پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
گرگان پايتخت پياده روي جهان شد
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 42
نویسنده : مولوی
مدير کل تربيت بدني گلستان ، با اشاره به حضور مردم در پياده روي خانوادگي سالجاري در گرگان گفت: براساس اعلام فدراسيون ورزش هاي همگاني، اين شهر به عنوان پايتخت پياده روي جهان انتخاب شد.

به گزارش مهر از گرگان، قربانعلي پاشا عصر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در گرگان افزود: گلستان اولين استاني است که دو بار در سال جاري پياده روي خانوادگي برگزار کرد و حتي پياده روي يکي از بخش هاي استان (گاليکش) نيز به صورت مستقيم از تلويزيون پخش شد.
 
وي با اشاره به حضور ورزشکاران گلستاني در مسابقات گوانگژو، افزود: در مسابقات آسيايي گوانگژو از استان گلستان 32 نفر حضور داشتند و افتخار کسب کردند.
 
مدير کل تربيت بدني گلستان تصريح کرد: قبل از دولت نهم سرانه ورزشي در استان 0.2 متر مربع بود در حاليکه در حال حاضر به 0.7 متر مربع رسيده است.
 
وي با اشاره به افتتاح 21 پروژه سالن سرپوشيده سال گذشته در استان، افزود: در هفته دولت سال جاري هفت پروژه افتتاح و در دهه فجر امسال 13 پروژه ورزشي مربوط به سفر اول و دوم افتتاح مي شود که در هر شهرستان استان بين پنج تا هفت سالن ورزشي در سفر اول و دوم مصوبه گرفته شده است.
 
پاشا اضافه كرد: در حال پيگيري سه مسابقه بين المللي واليبال، کبدي و تيرو کمان در استان در دهه فجر هستيم.




ارتباطات
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 43
نویسنده : مولوی
گاهي اوقات تنهايي خوش است، گاهي اوقات در جمع بودن. ذات ما انسان‌ها اين است، گاهي اوقات دوست داريم در اعماق تنهايي‌مان فرو برويم، آن‌قدر تنها كه در ژرفاي معناي واژه‌ها غوطه بخوريم و گاهي اوقات هم علاقه داريم ميان جمع باشيم، حزن‌هاي‌مان را تقسيم كنيم، از تجربيات‌مان بگوييم، لبخند مشترك بر لب يكديگر بنشانيم، آينده‌هاي زيبا براي يكديگر ترسيم كنيم و... زيرا در هر صورت هر آن‌چه باشد ما انسانيم و اجتماعي زيستن ريشه در درون ما دارد.

و سفر هر دوي اينهاست، سفر گاهي اوقات تنهايي مطلق است؛ آنقدر تنهايي كه حتي فرصت مي‌كني ظريف‌ترين صداهاي درونت را بشنوي و بي‌وقفه در تلألو ستاره‌ها غوطه‌ور شوي و گاهي اوقات نيز غوطه خوردن در ميان جمع و اجتماع است، همان‌جا كه دست خدا همراهت مي‌شود، «يدالله مع‌الجماعه» هنگامي كه در سفر با جمعي پيوند مي‌خوري هرچند مهم است كه با آنها همزبان باشي، تا بر عمق رابطه‌ات بيفزايي اما در بسياري موارد مي‌آموزي كه چگونه فارغ از واژه‌ها ارتباط برقرار كني:

اي بسا هندو و ترك همزبان

اي بسا دو ترك چون بيگانگان

پس زبان محرمي خود ديگر است

همدلي از همزباني خوش‌تر است

به اين ترتيب مي‌توان گفت كه در سفر مي‌آموزيم كه چگونه يك ارتباط كامل برقرار كنيم؛ ارتباطي كه علاوه بر واژه‌ها نياز به احترام و درك فرهنگ متقابل دارد و انسان‌ را به فراتر از زبان واژه‌ها مي‌برد. به عنوان نمونه اگر سفر به مناطق مختلف ايران را مدنظر داشته باشيم ـ حتي در صورت سفر به مناطقي مانند آذربايجان يا تركمن‌صحرا يا كردستان كه زبان زيباي خود را دارند ـ هر يك از ما مي‌توانيم واژه‌هاي مناسب را براي برقراري يك ارتباط حداقلي پيدا كنيم، اما مساله مهم‌تر از واژه‌ها اصول و مبناي برقراري ارتباط در سفر است. به عنوان نمونه بايد بدانيم كه ارزش‌هاي محلي اين افراد چيست، چه آداب و رسوم خاصي دارند، شيوه ميهمان‌نوازي آنها به چه شكل است؟ و...

علاوه بر اين، در دنياي امروز كه تبديل به دنياي شبكه‌ها و دنياي ارتباطات شده است، روابط انساني به يك دارايي بي‌بديل معنوي براي ما تبديل شده است. هر قدر بتوانيم شبكه گسترده‌اي از اعضايي كه به ما پيوستگي دارند تشكيل دهيم، بي‌ترديد اين امر بر موفقيت‌هاي ما مي‌افزايد. به سبب اين‌كه در درجه نخست نشان مي‌دهد كه ما توانايي برقراري ارتباط را در ذات خود نهفته داريم و مي‌توانيم در فرصت‌هاي مختلف، شبكه‌اي از فرهنگ‌ها و آداب اجتماعي مختلف براي خود بسازيم و در درجه بعدي وجود اين شبكه ارتباطي در نهايت مي‌تواند در مقاطع مختلف به ياري ما بشتابد، درست مثل سرمايه‌اي كه در انباني نهفته داريم و شايد هم‌اكنون ندانيم كه اين سرمايه كي، چگونه و كجا به ياري ما خواهد آمد، اما در جايگاه مناسب خود ما از آن بهره‌مند خواهيم شد و اين اتفاقي است كه بارها و بارها در زندگي هر يك از ما رخ داده است.

سفر گنجينه‌اي از ارتباطات است؛ ارتباطات دروني و بروني. گاهي اوقات در عمق روابط دروني‌مان فرو مي‌رويم و گاهي اوقات به ما فرصت مي‌دهد تا شبكه ارتباطات اجتماعي‌مان را شكل دهيم. چه زيباست در گنجينه ارزشمند روابط اجتماعي خود دوستاني از اقصي نقاط ايران عزيزمان داشته باشيم، از سيستان و بلوچستان گرفته تا كردستان و مريوان، از ماكو و بندرامام گرفته تا از شوشتر و شانديز و حتي چه خوب است كه دوستي بيابيم كه در اعماق كوير شايد در كلبه‌اي كوچك هر شب به نظاره ستاره مي‌نشيند و فقط با يك سفر و يك همنشيني مي‌توانيم او را به گردونه دوستان خود بيفزاييم.




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
باز هم موسم سفر است و دل‌كندن از دياري و دل سپردن به دياري ديگر، حتي اگر فقط چند روز باشد.

زمستان كه مي‌آيد، قصد جنوب كنيد. سرزمين روياهاي آبي، غوطه‌ خوردن در آب، بازي با موج خورشيد، تجربه شن‌هاي نرم در زير پا. وقتي زمستان مي‌رسد، وقتي مي‌تواني در ماكو و كلاردشت و چهارمحال و ياسوج، در ميان تلي از سكوت برف غرق شوي يا به ياد روزهاي كودكي آدم‌برفي بسازي، درست همان وقت شايد دلت بهار بطلبد يا دلت براي پس‌كوچه‌هاي پرشكوفه، براي آفتاب فروردين، براي روزهاي سرشار از سبزي و طراوات ارديبهشت و براي نيمه‌گرماي خردادماه تنگ شود. آن‌وقت به خودت بگو كه من به استقبال بهار مي‌روم. نقشه خوش‌نقش ايران را باز كن و كرانه‌هاي جنوب و ساحل خليج هميشه فارس يا درياي عمان را جستجو كن؛ درياي عماني كه مي‌تواند تو را تا بي‌نهايت‌ها، آب‌هاي گرم دنيا و اقيانوس‌هاي بيكران دنيا پيوند دهد.

سيستان و بلوچستان سرزمين رازها و رمزها

خيلي دورتر از پايتخت، سرزميني است كه اديبان و پهلوانان آن را به نام سرزمين رستم‌دستان مي‌شناسند، سرزميني كه از يك‌سو پيوسته با كوير است و از سوي ديگر آرميده بر بستر درياي بيكران عمان قرار دارد، سرزمين سوزن‌دوزي، سرزمين نخل‌هاي سر به فلك‌ كشيده، سرزمين كوه سرافراز تفتان و سرافراز هميشه بهار چابهار.

شايد باور نكنيد كه بگوييم پس از تقسيم استان خراسان كه تا همين چند سال پيش بزرگ‌ترين استان كشور به شمار مي‌رفت، ديگر مشكل است كه بگوييم بزرگ‌ترين استان كشور كدام استان است، استان كرمان يا استان سيستان و بلوچستان؟ به سبب اين‌كه وسعت اين دو استان بسيار نزديك به هم است، اما آنچه مسلم است سيستان و بلوچستان با تنوع فرهنگي، قومي و مذهبي‌اش يكي از گسترده‌ترين استان‌هاي كشور محسوب مي‌شود، استان نخست يا استان دوم.

به سبب گستردگي و وسعت سيستان و بلوچستان، به همان نسبت تنوع طبيعي نيز در اين استان مشاهده مي‌شود، از ريگزارهايي كه نماد مناطق كويري ايران است تا ساحل متنوع و غروب‌هاي زيبا، كشتزارهاي موز، نخلستان‌هاي خرما، درياچه هامون و....

از اين همه تنوع بگذاريد به شهر بندر و بهار، چابهار سفر كنيم!

يك غروب دل‌انگيز كنار درياي عمان

چابهار، شهري متفاوت است؛ شهري كه تمايز از نامش هويداست. چابهار يعني شهر هميشه بهار، شهري با چهارفصل بهار. نيمه دوم سال آب و هوا كاملا بهاري است و در نيمه نخست سال و در سال‌هاي گرم نيز تابستان‌هايش به نسبت ساير شهرهاي بندري جنوب متعادل‌تر و دلنشين‌تر است و به سبب رطوبت بالا و شرايط آب و هوايي گرما به نسبت كمتر است.

