برنامه‌هاى تورهاى گردشگرى ويژه بيماران ديابتى كل كشور و خانواده‌هايشان را به جزيره قشم اجرا مى‌كند. اين انجمن، ظرف مدت حداكثر 3 ماه در زمينه پيش‌بينى و طراحى شهرك سلامت در منطقه آزاد قشم طرح‌هاى خود را به سازمان منطقه آزاد قشم ارائه مى‌كند.

وى تصريح كرد: در اين راستا تقويت بيمارستان خليج فارس سازمان منطقه آزاد و دانشگاه آزاد اسلامى واحد قشم در جهت اجراى طرح‌هاى توريسم‌درمانى و كلينيك بيماران ديابتى و آلرژى در دستور كار انجمن قرار گرفته است.




بازدید : 44
نویسنده : مولوی
كميته فني با احداث جاده دوم در حوالي درياچه پريشان كه از چند هفته قبل موضوع ساخت آن مطرح شده بود، مخالفت كرد.

به گزارش مهر، محمدمهدي شريعتي، كارشناس محيط طبيعي اداره كل محيط زيست استان فارس با بيان اين‌كه احداث جاده بين اراضي حيات اين تالاب را به خطر مي‌اندازد، گفت: به دنبال انجام عمليات احداث جاده دوم بلافاصله به دستور مقام قضايي ادامه اين كار متوقف شد و قرار شد كه پس از تطابق نقاط حساس با نقشه در صورتي كه احداث جاده بين اراضي حيات تالاب را به خطر نيندازد اين كار انجام شود.

وي افزود: كميته فني پس از تطابق نقاط حساس با نقشه پريشان با احداث جاده بين اراضي در اين منطقه مخالفت كرد و اين نظريه به كميته تخصصي اعلام شد. احداث اين جاده تالاب پريشان را با خطر مواجه مي‌كند چرا كه قسمتي از آن در منطقه حفاظت شده قرار دارد به همين دليل ضرورتي براي احداث آن وجود ندارد.

وي با بيان اين‌كه اجازه فعاليت به اداره راه داده نمي‌شود، تاكيد كرد: مردم ساليان سال از راهي كه حدود 12 كيلومتر است استفاده كرده‌اند و در حال حاضر مي‌توانند مانند گذشته از اين راه استفاده كنند و نيازي براي به خطر انداختن حيات تالاب به منظور احداث جاده بين اراضي نيست.




ونيز در حال غرق شدن است
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 52
نویسنده : مولوی
در حالي که ايتاليايي ها در اين روزها همچنان گرفتار مشکلات ناشي از بارش سنگين برف و باران و رانش زمين هستند، اهالي شهر ونيز، شب کريسمس را هم با آب گرفتگي در شهرشان سپري کردند.

به گزارش واحد مرکزي خبر، بالا آمدن سطح آب به ميزان 144 سانتيمتر در ونيز سبب شد تا مغازه داران اين شهر تا پاسي از نيمه شب گذشته به دنبال نجات اجناس و وسايل خود باشند.

يک مغازه دار ونيزي گفت: با وجوديکه جلوي مغازه‌ام مانع فلزي گذاشتم و پمپ تخليه آب هم کار مي‌کند، اما مغازه‌ام پر از آب شده است.

ونيز که بزرگترين شهر بدون خودرو در اروپا است و وسايل نقليه عمومي در اين شهر قايق است، در سالهاي گذشته تحت تاثير تغييرات آب و هوايي به دفعات به زير آب فرو رفته است.

جورجو اورسيني شهردار ونيز با بيان اين که استمرار بالا آمدن آب در اين شهر، مشکلات زيادي را براي ونيزي‌ها و گردشگران خارجي بوجود آورده، از کشورهاي مختلف از جمله جمهوري اسلامي ايران دعوت کرد تا با کمک به ونيز از غرق شدن تدريجي اين شهر جلوگيري کنند.