پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
افزايش موجودي صندوق توسعه ملي
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 41
نویسنده : مولوی
وزير امور اقتصادي و دارايي از افزايش موجودي صندوق توسعه ملي به 14 ميليارد دلار تا پايان سالجاري و استفاده از اين منابع براي اجراي طرح هاي توسعه اي کشور خبر داد.

به گزارش مهر، سيد شمس الدين حسيني در جمع مديران بانک سپه خواستار تعامل بيشتر نظام بانکي با ساير بخش هاي اقتصادي شد و در اين خصوص گفت: نظام بانکي بايد براي استفاده درست از منابع خود برنامه داشته باشد و اين منابع در خدمت چرخه رشد و اشتغال کشور قرار گيرد.

وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به اينکه تجهيز منابع مالي يکي از مهمترين موضوعات کشور است، افزود: با وجود  ظرفيت خالي در بخش هاي صنعت، کشاورزي، خدمات و معدن شاهد پرشدن ظرفيت نظام بانکي هستيم.
 
وي اضافه كرد: بدون شک ظرفيت بسيار بالاتري در نظام بانکي وجود دارد که بايد با ايجاد تنوع در شيوه هاي تجهيز منابع مالي اين منابع را در جهت رشد و توسعه کشور به کار گيريم.
 
حسيني با بيان اينکه افزايش تعامل نظام بانکي با ساير بخش ها از جمله کارهايي است که  در دست اقدام داريم ، افزود: تلاش مي کنيم تا حد ممکن بخشهاي پولي، سرمايه، بيمه، خزانه داري و سرمايه گذاري را به هم نزديک تر کرده و تعامل بيشتري بين آنها ايجاد کنيم.
 
وي نتيجه افزايش تعامل بين نظام بانکي، بيمه، بازار سرمايه، سازمان سرمايه گذاري و خزانه داري را باعث افزايش تنوع و ظرفيت در تجهيز منابع مالي دانست و افزود: اين تعامل منجر به ايجاد ظرفيت هاي جديد و آزادشدن سرمايه هاي محبوس در نظام بانکي کشور خواهد شد.
 
لازم به ذکر است که وزير اقتصاد درهمايش بين المللي معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري ايران در کيش موجودي صندوق توسعه ملي را 10 ميليارد دلار اعلام و تصريح کرد: اين صندوق براي توسعه سرماي گذاري در کشور در نظر گرفته شده است.

حسيني با بيان اينکه منابع اين صندوق توسط بخش غيردولتي مورد استفاده قرار مي گيرد، تصريح کرد: اساسنامه صندوق در برنامه پنجم توسعه پيش بيني شده است و به زودي ابلاغ مي شود.

وزير امور اقتصادي و دارايي اولويت هاي اين صندوق را تخصيص اعتبار و تسهيلات براي جذب سرمايه گذاري خارجي عنوان کرد و گفت: براي خريداري، سرمايه گذاري و توسعه واحدهاي در حال خصوصي سازي دعوت به مشارکت مي کنيم.




بازدید : 39
نویسنده : مولوی
مشاور وزير ارتباطات با تاکيد بر اينکه آيين نامه ستاد عملياتي هدفمند کردن يارانه ها در اين وزارتخانه براساس بخشنامه ابلاغ شده رئيس جمهور تهيه و با تاييد وزير ارتباطات براي اجرا ابلاغ شده است گفت: اجراي قانون هدفمندي يارانه ها تاثيري در تعرفه هاي مخابراتي ندارد.

محمد حسين پور در گفتگو با مهر در تشريح جزئيات اجراي طرح هدفمندي يارانه ها در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و تاثير آن در خدمات ارتباطي و مخابراتي گفت: از آنجايي که در برنامه هدفمندسازي يارانه ها تصميمي بر افزايش قيمت نيست، هدفمند کردن يارانه ها تاثير مستقيمي بر هزينه هاي ارتباطي ندارد.

وي افزود: نه تنها اجراي هدفمند کردن يارانه ها، تغييري در تعرفه خطوط واگذاري و قيمت خدمات تلفن همراه، ثابت و اينترنت به همراه ندارد بلکه فرصتي نيز براي افزايش تنوع سرويس در اختيار شرکتها قرار مي دهد.
 
حسين پور با بيان اينکه تغيير تعرفه خدمات ارتباطي و مخابراتي در دستور کار نيست اضافه کرد: ممکن است اپراتورها بخواهند در تعرفه برخي از خدمات خود تغييري بدهند که در اين راستا بايد درخواست رسمي خود را به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارائه کنند و طبق روال اداري اين درخواست در کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات بررسي و در صورت منطقي بودن اعلام نظر مي شود.
 
مشاور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات آيين نامه ستاد عملياتي هدفمند کردن يارانه ها در اين وزارتخانه را بر اساس بخشنامه ابلاغ شده رئيس جمهوري تهيه و با تاييد وزير ارتباطات براي اجرا ابلاغ کرده است.
 
وي خاطرنشان کرد: اين ستاد که رياست آن را شخص وزير ارتباطات به عهده دارد برنامه ريزي و پيش بيني لازم براي اجراي مواردي از قانون هدفمند کردن يارانه ها که به وزارت ارتباطات مربوط بوده و برقيمت تمام شده خدمات و ساير هزينه ها تاثير دارد را برعهده گرفته است.
 
به گفته حسين پور برنامه ريزي و پيش بيني هاي لازم براي اجراي برخي مواد قانون در خصوص خدمات پستي و توسعه خدمات الکترونيکي تعاملي با هدف حذف و يا کاهش رفت و آمدهاي غيرضروري از ديگر مواردي است که در اين آيين نامه مدنظر قرار گرفته است.
 
وي اظهار اميدواري کرد با شروع موفقيت آميز طرح تحول بزرگ اقتصادي و با کمک مردم و تدابير دولت، اين طرح به بهترين نحو اجرا شود.




کاهش مصرف فرآورده هاي نفتي
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 36
نویسنده : مولوی
مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآوردهاي نفتي گفت: در آينده شاهد کاهش حداقل 15 درصدي مصرف فرآورده هاي نفتي با جلوگيري از قاچاق خواهيم بود .

به گزارش واحد مرکزي خبر، عليرضا ضيغمي در گفتگو با خبر نيمروزي شبکه اول سيما افزود: اميدواريم با توجه به شروع اجراي قانون هدفمندي يارانه ها، قاچاق به خصوص قاچاق نفت و گاز و ساير فرآورده ها به حداقل برسد.

وي با بيان اينکه اين شرکت روزانه 235 ميليون ليتر انواع فرآورده هاي نفتي را در کشور توزيع مي کند گفت: با توجه به آمار و ارقام ، شاهد کاهش 10 درصدي مصرف گاز مايع، حدود 5 درصد در بنزين، 40 درصد در نفت سفيد و حدود 15 درصد در نفت گاز و 20 درصد در مصرف نفت کوره هستيم.

ضيغمي افزود: کاهش مصرف بنزين را از سال 86 آغازکرده بوديم که از 75 ميليون ليتر در روز به ميانگين 63 و 6 دهم ليتر کاهش داشته است.

وي گفت: از ابتداي اجراي قانون هدفمندي يارانه ها اين رقم به حدود 61 و يک دهم ميليون ليتر رسيده و حدود 2 ميليون ليتر کاهش داشته است.

ضيغمي در پاسخ به سوالي درباره قاچاق فرآورده هاي نفتي و تاثير هدفمندکردن يارانه ها بر کاهش قاچاق آن افزود: اختلاف قيمت ميان نرخ هاي بين المللي و نرخ هايي که هم اکنون مصوب شده است، وجود دارد و ما ارزانترين نوع فرآورده را در ميان کشورهاي همسايه داريم.

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآوردهاي نفتي گفت: با توجه به شفاف سازي هاي انجام شده و همچنين ايجاد سامانه هوشمند و سايت تجارت آسان با همکاري ستاد مبارزه با قاچاق، جلوي فروش خارج از سامانه فرآورده ها را گرفتيم.




نوسان شديد قيمت سکه و طلا
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 42
نویسنده : مولوی
رئيس اتحاديه کشوري طلا و جواهر با اشاره به نوسانات شديد قيمت سکه و طلا امروز چهارشنبه در بازار داخلي، گفت: امروز قيمتها در بازار سکه و طلا لحظه‌اي تغيير مي‌کند.