شايد در هيچ كتابي نوشته نشده باشد، اما نظاره نشستن طلوع و غروب خورشيد بر بيكرانه دريا، بي‌ترديد يكي از زيباترين جاذبه‌هاي طبيعت است كه مي‌تواند ساعت‌ها وقت گردشگران علاقه‌مند را به خود اختصاص دهد و ساحل چابهار در كنار درياي عمان با بامدادهاي آرام و غروب‌هاي آتشين يكي از زيباترين ساحل‌ها براي همين منظور است.

ساحل درياي چابهار از جهات ديگر نيز ارزشمند است. با توجه به گونه‌هاي متنوع سواحل چابهار، بويژه در شش ماهه دوم سال از اين سواحل مي‌توان به عنوان يكي از پايگاه‌هاي اصلي ورزش‌هاي آبي بهره جست و چنان‌چه شرايط مناسب سفر به اين منطقه فراهم شود تا حد زيادي سواحل اين دريا در دو فصل پاييز و زمستان مي‌تواند جايگزين سواحل شمالي كشور شود.

پاييز، فصل تخم‌ريزي لاك‌پشت‌هاي سبز

لاك‌پشت سبز يكي از پنج گونه لاك‌پشت بومي منطقه خليج‌فارس و درياي عمان است كه زيست آن بيش از هر منطقه ديگري در چابهار مشاهده شده است و سواحل شني و آرام اين منطقه همه ساله در فصل پاييز ميزبان اين لاك‌پشت‌هاست. همان‌طور كه تخمگذاري لاك‌پشت‌ها در ساير سواحل مانند قشم يا شهرهاي ديگر اهميت دارد و از جمله جاذبه‌هاي جهانگردي محسوب مي‌شود، اين مساله در چابهار نيز از جمله جاذبه‌هاي منطقه محسوب مي‌شود. هر چند در مناطق مختلف چابهار، تخمگذاري لاك‌پشت‌ها مشاهده شده است، اما سواحل ماسه‌اي روستاي ساحلي كچو از جمله مناطقي است كه به عنوان يكي از مهم‌ترين مناطق تخمگذاري لاك‌پشت‌ها ثبت شده است.

تا پيش از اين به دليل عدم گستردگي مناطق شهري، لاك‌پشت‌ها براي تخمگذاري نياز به مناطق حفاظت‌شده نداشتند؛ اما هم‌اكنون باتوجه به گستردگي مناطق شهري و همچنين وجود ساير آلاينده‌ها و موانع در مناطق مختلف، جهت حفظ اين گونه بومي درياي عمان به نظر مي‌رسد مسوولان بايد تدابير لازم را براي ايجاد مناطق حفاظت‌شده تخمگذاري لاك‌پشت‌هاي سبز بينديشند.

جنگل‌هاي حرا

برخلاف آن‌كه همه ما جنگل‌هاي حرا را در قشم مي‌شناسيم، در مناطق مختلف سواحل خليج فارس و درياي عمان، جنگل‌هاي حرا پراكندگي دارند، از جمله اين‌كه در فاصله 150كيلومتري شرق چابهاركه به دليل تقسيم‌بندي سياسي از جمله مناطق شهرستان چابهار محسوب مي‌شود، در خليج گواتر جنگل‌هاي حرا به وسعت 200 هكتار وجود دارند. همچنين خور باهو در اين منطقه به عنوان بيستمين تالاب بين‌المللي كشوركه در فهرست كنوانسيون رامسر نيز به ثبت رسيده، واجد اهميت است.

نكته: برخلاف آن‌كه همه ما جنگل‌هاي حرا را در قشم مي‌شناسيم، در مناطق مختلف سواحل خليج فارس و درياي عمان، جنگل‌هاي حرا پراكندگي دارند، از جمله اين‌كه در فاصله 150كيلومتري شرق چابهار وجود دارد

جنگل‌هاي حرا براي ساكنان مناطق بومي از چند جهت با اهميتند، نخست اين‌كه به عنوان يك آب‌شيرين‌كن طبيعي عمل مي‌كنند و همچنين از فرسايش سواحل در مقابل امواج سنگين دريا محافظت مي‌كنند و علاوه بر اين در بسياري از مناطق از برگ‌هاي مانگرو براي تغذيه چارپايان استفاده مي‌شود. مزيت ديگر جنگل‌هاي حرا اين است كه فضاي مناسبي را نيز براي حضور انواع پرندگان بويژه پرندگان دريايي و ساير آبزيان فراهم مي‌آورند.

تالاب ليپار

در 15 كيلومتري شهر چابهار بعد ا‌‏‏‎ز روستاي رمين در مسير جاده‌اي ساحلي گواتر و در تنگه‌اي صخره‌هاي مشرف به دره‌اي سبز و زيبا قرار دارند كه از بالاي آن روستاي ليپار در ميان سبزه‌زارها پيداست. در ميان دو كوه كه فاصله چنداني با هم ندارند آب‌بندي ايجاد شده كه آب‌هاي سـرگردان اطراف را در خود جمع كرده و به آبگيري به طول 14 كيلومتر تبديل شده است.

در اين آبگير چشم‌نواز انواع بوته‌ها و درختچه‌ها از نوع گز و كلير و چش با چشم‌اندازي زيبا، منطقه‌اي بكر با اكوسيستم خاصي را به وجود آورده است. پرندگاني چون چنگر، فلامينگو، كشيم، انواع حواصيل، طاووس كن، باقرقره، تيهو، عقاب دشتي، خوتكا، منظره زايدالوصفي را به وجود آورده‌اند.

گل فشان‌هاي چابهار

تپه‌هاي گل‌فشان، يكي از نوادر دنياست كه تنها در 3 جاي دنيا مشاهده شده و حال اين دره نادر در دل چابهار جاي گرفته است. در20 كيلومتري روستاي كهير در مسير جاده تنگ ـ گالك به فاصله چند كيلومتري 3 تپه كوچك گل فشان به ارتفاع 20 ـ 10 متر وجود دارد كه 2 تاي آنها همانند تپه بوده و از چندين سال پيش غيرفعال شده و سومين آن كه هنوز فعال است، گلي سرد و طوسي رنگ از دهانه آن تراوش مي‌كند.

هم سياحت، هم تجارت

چابهار، معجوني از سياحت و تجارت و طبيعت است. اگر به آثار تاريخي علاقمنديد، قلعه تاريخي تيس، ساختمان قديمي تلگراف‌خانه چابهار و قدمگاه خضر از جمله آثاري هستند كه مي‌توانند توجه شما را جلب كنند و علاوه بر طبيعت و سياحت آثار تاريخي، چابهار محلي براي تجارت نيز محسوب مي‌شود و باتوجه به اين‌كه اين منطقه به عنوان منطقه آزاد به ثبت رسيده است، بخش مهمي از مسافران علاقه‌مندند در كنار سياحت و استراحت از تجارت و خريد نيز بهره‌مند شوند و حتي بخش مهمي از گردشگران كه جذب اين منطقه مي‌شود به دليل جذابيت‌هاي تجارتي اين منطقه نيز است.

چابهار، سرزمين دوردست‌ها

چابهار سرزمين دوردست‌هاست. يكي از موانعي كه تاكنون مانع گسترش همه‌جانبه گردشگري در چابهار بوده، همين موانع دسترسي به آن است.

مهم‌ترين راه مواصلاتي كه مسافران را از اقصا ‌نقاط كشور به چابهار مي‌رساند، هواپيماست و حتي به دليل دوري چابهار از مركز استان، زاهدان، بسياري از اهالي استان بويژه ساكنان مناطق شمالي استان براي سفر به مقصد چابهار از هواپيما استفاده مي‌كنند و همين موضوع به مساله‌اي چالشي براي ترويج گردشگري در چابهار تبديل شده است؛ البته در برنامه‌هاي عملياتي موجود بناست از مسير كرمان تا چابهار امكان سفر ريلي فراهم شود كه بي‌ترديد تحقق چنين برنامه‌اي به سبب اين‌كه دسترسي به شهر را تسهيل مي‌كند نقش مهمي در توسعه گردشگري اين منطقه مي‌تواند ايفا كند.

چابهار، حسي كه بايد تجربه كرد

آري، چابهار سرزمين دوردست‌هاست، سرزميني كه شايد سفر كردن به آن خيلي آسان نباشد؛ اما در كنار اين سختي، چابهار سرزمين فرصت‌ها نيز محسوب مي‌شود. سرزمين فرصتي براي دوستي و آشنايي با طبيعت، غروب‌هاي دل‌انگيز، سرزمين تخمگذاري لاك‌پشت‌ها و شايد باور نكنيد سرزمين كروكديل‌ها و تمساح‌ها، سرزميني در آستانه عمان، سرزمين انجيز معابد و فلامينگو و البته در كنار همه اينها سرزمين سوزن‌دوزي كه هنوز لباس‌هاي سنتي زنان بلوچ آن از جمله زيبايي‌هاي آن به‌شمار مي‌رود و شايد با سفر به اين شهر فرصتي پيدا كنيد كه با صنايع دستي اين شهر نيز بيشتر آشنا شويد.

خلاصه چابهار حسي است كه بايد آن را تجربه كرد و چه فرصتي بهتر از زمستان براي رفتن به اين سرزمين بهاري.

مريم چهاربالش / جام‌جم




بازدید : 38
نویسنده : مولوی
يك نسخه خطي «قاجاري» كه مربوط به طرز تهيه سوپ مي باشد در شعبه «لندن» حراجي «بنهامس» چكش حراج مي‌خورد.

به گزارش ايسنا، روز گذشته شعبه «لندن» موسسه حراجي بنهامس اعلام كرد در جريان حراج آثاري از هنر اسلامي و هندي كه از 19 ژانويه آغاز مي‌شود، يك نسخه خطي قاجاري را به حراج مي‌گذارد.

پيش‌بيني مي‌شود اين نسخه خطي قاجاري كه در اصل يك دستور آشپزي براي تهيه سوپ است، به مبلغي بين 400 تا 600 پوند به فروش برسد.

