پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 37
نویسنده : مولوی
«استراتژي آمريكا براي مقابله با القاعده و طالبان نيروهاي نظامي اين كشور در افغانستان را چند برابر كرده و حملات موشكي در همين راستا افزايش يافته است و اين در حالي است كه پس از پشت سر گذاشتن سالي پرخشونت، سال 2011 حياتي و سرنوشت ساز به نظر مي‌آيد.»

به گزارش ايسنا، خبرگزاري فرانسه در گزارشي پيرامون اوضاع كنوني افغانستان و پاكستان و چالش‌هاي پيش روي آمريكا در سال 2011 آورده است:

«باراك اوباما، رييس‌جمهور آمريكا، از زمان تحويل گرفتن دولت دستور اعزام بيش از 50 هزار نيروي كمكي را صادر كرده است. اين اقدام براي جلوگيري از پيشروي طالبان و توسعه‌ نيروهاي دولت افغانستان و در نتيجه آمادگي براي آغاز خروج نيروهاي نظامي در سال 2011 بوده است‌.

هم اكنون 140 هزار نيروي ناتو در خاك افغانستان حضور دارند كه دو سوم از اين تعداد آمريكايي هستند.

سال 2010 به عنوان مرگبارترين سال مشخص شده كه در آن طبق آمارها دست كم 707 سرباز خارجي يا به عبارتي به طور متوسط دو سرباز در روز كشته شدند.

سازمان ملل اعلام كرد‌، در 10 ماهه‌ نخست تعداد كشته‌شدگان غيرنظامي افغان نسبت به همين دوره در سال 2009، 20 درصد درصد افزايش يافت. تعداد يورش‌هاي طالبان در شمال و غرب با افزايش مواجه بوده است. كشتارها و ربوده شدن نيروهاي امدادي غرب، بسياري از مناطق روستايي افغانستان را كه از مشكلات اجتماعي و فقر گسترده رنج مي‌برند، دچار مشكل كرده است.

طبق يك ارزيابي شرم آور از هم پيمان كليدي آمريكا (پاكستان) كه در محتواي گزارشي افشا گرانه‌ از وب سايت ويكي ليكس منتشر شد،‌ "هيچ مقدار پول كمكي نمي‌تواند پاكستان را حتي متقاعد به توقف پشتيباني از طالبان افغانستان نمايد".

با اين حال اوباما ضمن جلب توجه آمريكا به مرور محتاطانه‌ اتفاقات يك سال گذشته، خاطرنشان كرد، استراتژي در راستاي اهداف بوده و پيشرفت حاصل شده براي كاهش معقول نيروهاي آمريكايي در ماه ژوئيه‌ي سال 2011 دليل مناسبي به نظر مي‌رسد.

به گفته رئيس جمهور آمريكا، موفقيت‌ها شكننده و برگشت پذير هستند و گرچه شبكه‌ القاعده پس از حملات 11 سپتامبر سال 2001 همچنان به دنبال اجراي طرح‌هايي بوده است، با اين حال اين شبكه هم اكنون نسبت به وضعيت خود در سال 2001 كه آمريكا به افغانستان حمله كرد، تضعيف شده است.

اين حقيقت كه اوباما تنها به مدت سه ساعت و آن هم شبانه به افغانستان سفر كرد و هنگام حضور در افغانستان در سوم دسامبر براي ملاقات با نيروهاي آمريكا، هرگز پايگاه هوايي بگرام را ترك نكرد، خود مويد وضعيت واقعي امنيت افغانستان است.

كاخ سفيد اين تصميم را به وضعيت نامساعد هوا نسبت داد و افغان‌ها تاكيد داشتند كه چنين نبوده است. با اين حال لغو مذاكرات با كرزاي در كابل در كاستن واهمه‌ها از يك هم پيمان سياسي جنجال‌برانگيز كاري از پيش نبرد.

هنوز چهار سال فرصت باقي است تا جامعه‌ بين المللي مسئوليت‌هاي امنيتي را به دولت افغانستان تحويل دهد. حتي پترائوس،‌ ژنرال مشهور آمريكايي كه در ماه ژوئن جانشين استنلي مك كريستال شد، در خصوص دستيابي به موفقيت تا سال 2014 ابراز ترديد كرده و اذعان داشته كه يك طالبان "منعطف" از برخي مناطق ريشه‌كن و در مناطق ديگر ظاهر مي‌شود.

مرگ ريچارد هالبروك، فرستاده‌ ويژه اوباما در افغانستان و پاكستان و نيز تصميم انتصاب فرانك روگيئرو، معاون كمابيش شناخته شده‌ وي به جايش، سوالاتي را در خصوص ثبات ديپلماتيك در اين دو كشور مطرح كرده است.

ديويد كامرون، نخست وزير انگليس، كشوري كه پس از آمريكا بيشترين تعداد نيروهاي نظامي را به افغانستان ارسال كرده، گفته است كه پيشرفت‌هاي سال 2010 بايد در سال 2011 برگشت ناپذير شوند.

واشنگتن با وجود حملات هوايي روز افزون به خاك پاكستان، همچنان كمربند قبيله‌اي اين كشور در مرز افغانستان را خطرناك‌ترين مكان دنيا در نظر مي‌گيرد.

طبق يك گزارش‌ آماري از سوي خبرگزاري فرانسه‌، طي حدود 100 حمله‌ي هوايي از اول ژانويه سال جاري بيش از 650 تن جان خود را از دست داده اند؛ در حالي كه آمار سال گذشته حاكي از 45 حمله و 420 كشته است. با اين حال به نظر مي‌رسد كاهشي در تعداد افراطيوني كه قصد حمله به غرب دارند، وجود نداشته است.

نقشه‌ي يك بمب گذاري در اول ماه مه در نيويورك توسط يك تحليلگر مالي تعليم يافته در وزيرستان شمالي پاكستان طراحي شد و طبق گفته‌ي آژانس‌هاي اطلاعاتي غرب نقشه‌ي حملات به اروپا در ماه اكتبر نيز در كمربند قبيله‌اي پاكستان ريشه داشت.

ظاهرا دولت‌هاي افغانستان و پاكستان در عمل ضعيف‌تر از هر زمان ديگري هستند و فساد در آن‌ها به رغم حمايت مالي بي‌چون و چرا در قالب ميلياردها دلار از سوي واشنگتن فراگير شده است.

كارل ايكنبري، سفير آمريكا در يكي از مكاتبات خود نوشته كه كرزاي فردي "متوهم"، "ضعيف" و "ناآشنا با پايه‌هاي بازسازي كشور" است. اين موضوع پرسش‌هاي بسياري در خصوص اينكه آيا واشنگتن بدون داشتن يك شريك مستحكم در كابل مي‌تواند موفق شود، بوجود آورده است.

در پاكستان محبوبيت آصف علي زرداري، رئيس جمهور اين كشور، پس از آن كه سيل مصيبت باري در حدود يك پنجم از خاك اين كشور را زير آب برد و 21 ميليون سيل‌زده را بر جاي گذاشت، دچار افول شده است. با اين اوصاف پاكستان در حال حاضر شاهد مشكلات ديگري همچون ركود اقتصادي است.

دولت ضعيف زرداري كنترلي بر ارتش ندارد و ارتش تحت فشار آمريكا وادار به انجام عمليات عليه طالبان افغانستان و شبكه حقاني در وزيرستان شمالي مي‌شود.

پاكستان تاكنون قريب به 4000 تن از جمعيت خود را به دليل خودكشي و حملات طالبان از دست داده كه از اين ميزان، بيش از 1000 تن مربوط به سال 2010 است.»




جدول مصرف انواع تلويزيون
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 40
نویسنده : مولوی
بيش از 95 درصد خانواده هاي ايراني در خانه هاي خود تلويزيون دارند و بررسي ها نشان مي دهد ميزان استفاده از تلويزيون هاي با وضوح تصوير بالا که ميزان برق مصرفي آنها بسيار بيشتر از تلويزيون هاي قديمي است در ميان خانواده ها در حال افزايش است.

به گزارش مهر، طبق برآوردهاي انجام شده امروزه بيش از 13 ميليون دستگاه تلويزيون در ايران وجود دارد و ميزان قابل توجهي از برق مصرفي بخش خانگي به اين دستگاه ها اختصاص دارد بنابراين استفاده درست از تلويزيون مي تواند نقش موثري در کاهش هزينه برق مصرفي خانوار همگام با اجراي طرح هدفمندسازي يارانه ها داشته باشد.
 
طبق برآوردهاي انجام گرفته تلويريون در خانوارهاي شهري روزانه بطور متوسط 6 ساعت روشن است و حتي در بسياري از خانه هاي ايراني، تلويزيون چاشني ميهماني ها و نشست هاي خانوادگي به شمار مي رود. از اين گذشته استفاده از ويدئو و بازي هاي ويديويي مانند ميکرو، سگا و پلي استيشن نيز بر ساعات مصرف تلويزيون مي افزايد.

در همين حال با تغيير سليقه خريداران و تمايل آنها به استفاده از تلويزيون هايي با اندازه هاي بزرگتر و با کيفيت تر، بازار مصرف به سمت عرضه انواع تلويزيون هاي با وضوح تصوير بالا - HDTV – سوق پيدا کرده و به همين دليل جعبه هاي جادوي قديمي به نمادي از پرده هاي سينمايي تبديل شده اند.
 
اما اکثر مردم اين دستگاه ها را يکي از دستگاه هاي خانگي مانند يخچال مي دانند و توجهي به ميزان برق مصرفي آن ندارند در حالي که نتايج تحقيقاتي نشان مي دهد که انواع مختلف تلويزيون - قديمي، ال سي دي ، ال اي دي و پلاسما و... - ميزان برق مختلفي مصرف مي کنند که آگاهي از اين موارد مي تواند مصرف کنندگان را در استفاده بهينه از اين کالاي ضروري کمک کند.