محمد کشتي آراي در گفتگو با مهر از افزايش قيمت انواع سکه و طلا در بازار داخلي خبر داد و گفت: قيمت فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادي طرح قديم امروز در بازار بين 388 تا 390 هزار تومان، سکه طرح جديد 358 هزار تومان، نيم سکه 181 هزار تومان و ربع سکه نيز 91 هزار تومان بوده است.

وي گفت: قيمت هر گرم طلاي زرد 18 عيار  امروز 36 هزار و 500 تومان و هر اونس طلا در بازارهاي جهاني  1405 دلار بوده است.

کشتي آراي در بيان دلايل افزايش قيمت سکه و طلاي داخلي گفـت: در روزهاي اخير به دليل افزايش مسافرتها به خارج از کشور به خاطر نزديک شدن به ماه ژانويه، قيمت فروش دلار در بازار آزاد داخلي به 1080 تا 1082 تومان افزايش يافته است.

رئيس اتحاديه کشوري طلا و جواهر افزود: همچنين قيمت طلا در بازارهاي جهاني به دليل فرارسيدن ايام ژانويه نيز امروز نسبت به روز گذشته با افزايش 13 دلاري همراه بود که اين دو عامل باعث افزايش قيمت سکه و طلا در بازار داخلي شده است.

ديروز قيمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادي طرح قديم 385 هزار تومان، طرح جديد 354 هزار و 500 تومان، نيم سکه 177 هزار و 500 تومان و ربع سکه 90 هزار تومان بود.

قيمت هر گرم طلاي زرد 18 عيار نيز روز گذشته 36 هزار و 250 تومان و هر اونس طلا در بازارهاي جهاني 1392 دلار بود.




شوک قيمتي نداشتيم
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 35
نویسنده : مولوی
وزير بازرگاني گفت: در ده روز نخست اجراي هدفمندي يارانه‌ها و با همکاري و مشارکت مردم، اصناف و توليدکنندگان، حساس‌ترين روزهاي اجراي اين قانون بدون تورم انتظاري يا شوک قيمتي سپري شد.

به گزارش خبرگزاري مهر، مهدي غضنفري در ارزيابي خود از ده روز نخست اجراي هدفمندي يارانه ها در کشور گفت: رفتار مردم در خريد و تامين کالا هوشمندانه بوده است، ضمن اينکه اين رفتار در کنار همکاري و مشارکت اصناف موجب شد تا بازار به شرايط کاملا عادي ادامه دهد.

وي با بيان اينکه در اين مدت در برخي از کالاها تغييرات ساده قيمتي به لحاظ کاهش يا افزايش اتفاق افتاد که ناشي از فصل و تغييرات قيمت در بازار بوده است، اظهارداشت: اين تغييرات همواره در بازار رخ مي دهد و طبيعت بازار است.

غضنفري به صراحت اعلام کرد که در اين موقع از سال که نزديک به پايان سال است، سابقه نداشته است که کاهش قيمت در برخي از کالاها به اين اندازه باشد.

وزير بازرگاني نوسان قيمتي تنها تعدادي از کالاها را جاي هيچ نگراني ندانست و اظهارداشت: از روزهاي نخست اجراي هدفمندي يارانه ها "ماراتن قيمتها" انتظار مي رفت, اما با برنامه ريزي اتحاديه ها ، مجامع ، اصناف و همکاري و مشارکت مردم، اين اتفاق رخ نداد.

غضنفري از ذخيره 22 گروه کالايي با همکاري وزارت بازرگاني و بخش خصوصي سخن گفت و عنوان کرد: باوجود گذشت 10 روز از اجراي هدفمندي يارانه ها، تاکنون هيچ درخواستي براي خروج اين کالاها از انبارها يا سردخانه ها وجود نداشته است.

حجم ذخيره سازي گسترده کالاهاي اساسي در راستاي هدفمندي يارانه ها بيش از يک ميليون تن گزارش شده است.

به گفته وي، تاکنون 14 هزار و 500 انبار و سردخانه به سامانه وزارت بازرگاني اعلام موجودي کرده اند و آمارها ثبت شده است، البته انبارداران و سرخانه داران هر 15 روز آخرين موجود خود را در سراسر کشور به وزارت بازرگاني اعلام مي کنند.




بازدید : 39
نویسنده : مولوی
معاون وزير تعاون با تشريح اقدامات بخش تعاون در اجراي هدفمندي يارانه‌ها و فراهم شدن زمينه اتصال مردم به 6 هزار تعاوني مصرف ، از تدوين بسته حمايتي براي تعاوني هاي توليدي به‌ منظور قرار گرفتن در مسير اجراي اين قانون خبر داد.

غلامحسين حسيني نيا در گفت و گو با مهر با تشريح نقش و جايگاه بخش تعاون در اجراي قانون هدفمندي يارانه ها ، گفت: خوشبختانه بخش تعاون ثابت کرده است که بي ادعا کار مي کند و هم اکنون نيز بخش بزرگي از ظرفيت سازيهايي که حوزه هاي ديگر مانند بخش بازرگاني داشته است به مدد تلاش و توانمندي بخش تعاون است.

معاون آموزش ، پژوهش و کارآفريني وزارت تعاون اظهار داشت: هم اکنون شاهد اين هستيم که اين تحول بزرگ اقتصادي به بهترين شکل در حال انجام است و تعاوني ها نيز در اين بخش در حال نقش آفريني خود هستند به نحوي که تعاوني هاي فرهنگيان ، مصرف ، کارمندان دولت و بخش هاي ديگر براي ذخيره سازي هايي که لازم بوده است در سيستم تنظيم بازار در حال کار هستند.

حسيني نيا در ادامه به فعاليت تعاوني هاي مصرف براي توزيع اقلام و کالاهاي مورد نياز خانواده ها خبر داد و گفت: هم اکنون زنجيره تعاوني هاي مصرف با بيش از 6 هزار تعاوني در سراسر کشور در حال شکل دادن يک زنجيره بسيار بزرگ براي نقش آفريني پررنگ تر در طرح هدفمندي يارانه ها هستند.

ايجاد زنجيره 6 هزار تعاوني مصرف

وي خاطر نشان کرد: اين شبکه به معني واقعي يک شبکه بزرگ خواهد بود که مي تواند بخش زيادي از نيازمندي هاي روزانه مردم را تامين کند. ما هم اکنون طرحي را در دست تهيه داريم که يک فرد با عضويت در يک تعاوني، عضو 6 هزار تعاوني شود و از اين طريق قابليت خريد و استفاده از مزاياي 6 هزار تعاوني در سراسر کشور را داشته باشد.

اين مقام مسئول در بخش تعاون با تاکيد بر اينکه هم اکنون نيز تعاوني ها مانند يک شبکه در حال کار هستند ، گفت: به زودي شاهد پررنگ تر شدن نقش آنها در اقتصاد کشور خواهيم بود. هم اکنون بخش بزرگي از وظيفه مسافربري و حمل و نقل کشور بر عهده بخش تعاون است.

حسيني نيا با تاکيد بر نقش تعاوني ها و اتحاديه ها در حوزه حمل و نقل درون شهري، برون شهري و جاده اي، تاکيد کرد: هم اکنون تعاوني هاي بسيار زيادي در اين حوزه مشغول به فعاليت و نقش آفريني هستند البته بخش مهمي از مباحثي که در موضوع هدفمندي يارانه ها مطرح مي شود مربوط به تعاونيهاي حمل و نقل است.

تدوين بسته حمايتي از تعاوني هاي توليدي

معاون وزير تعاون افزود: تعاوني هاي توزيعي و توليدي نيز در بخشي از اقدامات خود با انرژي مرتبط هستند ؛ از اين رو وزارت تعاون براي حمايت از تعاونيهاي توليدي توسط معاونت نظارت و بهره برداري، يک بسته حمايتي را طراحي کرده بود که رايزني هاي خوبي نيز براي آن صورت گرفت تا از اين طريق بتوان بخش تعاون را در مسير هدفمندي يارانه ها قرار داد.

وي اضافه كرد: همچنين افزايش بهره وري در تعاوني ها نيز موضوعي است که آن هم به تزريق نيروي متخصص و کارآمد در بخش تعاون به عنوان کليدي ترين عامل بهره وري نيازمند است. هم اکنون جزو موارد اصولي و بنياديني که وزارت تعاون به عنوان متولي بخش تعاون دنبال مي کند، موضوع تقويت دانايي در بخش تعاون با رويکرد توسعه اي است.