در روزهاي نخستين ماه اكتبر نيز ده‌ها اثر تاريخي از هنر اسلامي در شعبه لندن موسسه حراجي «ساتبي» به مبلغي در حدود دو برابر پيش‌بيني‌ها، چكش حراج خورند كه از آن‌جمله مي‌توان به يك ظرف منقوش سفالي لعابي از دوره عباسي با قدمتي بيش از هزار سال به مبلغ 713 هزار و 250 پوند، يك نسخه‌ خطي تذهيب شده ايراني به مبلغ 601 هزار و 250 پوند با قدمتي نامعين و يك صفحه از يكي از قرآن‌هاي مشهور جهان موسوم به «قرآن آبي» با قدمتي در حدود 1100 سال به مبلغ 529 هزار 250 پوند اشاره كرد.

مؤسسه‌ حراجي ساتبي در ماه آوريل نيز صدها اثر باقيمانده از هنر اسلامي را شامل نسخه‌هاي خطي، ظرف‌هاي سفالي منقوش، اشياي فلزي، سلاح، جواهرات و تابلوهاي نقاشي را در شعبه‌ لندن خود به حراج گذاشت.

در اكتبر 2009 نيز قاليچه‌اي زيبا از كشور ايران كه در اواخر قرن 16 يا اوايل قرن 17 ميلادي، در سال‌هاي حكومت سلسله‌ پادشاهي صفويه در ايران بافته شده است، به مبلغ دوميليون و 729هزار و 250 پوند در شعبه‌ لندن مؤسسه‌ حراجي ساتبي به فروش رسيد.

در ماه «مه» نيز فرشي از ايران كه در قرن هفدهم ميلادي در منطقه‌ لاور كرمان بافته شده، در شعبه لندن موسسه‌ «كريستي» به مبلغي بيش از ‌9 ميليون دلار چكش حراج خورد.

در سال ‌2009 نيز صدها اثر تاريخي از جمله قرآن كتابت ‌شده روي چرم در قرن ‌13 ميلادي در منطقه‌ آمل در شمال ايران با قيمت پايه‌ ‌200هزار پوند، صدها دست‌نوشته‌ زيبا از هنرمندان خطوط ايراني و ترك كه در دوره‌هاي تاريخي عثماني، تيموري، صفوي و قاجار نوشته شده‌اند و جواهرات چندصد‌ ساله از سال‌هاي مياني حيات تمدن اسلامي كه در سال‌هاي دور توسط هنرمنداني در ايران و سوريه ساخته شده‌اند، در كريستي حراج ‌شدند.




بازدید : 51
نویسنده : مولوی
داوران يونسكو تحت تأثير 277 محصول صنايع دستي ايران در برنامه‌ي داوري نشان برتري (مرغوبيت كالا) قرار گرفتند و اعلام كردند: ايران با دريافت 65 نشان مرغوبيت محصولات صنايع دستي، ركورد تازه‌اي را در غرب آسيا به‌دست آورده است.

به گزارش ايسنا ، مديركل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي با اشاره به نامه‌ تشكر رييس دفتر منطقه‌ اي يونسكو در ايران از معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ تهمينه دانيالي ـ اظهار كرد: به‌دنبال برگزاري موفقيت‌آميز بخش ايراني جلسه‌ داوري نشان برتري محصولات صنايع دستي در غرب آسيا كه اول تا سوم آبان‌ماه (23 تا 25 اكتبر) با حضور داوران بين‌المللي يونسكو در اصفهان برگزار شد، 277 اثر صنايع دستي ايران از 30 استان كشور داوري شدند كه براساس نظر داوران يونسكو، اين تعداد بيش‌ترين محصول صنايع دستي در تاريخ اين برنامه‌ي يونسكو از سوي يك كشور بوده است.

ويدا توحدي در ادامه به بخش‌هايي از اين نامه‌ يونسكو اشاره كرد و گفت: در متن اين پيام تبريك آمده است كه دريافت 65 نشان مرغوبيت توسط محصولات صنايع دستي، ركورد تازه‌اي براي ايران محسوب مي‌شود و اين نشان‌دهنده‌ تعهد دولت ايران براي حمايت و توانمند‌سازي بخش صنايع دستي است.

وي اضافه كرد: يونسكو در اين نامه يادآور شده است كه ايران در جلسه‌ داوري 2008 ميلادي ركورد ديگري به‌دست آورده بود. هرچند اين كشور از سال 2007 ميلادي در برنامه‌ي نشان مرغوبيت محصولات صنايع دستي شركت كرده است، ولي محصولات ايران در چند دوره‌ متوالي، بيش‌ترين نشان‌هاي يونسكو را به‌دست آورده‌اند.

مديركل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي ياد‌آوري كرد: ايران تاكنون 116 نشان مرغوبيت در منطقه‌ غرب آسيا براي محصولات صنايع دستي گرفته است.

توحدي افزود: يونسكو در اين پيام كه از طريق وزارت امور خارجه ايران به‌دست ما رسيده، از معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و تمام توليد‌كنندگان صنايع دستي ايران براي كسب اين ركورد‌هاي بي‌رقيب و دريافت نشان مرغوبيت يونسكو قدرداني كرده است.




گنبد امامزاده يحيي در حال تخريب
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 45
نویسنده : مولوی
مدير اداره‌ ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان‌هاي اردستان و زواره گفت: از دهم آبان‌ماه امسال كه با دستور دادگستري، عمليات تخريب گنبد ايلخاني امامزاده يحيي در زواره متوقف شد ، كار هنوز متوقف است.

محمدرضا صدوقي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: با صدور دستور توقف كار توسط دادگستري، عمليات ساخت‌وساز در گنبد اين امامزاده خلاف قانون است و با گزارش‌هايي كه به فرمانداري شهرستان مي‌دهيم ، اميدواريم از طريق شوراي تأمين استان كاري انجام شود. اكنون نيز دو نفر از نيرو‌هاي يگان حفاظت ميراث فرهنگي در اين منطقه مستقرند.

اين سخنان در حالي مطرح مي‌شود كه گنبد ايلخاني امامزاده يحيي هفته‌ سوم آبان‌ماه تخريب شد و پيش از تخريب نيز سازه‌ فلزي براي ساختن گنبد جديد روي آن ايجاد شده بود. همچنين با مقايسه‌ تصاوير منتشرشده در آبان‌ماه و دي‌ماه مي‌توان نتيجه گرفت كه در ماه‌هاي گذشته، گنبد جديد در حال ساخت بوده است.

صدوقي بيان كرد: دستور توقف ساخت گنبد به شهرداري و دادگستري زواره اعلام شده است تا دادگاه به نتيجه‌ قطعي برسد. همچنين در مكاتبه‌هاي كتبي كه اداره‌ي ميراث فرهنگي با شهرداري داشته، ميراث فرهنگي هنوز منتظر پاسخ شهرداري است تا پاسخ استعلام‌هاي كارشناسي از دفتر فني اعلام شود.

وي با تأكيد بر لزوم پي‌گيري حقوقي توسط اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان براي مجازات متهمان تخريب گنبد امامزاده يحيي، گفت: مجازات متهمان مانعي براي جلوگيري از تخريب بيش‌تر آثار تاريخي در كشور مي‌شود. در رابطه با تخريب گنبد بناي امامزاده يحيي تا كنون 24 نفر توسط نيرو‌هاي يگان حفاظت ميراث فرهنگي شناسايي شده و تحت پي‌گرد قانوني قرار گرفته‌اند و پرونده‌ي آن‌ها در حال رسيدگي است. برخي متهمان بازجويي شدند و برخي از آن‌ها با قرار وثيقه آزاد هستند و منتظر تشكيل دادگاه براي آن‌ها هستيم.

اما در اين‌باره، يكي از ساكنان شهرستان زواره نيز اظهار كرد: كماكان اعضاي هيأت امناي امامزاده يحيي به ساخت‌وسازهاي خود در گنبد اين بنا ادامه مي‌دهند. تا كنون لايه‌هاي داخلي گنبد جديد آجرچيني شده و در مدت پنج روز، لايه‌ي زيرين گنبد پوشش داده شده است و هر روز در حال كار روي گنبد هستند.

مدير اداره‌ ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان‌هاي اردستان و زواره با اشاره به اين‌كه ارتفاع گنبد پوش دوم امامزاده يحيي بيش‌تر از ارتفاع مسجدجامع زواره است، بيان كرد: با توجه به اعلام مسؤولان ميراث فرهنگي، مسجد‌جامع زواره در فهرست مساجدي است كه پرونده‌ آن‌ها براي ثبت جهاني قرار است به يونسكو فرستاده شود، اگر گنبد دوم امامزاده يحيي ساخته شود، حريم مسجد شكسته و مسجدجامع زواره از فهرست آثار پيشنهادي براي ثبت جهاني خارج مي‌شود.

وي افزود: كساني كه توانستند در مدت پنج روز گنبد زيرين را بسازند، توانايي كار روي گنبد رويي را هم دارند. مردم شهرستان زواره مي‌خواهند مسؤولان از نظر حقوقي و قانوني توجه بيش‌تري به اين قضيه داشته باشند.

صدوقي افزود: با توجه به قوانين اداره‌ اوقاف و امور خيريه و قوانين جاري در كشور، هيأت امناي هر مكان زيارتي مسؤوليت همه‌ي مباحث و مسائل موجود در آن مكان را برعهده دارد و دادگستري اردستان كه پي‌گير عاملان تخريب است، در نخستين اقدام بايد از هيأت امنا به‌عنوان مسؤولان اصلي اين قضيه پرس‌وجو كند كه چرا آن‌ها جلوي اين اقدام را نگرفتند.

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان نيز يكم آذرماه گفت: سازه‌ جديد گنبد ارتفاعي حدود 15 متر دارد كه اين ارتفاع مشكلاتي را براي مسجدجامع ايجاد مي‌كند و با ساخت اين گنبد جديد، در حريم مسجد‌جامع دخل و تصرف مي‌شود و قطعا مسجد از فهرست انتظار ثبت در ميراث جهاني حذف مي‌شود.