پلاسما و LCD پرمصرفترين تلويزيون هاي بازار 

عضو کميته ملي برق و الکترونيک ايران تلويزيون هاي پلاسما را از جمله پرمصرف ترين نوع تلويزيون عنوان کرد و گفت: تلويزيون هاي پلاسما به خاطر رنگ سياه غالب، کنتراست بسيار بالا و سرعت بالاي تغيير تصاوير بهترين انتخاب براي تماشاي مسابقات ورزشي و فيلمهاي اکشن هستند اما هميشه به خاطر مصرف بالاي انرژي در بازار شناخته مي شوند.
 
عليرضا خمسه با بيان اينکه تحقيقات انجام شده نشان مي دهد که همچنان تلويزيون هاي تيوپي قديمي باصرفه ترين تلويزيون ها از نظر مصرف انرژي برق هستند اظهار داشت: بعد از تلويزيون هاي پلاسما، LCD ها به دليل داشتن تکنولوژي کريستال مايع و تقويت کننده ها بيشترين مصرف انرژي را به خود اختصاص مي دهند.
 
وي با بيان اينکه مساحت نمايشگر تلويزيون ها نيز عامل مهمي در ميزان مصرف برق آنها به حساب مي آيند تصريح کرد: هرچه مساحت نمايشگر تلويزيون بيشتر باشد ميزان انرژي برقي که مصرف مي کند بيشتر خواهد بود.
 
گفته شده که تلويزيون هاي تيوپي قديمي که باصرفه ترين تلويزيون ها از نظر مصرف انرژي برق محسوب مي شوند در هر اينچ مربع خود حداکثر 0.23 وات برق مصرف مي کنند و اين در حالي است که تلويزيون هاي LCD و پلاسماي امروزي به ترتيب در هر اينچ مربع 0.27 و 0.36 وات برق مصرف مي کنند.
 
به اين ترتيب تلويزيون هاي قديمي که حداکثر اندازه 32 اينچي داشته و در نهايت مساحت نمايشگر آن به 490 اينچ مربع مي رسد حدود 112 وات در ساعت، تلويزيون هاي LCD با اندازه 42 اينچي که اين روزها معمولا پرطرفدارتر بوده و مساحتي برابر 750 اينچ مربع دارند 202 وات در ساعت و تلويزيونهاي پلاسما که معمولا 58 اينچي هستند با مساحت 1440 اينچ مربعي 518 وات در ساعت برق مصرف مي کنند.
 
خمسه تاکيد کرد که تلويزيون هاي LED موجود در بازار به دليل وجود لامپ هاي کم مصرف بسيار کمتر از پلاسما و ال سي دي برق مصرف مي کنند که در تکنولوژيهاي جديد معمولا از لحاظ مصرف انرژي به صرفه تر محسوب مي شود.
 
بايد توجه داشت که تلويزيون هاي HDTV  حتي در زمان خاموش بودن هم حدود يک وات در ساعت انرژي برق مصرف مي کنند.

جدول مقايسه اي انواع تلويزيون موجود در بازار ايران 
 
 نوع تلويزيون  ميزان برق مصرفي
 32 اينچي  قديمي تيوپي  112 وات در ساعت
 40 اينچي LED  145 وات در ساعت
 40 اينچي LCD  200 وات در ساعت
 40 اينچي پلاسما  350 وات در ساعت

مقايسه تلويزيون هاي LCD و LED با توجه به اندازه نمايشگر  

اندازه نمايشگر LCD LED
47 اينچ 250 وات درساعت  170 وات در ساعت
42 اينچ 210 وات در ساعت  150 وات در ساعت
37 اينچ 170 وات در ساعت 140 وات در ساعت
 

نگراني طرفداران مصرف بهينه انرژي از افزايش HDTV ها

استقبال از تلويزيون هاي با وضوح تصوير بالا نگراني فعالان محيط زيست و طرفداران مصرف بهينه انرژي را در دنيا نيز به همراه داشته تا جايي که بسياري از کشورها به فکر وضع قوانين جديد براي طراحي و توليد نسل هاي آينده انواع تلويزيون ها افتاده اند.

براي مثال کارشناسان انرژي در آمريکا به عنوان بزرگترين بازار تلويزيون هاي HDTV قوانين سختي براي کاهش مصرف، افزايش اندازه تلويزيونها و به دنبال آنها افزايش مصرف انرژي بکار گرفته اند تا بحرانهاي جدي در زمينه صرفه جويي و ذخيره انرژي افزايش نيابد.
 
براي مثال کارشناسان کميسيون انرژي در شهر کاليفرنيا از سال گذشته مقررات الزامي و مهمي را براي توليدکنندگان تلويزيون هاي با وضوح تصوير بالا وضع کرده اند تا بر اساس آن، از ابتداي سال 2011 تلويزيون هاي HDTV با اندازه هاي بزرگتر از 58 اينچ مصرف انرژي تا سه برابر کمتر از تلويزيونهاي امروزي توليد شود و مصرف اين تلويزيون ها از سال 2013 هم به کمتر از نصف مصرف اين تلويزيونها در حال حاضر کاهش پيدا کند.
 
اين کميسيون اعلام کرده است که با اجراي اين مقررات جديد انتظار مي رود تا بيش از يک ميليارد دلار در سال در هزينه هاي مصرف برق صرفه جويي شود.
 
اين کارشناسان معتقدند اين قوانين حتي در سالهاي آينده و با ورود تکنولوژي هاي جديد مانند تلويزيون هاي سه بعدي به بازار بايد سخت تر هم بشود.
 
کارشناسان انرژي اميدوارند که به دنبال نگراني هاي مربوط به بحران هاي آينده انرژي و افزايش تعرفه هاي مصرف انرژي، تلويزيونهاي HDTV با اندازه هاي بزرگتر در سالهاي آينده تقاضاي کمتري در بازار داشته و يا حتي دچار رکود نسبي شوند. در واقع کارشناسان و فعالان بازار معتقدند وضع و اجراي قوانين جديد شايد تنها راه نجات بازار از تلويزيونهاي بزرگ و پرمصرف در سال هاي آينده باشند.

ضرورت تلاش براي کاهش مصرف انرژي 

علاوه بر نياز به وضع قوانين و الزامات مناسب براي جلوگيري از ورود تلويزيونهاي پر مصرف که قاعدتا بايد از سوي مسئولان دنبال شود در استفاده از اين وسيله نيز با برخي مسائل مي توان تا حدي از مصرف زياد انرژي آن جلوگيري به عمل آورد.
 
براي صرفه جوي بيشتر بايد عادت استفاده از تلويزيون به عنوان چاشني مجلس را نيز کنار گذاشت. به کار بردن وسايل صوتي نظير راديو ضبط در اين موارد بسيار مناسبتر، اقتصادي تر و دلپذيرتر است.
 
نگهداري درست از تلويزيون مصرف آن را کاهش مي دهد پس تا حد ممکن از روشن و خاموش کردن هاي مکرر خودداري کنيم و در تلويزيون هايي که دکمه خاموشي موقت دارند بايد حتماً از اين دکمه استفاده شود. همچنين توصيه مي شود دستگاه را در نزديکي منابع حرارت زا مانند شوفاژ، بخاري و غيره قرار ندهيم. پشت تلويزيون نبايد به جايي چسبيده باشد تا گردش هوا به راحتي صورت بگيرد و دو شاخه تلويزيون و هر وسيله صوتي تصويري ديگر را هنگامي که نيازي به استفاده نداريد از پريز خارج کنيد.




باز هم سرقت کابل مخابراتي
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 42
نویسنده : مولوی
سرقت کابل مخابراتي يکي از مراکز مخابراتي تهران در امتداد داستان دنباله دار سرقتهاي کابل هاي مخابراتي بار ديگر ارتباط بيش از سه هزار مشترک تلفن ثابت را قطع کرد.

به گزارش مهر، با سرقت کابل تلفن‌ از مرکز مخابرات شهيد بهشتي تهران، ارتباط تلفني بيش از 3 هزار و 300 مشترک در اين مرکز مخابراتي از روز گذشته قطع شده و شرکت مخابرات استان تهران اعلام کرد که کارکنان فني شبکه کابل اين شرکت به محل اعزام و مشغول تعويض کابل‌ها شده اند.

اين قطعي ارتباط مربوط به پيش شماره‌هاي 8845 الي 8847 در محدوده سبلان شمالي، محسن آزاد، مطلب نژاد، بازرگان، ماندگار، صادقي، علي اصغر نوري و سنجري بوده که مخابرات استان تهران اميدوار است ظرف 72 ساعت برطرف و ارتباط تلفني مشترکان برقرار ‌شود.
 
اواسط آذر ماه امسال نيز دزدي از کابلهاي مخابراتي تهران منجر به قطع ارتباط 4 هزار مشترک تهراني شده بود. اين سرقت کابل در مرکز مخابرات شهيد زارعي تهران روي داد و سبب شد تا ارتباط مشترکان تلفن ثابت با پيش شماره‌هاي 4410 الي 4414 و 4416 در محدوده ميدان المپيک و دهکده المپيک تهران حدود  72 ساعت قطع و با اختلال روبرو شود.
 
دزدي کابل هاي مخابراتي مربوط به اين دو مورد نمي شود و تقريبا ماهانه از سوي شرکت مخابرات استان تهران مواردي از اين قبيل گزارش مي شود اما بيشترين سرقتهاي انجام شده مربوط به ارديبهشت ماه امسال بود که چندين فقره سرقت کابل در فاصله حدود دو هفته صورت گرفت. اين اقدام علاوه بر بروز قطعي و اختلال در ارتباط بيش از 15 هزار مشترک تهراني باعث متضرر شدن پيمانکاران نگهداري مراکز مخابراتي نيز شد.
 