اين مقام مسئول در وزارت تعاون به برنامه ريزي اين وزارتخانه براي راهبري و حمايت از مقوله پژوهش خبر داد و تصريح کرد: با دانشگاه پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران در استان البرز که مهمترين قطب علمي آن استان است، مراودات خوبي صورت گرفته و بزودي مرکز رشد تعاون در اين دانشگاه راه اندازي مي شود.

حسيني نيا افزود: اين مرکز با استقرار 30 تعاوني فارغ التحصيلان راه اندازي مي شود، همچنين بحث ايجاد واحد مشاوره تعاون و کارآفريني در پرديس نيز مطرح است. موضوع ديگر مورد پيگيري ما ايجاد پژوهشکده توسعه تعاون است که به عنوان يک پژوهشکده نوع دوم در مراحل انجام قرار دارد که از اين طريق نيز تربيت تعاونيهاي کشاورزي در اين مرکز پژوهشي دنبال مي شود، تا توسعه تعاون مبتني برعلم اتفاق بيفتد.




طرح خروج از تهران وزارت مسکن
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 40
نویسنده : مولوی
معاون وزير مسکن و شهرسازي با اعلام جزئيات اقدامات اين وزارتخانه در راستاي اجراي طرح خروج از تهران ، خبر داد: در فاز اول 30 درصد از رديف هاي پستي و بلاتصدي اين وزارتخانه به استان ها منتقل شد که با اين انتقال، 30 درصد از نيروها تهران را ترک کردند.

رضا انجم شعاع در گفت و گو با مهر گفت: در طرح خروج از تهران 2 مرحله مورد نظر وزارت مسکن قرار دارد که در مرحله اول 30 درصد از رديفهاي پستي و بلاتصدي به استان ها منتقل شد که با اين انتقال، 30 درصد از نيروها به استانهاي ديگر انتقال يافتند.

وي افزود: تاکنون حکم انتقال 50 درصد کارمندان سازمان ها و شرکت هاي تابعه وزارت مسکن که تقاضاي انتقال به استان هاي ديگر را داشتند، صادر شده و مابقي هم در حال پيگيري است.

معاون توسعه مديريت و منابع وزارت مسکن و شهرسازي يکي ديگر از مراحل انتقال را مربوط به ساکنين شهرستان هاي تهران عنوان کرد و افزود: اولويت اول در خروج از تهران براي اين افراد است.

انجم شعاع تصريح کرد: اين افراد که در شهرستان هاي اطراف تهران زندگي مي کنند به سازمان ها و شرکت هاي تابعه وزارت مسکن در شهر محل سکونت خود انتقال مي يابند.

وي در خصوص امکانات و تسهيلات وزارت مسکن براي اين افراد گفت: با توافقي که ميان وزارت مسکن و معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور انجام شده است ، تسهيلاتي در قالب مسکن مهر ، زمين و وام به اين افراد داده مي شود.

معاون توسعه مديريت و منابع وزارت مسکن و شهرسازي افزود: فرد به محض اينکه حکم انتقال از وزارتخانه به سازمان مسکن و شهرسازي استان ها را بگيرد مي تواند در شهرهايي که مسکن مهر وجود دارد، بدون طول انتظار و شرط عدم استفاده از امکانات دولتي يک واحد مسکوني را دريافت کند.

واگذاري زمين رايگان به متقاضيان ترک تهران

انجم شعاع تصريح کرد: اگر در شهر مربوطه مسکن مهر وجود نداشته باشد قطعه زميني به ارزش 15 ميليون تومان به صورت رايگان در اختيارشان قرار داده مي شود. اگر فرد زمين داشته باشد وام ساخت 20 يا 25 ميليون توماني مسکن مهر را دريافت مي کند.

معاون توسعه مديريت و منابع وزارت مسکن و شهرسازي با اشاره به مصوبه جديد دولت در خصوص دريافت تسهيلات گفت: براساس دستورالعمل جديد، هر فردي مي تواند تسهيلات را در مرکز دريافت کند تا پس از انتقال به استان با مشکلات ديگري روبرو نشود.

لطف الله فروزنده معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور در اجراي ماده 7 آئين نامه اعطاي تسهيلات به کارکنان متقاضي انتقال از تهران اظهارداشت: براساس  تصويب نامه هيئت وزيران و نامه بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران درخصوص اعطاي تسهيلات وام به کارکنان، بانکهاي ملي، مسکن، سپه و کشاورزي به عنوان بانکهاي عامل موظف به ارايه تسهيلات هستند.

همچنين رحيم ممبيني معاون بودجه معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري به کليه وزارتخانه‌ها، سازمانها، موسسات دولتي و استانداريهاي سراسر کشور بخشنامه جديدي درباره نحوه پرداخت حقوق و مزاياي کارکنان موضوع انتقال از تهران به ديگر شهرها صادر کرده است.

در اين بخشنامه آمده است: به منظور ايجاد هماهنگي و تسريع در اجراي مفاد بند دو آئين نامه اعطاي تسهيلات به کارکنان دستگاه‌هاي اجراي متقاضي انتقال از تهران، دستگاه‌هاي اجرايي موظفند اعتبار مربوط به حقوق و مزاياي کارکنان مشمول آئين نامه را برآورد کرده و به اين معاونت اعلام کنند تا براساس قوانين و مقررات به دستگاه‌ مقصد منتقل شود.
 
براساس اين بخشنامه، دستگاه‌هاي مقصد نيز موظفند به محض انتقال و شروع به کار کارکنان مذکور، نسبت به برقراري حقوق و مزايا و ساير پرداختي‌هاي قانوني آنان اقدام کنند تا در فاصله زماني اجراي موارد فوق الذکر و انتقال اعتبار، وقفه اي در پرداخت حقوق و مزاياي متعلقه آنان ايجاد نشود.
 
فروزنده با اعلام اينکه کارکنان دستگاه‌هاي شامل طرح انتقال از تهران بايد از بين «استعفا، بازخريد و انتقال» يکي را انتخاب کنند، گفته است: اگر تا پايان سالجاري دستگاه‌هاي مشمول 40 درصد ظرفيت خود را از تهران به ديگر شهرها منتقل نکنند بايد پاسخگوي عدم اجراي مصوبه دولت باشند.
 
وي با تاکيد بر اينکه انتقال نيروي انساني هدف اجراي طرح انتقال از تهران است و نه ساختمان هاي اداري، بيان داشته است: براي تشويق افراد نيز امتيازات خاصي از جمله استفاده از مزاياي طرح مسکن مهر، انتقال فرزندان دانشجوي آنان، انتقال پست شغلي آنها و همچنين افزايش 25 تا 50 درصدي حقوق و مزاياي آنها در نظر گرفته شده است.
 
معاون رئيس جمهوراز انتقال قطعي 10 هزار نفر از کارمندان از پايتخت سخن گفته و با بيان اينکه هم اکنون 114 شرکت دولتي از تهران انتقال يافته و 20 شرکت نيز در حال انتقال است، گفته است: تا پايان سالجاري بايد وضعيت انتقال همه شرکتهاي مشمول انتقال مشخص شود.




بازدید : 38
نویسنده : مولوی
مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي با بيان اينکه بخودروهاي لوکس خارجي با قدرت موتور 2000 سي سي به بالا سهميه بنزين ندارند از اختصاص سهميه بنزين جانبازان خبر داد و گفت: تجديدنظر در کاهش قيمت CNG صحت ندارد.

فريد عامري در گفتگو با مهر با اشاره به اختصاص سهميه بنزين يارانه اي به معلولان و جانبازان، گفت: با توافق انجام شده با بنياد شهيد و امور ايثارگران، تعدادي کارت هوشمند سوخت به اين مجموعه تحويل شده است.

مدير عامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران با تاکيد بر اينکه ميزان سهميه بنزين جانبازان توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران تعيين مي شود، تصريح کرد: سهميه بنزين اختصاص يافته متعلق به چهار ماهه نخست سالجاري است.
 
نماينده شرکت ملي پالايش و پخش نفتي در ستاد هدفمندي يارانه ها درباره انتشار برخي از گزارشها مبني بر احتمال کاهش قيمت هر متر مکعب CNG که هم اکنون 300 تومان شده است، اظهار داشت: تمامي سياستهاي دولت در خصوص تغييرات اعمال شده در قيمت فرآورده هاي نفتي بايد توسط ستاد هدفمندي يارانه ها اعلام شود.
 