نگين مساجد ايران در معرض تهديد
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 49
نویسنده : مولوی
يک استاد دانشگاه با اشاره به اينکه مسجد جامع عباسي نگين مساجد ايران به شمار مي‌رود، گفت: اين مسجد از لحاظ تزئينات شاهکار بي نظيري است که در واقع تزئينات بناهاي تاريخي دوره صفويه در اين مسجد به حد اعلا رسيده است.

مريم قاسمي سيچاني در گفت و گو با مهر در اصفهان با اشاره به اينکه مسجد جامع عباسي بنا به نظر پرفسور پوپ نگين معماري مساجد ايران است، افزود: اين مسجد از با شکوه ترين مساجد ايران به شمار مي رود که در واقع نشانگر تفکر شيعي است.

وي در ادامه با اشاره به اينکه سردر قيصريه ورودي اصلي ميدان نقش جهان( ميدان امام) است و عناصر با توجه به اين ورودي جانمايي شده، اظهار داشت: بر همين اساس براي مسجد جامع، جايي مکانيابي شده که مرکز ديد و بلندترين بنا باشد تا در نهايت چشم انداز خوبي داشته باشد.

قاسمي سيچاني در ادامه با اشاره به اينکه اين مسجد از لحاظ تزئينات بي نظيري است، يادآور شد: مسجد جامع عباسي (مسجد امام) در يک جامعه‌اي شکل گرفته که اصل آن دين بوده است.

نقوش بکار رفته در مسجد امام از جذابيت خاصي برخوردار است

اين استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به تکنيک کاشيکاريهاي به کار رفته در مسجد امام، ادامه داد: کاشيکاري‌هاي هفت رنگ و معرق در اين مسجد در کنار يکديگر به زيباترين شکل به کار رفته و ساخت آن توانمندي را در کنترل کيفيت زمان ساخت مي‌رساند و نقوش آن فوق العاده جالب و در خور توجه و داراي اهميت است.

قاسمي در ادامه با اشاره به اينکه در مساجد نقوش زنده و حيواني نبايد به کار رود، ادامه داد: لذا نگرش به سمت فلسفه انتظار و رنگهايي چون آبي فيروزه‌اي و لاجوردي در فرهنگ ما بسيار اهميت دارد که نماد بارز آن در مسجد جامع عباسي قابل مشاهده است.

وي در ادامه سخنان خود با اشاره به سازه گنبد مسجد امام گفت: در اصفهاني که در گذشته داراي درختهاي فراواني بوده و ظاهري همچون يک کاسه داشته يکي از بلندترين گنبدها در تاريخ ايران ساخته شد که نزديک به 52 الي 53 متر ارتفاع دارد و اين امر باعث مي‌شود اين گنبد در چشم انداز سطح شهر همچون يک نگين باشد.

قاسمي همچنين در ادامه با اشاره به اينکه اين گنبد، يک گنبد دو پوسته گسسته است که 12 الي 13 متر فاصله ميان دو پوسته است، گفت: توجه به سمت اين مسئله بحث ايستايي را مطرح مي‌کند و علاوه بر آن پوسته پاييني به نمازگذاران احساس آرامش مي‌دهد.

اين استاد دانشگاه با اشاره به بار زيادي که اين گنبد تحمل مي‌کند، تصريح کرد: دو پوسته بودن گنبد سبب کنترل بيشتر آن مي‌شود و به همين است که گفته مي‌شود اين مسجد با يک منطق دقيق و حساب شده طراحي شده است.

اتصال مسجد با ميدان به سبک بي نظيري طراحي شده است

قاسمي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينکه در فضاي معماري مسجد، چند اتفاق خاص روي داده که اتصال مسجد با ميدان يکي از آنهاست، تصريح کرد: استاد علي اکبر بناي اصفهاني است در اين اتصال ظرافتهاي خاصي را پياده کرده است.

وي با اشاره به اينکه ميدان نقش جهان به دلايل اقليمي اصفهان که شمال غرب و جنوب شرق است و يا به سبب همخواني با راههاي تاريخي، در راستاي محور قبله نيست، گفت: اما براي مسجد مهم است که در راستاي محور قبله باشد به همين سبب در مسجد امام از لحاظ معماري ابتدا وارد يک مکان جلوخوان شده و بعد وارد سر در و بعد وارد هشتي مي‌شويم که در اين قسمت يک چرخش داريم که انطباق محور تاريخي اصفهان با محور قبله در اين بخش صورت مي‌گيرد.

اين استاد دانشگاه با اشاره به وجود يک مسجد چهار ايوانه و حوز آب در ميدان مسجد و ... اظهار داشت: اين امر نشان مي‌دهد که ايرانيها به مظاهر طبيعت چون آب، هوا، خاک و خورشيد چه اندازه احترام مي‌گذارند.

قاسمي با اشاره به حوض آبي که در مسجد واقع شده، يادآور شد: اين حوض چند نقش دارد که يکي از آنها اين است که وقتي آب اين حوض تبخير مي‌شود، آسايش روان را با تامين رطوبت براي نمازگذاران ايجاد مي‌کند و ديگر اينکه آب يک آئينه است و آسمان را نشان مي‌دهد و پس از آن دور تا دور حياط رواقها ديده مي‌شود که در آن سعي شده خاطره بهشت را متجلي کند و در آنها الگوي باغ بهشتي، در معماري ايراني متجلي شده است.

اين استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اينکه در مسجد جامع عباسي نمي‌توان گياهان را به صورت زميني شاهد بود، گفت: لذا در اين مسجد تزئينات(تزئينات کاشيکاري‌ها) بهشتي است و در واقع سعي مي‌شود با مثالي که در ورودي مسجد ذکر شده که مومن در مسجد همچون ماهي در آب است، همان احساس زندگي و شناوري داده شود و در واقع اين فضاها هر کدام يک نشانه است.

صداهاي کثير در زير گنبد به يکديگر مي‌رسند

قاسمي در ادامه با اشاره به اينکه در گنبد خانه اين مسجد که بسيار شاخص است، يک محراب سنگي و در کنار آن يک منبر وجود دارد که بر اساس اعتقاد ايراني‌ها که در آن زمان شيعه بوده‌اند 12 پله دارد، گفت: در اين گنبد خانه بي‌نظير، صداهاي کثير به هم مي‌رسند و هر چيزي در اين مسجد هم جنبه نمادين و هم جنبه عملکردي دارد.

در ميان ستونهاي مسجد سرب بکار رفته است

اين استاد دانشگاه در ادامه گفتگوي خود با اشاره به اينکه در سازه شبستانهاي اين مسجد استفاده از ستونهاي سنگي که بار را تحمل مي کند مشاهده مي‌شود، گفت: در ميان ميان اين لايه‌هاي سنگين، لايه نازکي از سرب است تا اين قطعات سنگ بر اثر تحمل بار از بين نروند که اين امر يک همنشيني جالب است.

قاسمي همچنين به مدارسي که در نقاط کور اين مسجد ساخته شده نيز اشاره کرد و گفت: الگوهاي مسجد - مدرسه در اين مسجد نيز قابل مشاهده است چنانچه ما دو مدرسه داريم که در نقطه کور مسجد ايجاد شده که در نهايت دو حياط ديگر به اين مدارس اضافه مي‌شود.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اينکه در فرهنگ اسلامي، لا الله الا الله است که هست و نيست را مطرح مي‌کند، گفت: در واقع در معماري اين مسجد نيز هست و نيست در بخشهايي چون مشبکها، استفاده از تضاد رنگي آبي و زرد، شبکه‌هاي آجري و در بسياري ديگر از بخشها سعي شده رمز آلودگي اسلام را مطرح کند.

نم و تردد ماشينها به مسجد صدمه مي‌زند

قاسمي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه کوچه‌هاي اطراف مسجد جامع عباسي از سطح بالاتري نسبت به مسجد برخوردار هستند، يادآور شد: اين امر سبب ورود نم به اين مسجد مي‌شود و اجازه نفس کشيدن به اين مسجد نمي‌دهند و به همين سبب است که پس از گذشت يک دوره زماني نم زدگي مجددا در مسجد بارز مي‌شود و بايد اين مسئله را درست رفع کرد.

اين استاد دانشگاه همچنين تردد ماشينها که دور تا دور مسجد انجام مي‌شود را بسيار ناراحت کننده دانست و خاطرنشان کرد: بايد در اين خصوص نيز تدبيري انديشيد و نبايد فراموش کرد که ميدان نقش جهان متعلق به بشريت است و ما امانت دار آن هستيم.




بازدید : 38
نویسنده : مولوی
رودخانه‌هايي که از داخل شهرها مي‌گذرند معمولا مورد استفاده بهينه و اقتصادي قرار مي گيرند اما تلخه رود که در مجاورت با فرودگاه بين المللي تبريز واقع شده جز بوي تعفن ارمغاني براي مسافران نداشته و سلامت بهداشتي شهروندان را نيز به مخاطره انداخته است.

به گزارش مهر در تبريز، تلخه رود که از کوه هاي بزقوش شهرستان سراب سرچشمه مي گيرد، به عنوان اصلي ترين زهکش کلانشهر تبريز عمل کرده و تمام پسماندهاي مايع و آلودگي هاي جرياني را از دشت تبريز خارج کرده و نهايتاً به درياچه اروميه مي ريزد.

به اعتقاد کارشناسان، در حالي که تلخه رود تبريز روزگاري يکي از شاهرگ هاي حياتي اين کلانشهر بود، امروز به "مرگ حيات" دچار شده و با قرار گرفتن در زمره بحراني ترين رودخانه ها از نظر آلودگي، اکوسيستم آن از بين رفته است.

اين رودخانه چنانکه "فريدون آرمان فر"، کارشناس ارشد محيط زيست و آب مي گويد، کارکرد رودخانه اي خود را از حيث پالايش آلاينده ها از دست داده و به بستري براي هدايت فاضلاب و انواع پساب به پايين دست دشت تبريز تبديل شده است.