به گفته کارشناسان ، هر يک متر کابل کانالي 2400 زوج سيم، حدود 8 کيلوگرم وزن دارد که با توجه به آنکه يک تخته کابل حدود 250 متر و قطر کابل نيز حدود 10 سانتيمتراست اين کابل وزني حدود 4 تن خواهد داشت که به راحتي و با دست قابل سرقت نيست.
 
براين اساس ، سرقت کابل هاي مراکز مخابراتي که شامل دو تخته کابل 250 متري در اندازه 2400 زوج و 1800 زوج هستند تنها با چرثقيل امکان پذير است و چنانچه سارقان به دليل حجم زياد اين کابلها بخواهند از روش خرد کردن و بريدن سيم ها استفاده کنند حدود دو ساعت براي بريدن هرکابل زمان نياز است.
 
گفته مي شود مس به کار رفته در کابل هاي مخابراتي ارزشمند است و تنها دليلي که مي تواند باعث سرقت شود نيز همين مسئله است.




بازدید : 43
نویسنده : مولوی
5 عضو غيردائم جديد شوراي امنيت همزمان با آغاز سال نو ميلادي کار خود را آغاز کردند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري آلمان، در نخستين روز سال 2011 ميلادي و بدون برگزاري مراسمي خاص پرچم 5 عضو غيردائم شوراي امنيت در سازمان ملل به زير کشيده شده و پرچم 5 عضو جديد برافراشته شد.

به اين ترتيب اوگاندا، ترکيه، مکزيک، ژاپن و اتريش پنج عضو غيردائم پيشين جاي خود را به آفريقاي جنوبي، هند، آلمان، پرتغال و کلمبيا دادند.
 
بر اين اساس "پتر ويتيگ" نماينده آلمان براي نخستين بار در نشست روز سه شنبه شوراي امنيت در نيويورک شرکت خواهد کرد. طبق اعلام مقامهاي آلماني، اولويت برلين در اين نشست موضوع جنگ افغانستان خواهد بود.
 
آلمان همچنين موضوع تغيير ساختار شوراي امنيت را در دستور کار خود دارد، امري که مستلزم موافقت هر 5 عضو صاحب حق وتو است. آلمان به همراه برزيل و هند متقاضي عضويت دائم در شوراي امنيت است. هم اکنون آمريکا، روسيه، انگليس، فرانسه و چين اعضاي اين شورا را تشکيل مي دهند.




بازدید : 47
نویسنده : مولوی
چاوز و كلينتون به رغم روابط ديپلماتيك آسيب ديده كشورهايشان‌، در مراسم انتصاب رئيس جمهور جديد برزيل گفت‌وگويي كوتاه و دوستانه با يكديگر داشتند.

به گزارش ايسنا، اين گفت‌وگو سه روز پس از اينكه روابط ديپلماتيك دو كشور ونزوئلا و آمريكا به دنبال ابطال ويزاي سفير ونزوئلا در واشنگتن دچار مشكل شد‌، انجام گرفت. ابطال ويزاي اين سفير به دنبال قبول نشدن سفير انتصاب شده از سوي باراك اوباما‌، رئيس جمهور آمريكا در كاراكاس صورت يافت.

گزارش‌هاي خبرگزاري فرانسه حاكي از اين است كه يك مقام برزيلي كه شاهد اين گفت‌وگو بود، در مصاحبه‌اي با اين خبرگزاري تصريح كرد:‌ اين موضوع بيشتر شبيه يك گفت‌وگوي كلي بود و هر دو طرف در حال لبخند زدن بودند.

هوگو چاوز، رئيس جمهور ونزوئلا، پس از اين گفت‌وگو در يك مصاحبه با تلويزيون ملي ونزوئلا به لحن دوستانه‌اي كه در اين گفت و گو جريان داشت، اذعان داشت.

چاوز خاطر نشان كرد:‌ خانم كلينتون، وزير امور خارجه‌ آمريكا، لبخند بر لب داشت، خشنود به نظر مي‌رسيد و من نيز به همين صورت بودم.

وي افزود: ما با يك ديگر سلام و احوال پرسي و در مورد پاره‌اي از مسائل صحبت كرديم.

چاوز بدون اينكه توضيحات بيشتري ارائه كند، تصريح كرد: لحظه‌ رضايت بخشي بود، اما ما از اين فرصت بهره برديم تا در مورد پاره‌اي از مسائل روز صحبت كنيم.

چاوز و كلينتون در حالي كه در انتظار ملاقات با ديلما روسف‌، رئيس جمهور برزيل بودند‌، با رئيس جمهور شيلي، نخست وزير پرتغال و رئيس جمهور كلمبيا ملاقات داشتند.

چاوز چند روز پيش تصميم خود مبني بر قبول نكردن لري پالمر‌، سفير پيشنهادي اوباما در كاراكاس را اعلام كرد و واشنگتن را براي قطع روابط ديپلماتيك در صورت عدم تمايل به چالش كشيد.

وزارت امور خارجه‌ آمريكا نيز در پاسخ به اين اقدام ويزاي برناردو آلوارز، سفير ونزوئلا در واشنگتن را باطل كرد.




بازدید : 40
نویسنده : مولوی
جام جم آنلاين : نشست خبري دكتر لطفعلي پور كاظمي،رئيس فدراسيون پزشكي ورزشي و دبير كل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ(نادو) در محل سالن جلسات فدراسيون پزشكي ورزشي،با حضور نمايندگان رسانه هاي خبري برگزار شد.Media/images/1389/10/12/100832093250.jpg, Media/images/1389/10/12/100832093246.jpg, Media/images/1389/10/12/100832093254.jpg, Media/images/1389/10/12/100832093241.jpg, Media/images/1389/10/12/100832093914.jpg, Media/images/1389/10/12/100832093258.jpg, Media/images/1389/10/12/100832093264.jpg, Media/images/1389/10/12/100832093267.jpg,



بازدید : 65
نویسنده : مولوی
روزنامه آمريكايي واشنگتن پست در گزارشي از اعزام هواپيماهاي بدون سرنشين شناسايي آمريکا به افغانستان به منظور نظارت بر عمليات هاي بسيار گسترده تر در اين کشور خبر داد

به گزارش خبرگزاري مهر، واشنگتن پست امروز يکشنبه در گزارشي فاش کرد که ارتش آمريکا درصدد اعزام هواپيماهاي بدون سرنشين جديد شناسايي به افغانستان است که کارشناسان نظامي اعلام کردند اين هواپيماها اجازه نظارت بر عمليات هاي بسيار گسترده تر را پيش از گذشته به نظاميان ايالات متحده مي دهد.

اين روزنامه آمريکايي نوشت که اين سيستم نظارت هوايي "گورگن استير" ناميده مي شود و تصاوير ويديويي زنده را از نقل و انتقالات در تمام افغانستان نمايش مي دهد. اين سيستم شامل 9 دوربين ويديويي است که بر هواپيماهاي کنترل از راه دور سوار شده است و مي تواند بيش از 65 تصاوير زنده را براي نيروهاي زميني يا تحليلگران نمايش دهد تا عمليات هاي دشمن را ارزيابي کنند.

واشنگتن پست در اين گزارش به نقل از "جيمز پاس" معاون رئيس سازمان اطلاعاتي، نظارت و شناسايي نيروي هوايي ارتش آمريکا نوشت: گورگن استير نماي کلي شهرهاي افغانستان را نشان مي دهد، بنابراين روشي براي دشمن باقي نمي ماند تا متوجه شوند که دنبال چه چيزي هستيم و مي توانيم تمام عمليات ها را مشاهده کنيم.

حملات هواپيماهاي بدون سرنشين ارتش آمريکا بيشتر در مرزهاي شرقي افغانستان و با ادعاي هدف قرار دادن مواضع طالبان در راستاي برنامه کشتار اين شبه نظاميان انجام مي گيرد. هر چند اين حملات در ابتدا به صورت موردي و با هدف از بين بردن اعضاي شبکه تروريستي القاعده آغاز شد اما طي ماههاي اخير سمت وسوي ديگري يافته و به برنامه اي دائمي تبديل شده است.

اين در حالي است که کشتار غيرنظاميان و اشتباهات مکرر در انجام اين حملات علاوه بر به راه انداختن بحثهاي فراوان، موجب انتقادهاي روزافزون محافل اجتماعي و سياسي افغانستان و پاکستان شده است.




بازدید : 41
نویسنده : مولوی
نخست وزير پاكستان گفت كه هند و پاكستان نمي‌توانند به وجود آمدن جنگ بين دو كشور را تحمل كنند و گفت‌وگو تنها راه ممكن براي حل مسائل بوجود آمده بين دو كشور همسايه است.

به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري هند، يوسف رضا گيلاني ، نخست وزير پاكستان، در نخستين حضورش در يك برنامه زنده تلويزيوني كه به طور مشترك توسط شبكه‌هاي تلويزيوني PTV و Dunya TV پخش مي‌شد، جواب‌گوي تماس‌هاي تلفني مردم در خصوص طيف وسيعي از مسائل بود.

گيلاني با اذعان به وجود تعهد از سوي هند، عنوان كرد كه گفت‌وگوهاي دو جانبه دو كشور نبايد تحت الشعاع حملات تروريستي در بمبئي قرار گيرد.

با وجود اين وي هندوستان را متهم كرد كه آماده مصالحه با پاكستان نيست.

گيلاني در طول اين برنامه تلويزيوني اظهار داشت: اگر چه مانموهان سينگ (نخست وزير هندوستان) در ملاقات‌هاي متعددي كه با من داشت پذيرفت كه گفت‌وگوهاي دو جانبه دو كشور نبايد به گونه‌اي باشد كه تصور شود تحت الشعاع موضوع حمله تروريستي بمبئي قرار گرفته است، اما به نظر مي‌رسد مقامات هندي در كشور خود براي عدم برقراري هر نوع مصالحه‌اي با پاكستان تحت فشار سياسي هستند.