اين مقام مسئول با تاکيد بر اينکه در حال حاضر هيچ گونه تجديد نظر يا کاهش قيمت CNG صحت ندارد، بيان کرد: با تصميم دولت از 28 آذر ماه امسال تمامي خودروهاي گازسوز بايد هر متر مکعب CNG را بدون محدوديت با قيمت 300 تومان خريداري کنند.
 
وي همچنين درباره برنامه دولت براي اختصاص گازوئيل براي واحدهاي کشاورزي با نرخ نيمه يارانه اي، اظهار داشت: با هماهنگي انجام شده با وزارت جهاد کشاورزي مقرر شده روزانه 10 ميليون ليتر گازوئيل با نرخ 150 تومان در سطح استانها توزيع شود.
 
عامري با تاکيد بر اينکه اين گازوئيل بيشتر براي تامين نياز مرغداريها، گلخانه ها و واحدهاي پرورش قارچ اختصاص مي يابد، تبيين کرد: از سوي ديگر روزانه 700 هزار ليتر سهميه گازوئيل 150 توماني براي شيلات در نظر گرفته شده است.
 
 
مدير عامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي با تاکيد بر اينکه سهميه بنزين 100 توماني و 400 توماني به خودروهاي ساخت داخل با قدرت موتور بالاتر از دو هزار سي سي و خودروهاي لوکس خارجي با قدرت موتور بالاي يکهزار و 300 سي سي اختصاص نمي يابد، تاکيد کرد: اما براي اين خودروها کارت هوشمند سوخت صادر شده است.
 
اين مقام مسئول با تاکيد بر اينکه اين نوع خودروها تنها مي توانند از بنزين با نرخ آزاد 700 توماني در جايگاهها استفاده کنند، بيان کرد: با وجود آنکه اين خودروها سهميه بنزين ندارند اما از ساعات آغاز اجراي قانون هدفمندي يارانه ها از خريد بنزين آزاد 700 توماني استقبال کرده اند.
 
نماينده شرکت ملي پالايش و پخش نفتي در ستاد هدفمندي يارانه ها با اعلام اينکه در حال حاضر روزانه 2.3 ميليون ليتر بنزين با نرخ آزاد 700 توماني در جايگاهها عرضه مي شود، خاطر نشان کرد: اين در حالي است که از ابتداي اجراي قانون هدفمندي يارانه ها تاکنون 70 درصد متوسط فروش بنزين جايگاهها با نرخ يارانه اي 100 تومان انجام شده است.




بازدید : 43
نویسنده : مولوی
معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور، بانکهاي عامل که موظف به ارائه تسهيلات به کارکنان متقاضي انتقال از تهران هستند را معرفي کرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، لطف الله فروزنده معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور در اجراي ماده 7 آئين نامه اعطاي تسهيلات به کارکنان متقاضي انتقال از تهران اظهارداشت: براساس  تصويب نامه هيئت وزيران و نامه بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران درخصوص اعطاي تسهيلات وام به کارکنان، بانکهاي ملي، مسکن، سپه و کشاورزي به عنوان بانکهاي عامل موظف به ارايه تسهيلات هستند.

همچنين رحيم ممبيني معاون بودجه معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري به کليه وزارتخانه‌ها، سازمانها، موسسات دولتي و استانداريهاي سراسر کشور بخشنامه جديدي درباره نحوه پرداخت حقوق و مزاياي کارکنان موضوع انتقال از تهران به ديگر شهرها صادر کرده است.

در اين بخشنامه آمده است: به منظور ايجاد هماهنگي و تسريع در اجراي مفاد بند دو آئين نامه اعطاي تسهيلات به کارکنان دستگاه‌هاي اجراي متقاضي انتقال از تهران، دستگاه‌هاي اجرايي موظفند اعتبار مربوط به حقوق و مزاياي کارکنان مشمول آئين نامه را برآورد کرده و به اين معاونت اعلام کنند تا براساس قوانين و مقررات به دستگاه‌ مقصد منتقل شود.
 
براساس اين بخشنامه، دستگاه‌هاي مقصد نيز موظفند به محض انتقال و شروع به کار کارکنان مذکور، نسبت به برقراري حقوق و مزايا و ساير پرداختي‌هاي قانوني آنان اقدام کنند تا در فاصله زماني اجراي موارد فوق الذکر و انتقال اعتبار، وقفه اي در پرداخت حقوق و مزاياي متعلقه آنان ايجاد نشود.
 
لطف الله فروزنده معاون رئيس جمهور با اعلام اينکه کارکنان دستگاه‌هاي شامل طرح انتقال از تهران بايد از بين "استعفا، بازخريد و انتقال" يکي را انتخاب کنند، گفته است: اگر تا پايان سالجاري دستگاه‌هاي مشمول 40 درصد ظرفيت خود را از تهران به ديگر شهرها منتقل نکنند بايد پاسخگوي عدم اجراي مصوبه دولت باشند.
 
معاون رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه انتقال نيروي انساني هدف اجراي طرح انتقال از تهران است و نه ساختمانهاي اداري، بيان داشته است: براي تشويق افراد نيز امتيازات خاصي از جمله استفاده از مزاياي طرح مسکن مهر، انتقال فرزندان دانشجوي آنان، انتقال پست شغلي آنها و همچنين افزايش 25 تا 50 درصدي حقوق و مزاياي آنها در نظر گرفته شده است.
 
وي از انتقال قطعي 10 هزار نفر از کارمندان از پايتخت سخن گفته و با بيان اينکه هم اکنون 114 شرکت دولتي از تهران انتقال يافته و 20 شرکت نيز در حال انتقال است، گفته است: تا پايان سالجاري بايد وضعيت انتقال همه شرکتهاي مشمول انتقال مشخص شود.




نتايج 9 روزه هدفمندي يارانه‌ها
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 35
نویسنده : مولوی
سخنگوي اقتصادي دولت با تشريح نتايج 9 روزه حاصل از اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها، از کاهش قاچاق سوخت و پوشاک، اعلام آمادگي بانکها براي اختصاص سود به يارانه‌هاي نقدي و برنامه خودروسازان و سازندگان لوازم خانگي براي کاهش قيمت محصولاتشان خبر داد.

به گزارش مهر،سيد شمس الدين حسيني،سخنگوي اقتصادي دولت، در جمع خبرنگاران در خصوص نتايج حاصل از اجري طرح هدفمندي يارانه ها در کشور گفت: با اجراي طرح شاهد کاهش مصرف هستيم که نمونه بارز آن را مي توان در آمارهاي ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور مشاهده کرد.

وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اينکه هنوز زود است که اثرات پايداري تغيير مصرف مردم اعلام شود، عنوان کرد: اصلاح نسبي قيمت حاملهاي انرژي باعث کاهش قاچاق سوخت از جمله نفت، بنزين و گازوئيل شده است.

قاچاق سوخت و پوشاک کاهش يافت

وي با تاکيد بر اينکه قاچاق سوخت در حال از بين رفتن است، افزود: در گذشته سهميه بندي بنزين فقط از طريق کارت هوشمند سوخت انجام مي شد، اما در حال حاضر براي مصرف گازوئيل نيز با کارت هوشمند صادر شده است.

حسيني در ادامه تشريح نتايج حاصل از هدفمندي يارانه ها در اقتصاد کشور به جز کاهش قاچاق سوخت از کشور، کاهش قاچاق پوشاک به کشور در هفته گذشته و صرفه جويي در مصرف انرژي را از ديگر نتايج آن عنوان کرد.

وي با اشاره به دو سر قاچاق گفت: پس از اجراي طرح هدفمندي يارانه ها قاچاق سوخت ارزان با نرخ يارانه اي به خارج از کشور و از سوي ديگر قاچاق پوشاک به داخل کشور کاهش يافته است و به عبارت ديگر، جريان قاچاق کالا به داخل به جريان مجاري قانوني تبديل شده است.

وزير امور اقتصادي و دارايي با تاکيد بر اينکه مردم از اجراي طرح حمايت کردند، با اشاره به اجراي برنامه اصلاحات اقتصادي در کشور، بر مصرف حاملهاي انرژي، آب، برق، نان و غيره تاکيد کرد.