ورود انواع فاضلاب هاي شهري، صنعتي و کشاورزي به تلخه رود از منابع آلاينده اين رودخانه به شمار مي آيند که علاوه بر ايجاد بحران زيست محيطي، سلامت مردم منطقه را به مخاطره انداخته و البته به علت متصاعد شدن بوي نامطبوع و مشمئزکننده، اسباب نارضايتي ساکنين حريم اين رودخانه و مسافران ورودي به تبريز را فراهم کرده است.

فاضلاب شهري مهمترين آلاينده تلخه رود

وجه تسميه تلخه رود به تماس اين رودخانه با گنبدهاي نمکي واقع در بالادست دشت تبريز برمي گردد که از نظر علم محيط زيست در رده آلودگي هاي طبيعي قرار مي گيرد اما از ديدگاه کارشناسان نمي توان به اين فرايند آلودگي اطلاق کرد چنانکه فريدون آرمان فر، کارشناس ارشد محيط زيست و آب مي گويد، فاضلاب هاي شهري از نظر کميت مهمترين منبع آلاينده تلخه رود محسوب مي شوند.

وي، سرازيرشدن شيرابه زباله هاي انباشته شده در قسمت هايي از تبريز به تلخه رود از طريق "کومورچايي" را يکي از شديدترين و سمي ترين انواع فاضلاب هاي شهري آلاينده اين رودخانه ناميد و گفت: در طول تلخه رود، ورود فاضلاب هاي خانگي مناطقي مانند "خليل آباد" و "ارم" و در ادامه، ورود بخشي از فاضلاب کمپ هاي مسکوني پايگاه هوايي تبريز باعث آلايندگي شديد تلخه رود شده است.

وي با اشاره به فعاليت واحدهاي صنعتي در منطقه غرب تبريز و توليد پسماندهاي بسيار خطرناک و سنگين مانند جيوه، کارنيوم و سرب از اين واحدها، خاطرنشان کرد: فاضلاب ها و پساب هاي توليد شده از واحدهاي صنعتي غرب تبريز بعد از وارد شدن به تلخه رود باعث آلودگي زيست محيطي اين رودخانه شده و پس از اينکه در کنار لجن ها انباشته مي شوند بوي تعفن ايجاد مي کنند.

اين کارشناس ارشد محيط زيست و آب افزود: از عوامل مهم ديگر ايجاد بوي مشمئز کننده اي که مشام هر رهگذري در اطراف تلخه رود را  مي آزارد، نقص در سيستم تصفيه خانه پساب يکي از کارخانه هاي فرآوري لبنيات و نيز توليد پساب هاي بدبو در منطقه چرمشهر تبريز است؛ ضمن اينکه لجن تخليه شده توسط لجن کش ها عامل ديگر ايجاد اين بوي نامطبوع است.

وي گفت: هم اکنون 140 لجن کش در شهر تبريز به طور مستمر چاه کشي مي کنند که همه آن ها در جاده کنار تلخه رود تخليه مي شود و همين عامل باعث شده است ضمن ايجاد آلودگي بسيار شديد در اين منطقه، بوي بسيار مشمئزکننده اي فضاي منطقه را فرا بگيرد.

آرمان فر، تاثير کم آبي بر افزايش غلظت آلاينده ها در تلخه رود را رد نکرد و گفت: با بروز خشکسالي طي سال هاي گذشته غلظت آلاينده ها افزايش يافته و عملاً تلخه رود به بستري براي هدايت فاضلاب هاي خام تبدل شده است.

وي افزود: اگر فرض کنيم که مصرف آب شرب، صنعتي و بهداشتي شهروندان تبريزي چهار مترمکعب در ثانيه باشد و بر اساس همين مفروض 75 درصد آب داده شده به فاضلاب تبديل شود، مي توان با يک محاسبه ساده مشخص کرد که 63 ميليون مترمکعب فاضلاب خام، وارد محيط مي شود که در نهايت به زهکش اصلي دشت تبريز که تلخه رود است، وارد مي شود.

اين کارشناس ارشد محيط زيست و آب، ورود اين حجم از فاضلاب خام در سال را رقمي بسيار بزرگ خواند و اظهار داشت: بايد گفت که تنها 47 ميليون مترمکعب فاضلاب توسط سيستم هاي تصفيه، بازپالايش مي شوند.

وي تاثير منابع آلوده کننده کشاورزي بر اين رودخانه به دليل استفاده کشاورزان از حشره‌کش ها، آفت‌کش‌ها، کودها و سموم را بسيار کمرنگ دانست و اضافه کرد: سهم چنين فاضلاب هايي در آلايندگي تلخه رود بسيار کم است و حتي مي توان از آن صرفنظر کرد.

آرمان فر، در تشريح اثرات آلايندگي تلخه رود نيز اظهار داشت: تخريب اکوسيستم رودخانه، به هم خوردن سيکل غذايي با آلودگي محصولات کشاورزي، به مخاطره افتادن سرمايه گذاري هاي کلان بخش آب در منطقه توسط وزارت نيرو مانند شبکه آبياري و زهکشي دشت تبريز و از بين رفتن ارزش هاي ايجادکننده زيبايي شناختي از جمله اين اثرات است.

وي گفت: رودخانه ها يکي از زيباترين جلوه هاي طبيعت هستند که نه تنها در محيط بکر و طبيعي بلکه در شهرها نيز به چشم مي خورند و جلوه و زيبايي خاصي به محيط پيرامون خود مي بخشند ولي متاسفانه حفظ و حراست از اين جلوه هاي طبيعي داخل شهري مورد توجه قرار نمي گيرد و زوال روزافزون آن ها که تلخه رود نمونه بارز اين ادعاست، چهره شهر را نيز  مخدوش مي کند.

وي تاثير آلايندگي تلخه رود بر درياجه اروميه را محتمل دانست و خاطر نشان کرد: اگر چه ظاهراً در زمان هاي کم آبي، تلخه رود به درياچه اروميه نمي رسد اما با هدايت شدن تمام پساب ها و فاضلاب هاي زيرقشري آلوده به درياچه اروميه مي توان خطراتي مانند بهم خوردن سيستم اکولوژيکي اين درياچه و از بين رفتن تنها موجود زنده آن به نام آرتميا را نام برد.

به گفته اين کارشناس ارشد محيط زيست و آب، ورود فاضلاب ها و پساب هاي تلخه رود به درياچه اروميه مي تواند پيامد خطرناک ديگري همچون از بين رفتن پديده "لجن درماني" شود چرا که فلزات سنگين راه يافته به درياچه اروميه از طريق تلخه رود، ديگر لجن درماني را عملاً از بين مي برد.

آرمان فر، مهمترين راهکار رفع آلايندگي و از بين رفتن بوي متعفن تلخه رود را فرهنگ سازي در پاکيزه نگه داشتن محيط اعلام و خاطرنشان کرد: براي تحقق اين مهم بايد از ناهنجاري هاي رفتاري که حفاظت شايسته از منابع آب را زيرسوال مي برد، پرهيز کرد ضمن اينکه آگاه سازي اقشار مختلف از جمله تصميم سازان بايد در صدر برنامه ها قرار داد.

وي تجديد نظر در قوانين و ساختارهاي موجود را ضروري دانست و اضافه کرد: صاحب يک واحد صنعتي که پساب واحدش به صورت عمدي و با آگاهي از اينکه سرطان زاست وارد رودخانه مي شود بايد جريمه شده و در نهايت پس از استمرار آلايندگي، همين واحد تعطيل شود.

اين کارشناس ارشد محيط زيست و آب، افزايش تعامل ميان دستگاه هاي مختلف دولتي را نيز مورد تاکيد قرار داد و اظهار داشت: مسائل موجود بايد به صورت مشارکتي مورد حل و فصل قرار گرفته و پاس دادن انجام وظايف قانوني دستگاه ها به ارگان ديگر نمي تواند گرهي از مشکلات ايجاد کند.

آرمان فر، ايده تمرکز زدايي در مديريت و دفع بهداشتي فاضلاب تبريز را مطرح کرد و گفت: در چنين کلانشهري نبايد انتظار داشت که همه فاضلاب ها از اقصي نقاط شهر جمع آوري شده و در يک نقطه معين تصفيه شود بلکه بايد با کمک تصفيه خانه هاي کوچک، تصفيه فاضلاب را به صورت نقطه اي انجام داد و در همان منطقه از پساب تصفيه شده براي آبياري فضاي سبز استفاده کرد.

تبعات بهداشتي آلايندگي تلخه رود

در کنار آسيب زيست محيطي متاثر از آلودگي تلخه رود، نبايد از تبعات بهداشتي اين معضل نيز به راحتي گذشت چراکه کارشناسان نسبت به مخاطره افتادن سلامت انسان در چنين محيط آلوده اي هشدار مي دهند.

موسي حسام، کارشناس بهداشت محيط مرکز بهداشت آذربايجان شرقي با تاکيد بر ضرورت رسيدگي سريع به موضوع آلودگي تلخه رود به خبرنگار مهر گفت: تداوم وضعيت کنوني تبعات جدي بهداشتي داشته و سلامت انسان را به شدت به مخاطره مي اندازد.

وي گفت: علاوه بر بروز برخي مشکلات رواني بدليل انتشار بوي بد و مشمئزکننده ناشي از تجزيه ميکروارگانيسم ها در تلخه رود، احتمال آلودگي محصولات کشاورزي توليد شده در اطراف اين رودخانه نيز وجود دارد.

حسام، اظهار داشت: با وجود اينکه نهادهاي ناظر همواره بر برداشت آب از چاه هاي مجاز نظارت دارند اما نمي توان منکر برداشت هاي غيرمجازي شد که هرازچندگاهي گزارش آن منتشر مي شود.

اين کارشناس بهداشت محيط، انتقال بيماري هاي واگير مانند التور و ديگر بيماري هاي روده اي و انگلي را از ديگر تبعات احتمالي آلودگي تلخه رود اعلام و خاطر نشان کرد:در صورت آبياري محصولات کشاورزي با آب هاي آلوده شيميايي، احتمال جذب اين آلودگي در گياهان و محصولات توليدي و در نهايت انتقال بيماري به انسان وجود دارد.