اين برنامه تلويزيوني 50 دقيقه‌اي طيف وسيعي از مسائل داخلي و خارجي را شامل شد.

نخست وزير پاكستان گفت كه دولت وي در سال جديد با تصويب ابزارهاي قانوني قدرتمند، عليه فساد در پاكستان "جهاد" به راه مي‌اندازد.

گيلاني گفت: تصميم ما براي سال جديد اين است كه عليه فساد جهادي به راه بياندازيم. من با نواز شريف، رهبر حزب مسلم ليگ صحبت كرده‌ام تا بتوانيم لايحه ايجاد مسئوليت را به اتفاق آرا تصويب كنيم و اين قانون را به گونه‌اي اجرا خواهيم كرد كه هيچ كس نتواند انگشت اتهام را متوجه آن سازد.




ديلما روسف سوگند ياد کرد
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 40
نویسنده : مولوی
ديلما روسف مراسم تحليف خود را به عنوان اولين رئيس جمهور زن برزيل به جاي آورد و سكان هدايت بزرگترين كشور آمريكاي لاتين را به دست گرفت.

خانم ديلما روسف جايگزين لوئيز ايناسيو لولا داسيلوا مي شود که دومين دوره رياست جمهوري خود را بعنوان محبوبترين رئيس جمهور تاريخ اين کشور به پايان برد.

وي روز شنبه به عنوان سي و ششمين رئيس جمهور برزيل جانشين لوئيز ايناسيو لولا داسيلو شد.

روسف به عنوان اولين رهبر زن بزرگترين اقتصاد آمريكاي لاتين به پشتيباني داسيلوا قدرت را به دست گرفت.

روسف 63 ساله طي سخناني در مراسم تحليف خود اظهار كرد: من قصد دارم اقداماتي را كه داسيلوا طي دوران رياست جمهوري‌اش انجام داده است، تثبيت كنم. وي افزود: داسيلوا با تغيير روش اداره دولت موجب شد مردم به خودشان اعتماد كنند.

لولا داسيلوا در ميان مردم و دولت از محبوبيت بالايي برخوردار بود و نظرسنجي كه هفته گذشته انجام شد، ميزان محبوبيت وي را 87 درصد نشان داد.

خانم روسف در سال 2003 وزير انرژي کابينه  لولا شد و از سال 2005 تا 2010 رئيس دفتر او بود.

پس از مراسم تحليف كه در كنگره برزيل انجام شد، روسف در كاخ رياست جمهوري به داسيلوا پيوست و حمايل سبز و طلايي دريافت كرد و در ميان تشويق حضار آن را به دوش خود انداخت.

او در سخنراني خود پس از مراسم سوگند متعهد شد از اقشار آسيب پذير حمايت کند و رئيس جمهور "همه" باشد.

اقتصاد برزيل طي سالهاي اخير رشد قابل ملاحظه اي داشته، اما اين کشور از نابرابري اجتماعي بالايي در مقايسه با ساير کشورهاي جهان رنج مي برد.

روسف در اکتبر گذشته توانست خوزه سرا، نامزد رقيب را در دور دوم انتخابات و با نتيجه 56 درصد در مقابل 44 درصد شکست دهد.

وي از حضور مقتدر دولت در حوزه هاي استراتژيکي همچون بانکداري و صنايع نفت و انرژي حمايت مي کند.

"همه زنان برزيل بايد مفتخر باشند"

مراسم تحليف خانم روسف از کنگره برزيل و حرکت در خيابانهاي پايتخت با يک اتومبيل رولزرويس آغاز شد.

خانم روسف در اولين نطق خود پس از آغاز رياست جمهوري گفت که اين نخستين بار است که اين سمت به يک زن محول مي شود.

وي در مقابل جمعيتي که کف مي زدند گفت: "اهميت تاريخي اين تصميم را مي دانم. امروز همه زنان برزيلي بايد مفتخر و شادمان باشند."

او آقاي لولا را "مرد بزرگي" خواند که حکومتداري را متحول و مردم را تشويق کرد به آينده کشورشان ايمان داشته باشند.

خانم روسف گفت بهترين تجليل از او ادامه راهش و "سرمايه گذاري بر روي مردم" است.

رئيس جمهور جديد برزيل گفت که طي هشت سال گذشته فقر در کشور کاهش و اقتصاد رونق پيدا کرده است.

وي برنامه هاي خود را براي اصلاحات اقتصادي، حفاظت از محيط زيست، بهبود وضع بهداشت، توسعه عمراني و حمايت از اقتصاد در مقابل تحولات بيروني تشريح کرد.

داسيلوا در حالي قدرت را به دست پرورده خود تسليم مي‌كند كه برنامه‌هاي اجتماعي و مالي بسيار موفقي را در كشور پياده كرد و نرخ بيكاري را به پايين‌ترين حد ممكن رساند.

با اين همه افتخاراتي كه وي كسب كرد، روسف خاطر نشان ساخت كه هيچ فرصتي براي استراحت وجود ندارد. وي افزود: هنوز وجود فقر مايه ننگ كشور است. من تا زماني كه حتي يك برزيلي فقير در كشور وجود دارد، بي‌خانمان‌ها در خيابان‌ ديده مي‌شوند و كودكان فقير رها شده وجود دارد، دست از تلاش بر نمي‌دارم.

روسف در ادامه سخنراني خود تصريح كرد: عشق به برزيل به من توانايي مي‌دهد تا با چالش‌هاي بزرگ مقابله كنم.

اقتصاد برزيل طي سال‌هاي اخير رشد قابل ملاحظه اي داشته، اما اين کشور از نابرابري اجتماعي بالايي در مقايسه با ساير کشورهاي جهان رنج مي‌برد.

خانم روسف که به علت مبارزه با حکومت نظامي در سالهاي 1970 تا 1972 به عنوان يک شورشي مارکسيست زنداني و شکنجه شده بود، بعدها اقتصاددان شد و راه ترقي را تا مدارج بالا در دولت‌هاي محلي و فدرال طي کرد.

روسف با چالش هاي مهمي در زمينه بهداشت عمومي، آموزش و پرورش و بهبود زيرساختارهاي کشور مواجه است.

اقتصاد برزيل در سال 2010 حدود 8 درصد رشد داشته است. اما ارزش واحد پول اين کشور افزايش يافته و کالاهاي صادراتيش در بازارهاي جهاني گرانبهاتر شده است.

لولا در دوره هشت ساله رياست جمهوري خود 30 ميليون نفر را از خط فقر بيرون کشيد.

در دوره رياست جمهوري خانم روسف، برزيل ميزبان اجلاس محيط زيستي سران موسوم به "ريو پلاس 20" در سال 2012 و جام جهاني فوتبال در سال 2014خواهد بود.

آسوشيتدپرس - بي بي سي




پيگيري براي استرداد عسگري
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 45
نویسنده : مولوی
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد كه وزارت امور خارجه از طريق صليب سرخ جهاني درخواست استرداد عليرضا عسگري را به كشور پيگيري مي‌كند.

به گزارش ايرنا، علاءالدين بروجردي روز يكشنبه در حاشيه جلسه علني مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران ، با تاكيد بر اينكه انتشار خبر خودكشي عسگري از سوي رسانه‌هاي صهيونيستي حركتي انحرافي است ، اظهار داشت حتي در صورت صحت اين امر و به شهادت رسيدن وي، استرداد پيكر وي خواست جدي مجلس و دولت است.

بروجردي گفت كه علي‌اكبر صالحي سرپرست وزارت امور خارجه در تماس تلفني با دبير كل سازمان ملل متحد موضوع را پيگيري كرده است.

وي درباره انتظار ايران از تركيه نيز گفت: از اين كشور انتظار داريم مانند امارات عمل كند و همان‌گونه كه آنها اسامي تروريست‌هايي را كه در دبي در به شهادت رساندن يكي از فرماندهان حماس نقش داشتند، اعلام كردند، تركيه نيز چنين عمل كند و كساني كه در ربودن عسگري از خاك اين كشور نقش داشتند را شناسايي و اعلام نمايد.

نماينده مردم بروجرد در مجلس تاكيد كرد اينكه يك نشريه بنام رژيم صهيونيستي اين مطلب را اعلام كرده است، جايي را براي سران رژيم صهيونيستي از اين ماجرا نمي‌گذارد و به لحاظ عرف سياسي و ديپلماتيك، مسووليت اين كار به عهده رژيم صهيونيستي است.

بروجردي با بيان اينكه صالحي در تماس تلفني با بان كي مون درخواست استرداد پيكر شهيد عسگري را از رژيم صهيونيستي پيگيري كرده است، تاكيد كرد امروز نيز قرار است صالحي موضوع را رسما از طريق صليب سرخ جهاني پيگيري كند.

وي افزود: كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در تماس مستمر با وزارت امور خارجه پيگير اين موضوع است.

بروجردي در ادامه اعلام كرد كه قرار است خانواده عليرضا عسگري روز سه‌شنبه در جلسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس حضور يابند.

 پيگيري تحريم كالاهاي صهيونيستي

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به جلسه روز گذشته اين كميسيون با برخي از مسوولان اجرايي كشور براي تحريم كالاهاي رژيم صهيونيستي اظهار داشت: در اين جلسه معاون پارلماني رييس‌جمهوري، معاون وزراي بهداشت، امور خارجه، اطلاعات و بازرگاني و نيز مسوولاني از گمرك حضور داشتند.

وي با بيان اينكه وزارت امور خارجه فهرستي از كالاهاي صهيونيستي را تهيه كرده است، افزود: البته اين فهرست كامل نبود و در اين جلسه تاكيد شد كه بايد يك ساختار مناسب‌تري براي شناسايي كالاها در نظر گرفته شود.