وي از برنامه دولت براي پياده سازي برنامه بلندمدت تامين اجتماعي در کشور خبرداد و مهمترين دستاورد هدفمندي يارانه ها را اطمينان متقابل دولت و مردم که دستاوردهاي اقتصادي و مالي به همراه دارد، عنوان کرد.

حسيني در مورد اينکه چند درصد از مردم يارانه هاي نقدي را از حسابهاي خود برداشت کرده اند، گفت: آمارها، همان آمار قبلي است، اما بايد توجه کرد که اين يارانه پول مردم است.

مراجعات مردم به سيستم بانکي عادي بود

وي ادامه داد: در ابتدا تصور مي شد که حجم عمليات و ترکنشهاي بانکي با اصلاح قيمتها افزايش يابد اما جريان شبکه بانکي عادي بود و آرامش مردم در اين زمينه باعث شد که شرايط براي برنامه ريزي ها فراهم شود.

وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به سهميه هاي علي الحساب و حمايتي در نظر گرفته شده براي بنزين و شرايط عادي در هفته اول اجراي قانون هدفمندي يارانه ها و روال عادي کشور، اظهارداشت: البته در برخي بخشها ممکن است کاستي هايي هم وجود داشته باشد.

قيمت کالاهاي اساسي افزايش نيافته است

وي از ذخيره سازي کالاها به ميزان کافي، با توجه به تنظيم بازار و همکاري اصناف و بازرگانان در اين زمينه خبرداد و گفت: مشکلي در بخش عرضه کالاها ايجاد نشد و به علاوه تسهيلاتي نيز براي اصناف و توليدکنندگان در نظر گرفته شد.

حسيني اجراي طرح هدفمندي يارانه ها را باعث کاهش قيمت برخي از کالاها دانست و افزود: اين در حالي است که هيچگونه افزايش قيمتي در کالاهاي مورد نياز مردم را نداشته ايم.

کاهش قيمت خودرو و لوازم خانگي

وي با بيان اينکه سازندگان لوازم خانگي و خودرو برنامه کاهش قيمت محصولات خود را اجرايي خواهند کرد، از اعلام آمادگي بانکها براي اختصاص سود به يارانه نقدي و يا طلاي قسطي به دارندگان يارانه نقدي خبرداد.




بازدید : 37
نویسنده : مولوی
معاون وزير نفت با بيان اينکه هم اکنون هزينه واقعي عرضه يک ليتر بنزين در جايگاه‌ها بيش از 940 تومان است، از ورود 10 ميليون ليتر بنزين با کيفيت يورو پنج اروپا تا اسفند ماه امسال خبر داد.

به گزارش مهر، عليرضا ضيغمي امروز سه شنبه در نشستي خبري با بيان اينکه تا پيش از سهميه بندي بنزين سالانه پنج ميليارد دلار اعتبار صرف واردات اين فرآورده استراتژيک نفتي مي‌شد، گفت: در حال حاضر با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها ايران همچنان ارزان ترين نرخ فروش سوخت مايع را در بين 170 کشور جهان در اختيار دارد.

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي با تاکيد بر اينکه تا پيش از اجراي سهميه بندي بنزين مصرف روزانه اين فرآورده نفتي 70 تا 75 ميليون ليتر در روز بود، تصريح کرد: اگر نظام عرضه بنزين با کارت هوشمند سوخت در سطح کشور اجرايي نمي شد متوسط مصرف بنزين ايران از مرز 100 ميليون ليتر در روز عبور مي کرد.
 
معاون وزير نفت با اعلام اينکه سهميه بندي بنزين در سالجاري 10 ميليارد دلار صرفه جويي ارزي به همراه داشته است، اظهار داشت: در مجموع اجراي نظام سهميه بندي بنزين منجر به کاهش 20 تا 25 درصدي مصرف بنزين ايران شده است.
 
اين مقام مسئول متوسط مصرف روزانه بنزين از ابتداي اجراي طرح سهميه بندي تاکنون را 63 ميليون ليتر در روز عنوان کرد و افزود: اين کاهش مصرف در حالي به وقوع پيوسته است که سالانه يک دستگاه خودرو به ناوگان حمل و نقل کشور اضافه شده است.
 
وي متوسط مصرف بنزين از ابتداي سالجاري تا پيش از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها را 62 ميليون ليتر در روز اعلام کرد و يادآور شد: تا پيش از اصلاح قيمت فرآورده هاي نفتي به طور متوسط روزانه 110 تا 115 ميليون ليتر گازوئيل در ايران مصرف مي شد و حتي در فصول سرد سال براي تکميل موجودي مخازن مجبور به واردات اين فرآورده نفتي از خارج کشور بوده ايم.
 
اين عضو ستاد تدابير ويژه اقتصادي وزارت نفت با اشاره به اينکه از ابتداي سالجاري به طور متوسط روزانه سه ميليون ليتر گازوئيل وارد کشور شده است، اظهار داشت: با اجراي طرح توليد گازوئيل در صنايع پتروشيمي، بخشي از واردات اين فرآورده نفتي از محل توليدات صنايع پتروشيمي جبران شده است.
 
ضيغمي با تاکيد بر اينکه پيش بيني مي شود با اجراي قانون هدفمندي يارانه ها واردات گازوئيل به طور کامل متوقف شود، بيان کرد: با تکميل طرح توسعه پالايشگاه‌‍هاي موجود امکان عرضه گازوئيل و بنزين با کيفيت به بازارهاي داخلي عرضه مي شود.

افزايش 10 ميليون ليتري توليد بنزين تا اسفند

ضيغمي با بيان اينکه با بهره برداري از طرحهاي بنزين سازي پالايشگاه‌ها روزانه 12.8 ميليون ليتر به ظرفيت توليد بنزين ايران افزوده خواهد شد، گفت: با بهره برداري از طرحهاي بهينه سازي و بهبود کيفيت پالايشگاه‌ها 26 ميليون ليتر به ظرفيت توليد بنزين اضافه خواهد شد.
 
مدير عامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي با تاکيد بر اينکه افزايش تحريمهاي بين المللي منجر شتاب در طرح توسعه پالايشگاه‌هاي موجود نفت شده است، تاکيد کرد: با بهره برداري فاز اول طرح توسعه و بهينه سازي پالايشگاه‌هاي نفت شازند اراک، تهران، آبادان و لاوان در مجموع 10 ميليون ليتر به ظرفيت توليد بنزين اضافه خواهد شد.
 
اين مقام مسئول از کاهش ميزان گوگرد و توليد محصولاتي با استاندارد يورو چهار و پنج اروپا به عنوان مهمترين ويژگي هاي بنزين توليدي در طرحهاي جديد پالايشگاهي ياد کرد و گفت: همزمان با ساخت طرحهاي جديد پالايشگاهي وسعت شبکه انتقال فرآورده هاي نفتي ايران از 14 هزار و 500 کيلومتر به 21 هزار کيلومتر افزايش مي يابد.
 
معاون وزير نفت با اعلام اينکه در شرايط فعلي ظرفيت ذخيره سازي سوخت مايع ايران به بيش از 11 ميليارد ليتر رسيده است، تاکيد کرد: با بهره برداري از مخازن جديد ذخيره سازي، اين ظرفيت به 16 ميليارد ليتر افزايش مي يابد.
 
وي همچنين با اشاره به روند رو به شتاب ساخت و توسعه جايگاه‌هاي سي.ان.جي در برنامه چهارم و پنج توسعه، تصريح کرد: در حال حاضر تعداد يکهزار و 540 جايگاه تک منظوره و دو منظوره سي.ان.جي در مدار بهره برداري قرار دارد و پيش بيني مي شود تعدادجايگاه‌هاي گاز تا اسفند به يکهزار و 700 باب افزايش يابد.
 
ضيغمي از اختصاص 14 قطعه زمين توسط شهرداري و برخي از دستگاه‌هاي دولتي براي ساخت جايگاه‌هاي سي.ان.جي در شهر تهران سخن گفت و خاطر نشان کرد: با ساخت اين جايگاه‌ها زمان عرضه گاز به خودروهاي دوگانه سوز به حداقل کاهش مي يابد.

 940تومان هزينه تمام شده يک ليتر بنزين

معاون وزير نفت در خصوص اختلاف قيمتي بين فرآورده هاي عرضه شده در داخل کشور با فوب خليج فارس توضيح داد: با افزايش قيمت جهاني نفت در روزهاي اخير قيمت هر ليتر بنزين به 830 تومان، گازوئيل به 780 تومان، نفت سفيد به 820 تومان، نفت کوره به 550 تومان و گاز مايع به يکهزار و 50 تومان رسيده است.
 