وي پوشش کامل شبکه فاضلاب در مناطقي که فاقد اين شبکه هستند را مورد تاکيد قرار داد و تصريح کرد: مهم ترين راهکار حل و فصل آلودگي و رفع بوي متعفن تلخه رود ساماندهي فاضلاب واحدهاي مسکوني و صنعتي ست که به داخل تلخه رود سرازير مي شود.

آزردگي خاطر مسافران فرودگاه تبريز از بوي متعفن تلخه رود

تلخه رود به خصوص در مناطقي مانند نزديک فرودگاه بين المللي تبريز بوي تعفن بسيار بدي مي‌دهد زيرا در اين منطقه بستر رودخانه راکد و به اصطلاح ماندآبي است و بوي تعفن و لجن آن تمام فضا را پر کرده است.

اين در شرايطي است که تنها چهار هزار نفر در روز از طريق فرودگاه بين المللي تبريز تردد مي کنند و به گفته علي رستمي، مدير کل فرودگاه هاي آذربايجان شرقي، اين تعداد با محاسبه بدرقه کنندگان و مشايعت کنندگان به حدود 12هزار نفر در روز مي رسد.

موضوع زماني ابعاد جديدي به خود مي گيرد که بدانيم مطابق اظهارات همين مقام مسئول درصد قابل ملاحظه اي از چهارهزار مسافر فرودگاه تبريز يا سرمايه گذار و صاحب صنعتند ويا توريست و گردشگر که براي بهره مندي از طبيعت بکر و جاذبه هاي تاريخي اين خطه به تبريز سفر مي کنند.

مدير کل فرودگاه هاي آذربايجان شرقي مي گويد که در اين وانفسا بوي نامطبوعي که از تلخه رود فضاي پيرامون رودخانه و از جمله فرودگاه بين المللي تبريز را فرا گرفته است ناخوشايند بوده و اين وضعيت باعث ناخرسندي مسافران شده چنانکه بارها گزارش هايي مبني بر نارضايتي آنان به اداره کل فرودگاه هاي استان واصل شده است.

وي با بيان اينکه گاهاً علاوه بر ده ها پرواز داخلي و خارجي برنامه ريزي شده در روز، پروازهاي خارج از برنامه نيز با مبدا و يا مقصد فرودگاه بين المللي تبريز صورت مي گيرد، به خبرنگار مهر گفت: علاوه بر 12هزار مسافر، مشايعت کننده و مستقبل، صدها نفر ديگر نيز به صورت مستنقيم و غيرمستقيم درگير ارائه خدمات به مسافران بوده و از بوي بد تلخه رود به شدت آزرده مي شوند.

رستمي اظهار داشت: مسافران ورودي به تبريز که اغلب يا توريست و يا سرمايه گذار هستند، هنگام ورود به تبريز با چهره ناخوشايندي مواجه مي شوند که کل تبريز را از اين منظر مورد سنجش قرار مي دهند.

وي اضافه کرد: در برخي مواقع از طول روز به ويژه ظهرها که هوا گرم مي شود و يا هنگام غروب که بادهايي از طرف درياچه اروميه به سمت تبريز وزيدن مي گيرد، بوي نامطبوع فاضلاب و پساب هاي تلخه رود حتي در محيط فرودگاه احساس مي شود.

وي گفت: اداره کل فرودگاه هاي آذربايجان شرقي برنامه اي عملياتي مشابه پروژه ساماندهي مهرانه رود، جهت رفع بوي بد تلخه رود ارائه کرده و علاوه بر طرح در کارگروه مديريت پسماند آذربايجان شرقي به تهران نيز منعکس کرده است.

وي با بيان اينکه خدمات شهري ارائه شده توسط شهرداري تبريز خوب است، گفت: جاي تعجب دارد چرا اين نقطه از شهر مورد غفلت مسئولان شهري تبريز قرار گرفته است.

وي گفت: ساماندهي وضعيت موجود تلخه رود به ويژه براي رفع بوي بد آن ضرورت دارد و اداره کل فرودگاه هاي آذربايجان شرقي براي هر گونه همکاري جهت تحقق اين مهم کاملاً آماده است.

وي ايده بکارگيري تصفيه خانه هاي کوچک در نقاط مختلف شهر را پيشنهاد داد و گفت: با استفاده از اين شيوه، فاضلاب هاي وارد شده به تلخه رود مهار شده و مهمترين عامل بوي بد تلخه رود که ورود فاضلاب و پساب به آن است از بين مي رود.

لزوم اقدام فرابخشي براي رفع بوي تعفن تلخه رود

در حاليکه برخي از آگاهان، ساماندهي رودخانه هاي واقع شده در حريم شهرها را جزو وظايف شهرداري ها اعلام مي کنند اما شهردار منطقه شش تبريز تاکيد مي کند که ساماندهي تلخه رود که قسمتي از آن در حوزه استحفاظي مجموعه تحت مديريتش واقع شده است، نيازمند اقدامي فرابخشي است.

شيفته بدرآذر اظهار داشت: مديريت و ساماندهي اين رودخانه صرفاً متوجه شهرداري نيست و ضرورت دارد رفع بوي تعفن تلخه رود که ناشي از ورود فاضلاب ها و پساب واحدهاي صنعتي است، در سطح استان بررسي و رسيدگي شود.

به گفته شهردار منطقه شش تبريز، مسئوليت ساماندهي تلخه رود بر عهده کارگروه مديريت پسماند آذربايجان شرقي است و اعضاي کارگروه يادشده بايد در اين باره تصميم گيري کنند.

وي گفت: ضرورت دارد در جهت ساماندهي تلخه رود اقدامي اساسي صورت گيرد و شهرداري تبريز به ويژه شهرداري منطقه شش آماده است در اين زمينه نهايت همکاري را داشته باشد.

در همين حال، ارسلان هاشمي، مديرعامل آب منطقه اي آذربايجان شرقي نيز در اين باره گفت: آب منطقه اي، متولي نگهداري از رودخانه هاي خارج از حريم شهرداري است و در رفع بوي بد تلخه رود وظيفه اي ندارد.

وي گفت: اين شرکت فقط به واسطه داشتن توليت بستر رودخانه ها، از بابت آلودگي آب هاي زيرزميني دشت تبريز بواسطه آلوده بودن تلخه رود اخطارها و هشدارهاي لازم را در کارگروه مديريت پسماند آذربايجان شرقي داده است و مسئوليت رفع بوي بد تلخه رود و يا جلوگيري از دفع فاضلاب به داخل اين رودخانه  بر عهده اعضاي اين کارگروه است.

ساماندهي شبکه فاضلاب، اولويت کاري آبفاي آذربايجان شرقي

رضا پوررجب ، مديرعامل آب و فاضلاب آذرباجان شرقي نيز در اين باره گفت: ساماندهي شبکه فاضلاب بخش هايي از تبريز مانند منطقه "خليل آباد" که فاضلاب خانگي آن ها به تلخه رود ريخته مي شود، در اولويت کاري اين شرکت است.

وي گفت: مطالعه ايجاد شبکه فاضلاب شهري در اين منطقه شروع شده و از ارديبهشت سال آينده عمليات اجرايي اين شبکه آغاز خواهد شد.

مديرعامل آبفاي آذربايجان شرقي سهم فاضلاب دفع شده به تلخه رود در ايجاد بوي بد از اين رودخانه را چندان زياد ندانست و گفت: دفع پساب کارخانه پنير واقع در مجاورت تلخه رود به اتفاق دفع فاضلاب مناطقي مانند پايگاه دوم شکاري تبريز که خارج از حوزه خدمت رساني شرکت آبفاي استان است از ديگر عوامل ايجاد بوي بد در اين منطقه محسوب مي شوند.

پوررجب گفت: تخليه غيرقانوني لجن توسط تانکرهاي لجن کش از ديگر عوامل مهم ايجاد بوي بد در اطراف تلخه رود است که هر چه سريعتر بايد ساماندهي شود.

زندگي و حتي گذر از کنار رودخانه اي ماننند تلخه رود که چهره اي زشت به خود گرفته و علاوه بر بوي تعفن، مملو از حشرات موذي و ديگر جوندگان است، چندان خوشايند به نظر نمي رسد اما عده اي با وجود مشکلات بهداشتي و زيست محيطي آن سالهاست در کنار اين رودخانه لجنزار زندگي و يا به ناچار تردد مي کنند.

آنچه بيش از هر چيز بر اين امر دامن مي‌زند، احساس ناخوشايندي است که گردشگران و سرمايه گذاران وارد شده به تبريز ناگزير بايد آن را تحمل کنند و در انتظار طراوتي نباشند که اکنون رد پايي از آن در تلخه رود وجود ندارد و جاي خود را به بوي متعفن و مشمئزکننده داده است.

بي‌شک براي فراهم کردن رضايتمندي مردم ساکن در حريم تلخه رود و نيز ايجاد محيطي لذتبخش براي گردشگران و ميمهانان وارد شده به تبريز اندکي تامل و مسئوليت پذيري کافي است.

تنها نقطه مبهم اين داستان، آن است که انتظار براي حل مشکلي که سالهاست سلامت بهداشتي مردم را به مخاطره انداخته است و چهره اي زشت از تبريز در ذهن مسافران ترسيم مي کند، کي به سر خواهد رسيد؟




اکوتوريسم در هامون احيا مي‌شود
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 58
نویسنده : مولوی
مديرکل اداره حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان با اشاره به آغاز احداث مرکز بازديد کنندگان درياچه هامون گفت: طبق برنامه ريزي صورت گرفته به زودي اکوتوريسم در هامون احياء مي شود.

تورج همتي در گفت و گو با مهر در زاهدان، اظهار داشت: طرح نوين تحقيقاتي تالاب هامون و مرکز ارائه قابليت هاي اين تالاب و واحد مطالعات و پايش محيط زيست دريايي در بندر تيس چابهار ايجاد مي شود.

وي گفت: اين طرحها که به عنوان جايگزين مصوبه چهار ميليارد ريالي دور دوم سفر رئيس جمهور براي تجهيز مراکز مطالعات زيست محيطي تالاب هامون و گواتر شد براي تصويب در دور سوم سفر استاني هيئت دولت پيش بيني شده است. بخشي از اين اعتبار به ايجاد مرکزي براي بازديدکنندگان تالاب هامون در اطراف کوه خواجه و داخل اين تالاب اختصاص يافت.