بروجردي افزود: در اين جلسه مقرر شد آيين‌نامه مربوط به اين كار ظرف يك ماه آينده تهيه تا فهرست شركت‌ها و كالاهاي رژيم صهيونيستي به روز شود.

نماينده مردم بروجرد در مجلس تعداد شركت‌هاي مندرج در اين فهرست را 30 شركت عنوان كرد كه هنوز اين فهرست در دست تكميل است.

وي درباره اعطاي لقب «سر» به سايمون گس سفير انگليس در تهران اظهار داشت كه اعطاي اين لقب نشان‌دهنده اين است كه اظهارات خارج از عرف سفير انگليس همان سياست دولت انگليس است.

بروجردي خاطرنشان كرد كه اين نشان در گذشته به سفير قبلي انگليس در تهران هم داده شده بود.




ساخت تونل مترو در تبريز
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 47
نویسنده : مولوی
جام جم آنلاين: عمليات اجرايي مترو تبريز از سال 1380 آغاز شده‌است. خط يک اين سامانه مترو منطقه ايل‌گلي در جنوب شرق شهر را پس از عبور از مرکزشهر به منطقه لاله در جنوب غرب آن متصل خواهد نمود. هم اکنون عمليان اجراي تونلهاي دو قلوي خط يک تا ميدان ساعت انجام يافته و طبق برآورد کارشناسان تا مهر ماه 91 اين خط به پايان مي رسد .Media/images/1389/10/07/100894830187.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830192.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830198.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830217.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830203.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830208.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830212.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830222.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830232.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830236.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830241.jpg, Media/images/1389/10/07/100894833236.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830417.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830261.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830411.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830256.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830252.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830247.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830266.jpg, Media/images/1389/10/07/100894830271.jpg,



بازدید : 56
نویسنده : مولوی
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش با اشاره به برخي از مشكلات اجراي طرح آزمون آغازين گفت: به اين نتيجه رسيده‌ايم كه نظام ارزشيابي دوره راهنمايي با دوره متوسطه همخواني ندارد.

ابراهيم سحرخيز در گفت‌وگو با فارس، درباره راهكارهاي اجراي بهتر طرح «آزمون آغازين» و جلوگيري از صوري برگزار شدن آن در مدارس اظهار داشت: بارها گفته‌ايم كه هيچ طرحي بدون مشاركت معلمان به سرانجام نمي‌رسد و طرح آزمون آغازين نيز كه با هدف ارزيابي معلومات سابق دانش‌آموزان در پايه‌هاي اول راهنمايي و متوسطه برگزار مي‌شود، از اين قاعده مستثني نيست.

وي با بيان اينكه كسي مُنكر ويژگي‌هاي مثبت اين طرح نيست، افزود: بايد معلمان را متقاعد كنيم كه در اين طرح مشاركت كنند اما به نظر مي‌رسد كه در سال تحصيلي جاري، همكاران ما در ستاد وزارتخانه نتوانسته‌اند مشاركت بدنه آموزش و پرورش را جلب كنند و دير اقدام كرده‌اند.

سحرخيز اضافه كرد: يكي از اشكالات نظام ارزشيابي در كشور ما اين است كه در سيستم نمره‌دهي تا زماني كه طرحي در نمره اصلي تأثير داشته باشد، معلم، دانش‌آموز و والدين نسبت به آن احساس مسئوليت مي‌كنند اما در صورتي كه بدانند كه آن طرح هيچ تأثيري در سيستم نمره‌دهي ندارد، كارهاي خيلي خوب را نيز رد كرده و پس مي‌زنند و اين عيب بزرگ كار است.

وي تصريح كرد: كارهاي خوب بسياري را مي‌توانيم انجام دهيم اما وقتي مي‌بينيم كه دانش‌آموز مي‌پرسد كه اين طرح در نمره امتحان پاياني چقدر تأثير دارد، اين روحيه باعث مي‌شود تا در برخي زمينه‌ها عقب‌نشيني كنيم.

معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش گفت: موضوع ديگري كه در اين رابطه وجود دارد، توجيه كردن معلمان، دانش‌آموزان و والدين است كه بايد آنها را حساس ‌كنيم كه اين طرح چه نقشي در ارزيابي دانش‌آموزان دارد؛ در صورتي كه در شرايط فعلي نيز معلمان مجبورند حداقل به صورت شفاهي آزمون آغازين را برگزار كنند به گونه‌اي كه معلم در ابتداي كلاس و هنگام ارائه درس جديد در صورتي كه آن درس مبتني بر مباحث قبلي باشد، بايد حتماً دانش‌آموزان را ارزيابي كند در غير اين صورت تدريس فقط جنبه رفع تكليف پيدا مي‌كند.

سحرخيز با بيان اينكه آزمون آغازين به صورت خواه‌ ناخواه و شفاهي و در رابطه با هر ماده درسي انجام مي‌شود، تأكيد كرد: ما به دنبال آن هستيم تا اين آزمون را به صورت كلي و كتبي در سال اول هر پايه برگزار كنيم؛ البته در رابطه با صوري برگزار شدن آن نيز، همه‌جا اينگونه نيست و در موارد بسياري دبيران، مدارس و ادارات نتايج را تحليل كرده و بازخوردهاي آن را نيز به اطلاع خانواده‌ها و مدارس رسانيده‌اند.

وي اظهار داشت: به اين نتيجه رسيده‌ايم كه نظام ارزشيابي دوره راهنمايي با دوره متوسطه همخواني و تناسب ندارد ؛ به گونه‌اي كه در متوسطه فرآيند ارزشيابي تنگ‌تر و سخت‌تر است اما در راهنمايي نمرات مستمر دانش ‌آموزان تأثير بيشتري دارد و با امتحانات جبراني متعدد انعطاف بيشتري دارد و دانش‌آموزان نيز راحت‌تر قبول مي‌شوند، در صورتي كه در متوسطه اينگونه نيست.

انتقادات معلمان ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان نسبت به همديگر

سحرخيز با تأكيد بر لزوم ارتباط منطقي ميان نظام ارزشيابي دوره‌هاي مختلف تحصيلي گفت: در حال حاضر در ابتدايي دانش‌آموزان به صورت توصيفي ارزشيابي مي‌شوند و نمره براي آنها مطرح نيست اما با ورود به دوره راهنمايي نمره دوباره مطرح مي‌شود، هرچند چندان سفت و سخت نيست اما در دوره متوسطه با توجه به وجود امتحانات نهايي و سختگيرتر بودن دبيران، براي نمره‌دهي «مو را از ماست مي‌كشند».

وي عنوان كرد: به همين دليل دبيران دوره متوسطه تقصير را به جانب معلمان راهنمايي مي‌اندازند و معتقدند كه در آنجا سختگيري نشده است، از سويي دبيران راهنمايي نيز معتقدند كه چون ارزشيابي دوره ابتدايي توصيفي است، باعث شده است تا دانش‌آموزان بسياري از مفاهيم را به طور عميق ياد نگيرند.

سحرخيز خاطرنشان كرد: ممكن است هر كدام از اين دبيران حرف حقي را بزنند اما لازم است نسبت به جامعيت نظام ارزشيابي در برنامه‌ريزي‌هاي درسي فكر كنيم.




بازدید : 36
نویسنده : مولوی
وزارت علوم، تحقيقات و فناوري آيين نامه نقل و انتقال دانشجويان ايراني خارج به داخل را به دانشگاه ها ابلاغ کرد بر اساس اين آيين نامه شرايط انتقال تسهيل مي شود و دانشجويان در مقاطع مختلف با داشتن شرايط مي توانند نسبت به انتقال به دانشگاه هاي داخل اقدام کنند.

به گزارش مهر، با تصويب وزير علوم، تحقيقات و فناوري آيين نامه انتقال دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در خارج از کشور به دانشگاه ها، موسسه هاي آموزش عالي و مراکز پژوهشي  داخلي ابلاغ شد.

اين آيين نامه به منظور تسهيل، تشويق و ترغيب به بازگشت دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در خارج از کشور در مقاطع مختلف کارداني، کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتري به دانشگاهها، موسسه هاي آموزش عالي و مراکز پژوهشي  داخلي تدوين شده است.
 
براساس اين آيين نامه براي انتقال دانشجويان دوره هاي دکترا، کارشناسي ارشد، کارشناسي و کارداني دانشگاه مبدأ متقاضي انتقال، بايد از نظر اداره کل امور دانش آموختگان وزارت علوم معتبر باشد و  انتقال از ديگر دانشگاه هاي خارجي که مورد تاييد وزارت ذي صلاح محل تحصيل متقاضي باشد، فقط براي دوره هاي کارداني و کارشناسي و به دانشگاههاي  پيام نور، علمي کاربردي، آزاد اسلامي و موسسات آموزش عالي غيردولتي-غيرانتفاعي پس از بررسي امکان پذير است، همچنين نداشتن منع قانوني براي ادامه تحصيل از نظر مقررات آموزشي وزارت علوم و خدمت وظيفه عمومي ، نداشتن بيش از يک سال وقفه  تحصيلي در زمان تسليم تقاضا و  دارا بودن مدارک تحصيلي مقاطع قبلي مورد تأييد مراجع ذي صلاح از ديگر شرايط متقاضي انتقال است.
 
در صورتي که مدارک تحصيلي مقاطع قبلي در خارج از کشور اخذ شده باشند، مدارک ديپلم و پيش دانشگاهي بايد توسط وزارت آموزش و پرورش تاييد و مدارک مقاطع بالاتر بايد توسط اداره کل امور دانش آموختگان وزارت  علوم ، تحقيقات و فناوري ارزشيابي شود.
 