مدير عامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي هزينه تخليه، بارگيري، انتقال و توزيع هر ليتر فرآورده نفتي را 110 تومان اعلام کرد و يادآور شد: هزينه ماليات بر ارزش افزوده هم شامل حال واردات و توزيع فرآورده هاي مختلف نفتي مي‌شود.
 
ضيغمي در پايان با بيان اينکه در 10 روز نخست اجراي قانون هدفمندي يارانه ها متوسط مصرف روزانه گازوئيل 10 ميليون ليتر کاهش يافته است، خاطر نشان کرد: در مجموع پيش بيني مي شود در ادامه سال با هدفمند شدن يارانه ها مصرف اين حامل انرژي 10 تا 15 درصد کاهش يابد.




بعد ديگر اسلام ستيزي
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 47
نویسنده : مولوی
نظام سلطه همواره سعي كرده از ايجاد تقابل‌هاي ديني و فرقه‌اي براي رسيدن به اهداف خويش بهر‌ه برداري كند. پس از حوادث 11 سپتامبر اين سناريو در ابعاد گسترده‌اي جهان اسلام را هدف قرار داد بگونه‌اي كه همه‌ي ناامني‌ها و بحران‌هاي جهاني را به مسلمانان نسبت دادند.

افشاي اسناد واهي بودن ادعاهاي غرب در متهم ساختن جهان اسلام به محوريت تروريسم ، آنها را برآن داشت تا پروژه بعدي يعني اسلام ستيزي در غرب را اجرايي سازند. افزايش محدوديت عليه مسلمانان ، انتشار كاريكاتورهاي موهن عليه پيامبر اسلام (ص) ، تبليغات رسانه‌اي براي معرفي مسلمانان به عنوان تروريست ، به آتش كشيدن قرآن و... از جمله اقدامات نظام سلطه براي ايجاد جنگ مذهبي ميان مسلمانان و مسيحيان است.جالب توجه آنكه اين اقدامات در شرايطي صورت گرفته كه وحدتي ميان مسلمانان و مسيحيان در قبال تحولات مهم جهاني نظير حمايت از فلسطين و يا پايان اشغال عراق و افغانستان و... ايجاد شده است.

هر چند كه اين پروژه‌ها براي ايجاد بحران‌هاي جديد در جهان ادامه دارد اما فاز جديدي از طرح تفرقه افكني ديني از سوي سلطه‌گران آغاز شده است و آن انجام حملات تروريستي عليه اماكن مقدس مسيحيان است.

در هفته‌هاي اخير گزارش‌هايي از حملات افراد ناشناس به كليساها و مراكز مذهبي مسيحيان از جمله در مصر و عراق منتشر شده است.

همزمان نيز اخباري در زمينه درگيري ميان مسلمانان و مسيحيان در اين كشورها انتشار يافته است.

با توجه به اينكه پيروان مذاهب الهي همواره در كنار يكديگر زندگي مسالمت آميزي داشته‌‌اند ، تحركات اخير عليه مراكز مذهبي مسيحيان را مي‌توان توطئه‌اي ديگر براي تخريب اين روابط دانست كه در وراي آن اهدافي ويژه پيگيري مي‌شود.

بانيان تفرقه افكني‌هاي مذهبي برآنند تا با اين اقدامات ضمن منحرف ساختن افكار عمومي جهان از مسائل مهمي چون بحران اقتصادي و سياسي حاكم بر دولتهاي غربي ، شكستن وحدت افكار عمومي جهان در حمايت از فلسطين و محاكمه سران جنايت كار رژيم صهيونيستي و... توجيه جنگ طلبي‌هاي خود در جهان را اجرايي سازند. جنگ طلبي‌هايي كه محور آن را عراق ، افغانستان، پاكستان ، كشورهاي آفريقايي و ... تشكيل مي‌دهد. البته مسلمانان تنها قربانيان اين جنگ طلبي‌ها نيستند چرا كه در اين كشورها پيروان تمام اديان الهي در كنار يكديگر روزگار مي‌گذرانند لذا هر گونه ناامني و بحراني تهديدي براي همگان مي‌باشد.

بر اين اساس مي‌توان گفت كه انفجارها و ناآرامي‌هاي ايجاد شده در مناطق مسيحي نشين بويژه در كشورهاي اسلامي مانند مصر و عراق ، فتنه‌اي ديگر براي ايجاد جنگ ميان برادران ديني در سراسر جهان اسلام كه بيداري علماي ديني و خويشتن داري پيروان اديان الهي  در برابر اين فتنه انگيزي‌ها امري ضروري است  كه مي‌تواند خنثي كننده فتنه‌هاي طراحي شده از سوي نظام سلطه باشد.

قاسم غفوري-جام جم آنلاين




لكنت تصويري و خستگي مخاطب
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 47
نویسنده : مولوی
در حوزه ادبيات خيلي‌ها بر اين باور هستند كه دوره رمان به پايان رسيده و مردم اين دوره، زمانه ديگر حوصله خواندن داستان‌هاي طولاني را كه بيشتر صفحات آنها به شرح جزئياتي اختصاص دارد كه براي خواننده جذاب نيست، ندارند.

حالا مردم دوست دارند داستان كوتاه بخوانند تا زودتر از سرنوشت قهرمان يا قهرمانان باخبر شوند. سينما چندين سال پيش به اين تمايل مردم با توليد فيلم كوتاه پاسخ داد و ساخت فيلم‌هاي كوتاه تجربي و حرفه‌اي را آغاز كرد. اما تلويزيون به سريال‌سازي ادامه داد. سريال‌هايي كه حكم «رمان» را دارند. اما در كنار سريال‌‌سازي توليد تله‌فيلم را هم در برنامه‌هاي خود گنجاند. اكنون كساني كه حوصله تماشاي سريال‌هاي تلويزيوني را ندارند، براي تماشاي تلويزيون، تله‌فيلم‌ها را انتخاب مي‌كنند كه در زماني خيلي كوتاه‌تر از سريال، داستاني را تعريف مي‌كند.

با همه اينها تلويزيون نمي‌تواند سريال‌هاي داستاني خود را حذف كند، چون مخاطبان سريال‌هاي داستاني بر خلاف مخاطبان رمان زياد هستند. بسياري از مردم هنوز هم دوست دارند كه سريال‌هاي دنباله‌‌دار را پيگيري كنند. تماشاي سريال بخصوص در شكل هفتگي براي مخاطب تلويزيون هيجان خاصي را به همراه دارد. معمولا نويسندگان و تدوينگران سريال‌ها، هر قسمت را در اوج داستان تمام مي‌كنند تا بيننده‌ها را تا هفته بعد و تماشاي قسمتي ديگر منتظر نگه دارند. اين انتظار باعث مي‌شود بيننده سريال انگيزه كافي را براي پيگيري سريال داشته باشد. وقتي سريالي بينندگان زياد داشته باشد، اداره بازرگاني تلويزيون هم مي‌تواند آگهي بيشتري براي اين سريال جذب كند. شايد به همين دليل است كه مي‌توان توفيق يا عدم توفيق يك سريال در جذب مخاطب را با ميزان آگهي كه شبكه براي يك سريال مي‌گيرد و پخش مي‌كند، سنجيد.

اما كدام سريال‌ها در شرايط فعلي در جذب مخاطب موفق هستند؟ سريال‌هايي كه مانند رمان‌هاي كلاسيك بيشتر به شرح حواشي بي‌افت‌وخيز مي‌پردازند يا سريال‌هايي كه به سبك رمان‌هاي مدرن،حاشيه‌ها را كمتر مي‌كنند و با وارد كردن داستان‌هاي فرعي، ماجراها و حوادث هيجان‌انگيز به خط اصلي فيلمنامه، مخاطبان خود را متقاعد مي‌كنند كه اگر صبر داشته باشند و سريال را تا آخر پيگيري كنند با اثري پركشش كه افت و خيز زيادي دارد، روبه‌رو خواهند شد. سريالي كه البته سازندگان آن از روش‌‌‌هاي مختلف كارگرداني، دكوپاژ و تدوين نهايت استفاده را مي‌كنند و به جاي روايت يك خطي كه از ابتدا آغاز و به انتها ختم مي‌شود، از روش‌هاي فلاش فوروارد (حركت در آينده) و فلاش‌بك (رفتن به گذشته) استفاده مي‌كنند تا بيننده را به نوعي با فاصله‌گذاري زماني هم درگير كنند و نگذارند كه او از ديدن يك خطي سريال خسته شود.