مديرکل اداره حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان افزود: در اين مرکز صنايع دستي و بومي منطقه سيستان و قابليت هاي تالاب هامون براي بازديد علاقه مندان به نمايش گذاشته مي شود.

وي بيان داشت: عمليات اجرايي مرکز بازديدکنندگان هامون آغاز شده است و طرح هاي نوين تحقيقاتي در محل تالاب هامون پيش بيني شده است و عمليات اجرايي آن با حضور مسئولان ارشد سازمان حفاظت محيط زيست بزودي آغاز مي شود.

همتي گفت: ايجاد مرکز مطالعات زيست محيطي دريايي تالاب گواتر جز مصوبات دور دوم سفر هيئت دولت به استان بود که به علت برخي مشکلات از جمله دوري راه و سخت بودن دسترسي محققان به اين منطقه، ايجاد واحد و پايش محيط زيست دريايي در منطقه ساحلي بندر ريس براي دور سوم سفرهاي استاني هيات دولت پيش بيني و جايگزين اين مصوبه شد.

مديرکل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان با اشاره به مصوبه اختصاص دو ميليارد ريال براي توسعه مرکز مطالعات زيست محيطي زابل اظهار داشت: اين مصوبه با 40 درصد پيشرفت اجرايي تا پايان امسال آماده بهره برداري خواهد بود.

وي گفت: چهار ميليارد ريال براي خريد خودروي کمک دار، شناور و توسعه بي سيم تامين اعتبار شده است و محيط بانان سيستان و بلوچستان بازهم به تجهيزات بيشتر مجهز مي شوند. تجهيز و ساخت واحدهاي محيط باني در شهرستان هاي زابلي، راسک، سراوان و ايرانشهر در دست انجام يا اتمام است.

همتي بيان داشت: در اجراي اصل 44 قانون اساسي و برون سپاري برخي وظايف سازمان ها، اداره کل محيط زيست سيستان و بلوچستان اجراي مصوبه تکميل و تجهيز موزه تاريخ طبيعي ايرانشهر و چابهار را به بخش خصوصي واگذار کرد.

وي گفت: قرار است در شهرستان هاي ايرانشهر و چابهار ساختمان هاي دولتي بدون استفاده شناسايي و با تاييد شوراي برنامه ريزي و توسعه سيستان و بلوچستان به موزه تبديل و تجهيز شوند.

مديرکل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان افزود: با موافقت معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهوري مجوز استخدام در اداره کل محيط زيست سيستان و بلوچستان از 12 به 200 نفر افزايش يافت.

همتي اظهار داشت: همچنين تبديل وضعيت 50 نفر از نيروهاي قراردادي به پيماني اداره کل محيط زيست سيستان و بلوچستان در زمره برنامه هاي دور سوم سفر هيات دولت به استان قرار دارد.
 




بازدید : 53
نویسنده : مولوی
مديرکل بين‌الملل و راهبري امور زيارتي سازمان حج و زيارت از اعلام نتايج قرعه کشي متقاضيان پيش ثبت نام جديد عتبات عاليات خبرداد.

به گزارش واحد مرکزي خبر ، حجت الاسلام شهسواري افزود:‌ متقاضيان مي توانند با مراجعه به پايگاه اينترنتي  www.atabat.haj.ir از نتيجه پيش ثبت نام خود مطلع شوند.

وي گفت:‌افرادي که در قرعه کشي اسامي انها اعلام شده مي توانند بر اساس اولويت هاي مشخص شده از طريق پايگاه اينترنتي و يا دفاتر زيارتي ثبت نام کنند.

مديرکل بين‌الملل و راهبري امور زيارتي سازمان حج و زيارت هزينه ثبت نام اعزام از طريق زميني از تهران را در حدود 390 تا 460 هزار تومان و از طريق خطوط هوايي 600 تا 670 هزار تومان اعلام کرد.

وي تصريح کرد : تفاوت قيمت مربوط به استانهاي محل اعزام مي باشد.

حجت الاسلام شهسواري افزود: متقاضيان ده روز فرصت دارند براي ثبت نام اقدام کنند ودر صورت مراجعه نکردن اولويت هاي بعدي اعلام و از انان ثبت نام به عمل خواهد آمد.

وي به زائران توصيه کرد تا از دفاتر زيارتي ،برگه قرارداد ميان کارگزار و زائرين را مطالبه و امضا کنند تا بدين وسيله از وضع بيمه و شرايط سفر اطلاع کافي داشته باشند.

ثبت نام اين دوره مربوط به اعزام هفدهم بهمن تا دهم فرودين سال 90 است.




آغاز مرمت دروازه ارگ سمنان
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 47
نویسنده : مولوی
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان از آغاز مرمت دروازه تاريخي ارگ سمنان خبر داد.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان، «حميد يزداني» گفت: كار مرمت دروازه ارگ سمنان پس از انجام مطالعات آسيب‌شناسي و شستشوي سطوح آجري اين بناي تاريخي آغاز شده است.

وي با بيان اين‌كه براي شناسايي منبع رطوبت در جداره‌ها اقدام به شناسايي كانال زهكشي اطراف ديواره دروازه ارگ شده است، گفت: پس از حفر كانال و تشخيص عيوب، نسبت به مرمت نهايي اين بناي تاريخي اقدام مي‌شود.

يزداني افزود: به‌رغم وجود مشكل در وضعيت اعتبارات، اين اداره كل تلاش دارد رفع مشكل اين بناي ارزشمند تاريخي را تسريع بخشد.

وي با بيان اين‌كه مرمت دروازه ارگ سمنان تا حد تثبيت بنا انجام مي‌شود، گفت: براي حفاظت بيشتر از اين بناي تاريخي به طور مستمر و سالانه اقدامات حفاظتي نيز انجام مي‌شود.

دروازه ارگ يكي از آثار تاريخي با ارزش و زيباي سمنان و بازمانده هنر دوره قاجاريه است و بر روي كاشي‌هاي اين دروازه تاريخي نام ناصرالدين شاه قاجار درج شده است.

دروازه ارگ سمنان كه حدود 130 سال پيش ساخته شده، داراي دو نماي شمالي و جنوبي است، در بخشي از نماي شمالي و  بر سردر آن، تصوير نبرد رستم و ديو سپيد كاشيكاري شده است.

كاشي‌هاي 7 رنگ و مناره‌هاي تزييني جلوه خاصي به دروازه ارگ سمنان كه بازمانده ارگ قديم سمنان است داده‌اند.

دروازه ارگ سمنان اكنون در بين مردم به نام ميدان ارگ ناميده مي‌شود و در مركز شهر سمنان واقع است.




بازدید : 54
نویسنده : مولوی
مدير عامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: نخستين شهر دريايي ايران در منطقه آزاد قشم با هدف رفع نيازهاي دريايي کشور ايجاد خواهد شد.

به گزارش جام‌جم آنلاين به نقل از روابط عمومي منطقه آزاد قشم سيد رضا موسوي افزود: ايجاد شهر دريايي در قشم بسياري از نيازهاي تجارت دريايي کشور را مرتفع خواهد کرد.

وي بابيان اينکه در آبهاي ايران قريب به 300 کشتي در مقياس بزرگ و 3500 کشتي در مقياس کوچک در حال فعاليت هستند که جايگاه مناسبي براي تعمير و نگهداري آنها وجود ندارد، افزود: در حال حاضر کشتي‌هاي ما در خارج از کشور ساخته مي‌شوند و با توجه به اينکه هر کشتي عمر مفيدي دارد و بعد از دو سال به تعميرات اساسي نياز پيدا خواهد کرد، ايجاد يک شهر دريايي مي‌تواند نياز کشور را در ساخت کشتي و ملحق شدن به ناوگان تجاري جهان برطرف کند.

وي افزود: در حال حاضر تنها 10 تا 15 درصد از تعميرات کشتي‌ها در داخل کشور انجام مي‌شود و مابقي به دليل عدم وجود امکانات تعميراتي براي بازسازي به کشورهاي حاشيه خليج فارس فرستاده مي‌شوند.
اين در حالي است که هر کشتي براي رسيدن به نزديکترين شهر دريايي و برطرف کردن نيازهاي خود مجبور به طي کردن مسافتي بالغ بر 80 مايل است.

موسوي با اشاره به انتخاب منطقه آزاد قشم براي اجراي اين پروژه، در مورد ويژگي‌هاي اين منطقه گفت: منطقه آزاد قشم با داشتن کمترين فاصله با تنگه هرمز، دارا بودن 260 کيلومتر ساحل قابل استفاده براي حرکت کشتي‌ها و مهمتر از همه قرار گرفتن در موقعيت منطقه آزاد که آن را از معافيت گمرکي و مالياتي برخوردار مي‌کند، به عنوان مناسبترين منطقه براي اجراي اين طرح در نظر گرفته شده است.

مدير عامل سازمان منطقه آزاد قشم در ادامه تصريح کرد: قشم در مقايسه با شهرهاي مطرح دريايي جهان همچون بحرين، دبي و سنگاپور، از وسعت و موقعيت بهتري برخوردار است و با اجراي درست اين طرح مي‌توان آن را به قطب موثر دريايي در سطح جهان تبديل کرد.

وي همچنين از تاسيس شهرکي در اين شهر دريايي خبر داد و گفت: تمام شرکت‌ها و سازمانهايي که به نوعي با دريا در ارتباط هستند، مي‌توانند نمايندهاي در اين شهرک داشته باشند که اين مساله باعث ارتباط موثر و تعامل هرچه بيشتر سازمان‌ها و تسريع در روند امور مربوطه خواهد شد.

ساخت هتل و مراکز آموزشي، تاسيس مکاني براي قايق‌هاي تفريحي و ايجاد امکانات لازم براي ورزش‌هاي دريايي از جمله اقدام‌هايي است که به منظور جذب گردشگر در اين شهر دريايي به اجرا در خواهد آمد.