بر اين اساس آيين نامه دانشجوياني که با ديپلم 3 ساله دوره متوسطه در هريک از دانشگاه هاي خارج از کشور مشغول به تحصيل شده اند براي انتقال وادامه تحصيل در هر يک از مؤسسه هاي داخل، دارا بودن و ارائه مدرک پيش دانشگاهي يا پايه چهارم دوره متوسطه ( مورد تاييد وزارت آموزش و پرورش) الزامي است و چنانچه مدرک مذکور پس از ورود به دانشگاه مبدأ نيز اخذ شده باشد ، بلامانع است.
 
در آيين نامه انتقال دانشجويان ايراني  شاغل به تحصيل در خارج از کشور آمده است : دانشجويان شاغل در دوره هاي کارداني و کارشناسي (پيوسته و ناپيوسته) بايد حداقل  12 واحد درسي اصلي با ميانگين کل حداقل 12 از 20 يا معادل آن و در دوره کارشناسي ارشد ناپيوسته بايد  حداقل 6 واحد درسي اصلي (غير از واحدهاي جبراني) با ميانگين کل حداقل 14 از 20 يا معادل آن را گذرانده باشند.
 
براساس اين آيين نامه دانشجويان شاغل به تحصيل در  دوره هاي کارشناسي ارشد پيوسته و دکتراي حرفه اي دامپزشکي نيز  بايد حداقل 30 واحد درسي اصلي با ميانگين کل حداقل 13 از 20 يا معادل آن را گذرانده باشند.
 
همچنين شرط انتقال دانشجويان شاغل به تحصيل در دوره دکتراي تخصصي،  ثبت نام و اشتغال به تحصيل حداقل دو نيمسال تحصيلي به صورت حضوري يا نيمه حضوري در دانشگاه مبدأ و دارا بودن گزارش پيشرفت تحصيلي است.
 
ارائه تقاضا از طريق سايت اينترنتي، پس از اخذ گواهي و ريز نمرات رسمي از دانشگاه مبدأ امکان پذير است و براي انتقال در هر نيمسال تحصيلي، بايد حداکثر تا يک ماه قبل از شروع آن نيمسال تحصيلي تقاضا ارائه شود.
 
براساس اين آيين نامه هزينه دريافتي از دانشجويان براي تحصيل در دانشگاه هاي داخل کشور ، در دانشگاه هاي برتر مطابق شهريه مصوب هيئت امناي دانشگاه و در ساير دانشگاه هاي دولتي براي مقاطع کارداني و کارشناسي (پيوسته و ناپيوسته) حداکثر تا 2 برابر شهريه نوبت دوم و براي مقطع کارشناسي ارشد حداکثر تا 1.5 برابر شهريه نوبت دوم است  و همچنين در  دانشگاه هاي پيام نور، جامع علمي کاربردي و ساير دانشگاه هاي وابسته نيزحداکثر تا 2 برابر شهريه ساير دانشجويان داخلي پذيرفته شده است.
 
همچنين هزينه تحصيل در موسسه هاي غير دولتي و دانشگاه آزاد اسلامي نيز  برابر شهريه دانشجويان پذيرفته شده از طريق آزمون و در واحدهاي بين المللي دانشگاهها در مناطق آزاد نيز برابر شهريه مؤسسه پذيرنده است.




جدول نرخ تورم در 73 سال
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 40
نویسنده : مولوی
بررسي وضعيت نرخ تورم در 73 سال گذشته نشان مي‌دهد که ايران در اين سال ها نرخ تورم منفي و دو رقمي بسيار بالا را تجربه کرده است. نرخ تورم تاريخي 49.4 درصدي سال 74 که در پي شکست طرح تعديل اقتصادي اتفاق افتاد، همچنان در سکوي اول از لحاظ بالاترين نرخ قرار دارد.

به گزارش مهر، با توجه به آغاز اجراي قانون هدفمندي يارانه ها از دو هفته پيش، موضوعي که براي بسياري از مردم در شرايط فعلي حائز اهميت است، ادامه روند نرخ تورم و تغييرات قيمتي کالا و اقلام مصرفي است. اين موضوع در حالي مطرح است که بانک مرکزي سياست کاهش نرخ تورم را از حدود بيش از يکسال پيش در دستور کار خود قرار داده است.

اهميت اين نرخ تا جايي است که هر يک از تحليلگران اقتصادي کشور و حتي دستگاه‌هاي اجرايي که با اجراي طرح هدفمندي يارانه ها به صورت مستقيم سرو کار دارند، هرگونه تغييري را با ارزيابي و براساس وضعيت تورمي کشور اعمال مي کنند.

حمايت قاطعانه بانک مرکزي از ارزيابي تورم

اهميت اين نرخ در جايي مشهود است که مشخص مي شود آمارهاي مربوط به نرخ تورم يکي از مهمترين آمارهاي اقتصادي کشور است، چرا که اکثر برنامه ريزي هاي اقتصادي، مالي و پولي کشور بر اساس اين نرخ صورت مي گيرد.

موفقيت يا عدم موفقيت رئيس کل بانک مرکزي در کاهش نرخ تورم را بايد در ارزيابي آمارها مشاهده کرد، ضمن اينکه بايد گفت اجراي طرح هدفمندي يارانه ها به عنوان مهمترين طرح اقتصادي کشور نيز به نحوي منوط به کاهش نرخ تورم بوده است.

گرچه در برخي از موارد، ابهاماتي به نرخ تورم اعلام شده از سوي بانک مرکزي وارد مي شود، اما اين بانک تاکنون قاطعانه به اين ابهامات پاسخ داده است. جالب اينکه بانک مرکزي از نرخ تورمي حدود 50 درصدي سال 74 نيز به شدت حمايت کرده است.

ارزيابي نرخ تورم توسط 124 اقتصاددان

در حال حاضر 124 اقتصاددان و کارشناس خبره که 93 نفر آنها داراي دکتراي اقتصاد خارج از کشور و کاملا حرفه اي هستند ، نرخ تورم کشور را محاسبه و ارزيابي مي کنند.

محمود بهمني رئيس کل بانک مرکزي در برابر انتقاداتي که به نرخ تورم اعلامي بانک مرکزي صورت مي گيرد، معتقد است که عملکرد اقتصاددانان آنقدر دقيق است که حاضر نيستند حتي با دستور وي نيز آن را غيرواقعي اعلام کنند.

بررسي تغييرات شاخص کل بهاي کالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران يعني همان شاخص تورم 74 سال گذشته که توسط بانک مرکزي ارائه شده است، نشان مي دهد که طبق شرايط کشور در سنوات مختلف اين نرخ دستخوش تغييراتي رو به پايين و يا بالا شده است.

نرخ تورم 73 سال گذشته

بر اين اساس، نرخ تورم سال 1316 معادل 21.2 درصد، سال 1317 حدود 8.8 درصد، سال 1318 معادل 8.0 درصد، سال 1319 معادل 13.8 درصد، سال 1320 معادل 49.5 درصد، سال 1321 حدود 96.2 درصد، سال 1322 معادل 110.5 درصد، سال 1323 حدود 2.7 درصد، سال 1324 معادل منفي 14.4 درصد و سال 1325 حدود منفي 11.5 درصد بوده است. 

جدول نرخ تورم پس از انقلاب
سال نرخ تورم سال نرخ تورم
1357 10.0 1373  35.2
1358 11.4 1374  49.4
1359 23.5 1375  23.2
1360 22.8 1376  17.3
1361 19.2 1377  18.1
1362 14.8 1378  20.1
1363 10.4 1379  12.6
1364 6.9 1380  11.4
1365 23.7 1381  15.8
1366 27.7 1382  15.6
1367 28.9 1383  15.2
1368 17.4 1384  10.4
1369 9.0 1385  11.9
1370 20.7 1386  18.4
1371 24.4 1387  25.4
1372  22.9 1388  10.8


همچنين شاخص تورم سال 1326معادل 6.6 درصد، سال 1327 معادل 11.1 درصد، سال 1328 معادل 2.3 درصد، سال 1329 حدود منفي 17.2 درصد، سال 1330 معادل 8.3 درصد، سال 1331 معادل 7.2 درصد، سال 1332 معادل 9.2 درصد، سال 1333 معادل 15.9 درصد، سال 1334 معادل 1.7 درصد و سال 1335 معادل 8.8 درصد محاسبه شد.

در عين حال شاخص کل بهاي کالاهاي و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران در سال 1336 معادل 4.4 درصد، سال 1337 معادل 1.0 درصد، سال 1338 حدود 13.0 درصد، سال 1339 حدود 7.9 درصد، سال 1340 معادل 1.6 درصد، سال 1341 معادل 0.9 درصد، سال 1342 معادل 1.0 درصد، سال 1343 معادل 4.5 درصد، سال 1344 معادل 0.3 درصد و سال 1345 معادل 0.8 درصد است.

شاخص تورم سال 1346 معادل 0.8 درصد، سال 1347 معادل 1.5 درصد، سال 1348 معادل 3.6 درصد، سال 1349 معادل 1.5 درصد، سال 1350 معادل 5.5 درصد، سال 1351 معادل 6.3 درصد، سال 1352 حدود 11.2 درصد، سال 1353 حدود 15.5 درصد، سال 1354 حدود 9.9 درصد و سال 1355 معادل 16.6 درصد بود.

بانک مرکزي نرخ تورم سال 1356 را معادل 25.1 درصد، سال 1357 معادل 10.0 درصد، سال 1358 حدود 11.4 درصد، سال 1359 حدود 23.5 درصد، سال 1360 حدود 22.8 درصد، سال 1361 حدود 19.2 درصد، سال 1362 حدود 14.8 درصد، سال 1363معادل 10.4 درصد، سال 1364 حدود 6.9 درصد و سال 1365 را حدود 23.7 درصد اعلام کرد.