با نگاهي به سريال‌هاي در حال پخش از تلويزيون مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه اين سريال‌ها بشدت متكي به داستان هستند و مديران شبكه‌ها و تهيه‌كنندگان ترجيح مي‌دهند براي جذب مخاطب بيشتر به سراغ ملودرام‌هاي خانوادگي بروند. ملودرام‌هاي خانوادگي بخصوص آنهايي كه با محوريت جوانان و پيرنگ عشقي ساخته‌ مي‌شوند در همه دنيا مخاطبان زيادي دارند. اما حتي در اين‌گونه سريال‌ها هم در زمانه‌اي كه سريال‌هاي خارجي از طرق مختلف در دسترس مخاطبان قرار مي‌گيرند و مردم مي‌توانند با بهترين آنها آشنا شده و آنها را تماشا كنند، سريال‌‌سازان ايراني بايد خيلي هوشمندانه كار خود را ادامه دهند. واقعيت اين است كه اتكاي صرف به داستان‌هايي كه بيشتر اوقات، ظرفيت و كشش مثلا يك سريال 40 قسمتي را ندارند، خودكشي رسانه‌اي به شمار مي‌آيد. حالا ديگر همه مي‌دانند كه بيننده امروزي تحمل ديدن حاشيه‌هاي خنثي را ندارد. مثلا او حوصله ندارد سفره پهن كردن، بشقاب چيدن، غذا كشيدن و.... را در يك سريال پيگيري كند تا عاقبت شخصيت‌هايي كه دور سفره نشسته‌اند چند ديالوگ براي پيشرفت قصه به زبان بياورند. مخاطب امروز اگر سريالي را براي ديدن انتخاب مي‌كند بيشتر تمايل دارد در اين زمان چشم به صفحه مانيتور بدوزد و چنان درگير سريالي كه براي تماشا انتخاب كرده، شود كه گذشت زمان را احساس نكند. اما واقعيت اين است كه برخي سريال‌ها هر چند موضوع و سوژه خوبي را براي روايت انتخاب مي‌كنند اما در زمان اجرا و ساخت دچار لكنت به‌اصطلاح تصويري مي‌شوند و آنقدر درگير حاشيه‌هاي بي‌هيجان از جمله سفره پهن كردن، ماشين سواري‌هاي بي‌مورد، ديالوگ‌هايي كه در پيشرفت قصه هيچ دخلي ندارند و.... مي‌شوند كه بيننده متوجه مي‌شود حالاحالا قرار نيست در داستان اتفاقي بيفتد كه به پيشرفت داستان كمك كند، به همين دليل از تماشاي مستمر سريال چشم‌پوشي مي‌كند و در خلال ديدن تلويزيون به كارهاي ديگر خود هم رسيدگي مي‌كند بدون اين‌كه چيزي را از دست داده باشد.

اين اتفاق را در برخي از سريال‌هاي تلويزيوني مي‌توان قبول كرد؛ سريال‌هايي با مدت زمان كوتاه كه در برنامه‌هاي ميان روز تلويزيون و بخصوص در برنامه‌هاي خانوادگي پخش مي‌شوند و بيشترين مخاطب آنها زنان خانه‌دار هستند كه بدشان نمي‌آيد حين تماشاي تلويزيون كارهاي خانه را هم به صورت موازي انجام دهند. اما براي مخاطب حرفه‌اي تلويزيون كه يك سريال را براي تماشا انتخاب مي‌كند، زمان مهم است.

او بخشي از وقت خود را خالي مي‌كند تا تلويزيون تماشا كند. در اين شرايط اين مخاطب توقع دارد تلويزيون و برنامه‌اي كه او براي ديدن انتخاب كرده، وقت او را به بهترين شكل پر كنند. مسلما چنين مخاطبي ابتدا از روي نام كارگردان و بازيگران به شبكه تلويزيوني اعتماد كرده و سريالي را براي تماشا انتخاب مي‌كند اما در ادامه داستان سريال و نوع ساختار و كارگرداني است كه او را يا به مشتري اثر تبديل مي‌كند يا به نوعي دلزده مي‌كند كه پيگيري سريال را رها مي‌كند.

مخاطب امروزي با رسانه‌هاي مختلفي در ارتباط است، نقدها را مي‌خواند و آنقدر سواد رسانه‌اي دارد كه خيلي زود متوجه شود چه كارگردان و تهيه‌كننده‌اي براي او سنگ تمام گذاشته‌اند و چه كساني دارند به او كم‌فروشي مي‌كنند و براي طولاني شدن زمان سريال از حاشيه‌هاي خنثي بيشترين سود را مي‌برند. اينجاست كه بايد يك اصل تقريبا قديمي را يادآور شد: بايد به شعور مخاطب احترام گذاشت و نبايد آنقدر خود را عقب نگه داشت كه مخاطب از اثر و سازندگان آن جلو بيفتد.

طاهره آشياني 
گروه راديو و  تلويزيون




بازدید : 31
نویسنده : مولوی
شايد وقتي افشين قطبي براي خروج از فشار ناكامي تيم ملي فوتبال ايران در راهيابي به جام جهاني 2010، قول قهرماني در مسابقه‌هاي جام ملت‌هاي 2011 آسيا را مي‌داد تصور رويارويي با چنين شرايط حساسي را نمي‌كرد.

اكنون او فهرست 23 نفره‌اي از بازيكنان حاضر در مسابقه‌هاي پيش‌روي جام ملت‌هاي آسيا در قطر را تسليم كنفدراسيون فوتبال آسيا كرده است؛ فهرستي كه نشان‌دهنده واقعيت موجود فوتبالمان است و شايد اگر هر مربي ديگري قرار بود نفرات برگزيده خود را معرفي كند با تغييراتي جزئي و مختصر، چنين فهرستي را ارائه مي‌داد.

آنچه بيش از نكات ديگر در فهرست نهايي تيم ملي فوتبال جلب نظر مي‌كند، كمبود يا نبود بازيكنان خلاق و تعيين‌كننده‌اي است كه بتوانند به لطف تكنيك، خلاقيت و توانايي‌هاي فردي خود به تنهايي، سرنوشت يك بازي را تغيير دهند؛ بازيكناني كه از ديرباز هميشه در بين تيم‌هاي ملي فصل‌هاي مختلف فوتبال ايران حضور داشته‌اند ولي اين‌بار، محمدرضا خلعتبري شايد تنها بازيكن خلاقي است كه مي‌تواند به لطف توانايي‌هاي فردي خود و غيرقابل پيش‌بيني بودن حركاتش، براي حريفان دردسرآفرين شود.

از سوي ديگر آنچه در بازي‌هاي اخير تيم ملي و بويژه بازي با قطر شاهد بوده‌ايم كمبود شادابي و قدرت و صلابت لازم براي درخشش در جام ملت‌هاي آسيا و موفقيت در آن است.باعلم بر اين‌كه سرمربي تيم ملي از مدت‌ها پيش، قول قهرماني در اين تورنمنت را داده است تحقق اين مساله نيازمند ايجاد عوامل مهمي از جمله برگرداندن شادابي، صلابت، جديت و قدرتي بسيار متفاوت‌تر از آن چيزي است كه در بازي‌هاي تيم ملي ديده‌ايم.

تيم ملي ما با فاصله زماني نسبتا خوب تا شروع بازي‌هاي خود در جام ملت‌هاي آسيا، راهي قطر شده است تا علاوه بر آشنايي هرچه بيشتر با شرايط آب و هواي محل بازي‌ها، خود را مهياي نبردي دشوار با حريفان كند؛ حريفاني كه به دليل شكست‌هاي پياپي فوتبال ما، از جمله شكست در برابر كويت در فينال تورنمنت غرب آسيا، ديگر وحشت و هراس سنتي خود از تيم ايران را از دست داده‌اند و كمتر شانسي براي قهرماني و حتي صعود ما قائلند، عاملي كه مي‌تواند در نهايت به نفع ما تمام شود و به غافلگيري حريفانمان بينجامد. البته منوط به آن‌كه حساسيت شرايط كنوني را درك كنيم و با تمام توان در مسير موفقيت بكوشيم.