رونمايي از تابوت اشكاني
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 55
نویسنده : مولوی
با توجه به كاوش‌هاي باستان شناسي در دي ماه سال 88 به منظور تعيين حريم در محوطه باستاني تل رضوان شهرستان رامشير يك تابوت سفالي حاوي كودك با قدمت مربوط به دوران اشكاني كشف شد.

به گزارش فارس، پس از عمليات نجات بخشي توسط هيات باستان شناسي با مجوز پژوهشكده باستان شناسي تابوت سفالي حاوي كودك به فرمانداري شهرستان رامشير انتقال يافت.

تابوت مكشوفه دوران اشكاني قبل از انجام عمليات مرمت در فرمانداري شهرستان رامشير تحت مراقبت گروه باستان شناسي و كارشناسان مرمت بوده است كه اين تابوت با هماهنگي اين شهرستان جهت انجام اقدامات مرمتي به كارگاه و پايگاه هفت تپه چغازنبيل انتقال داده شد.

تابوت مربوط به دوره اشكاني در حال حاضر بطور موقت در نمايشگاه پژوهش و فناوري به مناسبت هفته پژوهش در معرض ديد بازديد كنندگان قرار گرفته است.

در اين نمايشگاه علاوه بر نمايش تابوت دوره اشكاني كه شامل اسكلت يك كودك همراه با يك ظرف سفالي است، در دو ويترين مجاور اين اثر اشياي تاريخي ديگري نيز از دوره‌هاي مختلف تاريخي در معرض ديد علاقه مندان قرار دارد.

علاقه مندان مي‌توانند جهت بازيد از اين اثر تاريخي تا روز پنج شنبه 9 دي ماه 89 به محل غرفه ميراث فرهنگي مراجعه كنند.




مجوز شكار در سال 89 محدود شد
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 44
نویسنده : مولوی
مدير كل گارد سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به محدود كردن مجوزهاي شكار در سال 89، گفت: براي امسال تنها 400 مجوز شكار و صيد صادر شده است.

عليرضا خليلي در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به فصل خشك‌سالي و تهديد زندگي گونه‌هاي جانوري گفت: با توجه به سرشماري‌هاي صورت گرفته و افزايش جمعيت گونه‌هاي چهارپا در كشور به دليل خشك‌سالي در كشور تنها 400 مجوز شكار صيد براي داخلي و خارجي صادر نشده است.

خليلي بيان كرد: براي حفاظت از گونه‌هاي جانوري در زيستگاه‌ها پيشنهاد داديم تا مجوز شكارها در سال 89 محدود شود.

وي در ادامه به زيستگاه‌هاي يوز اشاره كرد و افزود: از آنجايي كه حفاظت از يوز اين گونه منحصر به فرد براي ما اهميت دارد و نياز غذايي آن نبايد از بين برود تصميم گرفتيم مجوز شكار و صيد در زيستگاه‌هاي اين گونه محدود شود.

خليلي با اشاره به كاهش شكار در زيستگاه‌هاي يوز، گفت: شكار و تيراندازي باعث وارد آمدن استرس به گونه يوز شود.

خليلي با بيان اينكه محدود كردن شكار و صيد در مناطق با تأييد معاونت محيط طبيعي بوده است،‌گفت: شكار‌ ويژه شامل گونه‌هاي قوچ، ميش، كل، بز، آهو و جبير است.

مدير كل گارد سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه شكار در زيستگاه‌هاي يوز در سال 89 محدود شده است، گفت: در تمام كشور براي سال 89، مجوز شكارها محدود شده است.




بازدید : 46
نویسنده : مولوی
با ثبت ركوردي جديد، «هند» دو و نيم ميليارد دلار از محل صادرات صنايع‌دستي، درآمد كسب مي‌كند.

به گزارش ايسنا، روز گذشته يكي از مسؤولان «شوراي توسعه‌ صادرات صنايع‌دستي هند» كشور «هند» از ثبت ركورد جديدي با درآمد دو‌ و نيم ميليارد دلار اين كشور از محل صادرات صنايع‌دستي هند به ديگر كشور‌هاي جهان خبر داد كه حاصل آن رشد 61 درصد صادرات صنايع‌دستي هند در سال 2010 خواهد بود.

بخش اعظم صنايع‌دستي توليد شده در هند به كشور‌هاي اروپايي و آمريكا صادر مي‌شود كه حاصل آن ايجاد يك بازار دو ميليارد و 200 ميليون دلاري براي صنايع‌دستي هند در اين كشورها بوده، با اين وجود دولت هند قصد دارد تا در سال‌هاي آتي بازارهاي‌ جديدي براي صنايع‌دستي اين كشور در ديگر كشور‌هاي جهان بويژه كشور «استراليا» ايجاد كند.

هند كشوري غني از لحاظ سنت، رنگ و زبان است و اكنون به لطف توليدات و صادرات روبه فزوني صنايع دستي، ‌آثار هنري دست‌ساز اين كشور در سراسر جهان به‌چشم مي‌خورند.

بهره‌گيري از چوب، سنگ، فلزات مختلف، شيشه، گل و حتا سراميك سبب شده است كه صنايع دستي اين سرزمين در سطح جهان بي‌همتا باشد. گلدان، شمعدان، قلمدان و ظرف‌هاي دست‌ساز از جمله وسايلي هستند كه در صنايع دستي هند ديده مي‌شوند.

درآمد صادرات صنايع دستي در كنار فرش دستباف در طول سال‌هاي 1999 تا 2000 ميلادي مبلغ 1277 ميليون دلار آمريكا بود و در طول اين سال‌ها، سهم كل صادرات صنايع دستي هند در سطح جهان 6.8 درصد رشد داشته است.

امروز صنايع دستي هند با توليد و صادرات انبوه، طرفداران بسياري پيدا كرده و جايگاه مناسبي را در بازارهاي بين‌المللي در سطح جهان به خود اختصاص داده است.

صنايع دستي چوبي هند به‌شكل تراشيده‌شده و رنگ‌شده در شكل‌هاي متنوع وجود دارند و در ساخت آن‌ها از چوب‌هاي مختلف جنگل استفاده مي‌شود. در صنايع دستي سنگي اين كشور نيز از سنگ صابون، گرانيت، سنگ‌هاي شني و سنگ‌هاي قيمتي استفاده مي‌شود. همچنين صنايع دستي فلزي نيز با بهره‌گيري از طلا، نقره، پلاتين، فلزات سفيدرنگ و آهن ساخته مي‌شوند.

شيشه‌ها نيز در رنگ‌هاي متنوع در كنار تركيبي از خطوط مختلف به‌كار مي‌روند. مجسمه‌هاي دست‌ساز با استفاده از فلزات، سنگ‌ها و چوب توليد مي‌شوند. جواهرات هندي نيز از صنايع دستي پرطرفدار اين منطقه هستند كه در ساخت آن‌ها فلزات و سنگ‌هاي گران‌بها به‌كار مي‌روند.

در كشور هند، حدود يك ميليون نفر به طور مستقيم و غيرمستقيم به توليد صنايع‌دستي اين كشور اشتغال دارند.




بازدید : 53
نویسنده : مولوی
مرحله دوم کاوش تپه باستاني "بازگير" درجنوب شرقي روستاي بازگير و درحاشيه ضلع غربي رودخانه ترکولو در دو کيلومتري شمال شهر مينودشت انجام مي شود.

به گزارش مهر در گرگان، قربان عباسي سرپرست هيئت باستان شناسي تپه تاريخي بازگير شهرستان مينودشت ظهر سه شنبه در همايش بررسي مرحله نخست کاوش هاي تپه بازگير اظهارداشت: با پايان مرحله نخست کاوش هاي صورت گرفته درتپه بازگير مينودشت، دومين مرحله اين کاوش به زودي آغاز خواهد شد.
وي خاطرنشان کرد: در کاوش هاي اين تپه باستاني درنظر است 9 متر لايه برداري انجام شود که مرحله اول آن پس از پنج متر لايه برداري و با نتايج قابل توجهي به اتمام رسيده و درمرحله بعدي کاوش چهار متر لايه برداري صورت خواهد گرفت.
 
عباسي درادامه افزود: در لايه اول کاوش، آثاري از دوران اشکاني، بقاياي قلعه بزرگي با خشت هاي 37 در37 در12 به دست آمد که مشابه آن در تورنگ تپه توسط فرانسوي ها به دست آمده و نمونه ديگري نيز درنرگس تپه کشف شده بود.
 
به گفته وي همچنين برخي ظروف سفالي خاکستري و قرمز بدست آمده تاريخ 300 سال قبل از ميلاد را نشان مي دهد.
 
وي تصريح کرد : درلايه بعدي کاوش نيز ظروف پايه داري از آثار دوره هخامنشي به دست آمد که مشابه آن براي اولين بار دراستان در شمال آق قلا به دست آمده بود.
 
سرپرست اين گروه کاوش باستان شناسي به اهميت اين کاوش ها اشاره کرد و ادامه داد: مجموعه نمونه اشياي مکشوفه با حجم بي نظير وتنوع ظروف، اين کاوش را متمايز کرده و نشان دهنده صنعت بالاي اين منطقه درآن زمان است.
 
دکتر جبرييل نوکنده، باستان شناس نيز گفت: اين براي اولين بار است که درخاور نزديک و جهان چنين مجموعه اي گزارش مي شود و نمونه مشابهي از چنين مجموعه اي در ادبيات باستان شناسي خاور نزديک گزارش نشده است.
 
اين باستان شناس خاور نزديک افزود: درسال 79 و پس از کاوش هاي صورت گرفته دراين تپه که ازمحوطه هاي قابل توجه ادبيات باستان شناسي جهان است، مجموعه مسي به دست آمد که از لحاظ تنوع درخاور نزديک وسراسر ايران بي نظير بود.
 
وي تصريح کرد: همچنين تک يافته هايي از اين مجموعه در فرهنگ هاي آسيايي مرکزي به ويژه درفلات مرکز ايران درتپه حصار (دوره c30 ) و درخود دشت گرگان درتورنگ تپه شناسايي شده است.