همچنين نرخ تورم سال 1366 حدود 27.7 درصد، سال 1367 معادل 28.9 درصد، 1368 معادل 17.4 درصد، سال 1369 معادل 9.0 درصد، سال 1370 حدود 20.7 درصد، سال 1371 معادل 24.4 درصد، سال 1372 معادل 22.9 درصد، سال 1373 معادل 35.2 درصد، سال 1374 معادل 49.4 درصد و سال 1375 حدود 23.2 درصد بوده است.

نرخ تورم سال 1376 معادل 17.3 درصد، سال 1377 معادل 18.1 درصد، سال 1378 حدود 20.1 درصد، سال 1379 معادل 12.6 درصد، سال 1380 حدود 11.4 درصد، سال 1381 معادل 15.8 درصد، سال 1382 معادل 15.6 درصد، سال 1383 معادل 15.2 درصد، سال 1384 معادل 10.4 درصد، سال 1385 معادل 11.9 درصد، سال 1386 معادل 18.4 درصد، سال 1387 معادل 25.4 درصد و سال 88 معادل 10.8 درصد اعلام شد.

جدول نرخ تورم پيش از انقلاب
سال نرخ تورم سال نرخ تورم
1316 21.2 1337 1.0
1317 8.8 1338 13.0
1318 8.0 1339 7.9
1319 13.8 1340 1.6
1320 49.5 1341 0.9
1321 96.2 1342 1.0
1322 110.5 1343 4.5
1323 2.7 1344 0.3
1324 14.4- 1345 0.8
1325 11.5- 1346 0.8
1326 6.6 1347 1.5
1327 11.1 1348 3.6
1328 2.3 1349 1.5
1329 17.2- 1350 5.5
1330 8.3 1351 6.3
1331 7.2 1352 11.2
1332 9.2 1353 15.5
1333 15.9 1354 9.9
1334 1.7 1355 16.6
1335 8.8 1356 25.1
1336 4.4    



بيشترين نرخ تورم در 73سال گذشته

بررسي ها نشان مي دهد که بالاترين نرخ تورم ايران طي 30 سال گذشته مربوط به سال 74 با 49.4 درصد و سپس در سال 73 با 35.2 درصد بوده است.

بر اساس آخرين گزارشات، نرخ تورم در دوازده ماهه منتهي به فروردين ماه امسال 10.4 درصد، در ارديبهشت ماه 9.9 درصد و در خردادماه 9.4 درصد، در تيرماه 9.1 درصد، در مردادماه 8.8 درصد، در شهريورماه 9.9 درصد، در مهر ماه 9.2 درصد، شهريورماه 8.9 درصد، در مهرماه 9.2 درصد و آبان ماه امسال 9.7 درصد گزارش شده است. البته در صورت پايداري نرخ تورم تک رقمي مي توان بهبود شرايط اقتصادي، بالا رفتن ثبات در اقتصاد کشور و همچنين موثر بودن سياستهاي کنترلي دولت در بازار را انتظار داشت.

نرخ تورم و نحوه محاسبه آن

بر اساس تعريف بانک مرکزي، شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي (CPI) معيار سنجش تغييرات قيمت تعداد ثابت و معيني از کالاها و خدمات است که توسط خانوارهاي شهرنشين ايراني به مصرف مي رسد. براي محاسبه اين شاخص نيز بهاي کالاها و خدمات مصرفي در 30 استان به صورت مستقل محاسبه و از ترکيب استانهاي مختلف شاخص کل مناطق شهري کشور کسب مي شود.

در سال 83 پس از انتخاب شهرها، حدود 12هزار خانوار به طريق علمي از بين خانوارهاي ساکن در 75 شهر (که 70درصد جمعيت کل مناطق شهري را شامل مي شود) انتخاب شده است که متوسط هزينه آنها نماينده متوسط هزينه کليه خانوارهاي ساکن در شهرهاي ايران است.

با توجه به تغييرات در الگوي مصرف خانوارها، در سال 83 با استفاده از نتايج بررسي بودجه خانوارهاي شهري تجديد نظري در انتخاب کالاها و خدمات صورت گرفت و از بين کالاها و خدماتي که خانوارهاي ساکن در شهرها مصرف مي کنند تعداد 359 قلم کالا و خدمت ( 272 قلم کالا و 87 قلم خدمت) با توجه به اهميت آنها به طريق علمي انتخاب شده است که هزينه اين اقلام بيش از 85 درصد کل هزينه اقلام مصرفي خانوارها را شامل مي شود.

گروه‌هاي اصلي نرخ تورم

اين 359 قلم کالا و خدمت به 12گروه  خوراکي ها و آشاميدني ها با ضريب 28.49 درصد، دخانيات 0.52 درصد، پوشاک و کفش 6.22 درصد، مسکن، آب، برق، گاز و ساير سوختها 28.60 درصد، اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه 6.26 درصد، بهداشت و درمان 5.54 درصد، حمل و نقل 11.97درصد، ارتباطات 1.63درصد، تفريح و امور فرهنگي 3.80 درصد، تحصيل 2.07 درصد، رستوران و هتل 1.72درصد، کالاها و خدمات متفرقه 3.18 درصد تقسيم بندي شده است. همچنين گروههاي اصلي هزينه داراي زير گروههايي هستند که چندين کالا و خدمات با خصوصيات مشابه را با ضرايب مختلف در بر مي گيرند.

بر اساس اين آمارها گروه مسکن، آب، برق، گاز و ساير سوختها با ضريب اهميت 28.60 درصد و خوراکي ها و آشاميدني ها با 28.49 درصد داراي بالاترين ضرايب در بررسي نرخ تورم هستند. اهميت بخش مسکن تا حدي است که اگر رشد قيمتهاي بخش مسکن مهار شود و رشد آن به صفر نزديک باشد، يک سوم تورم کنترل شده تلقي مي شود.

کالاهاي مشمول شاخص از 100قلم کالاي گروه خوراکي‎ها و آشاميدني‎ها و 259 قلم کالاي غيرخوراکي و خدمت تشکيل مي شود.

40هزار منبع اطلاعاتي براي محاسبه يک نرخ

آمارگيران بانک مرکزي براي بررسي نرخ ها ماهانه 40هزار منبع اطلاعاتي را مورد ارزيابي قرار مي دهند و با اخذ قيمت 121هزار کالا و خدمت و بررسي دلايل افزايش و کاهش قيمت ها، نرخ ها را محاسبه مي کنند. اين قيمتها نيز به 3 طريق  قيمتهاي دولتي، بازار آزاد و ترکيب اين دو جمع آوري مي شود.

بانک مرکزي براي محاسبه شاخص تورم  يا شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي از فرمول شاخص قيمت لاسپيرز استفاده مي کنند که در آن روش، يکسال به عنوان سال پايه تعيين نرخ تورم انتخاب مي شود.




بازدید : 44
نویسنده : مولوی
رئيس كل بانك مركزي ضمن تشريح مهمترين محورهاي طرح تحول سيستم بانكي ، از شناورسازي نرخ سود بانكي در سال آينده خبر داد و برنامه‌هاي بانك مركزي براي جلوگيري از تورم و مهار نقدينگي ، تعيين تكليف افزايش سرمايه بانك‌ها و برخورد با بانك‌هاي متخلف تا پايان اسفندماه را اعلام كرد.

محمود بهمني رئيس كل بانك مركزي در گفت‌وگو با  فارس در ارتباط با مهمترين محورهاي طرح تحول سيستم بانكي كه از ابتداي سال آينده به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد، اظهار داشت: در طرح تحول سيستم بانكي از ابعاد مختلف به مجموعه بانكي نگاه شده است؛ نرخ سود، افزايش سرمايه و تغيير ساختار به گونه‌اي كه بتواند شبكه بانكي به بهترين نحوه پاسخگوي نيازهاي مردم با توجه به تحولات به وجود آمده باشد.

وي افزود: در طرح تحول سيستم بانكي ترتيبي اتخاذ خواهد شد تا با توجه به تحولات به وجود آمده در عرصه اقتصادي بانك‌ها بتوانند پاسخگوي همه بخش‌ها و مردم باشند و متناسب با اين تغيير و تحولات خودشان را تطبيق بدهند.

خبرنگار فارس گفت: تأكيد رييس جمهور تفكيك تسهيلات قرض الحسنه و سرمايه گذاري بود. آيا اين در طرح تحول سيستم بانكي لحاظ شده است يا خير ؟

بهمني در پاسخ گفت: بله، اين موضوع از دو سال قبل مدنظر بود و طرح هاي مطالعاتي آن مورد بررسي قرار گرفت. برنامه ريزي‌هاي لازم صورت گرفته و منابع قرض الحسنه بايد صرفاً به مصرف قرض الحسنه برسد.

تحول در تسهيلات قرض الحسنه

رئيس كل بانك مركزي گفت: طبق برنامه ريزي صورت گرفته كل منابع قرض الحسنه بانك‌ها پس از كسر سپرده‌هاي قانوني صرف تسهيلات قرض الحسنه خواهد شد.

بهمني افزود: نكته قابل تأمل ديگر آنكه براساس طرح تحول سيستم بانكي و برنامه ريزي‌هاي صورت گرفته از اين پس منابع قرض الحسنه تنها براي موارد جزئي و نيازهاي روزمره استفاده نخواهد شد بلكه طبق هدفگذاري صورت گرفته اين منابع وارد عرصه اقتصادي شده و صرف ايجاد اشتغال خواهد شد.

رئيس كل بانك مركزي اظهار داشت: طبق برنامه ريزي صورت گرفته متقاضياني كه در روستاها و شهرهاي كوچك قصد ايجاد اشتغال داشته و به دنبال مشاغلي همچون صنايع دستي ، قالي بافي ، دامداري‌هاي كوچك سنتي و مواردي از اين دست هستند مي‌توانند از اين تسهيلات قرض الحسنه 10 ميليون توماني بهره‌مند شوند‌.