رسول كربكندي 
كارشناس فوتبال




حكايت ما و سفير انگليس
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 47
نویسنده : مولوی
داستان موضعگيري‌هاي چند ماه گذشته انگليس عليه ايران حكايت آن كتك خوري است كه هنگام دعوا شاخ و شانه مي‌كشد و پرگويي مي‌كند اما پس از آن كه از طرف مقابل پاسخي دريافت كرد، شروع مي‌كند به مظلوم نمايي كه ايها الناس كجايي كه ضعيف كشي كردند!؟ مدتي است دولت انگليس عليه ايران موضعگيري مي‌كند. از گستاخي سفير آن كشور در تهران گرفته تا سخنگوي فارسي‌دان وزارت خارجه‌اش.

«سايمون گس» سفير انگليس در تهران در سايت سفارتخانه، عليه ايران مقاله مي‌نويسد و حقوق بشر ايران را زير سوال مي‌برد. سپس سخنگوي وزارت‌خارجه انگليس در نمايشگاه شاهنامه در كمبريج، داستان ضحاك و كاوه را شرح مي‌دهد و آنگاه مي‌گويد:«داستان ضحاك نشانگر روح ظلم‌ستيزي ايرانيان است، در حالي كه آزادي خواهان ايران امروز به ارتباط با بيگانگان متهم مي‌شوند.»

سپس سفير انگليس در تهران مورد تفقد ملوكانه ملكه قرار مي‌گيرد و نشان «سنت مايكل و سنت جورج» را دريافت مي‌كند.گرچه سياست‌هاي مداخله‌جويانه انگليس در ايران به گذشته‌هاي دورباز مي‌گردد؛ اما اكنون اين سياست‌هاي مداخله‌جويانه، به خاطر استقرار نظام جمهوري اسلامي رنگ و بوي ديگري گرفته است.

انگليس در زمان‌هاي گذشته، يكه تازي مي‌كرد. شاه تغيير مي‌داد، نخست‌وزير عوض مي‌كرد، كودتا برپا مي‌كرد و... اما اكنون ديگر نمي‌تواند در ايران يكه تازي كند.

در كنار همه اينها، آشوب و راهپيمايي و اعتراضات گسترده مردم در اين كشور نيز باعث شده تا دولتمردان لندن در سياست‌هاي خود، اعمالي را به كار گيرند تا خواسته‌هاي اجتماعي و صنفي مردم را با مسائل امنيتي درآميزند.

ادعاي كشف و خنثي‌سازي چند بمبگذاري به منظور امنيتي جلوه دادن وضعيت و ارتباط دادن اين بمبگذاري‌ها به مسلمانان در اين مقطع و هنگام اعتراضات مردمي، سياستي است كه انگليس براي خاموش كردن موج اعتراضات به كار گرفته است.اما نكته مهم در سياست‌هاي زنجيره‌اي انگليس عليه ايران در اين است كه دولتمردان اين كشور خود را به قطع روابط مشتاق نشان مي‌دهند. اصرار و تكرار بر مواضع اتخاذ شده عليه ايران، تاييد اين موضوع است. اكنون كه سياست‌هاي كنوني انگليس عليه ايران اجرا مي‌شود، با قطع ارتباط، سياست‌هاي ديگري كه از هم اكنون درباره آن برنامه‌ريزي و انديشه شده، اتخاذ خواهد شد.دستگاه ديپلماسي كشورمان در اين باره چه مي‌تواند بكند؟

فعاليت‌هاي رسانه‌اي سفير انگليس در تهران، هنگامي آغاز شد كه او نتوانست، روزنامه يا رسانه‌اي را مجاب كند تا با او گفت‌وگو كنند و اين موضوع باعث شده است كه «گس» خود اقدام به كار رسانه‌اي در سايت سفارت كند.

سفراي ايران در اين زمينه كم كار هستند. بايد سعي كنند تا فعاليت‌هاي رسانه‌اي خود را افزايش دهند. از قوه تجزيه و تحليل خود استفاده كنند و به اين فضاي آماده وارد شوند تا بتوانند مقابله به مثل كنند. قطع روابط قطعا آن چيزي است كه سياستمداران انگليسي خواستار آن هستند.

همين كه انگليسي‌ها توانسته‌اند ايران را وادار به واكنش كنند نشان از هدفي است كه لندن در پي آن است.

سال 85 در گفت‌وگويي كه با جفري آدامز، سفير وقت انگليس در تهران داشتم، كتاب «دايي جان ناپلئون» را در دستش گرفت و گفت: «اين آن چيزي است كه سبب اين ديدگاه‌هاست! من اين كتاب را مي‌خوانم و خيلي سخت روي آن كار مي‌كنم.»

اشتياق انگليس به قطع روابط را عملي نكنيم تا شكستي تلخ براي لندن رقم بخورد.

محمد صفري / جام جم




رسوايي ديگر
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 44
نویسنده : مولوی
پس از حوادث 11 سپتامبر كشورهاي غربي با ادعاي مبارزه با تروريسم جنگ افغانستان را به راه انداختند. اين جنگ در حالي آغاز شد كه در كنار طرح اشغال اين كشور، اصل اسلام ستيزي را در ابعاد گسترده‌اي اجرا ساختند.

اين كشورها در تبليغات رسانه‌اي و مواضع دولتمردانشان همواره تاكيد كرده اند كه جهان اسلام محور تروريسم است و جنگ آنها نيز با اسلام و عقايد جنگ طلبانه آن است. آنها براي توجيه اين جنگ طلبي به پرونده سازي عليه مسلمانان پرداختند و صدها نفر را نيز بر اساس اين سناريو بازداشت و راهي زندان‌هاي مخوفي چون گوانتانامو كردند.

اقدامات ضد اسلامي غربي‌ها چنان گسترده بود كه حتي بوش رئيس جمهور وقت آمريكا از جنگ افغانستان با نام جنگ صليبي ياد كرد.

غربي‌ها در حالي 10 سال به كشتار و جنايت عليه مسلمانان پرداخته و همچنان نيز به اين سياست ادامه مي‌دهند كه برخي اسناد افشا شده حقايق ديگري از محورهاي واقعي تروريسم در جهان را آشكار مي سازد.

بر اساس اسناد منتشره دستگاههاي اطلاعاتي انگليس كه هر 30 سال يك بار منتشر مي‌شود ، سران انگليس رسما اذعان كرده‌اند كه آنها با كمك آمريكا ، فرانسه و آلمان گروه طالبان و القاعده را براي مقابله با شوروي در افغانستان در اوايل دهه 80 تاسيس كرده‌اند. آنها با تجهيز و تقويت اين گروه‌ها خواستار مقابله با شوروي شده‌اند.

پيش از اين نيز هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا نيز اذعان كرده بود كه آمريكا تشكيل دهنده طالبان و القاعده بود كه لطمات بسياري به پاكستان وارد ساخته است.

با توجه به اين اسناد صراحتا آشكار مي‌شود كه ادعاي تروريست بودن مسلمانان ادعايي واهي است و در اصل همين كشورهاي غربي بوده‌اند كه اين گروهها را ايجاد و از آنها در جهت منابع خود استفاده كرده‌اند. زماني با تقويت آنها در برابر شوروي در افغانستان و اكنون با نام مقابله با آنها در سراسر جهان اهداف خود را پيگيري مي‌كنند.

بر اين اساس در پس اذعان غربي‌ها به تشكيل گروههاي القاعده و طالبان شايد اهدافي پنهاني براي ادامه جنگ طلبي با نام جبران اشتباهات گذشته نهفته باشد اما يك اصل اساسي را آشكار مي‌سازد و آنم اينكه ادعاي اين كشورها در زمينه مقابله با تروريسم ادعايي واهي است چرا كه آنها خود ايجاد كننده چنين گروههاي بوده لذا به جاي اتهام زني به جهان اسلام بايد سران غرب مورد بازخواست و محاكمه قرار گيرند كه براي رسيدن به اهداف خويش گروههاي تروريستي را ايجاد و به ترويج تروريسم پرداخته‌اند و سپس با ادعاي مبارزه با آنها نسل كشي گسترده عليه مسلمانان را اجرا كرده‌اند كه نمود آن را در عراق و افغانستان مي‌توان مشاهده كرد.

قاسم غفوري-جام جم آنلاين