وي گفت: با اين اقدام قصد داريم منابع قرض الحسنه را به دل اقتصاد كشور هدايت كنيم و علاوه بر تأمين نيازهاي ضروري جزئي همچون ازدواج و غيره با استفاده از اين منابع در جامعه اشتغال ايجاد كنيم.

رئيس كل بانك مركزي با بيان اينكه براي تحقق اين هدف يك تعداد بانك قرض الحسنه تاسيس خواهد شد، افزود: در كنار اين بانك‌ها صندوق‌هاي قرض الحسنه را تقويت خواهيم كرد و منابع قرض الحسنه بانك‌هاي موجود را نيز به اين قسمت هدايت مي‌كنيم.

به گفته اين مقام مسئول در شبكه بانكي ، صندوق‌هاي قرض الحسنه براساس طرح پيش بيني شده تنها مجاز به ارائه تسهيلات قرض الحسنه هستند و اجازه ارائه هيچ خدمات ديگري غير از اين تسهيلات را نخواهند داشت.مطمئناً با توجه به تدابير در نظر گرفته شده تحولي بزرگ در عرصه قرض الحسنه به وجود خواهد آمد.

برنامه بانك مركزي براي حمايت از بانك‌هاي دولتي

رئيس كل بانك مركزي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه دولت در طرح تحول سيستم بانكي چه تدبيري در نظر گرفته تا دو بانك دولتي باقي مانده بتوانند به راحتي با ساير بانك‌ها رقابت كنند، اظهار داشت: اين موضوع به صورت جدي مدنظر قرار گرفته تا بانك‌هاي ملي و سپه كه به واسطه اصل 44 دولتي باقي مانده‌اند بتوانند در عرصه رقابت در شرايطي مساوي و منصفانه فعاليت كنند. در بسته سياستي سال جاري نيز اين موضوع مدنظر قرار گرفته است .

بهمني در خصوص تعيين تكليف نرخ سود بانكي بعد از اجراي طرح تحول سيستم بانكي از ابتداي سال آينده نيز به فارس گفت: طبق طرح تحول سيستم بانكي، نرخ سود بانكي براساس نرخ تورم تعيين خواهد شد و متأثر از آن خواهد بود.

وي با تأكيد براينكه طبق طرح تحول سيستم بانكي نرخ سود تابعي از نرخ تورم خواهد بود، افزود: طبق برنامه ريزي‌هاي صورت گرفته نرخ سود بانكي شناور و بعد از گذشت يك دوره زماني مثل يك ماه در صورت تغيير نرخ تورم متناسب با آن تعيين خواهد شد.

رئيس كل بانك مركزي در ارتباط با نظر رئيس جمهور در خصوص تعيين نرخ سود براساس نرخ تورم، اظهار داشت: اين يك اصل علمي است، براساس يك سري ضوابط علمي نرخ سود بانكي تعيين مي شود آنچه در طرح تحول سيستم بانكي مدنظر قرار گرفته نيز بر مبناي همين اصل علمي است.

تدابير بانك مركزي براي كنترل نقدينگي 265 هزار ميليارد توماني

بهمني در ادامه از راهكارهاي پيش بيني شده براي كنترل نقدينگي تزريق شده به جامعه به دليل اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها گفت.

وي اظهار داشت: با تدابير مختلف از جمله صدور اوراق مشاركت، گواهي‌هاي سپرده و مواردي از اين دست نقدينگي تزريق شده به جامعه را جذب خواهيم كرد.

رئيس كل بانك مركزي در خصوص اينكه آيا اين تدابير جوابگوي نقدينگي تزريق شده به جامعه هست يا خير؟ گفت: به هر شكل وقتي طرح عظيم و تأثير گذاري همچون طرح تحول اقتصادي در حال اجرا است بايد بخشي از اين افزايش نقدينگي را بپذيريم، نمي‌توان از دريا رد شد بدون اينكه حتي پايمان خيس شود.

بهمني در خصوص ميزان نقدينگي جامعه نيز اظهار داشت: طبق آخرين آمار نقدينگي كشور تا تاريخ 18 آذرماه سال جاري 265 هزار ميليارد تومان بوده كه اين مقدار بعد از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه يك مقدار اضافه شده است.

چاره‌اي جز افزايش سرمايه بانك‌ها نداريم

رئيس كل بانك مركزي در ارتباط با تعيين تكليف افزايش سرمايه بانك‌ها، گفت: چند روش گوناگون به اين منظور پيشنهاد داديم كه از جمله آنها مي توان به برداشت از حساب ذخيره ارزي، سود بانك‌ها، معافيت از ماليات‌هايي كه پايان سال بايد پرداخت كنند و طلب بانك‌ها از دولت اشاره كرد.

وي در خصوص رد راه‌حل‌هاي پيشنهادي بانك مركزي از سوي مجلس و ارائه راه‌هاي جديد توسط اين نهاد، اظهار داشت: بايد اين مشكل حل شود بانك مركزي هم تلاش خود را به كار خواهد بست تا اين مشكل حل شود.

بهمني گفت: بانك مركزي از ابتدا پيشنهاد داد كه از محل حساب ذخيره ارزي 15 هزار ميليارد ريال به اين منظور اختصاص يابد كه متأسفانه مجلس نپذيرفت. اين مبلغ از حساب ذخيره ارزي خرج شد اما اين هدف مهم امكان تحقق پيدا نكرد، اگر همان موقع پيشنهاد ما را پذيرفته بودند مشكل افزايش سرمايه بانكها نيز حل شده بود.

رئيس كل بانك مركزي در ارتباط با اينكه آيا تدبير جديدي براي حل اين مشكل از سوي بانك مركزي پيشنهاد شده يا خير ؟ اظهار داشت : بله ، دنبال حل اين مشكل هستيم.

وي افزود: پيشنهاد افزايش سرمايه بانك‌ها از محل سود بانك‌ها، معافيت آنها از ماليات پايان سال، مطالبات بانك‌ها از دولت و وجوه اداره شده از محل حساب ذخيره ارزي ارائه شده كه اميد است به نتيجه برسد.رايزني‌هاي لازم صورت گرفته اميد است نتيجه بدهد.

رئيس كل بانك مركزي در ارتباط با اينكه آيا هنوز بر سر حرف قبلي خود مبني بر اينكه اگر 500 بار هم پيشنهادتان رد شود باز هم پيگيري خواهيد كرد هستيد ؟ اظهار داشت: بله ، چاره اي نداريم ، اگر مي‌خواهيم سيستم بانكي در شرايط كنوني بتواند جوابگوي اقتصاد كشور باشد بايد امكان افزايش سرمايه آنها را فراهم كنيم.

بهمني در پاسخ به اين سوال كه تا كنون چند درخواست براي صدور مجوز بانك خصوصي به بانك مركزي ارائه شده است ؟ گفت: حدود 14 تا 15 درخواست اكثراً تعاوني هاي اعتباري خواهان اين مجوز هستند.

وي افزود: سياست بانك مركزي اين است تا جلوي صدور مجوزهاي بي مورد گرفته شود، تمام درخواست‌هاي جديد بايد حداقل 3 تا 5 سال تحت عنوان موسسات اعتباري فعاليت كنند تا عملكرد آنها دقيقاً مورد ارزيابي قرار گيرد.

تنزل يك پله اي بانك هاي خصوصي متخلف

رئيس كل بانك مركزي در خصوص برخورد با بانك‌هاي خصوصي متخلف يا بانك‌هايي كه اصول و قواعد بانك مركزي در ارتباط با سرمايه و مواردي از اين دست را رعايت نكنند، گفت: هر بانك خصوصي كه اصول و قواعد را رعايت نكند اسفند ماه يك پله تنزل پيدا خواهد كرد.حتي اگر لازم باشد جلوي فعاليت بانك‌هاي خصوصي متخلف را خواهيم گرفت .

بهمني در ادامه اظهارات خود در پاسخ به اين سوال كه تا كنون چند بانك مجازي مجوز فعاليت گرفته‌اند؟ اظهار داشت: طبق مصوبه شوراي پول و اعتبار دو بانك مجازي اجازه فعاليت در كشور را خواهند داشت.اولين بانك تحت عنوان بانك آرين مجوز فعاليت گرفته و دومي نيز بعد از مهيا شدن شرايط و مقدمات شروع به كار خواهد كرد.

رئيس كل بانك مركزي با بيان اينكه همين دو بانك مجازي در شرايط كنوني كافي است، اظهار داشت: تمام شعب بانك‌ها شعب بانك‌هاي مجازي محسوب مي‌شوند.




بازدید : 54
نویسنده : مولوی
اسفندماه امسال سومين همايش سراسري دانشجويان و دانش آموختگان فرش کشور در اردکان برگزار مي شود.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از دبيرخانه همايش ، اين همايش که به همت انجمن علمي فرش ايران ، با ميزباني دانشکده فرش اردکان و با همکاري مرکز ملي فرش ايران و شرکت سهامي فرش ايران برگزار مي شود ، براي سومين بار دانشجويان و دانش آموختگان فرش در سراسر کشور را به هم انديشي و ارايه آخرين دستاوردها و پژوهش ها فراخوانده است.

براساس اين گزارش ، اهداف اين همايش عبارتند از: ايجاد فضاي مناسب براي تبادل افكار بين دانشجويان و دانش آموختگان فرش كشور ، معرفي جلوه هاي زيبايي هنر فرش دستباف در قالب نمونه هاي هنري و بررسي مسايل و مشكلات دانشجويان و دانش آموختگان فرش و انتقال يافته هاي جديد.

همايش يادشده روزهاي 12 و 13 اسفندماه امسال در اردکان برگزار خواهد شد و دبيرخانه اين همايش در فراخواني از همه دانشجويان و دانش آموختگان فرش کشور دعوت کرده است تا با ارسال مقالات و آثار خود در اين رويداد علمي حضور يابند.